» »

Creative je licenciral X-Fi

Creative je licenciral X-Fi

Bit Technologies - Vsi poznamo podjetje Creative, ki vse od njihovih zvočnih kartic SoundBlaster obvladuje ta trg. Podjetje je skozi leta kupovalo konkurenčne rešitve drugih podjetij, skoraj do iztrebljenja (upira se npr. še VIA). Poleg tega pa je samo naredilo načrt za procesor, skrbelo za izdelavo same kartice in tudi nudilo garancijo. To se bo kot kaže spremenilo.



Podjetje Auzentech je namreč najavilo zvočno kartico, na kateri bo sedel zvočni procesor X-Fi. Creative stopa torej po poteh Nvidie.

Se nam torej kmalu obetajo ceneje X-Fi kartice?

Izvorna novica.

19 komentarjev

Mitch ::

Saj ravno za Auzetech se govori, da je zelo resen konkurent Creativu in njihove kartice (recimo X-Meridian) slovijo kot zelo kvalitetne. So pa Auzentechove kartice do sedaj temeljile na C-Media "kodekih", ki niso nevem kaj. Poleg tega pa ne podpirajo standardov nad EAX 2.0 in kar je še pomembnejše, v Visti nimajo podpore za igre, ki delujejo pod DirectSoundom. Creative je to rešil z emulatorjem Alchemy, ki prevaja klice iz DirectSounda v OpenAL. Zgleda da se Auzentech podaja na trg "igričarskih" zvočnih kartic...

LP, Mitch

OldSkul ::

Auzentech-a pri nas sploh ni se mi zdi...

Jaffa ::

Jap, tud jaz sem hotel to napisat. Kolega je iskal X-Meridian, pa je rekel, da se da dobit v Evropi samo v UK ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Makina ::

Full me zanima, kakšna bo kvaliteta. A kdo ve? Drugače pa nvem, po mojem mnenju najbolš, da bi samo creative delal zvočne.
Doma mam Audigy 4 pro in sem zadovoljen z kvaliteto.
Trisixty s kombajnom bočno.

ender ::

Creative in kvaliteta?! Naj se najprej naučijo pisat gonilnike.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

opeter ::

Jaz pa nimam nobene probleme s svojim Realtek AC 97 chipsetom.
Po mojem pravtako večina uporabnikov ne rabi posebne zvočne kartice. Integrirane rešitve so že dosegle tisti nivo, ki večini itak odgovarja.
Tako da ja, po mojem bodo te zadeve (podobno, kot hude igričarske Hi-Tech kartice) vse bolj porinjene na krog, to pa pomeni, da bodo vse bolj maloserijske in prekleto drage. Zakaj?
Ker bo prej ali slej večina igričarjev kupovala konzole. PC bo kmalu le še za razvoj iger. Seveda bodo vedno na voljo tako imenova small-games male igre, ki jih večina uporabnikov pozna (karte, miselne itn.), ampak le te seveda ne ciljajo na publiko, ki igra CS ipd. bedarije. ;)

Ne vem, če ima Creative dolgoročno prihodnost. Prej ali slej jih bo nekdo kupil in jih integriral v svoje rešitve.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Looooooka ::

Pc bo sam se za razvoj iger?
Lol.
Mislm da so glih ta mesc rekl da bojo konzole v prihodnosti propadle in ne obratno.
Zadeve grejo k temu da se stvari zdruzujejo ne da mas po bajti 250 naprav. Tko da prihodnost je pc pa en huge monitor kjer bo gor vse. Sploh ni razloga da bi konzole kadarkol prevladale ker lahko vse kar vtaknes v konzolo vtaknes tud v pc.
Na konc koncev so zdej konzole nc druzga kot glorified pc-ji.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

JutriPS3 ::

Loooooka, motiš se. Že res da pri nas konzole niso tako popularne, povsem drugače je denimo na Japonskem in drugod po tujini. Zakaj misliš da je šel MS delat konzolo par let nazaj kot nov igralec na trgu če se govori da tukaj ni prihodnosti>:D In celo prodajat konzolo izgubo (še sedaj ne vem če so overall na pozitivni nuli). Da ne omenjamo besa Billa Gatesa ko se mu ni posrečil skupen deal s Sonyem da bi sodelovali na konzoli. Prej bo potrebno postoriti vsaj to da bo en povprečen PC (ne tak za 1500EUR) laufal BP ene 5 let + delovanje iger "iz škatle" ne da se jebaš z driverji, popravki iger ki izidejo 2 dni po splovitvi igre.......>:D Nak

valenti ::

ČE bojo pc že za samo za razvoj iger pol bojo igre na njih tudi delovale... torej zakaj bi si kupovali neke konzole, če se bo use dalo na eni stvari ki se ji reče PC delat?

JutriPS3 ::

Hehe, najbolj hecno je tole ko ljudje kupijo (sicer močno precenjen Xfi fatality npr) in potem nanj priklopijo ene zvočnike za 30k sit. Ko razlike med eno in drugo zvočno kartico (npr. vgrajen HDA) ne bo razlike. Edina pozitivna stvar je ta da baje precej manj obremenjuje procesor. Samo sedaj ko so večjecdrniki na pohodu pa še ta prednost splahni. Za entertainment rabo povsem zadostuje HDA in še več. Pomoje prihodnost ni več v teh razširitvenih zvočnih karticah (30 in več k sit za tole je nateg). Seveda je profesionalna raba pa drugi svet.
Se pa klanjam Creativu za čase SB Awe 32 ki je bila res fenomenalna kartica vendar vsaj zame je tole sedaj preživeto.

Tole z licenčnino je pa super. Verjetno bomo dobili zvočne kartice na tem Creative procesorju za precej manjše pare

o mojem mnenju najbolš, da bi samo creative delal zvočne.

:\

Spc ::

HDA Audio ni ravno za kakšen Audio Routing ali pa professionalno snemanje iz nekega izvora.
HDA Audio je bolj za poslušanje kakšne glasbe za kaj druga pa več ni.
:)
 

RejZoR ::

JutriPS3, tle pa se zelo motiš. Tud ne vem kaj je narobe z zvočniki za 30 jurjev. Za ta denar dobiš že zelo soliden 5.1 set oz zelo zelo dober 2.1. In HD kodek zvočnih na platah ne moreš ravno primerjat. Večina uporablja še bolj cenene komponente kot najbolj osnovne X-Fi kartice.
Predvsem imam v mislih kakovost OP-AMPov, DAC-ov i slično.
Zato so on-board zadevce tko poceni. Ne rečem, Realtekov ALC882 mi je zvenel relativno dobro ampak X-Fi XM je še vedno X-Fi. In zvok je krepko drugačen. ALchemy je pa itaq zakon za stare špile v Visti. Čudno da drugi še niso naredil takega wrapperja za svoje čipe...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Dead_Eye ::

Ne vem zakaj je potem zvok toliko bolj čist(manj šumi) iz stare Creative Live 5.1 kot pa iz nove integrirane super-duper 7 al 8.1 integrirane... Ne da sem nek profi, ampak če že jaz slišim razliko...
The one and only

JutriPS3 ::

Ne rečem, Realtekov ALC882 mi je zvenel relativno dobro ampak X-Fi XM je še vedno X-Fi.

Ja, že da bolje zveni vendar razlika ni pretirana. Cena pa je PRETIRANA. Sej a po tvoje ne bi bilo za lase privlečeno da razlike ne bilo?0:)

Ne vem zakaj je potem zvok toliko bolj čist(manj šumi) iz stare Creative Live 5.1 kot pa iz nove integrirane super-duper 7 al 8.1 integrirane... Ne da sem nek profi, ampak če že jaz slišim razliko...

Ne vem kako plato ti imaš in kaka je integrirana rešitev, vendar si kak live 5.1 proti HDAju samo skrije.


HDA Audio ni ravno za kakšen Audio Routing ali pa professionalno snemanje iz nekega izvora. HDA Audio je bolj za poslušanje kakšne glasbe za kaj druga pa več ni.

Ja saj to sem misliv.0:) za profesionalno snemanje bodo še vedno klasa zase jasno razširitvene kartice (vendar to ne take za 30k sit ampak za enih 6X toliko).

hja ne vem, po eni strani nek Xfi za 30k sit ne omogoča neke profi rabe, po drugi strani je pa od integriranih rešitev že boljši, jasno da, vendar tudi malce predrag:)

OldSkul ::

Jst sm si že en čas nazaj zrihtal XFi XtremeMusic za malo čez 20k tastarih in mi ni žal. Glede na to, da se ima zvočna dolgo časa v računalniku je cena ok, da ne omenjam kako dobra je sama zvočna kartica.

RejZoR ::

Sej to je tisto, za grafe na 6-12 mescev zmečejo bajne vsote, pol pa te debelo gledajo ko daš za zvočno 125 evrov.:\ Noben pa ne pomisli, da bom mel to zvočno verjetno najmanj 5 let če ne bo vmes kej res drastično novega (kar pa je v svetu zvoka bolj redko). Me zanima ker mazohistični gamer ima tolk časa eno grafično...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mrezna ::

Torej je live 5.1 slabša od CMedia CMI9761A 5.1 channel AC'97 audio codec (na plati K7NF2-RAID)?

Zheegec ::

Če si kupiš dobre Sennheiser HI-FI slušalke je razlika v zvoku zelo opazna. Ni potrebno pretiravati, za pod ~100€ (ne vem koliko so sedaj cene) dobiš že HD515, ki so super.

Edini zvočniki za nizko ceno ki imajo dober zvok bi bili kakšen Harman Cardon Soundsticks 2, kaj več mi pa ne pride na pamet.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jerry_p ::

Živjo.

Pred kratkim sem kupil zvočno kartico X-fi Fatality pro Gamer in morm reči da mi denarja ni žal. Že tako ko sem prešaltov na zlate kanale te kartice in popedenal nastavitve ter zagnal BF2 je bila razlika z prejšnjo integrirano kartico očitna 8-O !

Nisem mogu verjet svojim ušesom. ;) Seka k stu mater in nekar govort da zadeva ni vredna denarja. Pa še opazil sem da igre laufajo hitreje. Vsaj na mojmu proc e6400 se to kr dobro pozna.

Tako da še enkrat povem, za gamerje je to odlična zadeva!>:D

lep pozdrav.
/NVIDIA 680i SLI // Q6600 2.4GHz // Zalman 9700 NT // Geil Ultra 2GB KIT 800/
/WD Caviar 250GB // MSI NX8800 GTS 640MB @600/850 // X-Fi Fatal1ty/
/Logitech X-530 // G11 // G5 // LG L1900J /


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7510557 (2682) Machete
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018178 (10514) sash69
»

Auzentech X-FI Prelude

Oddelek: Zvok in slika
171476 (1366) xyxyxyxy
»

Nakup zvočne kartice

Oddelek: Kaj kupiti
91753 (1557) mateii
»

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
364136 (3033) Jst

Več podobnih tem