Forum » Kaj kupiti » GA-K8NU vs GA-K8NF-9
GA-K8NU vs GA-K8NF-9
TribesMan ::
K8NF-9 ima Nforce 4 4x chipset... to so slabsi primerki cipov, ki niso sposobni delovati na visokih frekvencah in jih zato prodajajo kot 4x... (to pomeni da je mnozilnik Hyper Transport vodila samo 4 namesto 5) Drugace so ti cipi enako poremljeni pot Nforce 4 Ultra... le z nizjo frekvenco delujejo... tudi navijajo se malce slabse. Medtem ko se Ultra cipi ponavadi navijejo do 1100MHz se 4x cipi ustavijo pri 900MHz...
K8NU pa kakor jaz vidim na Gigabyteovi strani ne obstaja, če je s tem mišljena K8N Ultra potem je razlika samo v tem da ima ta Ultra chipset in malce vec dodatne opreme (vec SATA prikljuckov, dual LAN 6 fazni napajalni sistem in podobni bonboncki)
LP
TribesMan
K8NU pa kakor jaz vidim na Gigabyteovi strani ne obstaja, če je s tem mišljena K8N Ultra potem je razlika samo v tem da ima ta Ultra chipset in malce vec dodatne opreme (vec SATA prikljuckov, dual LAN 6 fazni napajalni sistem in podobni bonboncki)
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
edogr ::
Res piše Ultra. Potem se bolj splača to vzet? Iz Funtech-a:
Gigabyte GA-K8NU, nForce4 Ultra, Soc939, PCIe, DDR, GLAN 31.500
Gigabyte GA-K8NU, nForce4 Ultra, Soc939, PCIe, DDR, GLAN 31.500
LP Edo.
TribesMan ::
Ce navijas pol ja... drgac pa ne... Ce se prav spomnim je ona druga plata okoli 24kSIT...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
edogr ::
Ta druga je : Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 25.500 (funtech). Se pravi, če ne bom navijal je vseeno katero vzamem? Kaj pa ostala oprema?
LP Edo.
Roadkill ::
Sam omenim, da ravno prodajam malo manj kok dva meseca staro GA-k8nf-9 za 20k.
Plošča ni kvalitetna in ima kar nekaj hib, ampak za povprečnega uporabnika je odlična.
Plošča ni kvalitetna in ima kar nekaj hib, ampak za povprečnega uporabnika je odlična.
IVo ::
Jaz sem popolnoma drugega mnenja. GA-K8NF-9 je odlična matična ki ima par napak, toda ko te premostiš se izkaže za odlično matično. Imam jo že 3mesce in nikol mi comp ni zmrznil, sesul, vse dela odlično, navija se odlično (1800@2500 na 1,5Vcore). Skaratka za ta dnar NAJBOLJŠA PLATA.
VASkO ::
1800@2500 in zato je to najboljsa plata? toti OC je bolj od kakovosti procesorja odvisen kot pa od plate. ce se nisi drugih videl, ne mores ocen talat.
GA-K8NU to je na NF3? jaz jo mam, tej pa res nic ne manjka.
GA-K8NU to je na NF3? jaz jo mam, tej pa res nic ne manjka.
IVo ::
Nism reku, daje sam zaradi OCja najboljša plata.... ampak zaradi celotnega paketa... Nuči se brati. Drgač pa si lahko ogleda ocene na netu tudi sam... Sigurn se jo bolj splača uzet kot pa kako NF3 že samo zaradi dual DDR-ja.
VASkO ::
ma daj nehaj z bučami, NF3 s939 plate tudi obstajajo (dual ddr - katerega podpora je v bistvu od tipa procesorja odvisna ne pa od cipseta na maticni plosci).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navil Athlona 64 FX venice z gigabyte GA-K8NF-9 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6431 (4552) | S!lentHunter |
» | Plošča, proceror, RAM..Oddelek: Kaj kupiti | 1456 (1346) | AndrewSmith |
» | Matična plošča z 939Oddelek: Kaj kupiti | 2049 (1723) | TOP |
» | amd64 plata 939 agpOddelek: Kaj kupiti | 1590 (1124) | VASkO |
» | Plata z NF4 cipovjem 939 podnozjem! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5345 (3719) | NightHawk |