» »

Creative kupil Sensauro

Creative kupil Sensauro

Tech Report - Verjetno ste že slišali za Sensauro - podjetje, ki je bilo vir 3D zvočnih učinkov za skoraj vsa podjetja z lastnimi zvočnimi karticami - razen za Creative. Pri Sensauri so (oziroma bolje, so bila) torej v igri velika in zveneča imena kot so Guillemot/Hercules, VideoLogic, M-Audio, Audiotrak, Voyetra Turtle Beach, Terratec, ESS, Cirrus Crystal Logic, Analog Devices, C-Media, NVIDIA, Realtek, Yamaha, in VIA Technologies, torej skoraj vse česar Creative še ni imel pod "oblastjo". Sensaura je za ta podjetja razvijala gonilnike, da so njihove zvočne kartice podpirale DirectSound3D in EAX.

Se še spominjate Aureala, ki je imela veličasten algoritem za "prostorski" zvok s samo dvema zvočnikoma (sam sem še vedno lastnik ene izmed odličnih A3D kartic)? No, pred kakšnimi tremi leti ga je Creative kupil za lepih 28 milijonov ameriških dolarjev, medtem ko je bila Sensaura kupljena za "ušivih" 6,4 milijona. Kaj se dogaja ne vem, vem pa da po izjavah The Tech Reporta vsi igralci molčijo, izginila pa je tudi uradna izjava in novica na Yahoo Singapur. Novica je sicer izpred nekaj dni, a nekako je nisem uspel napisati prej, tako da mi prosim oprostite. Samo še povezava.

1 komentar

Beat-O ::

Skoraj monopol Creativa, hmm ne sliši se dobro. Vem, da sicer ni popoln monopol je pa orgomen del tržišča, možno, da bodo šle cene kartic gor.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri analogni ojačevalnik za slušalke?

Oddelek: Zvok in slika
91368 (1160) Enron x86
»

CREATIVE razkril zvočne kartice Sound Blaster RECON3D

Oddelek: Zvok in slika
313594 (2453) Dr_M
»

Audigy2 ZS ja ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
191481 (1131) rokxboy
»

Terratec Aueron 5.1 Sky in nastavitve

Oddelek: Strojna oprema
12957 (799) Engineer_SLO
»

Terratec SixPack težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
6786 (721) eland

Več podobnih tem