» »

Bomo kmali v ilegali?

Bomo kmali v ilegali?

AnandTech - Sodeč po članku, objavljenem na AnandTech, naj bi SSSCA prepovedala uporabo doma narejenih računal, razvoj in uporabo open source programja (UNIX, Linux...) in še nekaj podobnih cvetk so se spomnili.8-O Več o tem izveste tu. Skratka, verjetno imamo poleg britanskega sedaj še ameriški črni humor.

27 komentarjev

BigFoot ::

ma sej niso resni

tha_man ::

Eh, čezlužniki se spet sramotijo. Ne vem od kod folku take ideje...

||_^_|| ::

haha tok hude pa še ne:))))lol!

Boeing ::

men je pa prav všeč tale njihov smisel za humor... :D
kreteni..;((

goorx ::

Debeli kapitalisti so zopet udarili :D

Pa so me učili da so bili komunisti čez les

Jeebs ::

Kmal bojo določil, da si pof*** RAM-a ne bom smel sam vtaknit v računalnik! Sej so nori! Ampak že smešno nori!:D

aky ::

Niso samo Americani krivi.. Taksen zakon je v pripravi tudi v EU. :/
Vec informacij tukaj.

OmegaBlue ::

mislm če se bo tole uresničl pol pa naj kr majo tele kište jest saltam nazaj na mojega dobrega(malo zaprašenega:D )Spectruma zx.

BC3 ::

hehe

darh ::

ampak to res sux... sj ne morejo nekej takega nardit..

MadMax ::

Ti res niso resni...

btw: omega, koliko igric za spectruma imas legalnih?

Jeebs ::

Hehe, jst v bistvu komaj čakam, da k'kšn model ''la BSA'' uleti k men. Bo vidu, kok hitr bo ostal brez zob! Nori so! Že zdej je dost velk sranje. Jst ne razumem, da jim ni jasno, da če bi dal normalne pogoje pa cene, da bi folk vse kupoval tko kokr je treba (predvsem software), tko pa delajo čedalje večje sranje. PODN!;(

IceIceBaby ::

Sm mislu da je ze 1. april :)

LOL

OmegaBlue ::

MadMax:original so use sm biu še pošten (:P ) jih je pa okol 20.Jeba1: pr men je že en Siol-ovc letu po štengah z modemom ured.

eland ::

To je nemogoče izvest. In noben politik se kaj takega po mojem nebi upal zagovarjat, ker bi mu preveč padla priljubljenost ker pa so vsi politike ene RITOLIZNE PIZDE:P , (še najbolj Barbika-sluuuuurp v dolgih lizih), tega ne bojo izvedl. Pa tud če bi sprejel, kdo bi pa to upošteval?!
Pa vesel 1.april vam želim.

su37 ::

Takole je, iz prve roke vem da se to pripravlja, pa da bo posledica tega propad veliko malih podjetji, ki se ukvarjajo s prodajo in sestavljanjem PCjev. Vprašanje je samo čas kdaj se bo to zares realiziralo. Menda bo v Slo ostalo le nekaj, beri okrog 10 do 20 takih dilerjev, ki bodo imeli vse potrebne certifikate o združljivosti opreme in komponent. Vsi pa si tega (žal) ne bodo mogli privoščit.;(( ;(( :( :( Moje mnenje na kratko: sux

ender ::

sej SSSCA sploh ni nova zadeva. prvič se je pojavila že kaka 2 tedna po zrušenju WTCja

Thomas ::

Še en hladen komentar:




Velike medijske hiše se soočajo z ogromnim downsizingom, ki bo sledil uporabi PC/internet tehnologije pri distribuciji glasbenih in slikovnih komadov. Ker doslej so bili oni predvsem distributerji in so vlekli svojo (bajno) gažo predvsem na ta račun.




Sedaj jim je pa potegnilo - par let kasneje kot recimo meni - da se ta party približuje uri zaprtja. Ker distributerja ne rabimo več. (Kmalu tako tudi ne več RTVSLO POP itd.)




V obupnem prizadevanju za zaustavitev tega procesa, so se zatekli k (ameriškemu) zakonodajalcu, naj jih reši.




Jih bo?




Morda. Ampak Vrhovno sodišče bo eventualen takšen zakon hitro odpravilo.




Sklep:




Prodajte vse delnice, ki jih imate pri Viacomu in podobnih. They will go Enron's way.




p.s.




Če bi pa kdo tule jokal potem zaradi tega - "češ kaj bo pa zdaj!?" - naj pride v Ložo, da ga pošteno oklofutam.




8-)

dr.J ::

Glede na to, da je IBM vložil že več kot milijardo USD v razvoj open-source programov, tista debilna prepoved ne more uspeti. Ampak človek nikoli ne ve, kdaj se bo Bushu spet zataknila kakšna presta v grlu in bo potem to požegnal...

JurijTurnsek ::

in pol govorijo o monopolu ms-ja, zdej pa hočejo prepovedat open-source kodo... in omogočiti poplen monopol vseh programerskih hiš, mi pa bomo dobival idiotsko programlje, sami pa si ne bomo smeli spisat nič(ali paš - break the law)-- če bi malo pomislili bi jih morala dodatna open-source konkurenca gnati da napišejo boljše programe in da tisti ki sploh še kukujejo legano programsko opremo za svoj denar tudi nekaj dobijo...

MRtwister ::

Hehe, zgleda da hocejo pomagati velikim korporacijam, ki so tako potrebne pomoci :). Eh, open source, sej vsi vemo, da je bil Linus Torvaldos ruski vohun ;).

TheJack ::

Redkokdaj se strinjam s Thomasom, ampak tokrat je pa zadel v črno...

elson2k ::

Americani so se enkrat dokazali da so kljub svoji neverjetni in na svetu brez primere demokraciji hkrati tudi najbolj glupa nacija. Na eni strani zagovarjajo in spodbujajo pravice vsakega posameznika, na drugi pa to (ker pac ce ni zasluzka to ni ameriski nacin!) poskusajo vse skupaj zatreti v kali ker bi v primeru razmaha open source kode MikronskiMehki zasluzil nekaj milijard dolarjev manj! O hudica, Billy si ne bo mogel kupovat toiko Viagre! Neumno. Kar se pa sestavljanja racunalnikov in vgradnje komponent tice, mislim da bo se vedno vsakdo sposoben doma vtaknit tisto ploscico RAM-a ali pa grafiko. Zase vem da v primeru da se to res zgodi in bom recimo nekoc prisiljen kupiti ze sestavljen "brand name" racunalnik (Compaq, IBM Aptiva :D ) , potem bom zahteval glede na izjemno kvaliteto dobavljenega racunalnika tudi 100% podporo pri resevanju tezav, bodis s strojno ali programsko opremo. Navsezadnje naj bi z odpravo "home" sestavljanja racunalnikov glede na brezmadezno zdruzljivost MikroMehke programske in velikih korporacij strojne opreme resili problem Blue Screena. Men sam ob pomisli na kaj takega postane slabo. Vcasih sem si mislil ob pogledih na vojne dejavnosti na Balkanu da je Srbija res edina drzava ki hoce narediti neko Mega-drzavo, sedaj sem preprican da je to Amerika. Resda na zelo demokraticen nacin, a vseeno, grenak priokus ne izgine.
Fuck you, Bush...

Jeebs ::

Se pridružujem Elson2k-jevi kritiki! Kar je ta debil (in to v pravem pomenu besede) Bush na oblasti si take zmišljujejo, da človek ne ve, a bi se joku al smeju! Dej Bushman, pejt še za par let v vrtec! To kar se zdej dogaja, to je... Ma sej ne najdem besed. Prepoved open-source kode, pa kva še? A zdej bomo 100% odvisni od mikro-mehkega. Pa lepo vas prosm, gospodje amerikanci! In mi rinemo v Evropo pa ne vem kam še!;((

elson2k ::

Jeba1, hvala za podporo, sicer pa mislim da vsak razumen clovek razmislja vsaj podobno ce ne celo enako kot jaz. Ampak Americani so pac superiorni, njihova ekonomija je lahko zgled vsem (K-mart, Enron, 3.4 milijona brezdomcev? ) in vsem nam se lahko le smeji in nam je hkrati lahko toplo pri srcu ko samo pomislimo, da imamo na nasi preljubi Zemljici od boga dano nacijo, kot so Americani. Njihova filozofija temelji na reku " Ce nisi z mano, si proti meni!". Ritolizniska Evropa se bo seveda strinjala, nasa "pro-evropsko-zaustavimo-piratstvo-open_source_tudi-podpirajmo-monopole" politicna smetana jasno tudi, mi navadni smrtniki pa bomo le gledali in se cudili, kako je lahko kaj takega mogoce. OK malo sem udaril mimo bistva te novice, a ne morem si pomagati, sarkazem kar bruha iz mene, ko preberem kako tako novico. Opravicujem se tudi vsem , ki se ne strinjate z mano glede Evrope, ampak bili zivi pa videli! Zase vem da nocem v tako Evropo, kjer bom prisiljen kupovat racunalnik, ki bo imel nalozeno vso legalno MikroMehko programsko opremo, bo 100% zanesljiv, seveda s kreditom, katerega bom najel na (hmmm, kako cudno, kaj...) banki , ki bo v britanski ali ameriski lasti. Oh, uboga nasa mlada Slovenija....

attackiko ::

Madona kolk domislije mate, Linux da bojo prepovedal in MS bo zavladal svetu.. heh.
Mimogrede, Evropa ni nic prevec ritolizniska ZDA, so ze meli trgovinske vojne in spet se obeta nova zarad jekla.

eland ::

Če res nameravajo to sranje spravit v zakon je potem vprašanje kaj lahko mi naredimo za to da to ne pride čez, ker konec koncev je demokracija vlada ljudi in ne multikorporacij in raznih debilov ala Buš. Ima kdo predlog? Slo-tech, spremljajte prosim razvoj teh dogodkov ves čas in nas sproti obveščajte, kaj se dogaja!!! Because I'm ready to kick some asses around;(( !!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nezakonita prekvalifikacija ZDIJZ zahtev na AJPES

Oddelek: Problemi človeštva
212437 (1895) PaX_MaN
»

Wap in lak/barva

Oddelek: Loža
201568 (1285) next3steps
»

Instagram bo delil in prodajal slike uporabnikov

Oddelek: Novice / Zasebnost
4612198 (9355) BaToCarx
»

Še ima kakšen smisel kupovati point and click fotoaparate?

Oddelek: Zvok in slika
121902 (1755) St235
»

Windows 7 nadgradnje tudi v Evropi

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
457151 (4112) jest10

Več podobnih tem