» »

Zgodba Jerovšek Computers: druga plat medalje

Zgodba Jerovšek Computers: druga plat medalje

Finance - V intervjuju Financ z Matjažem Jerovškom - lastnikom podjetja Jerovšek Computers, ki je sicer v stečaju, smo izvedeli še njegovo zgodbo o stečaju enega od največjih slovenskih računalniških podjetij v preteklosti. Stečajni upravitelj in upniški odbor "zlivajo gnojnico" po Jerovšku, saj jim pred uvedbo stečajnega postopka ni uspelo "natakniti vrv okoli vratu", kot početju dotičnih pravi Jerovšek.

Odgovor na njihov poskus z zanko pojasnjuje kot zavrnitev podpisa osebnih menic, s katerimi bi mu "zaplenili vse trenutno in prihodnje premoženje". Na intervju s Financami bi tako prišel le "v gatah". Strinja pa se, da je uprava podjetja slabo poslovala, on pa nastopal kot slab nadzornik. Vendar uprave ni predstavljal le Jerovšek sam. Danes je obravnan kot "dežurni krivec", kriv za vse, "vse zajebal, vse nategnil", še sočno pridodaja.

Ovadbo zoper njega zavrača in jo razume kot ovadbo zaradi razlike med "bilančno vsoto zalog in vrednostjo, po kateri je on (stečajni upravitelj) zaloge prodal". Zaloge naj bi prodajali kot "staro železo" in zanje iztržili mnogo premalo. Tako argumentira Jerovšek.

Hkrati priznava, da jih je gradnja nove poslovne stavbe ob neprimernem času kot "neracionalna", dejansko "pokopala". Takrat naj bi jih "upniki naskočili", potem ko so ugotovili, da nimajo zavarovanih terjatev. Pri pridobivanju poslov z državno upravo Jerovšek ni koval načrtov, bojda zaradi koruptivnosti, temveč se usmerjal na majhna in srednja podjetja, kjer po njegovem mnenju obstaja konkurenčnost na trgu.

Matjaža Jerovška naj bi marsikaj izučilo. Tudi to, da z bankami, s katerimi je imel opravka, ne "bo posloval do njihove privatizacije". Danes Matjaž Jerovšek vodi podjetje Moja Kariera in napoveduje uspešnejše poslovanje kot v preteklosti. Zakaj ne novo računalniško podjetje, temveč kadrovsko svetovanje? Morda zato, ker današnji kruh informacijskih podjetij označuje kot "trd" in z recesijo prežet. Celoten intervju.

6 komentarjev

mrTwelveTrees ::

vse je zajebal TM vse je nategnil TM

Bungee- ::

Uspel sem ga enkrat srečat ... no tudi on ni "čist" ... sicer pa kakršen je imel odnost do strank in zaposlenih tudi ni čudno da se je zgodilo kar se je ... Lahko je potem kriviti upravo itd. Kriv je ponavadi tisti, ki jo postavi ... torej ON
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Super Sonic ::

kako je zbasov...:)
gradnja objekta ga je stala vsega...:)
bukič en>:D

kivi113 ::

z zaposlenimi se je cist lepo obnasal pa cist radi smo ga mel tko da ne vem kva prbijas. sicer sem bil v jerovsku sam 1 mesec ampak v mojem oddelku so bli vsi kul z njim.

Keyser Soze ::

Jah seveda. So bli vsi kul. Tisti zaposleni, ki sem jih jaz poznal.... Ni čudno da je propadlo.
Pa kakšne kompjuterje so prodajal!! Na računu ena stvar v računalniku druga. Dobro, da sem bil takrat mlad in neumen.


Moja kariera?? Če bo podjetje kot njegova kariera potem se mu kaže bolj kot ne izogibati:D

microman ::

Ja saj sedaj z firmo Moja Kariera isto nateguje folk na veliko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matjaž Rogelj želi biti stečajni upravitelj

Oddelek: Loža
62293 (2191) miko 55
»

Zgodba Jerovšek Computers se nadaljuje

Oddelek: Novice / Ostale najave
316920 (6920) nodes
»

Jerovšek v stečaju!!!!

Oddelek: Kaj kupiti
61008 (777) ABX

Več podobnih tem