» »

SETI@home: poslani 500-milijonti rezultat !!!

SETI@home: poslani 500-milijonti rezultat !!!

SETI@Home - Wichita State University team je srečnega uporabnika nagradila z 500 dolarji. Drugače pa je članov seti projekta vsak dan več. Seti@home bo kmalu uporabljalo že štiri miljone ljudi! Torej, če si predstavljate za dve Sloveniji ljudi, ki uporabljajo svoj abak do zadnjega MHz, da bi dosegli mogoče največje odkritje v zgodovini. Po drugi strani pa je še vedno veliko ljudi, ki sploh še ni slišalo za to oz. so pa ne vedo, da bi lahko tudi sami pomagali. Torej, če si eden izmed teh, velja obvezen ogled te strani, kjer je zadosti gradiva za celovečerno branje. In ko te bo takoj navdušilo in se nam boš pridružil, velja obvezna včlanitev v Slo-Tech team, da skupaj dokažemo, da nekaj veljamo... klik

9 komentarjev

Area_51 ::

Srečen on samo problem je, da tega denarja ne bo dobil in sigurno je ta oseba izmišljena. To so napisali samo za spodbudo, da bi ostali čim več analizirali misleč, da bojo dobili nagrado naslednjo..:))
Area 51

krucymucy ::

0,00002% se jih prispevu še jest :D sicer pa z nečim moraš zaposlit proc, če tolk stane nej še kaj dela :D

R0K ::

SETI za moje pojme nima več prihodnosti. Več kt 1/2 vsega možnega (ne teoretično) je že itak preiskanega. Morte pa vedet, da smo pred 3mi leti obremenjaveal 486 in P1 tko, da je šlo to po 15-30h na paket. Zdj maš pa en paketek s XP2k, 512DDR v 2-3h.

Tko, da. Slabo leto še in SETIja nebov več.

Sploh pa je zdej vedno bolj popularen UD.

Reso ::

Hmmm jzst bom pa sam reku da je še dobr da Seti sam nabija klike na bannerje. Sej a ni bla ena novica, da SETI sploh ne išče nezemljanov ampak sam popskrbi za nekaj klikov na baerje? Aja pr isaknju nezemljanov se mi zdi čudn da bi dubu podatke iz ruskih satelitov itd...

NoUse4AName ::

ce bo SETIju zmanjkal frekvenc je to se toljko boljse za tiste distributed computing projekte, ki delajo celo kaj pametnega in koristnega.

NiggerBob ::

....in kdo garantira, da za Seti ne stoji kakšna "pol-legalna" USA agencija (splošno znano je, da Američani prisluškujejo vsem telekomunikacijam na planetu in jih snemajo) in ki procesorsko moč uporablja za dekodiranje in razbijanje šifer?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Bakunin ::

raje se pridruzi Distributed.net.

SkyNet ::

Jaz sploh ne verjamem da je kaj na tem!
Sploh pa, zakaj bi tratil proc. čas za nekaj tako neumnega.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Cako ::

če spremljas malo novice ugotoviš, da se bo seti projekt razširil še na druge frekvence in druge sprejemnike, tako da bo spekter še večji in zajeta čim večja slika z zemlje (sedaj le kakšna tretina). Tako da bo zadeva aktualna kar še nekaj časa.
Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezna oprema v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6512865 (2267) Horas
»

Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10119147 (17031) BigWhale
»

Napadi na pravico do anonimnega komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6830007 (26349) FrizzleFry
»

Ubunto vs. windows 7 64bit (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15631722 (28211) poweroff
»

SETI@Slo-Tech (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
1257841 (5594) d0rK

Več podobnih tem