» »

Quo vadis Jerovšek

Quo vadis Jerovšek

Jaz - Kot veste vsi, ki spremljate zadeve, je nekoč največje slovensko računalniško podjetje, Jerovšek Computers, že nekaj časa v resnih težavah. In z nekaj časa ne mislim par mesecev, temveč prej kakšno leto. Zadnje dejanje velike krize pa je uradna potrditev prisilne poravnave z upniki, ki jim je podjetje dolžno denar. O razlogu za krizo bi lahko ugibali kar nekaj časa, toda verjetno gre za posledico prepočasnega prilagajanja tako velikega podjetja. S samo tržno dejavnostjo je dandanes težko preživeti in podjetje ni dovolj hitro opravilo prehoda na storitvene dejavnosti. Prihodnost podjetja je trenutno na precej trhlih nogah kljub temu, da novo vodstvo napoveduje ponovni vzpon prestrukturiranega podjetja. Bomo videli...

Ob vsem skupaj pa velja opozoriti, da maloprodajne trgovine z Jerovškovim nazivom že kar nekaj časa poslujejo pod okriljem franšiznih podjetij. Največje podjetje, ki je vzniknilo iz pogorišča nekoč velikega Jerovška je tako NetStore, ki upravlja s trgovinami v Mariboru, Murski Soboti, Novem Mestu in Novi Gorici, v franšizi pa je tudi celjska jerovškova trgovina. Upajmo, da jim bo šlo kaj bolje, kot njihovem predhodniku .

10 komentarjev

Ziga Dolhar ::

V bistvu me za Jerovška niti ne skrbi tako zelo, saj vem, da se bojo "izmazal"... T.i. "prisilna poravnava" pa je za podjetje "v krizi" lahko zelo pozitivna stvar, saj za se dobavitelji za (ne)določen čas dajo na "čakanje"... Torej ima podjetje več možnosti za "restart", kar pa jim bo po reorganizaciji v Informacijsko hišo zagotovo uspelo.

OldSkul ::

Ta jerovsek je itak za en kurc!>:D

cekr ::

Glede na to kakšne cene je imel in jih še ima, se prav nič ne čudim, da je preišlo do poloma. Poleg tega pa še vezanje na samo eno firmo (Intel), kar jim je vzelo velik del nižjega trga.

OrlyTM ::

Dolharz, kako lepo je blo to slišat iz tvojih ust ... dobavitelji na čakanje, zaradi takih prisilnih poravnav, smo mali podjetniki v težavah. Velika firma kupuje in kupuje, ko je pufov preveč, pa prisilna poravnava, mi se pa lahk po ... praskamo za denar.


zlo grdo ...

lp
OrlyTM

Ziga Dolhar ::

Orly, nisi edini "mali podjetnik".

Zaradi "takih" kot je JC ne propade veliko podjetij. Ali pač?

Zaradi takih, "malih podjetij", ki ne plačujejo, pa prodade veliko velikih in malih podjetij.

Podjetje je usmerjeno tržno in ne v "narodov blagor", kot so človekoljubne organizacije a la Rdeči Križ, zatorej jim takih odločitev kot dijak ekonomije ne morem oporekati. Če propade veliko podjetje, se državi pozna "fejst", brez dela ostane veliko ljudi (ki pa ponavadi lažje najdejo novo delo), nasprotno pa je z malimi podjetniki.

Ne misli, da sem neka "humanoidna svinja". Nasprotno, tudi moj oče je "propadli" mali podjetnik, predvsem zaradi malih, delno pa tudi velikih podjetnikov. Vendar je potrebno ostati "realen" [jok!]. Povej, če bi bil ti JC, bi se odločil v "prid malih podjetnikov"?

lp, Žiga

Ziga Dolhar ::

Addedendum: sploh pa verjetno niti ne gre za "male podjetnike" kot predvsem za "velike". Procesorje, plate, rame, monitorje itd. se večinoma kupuje pri "velikih", kaj ne? Saj ne rečem, včasih zmanjka, pa se kupi pri "malih", vendar je to prej izjema kot pravilo. Viva ekonomija. Amerika je dober primer.

OrlyTM ::

hja .. se popolnoma NE! strinjam. Če podjetje ni likvidno, ne more pol kr razglasit prisilno poravnavo in basta, vse je vredu. Pa dobro, zgodi se enkrat, ne more se pa to dogajat vsevprek kot je to trenutno v SLO. Direktorji "kradejo" velke denarje, raja pa plačuje in životari.

Sej tukej nism lih jest nevem kak problem, jest še nism propadu in najbrž tut ne bom še kmal. Sm pa ravnokar zarad take firme, ki je šla v prisilno poravnavo, ob pol miljona (500000) SIT. Direktor taiste firme, pa jih vsak mesec zasluži vsaj 2x toliko in še nikol mu ni plača zamudila. Plus da je trenutno njih sezona in imajo stalen denarni priliv. BANDA !

To ni nobena tržna ekonomija al krkol druzga, to je preprosto SRANJE, KI SE MORA NEHAT ..

lp
OrlyTM

Ziga Dolhar ::

??? argh??? Zakaj sem tipkal uni post (ki bi moral stati na mestu tega), ce ga pa ... ni? Jok

GrizlyBear ::

Glede na organizacijo in nacin pristojnosti znotraj JC me tako ali tako cudi, da je tako dolgo prezivel.>:D

Vcasih so si pa "mala podjetja" tud sama kriva: ce ti nekdo ne placa prvic pa drugic, pa ... in potem mu se vseeno izdajas robo ipd. je pac to kopanje lastnega groba.

Jeebs ::

OrlyTM, ti maš čist prov! Ampak po moje je za neuspeh JC kriva tudi (ne)opremljenost njihovih štacun in Intelmanija... Mislm, na zadnje sem šel kupovat optično miško in niso mel v JC-BTC tud ene! Pa tud ostala ponudba je bla na psu! Na konc sm nabavu Logitech Wheel Mouse Optical, ampak seveda ne pri JC, ker je niso imel! Kar pa se tiče ponudbe na splošno je zelo slaba! Intel, Intel, Intel... Pa sploh nimajo v štacuni nč bolj kakovostnega! To nej popravjo pa bo!;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JAE je le prodan (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7411538 (7909) schurda

Mlacom je podn!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535534 (4486) Primoz
»

(Ne)varni napajalniki!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191164 (917) `DoC
»

Jerovšek

Oddelek: Omrežja in internet
241382 (1021) XCT
»

JOKER in DVD

Oddelek: Strojna oprema
142458 (2094) Tzar

Več podobnih tem