» »

Mandrakova zgodba

Mandrakova zgodba

OSNews - Mandrake Linux že nekaj let slovi kot najprimernejša distribucija Linuxa za začetnike. (Po mnenju mnogih nezasluženo, ker jo druge, predvsem komercialne, v določenih pogledih prekašajo, pa tudi zaradi zanemarjanja nekaterih tipičnih prednosti Linuxa.) In zaradi te "slave" bi pričakovali, da se bo bolje obnesel na trgu operacijskih sistemov. Dan Kusnetzky iz analitične hiše IDC meni, da je kriv slab marketing. Po njegovem mnenju so odločitve o nakupih odvisne od kakovosti marketinga in ne od kakovosti tehnologije. Klik!

11 komentarjev

goku :) ::

Sej ne vem kaj naj rečem!! Morda pa nima povsem prav! Moje mnenje je da je pomembna kvaliteta, od marketinga pa je odvisno koliko bo iztržil iz tega...
Navijanje je kamen modrosti

Poldi112 ::

Se strinjam z avtorjem clanka. Samo poglejte Microsoft...

gpg ::

Kaj naj bi pomenilo, da Mandrake zanemarja nekatere tipične prednosti Linuxa? Mi lahko prosim kdo to razloži?

upirna ::

Itak da je marketing najbolj pomemben. A mslite, da bi (recimo) Mercator bil najmočnejši če ne bi imel dobrega marketinga?

podtalje ::

Seveda je danes marketng prva stvar. Kdo ima pa danes čas in voljo, da bo vsako
stvar sprobal in se potem odločil, katera je najboljša. Ali je mogoče kdo sprobal
že vse linux distribucije in potem rekel, Mandrake je pa res prava stvar?

Je kar veliko zanič stvari, ki se dobro prodajajo in po drugi strani je veliko stvari, ki so bile
kvalitetne in so zaradi slabe prodaje (marketinga) propadle.

pirx ::

Seveda je marketing najpomembnejši glede prepoznavnosti blagovne znamke ali izdelka. Malo razmislite iz vskadanjih situacij... katero zobno pasto uporabljate, kateri pralni prašek, katero pijaćo si najraje spijemo v kakšnem lokalu ipd...

rh^ ::

mandrake je kr kul :)

CaqKa ::

kvalitetne in so zaradi slabe prodaje (marketinga) propadle.

šmrk.. bogi BeOS

mathjazz ::

gpg: recimo to, da je premalo stabilen. Sicer je, a še vedno ne tako, da bi lahko nekomu pokazal Mandrake Linux in rekel: glej, to je pa Linux, stabilen. Čisto druga zgodba kot Windows, ki se ruši. Če pogledaš različice programja, so v Mandraku ponavadi v končni distribuciji tiste, ki so npr. v Debianu v unstable. Je pa res, da zna biti Mandrake na tem področju zaradi nove politike izdaj uspešnejši.
www.getfirefox.com

NoOrdinary ::

šmrc, men je mandrake všeč :\ :)))
hehe, mam tak filing da zanemarjanje tipicnih "prednosti" linuxa v mandraku je to, da vecina stvari dela takoj po instalu:P bo pa verjeten drzal da ni glih za serverje, samo mi je smesen, men je najbolj vsec mandrake pa slack, bojda najbolj n00b pa pro :)

gpg ::

Koliko ljudi sploh uporablja Debian stable na namizju? Mandrake vključuje novejše pakete predvsem, ko gre za delo na namizju. Za strežnike to ne velja v taki meri (npr. v Mandrake 10 imaš podprto tudi jedro 2.4 - tudi za to jedro so na voljo popravki). A tudi kar zadeva namizje bo npr. v Mandrake 10.1 vključen KDE 3.2.3 in ne KDE 3.3 ravno zaradi morebitnih hroščev.

V življenski dobi izdaje distribucije ne dodajajo novih različic programov, ampak samo popravke (za novo vejo Community to ne velja). Raje "backportajo" (predvsem varnostne) popravke, kot da bi vpeljevali novejše različice programov (z novimi hrošči).

Za strežnike je Mandrake manj primeren predvsem zaradi krajše življenske dobe izdaj - leto in pol popravkov (za Mandrake Corporat Server in Multi Network Firewall je življenska doba seveda primerno daljša). Distribucijo se da enostavno nadgraditi na novejšo izdajo, a se znajo pri tem pojaviti kakšne težave.

MandrakeSoft si prizadeva, da bi bilo podprte čim več strojne opreme, kar je lahko včasih vzrok za nestabilnost.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povečava fotografije

Oddelek: Sedem umetnosti
5810 (591) Okapi
»

Težave pri proizvodnji 28 nm-čipov in nedobavljivost grafičnih kartic

Oddelek: Novice / Grafične kartice
167953 (5559) stock
»

Izboljšanje vida

Oddelek: Znanost in tehnologija
222495 (1558) BigWhale
»

GA-K8NU vs GA-K8NF-9

Oddelek: Kaj kupiti
91079 (966) VASkO
»

DISK 8MB cache

Oddelek: Strojna oprema
8930 (717) Silence-r

Več podobnih tem