» »

Microsoft: "Učiti bi se morali iz odprte kode, TODA ..."

Microsoft: "Učiti bi se morali iz odprte kode, TODA ..."

Slashdot - Še pred kratkim se je zdelo, da podjetje iz Redmonda počasi spreminja svoj odnos do odprtih rešitev, in nekoliko bolj pazljivo izbira besede, ko govori o otroku interneta. Nek uslužbenec je celo izjavil, da Microsoft nima ničesar proti odprtemu modelu razvoja programske opreme, pač pa se lahko iz nje nauči veliko stvari. Vendar Microsoft pravkar začenja novo kampanijo boja proti Linuxu, operacijskemu sistemu, ki ga tako zelo sovraži, a hkrati tako vneto uporablja na nekaterih svojih ključnih računalnikih. Zdaj trdijo, da Red Hatovo prenehanje prodaje Linuxa za namizja in Novellov nakup SuSE Linuxa pomenita smrt za odprtokodne sisteme. Menda je to potrditev uspešne Microsoftove poslovne strategije. In da bi vse skupaj še podkrepili, monopolisti trdijo, da še niso srečali uporabnika, ki bi uporabljal odprtokodne rešitve, ker bi bile boljše.

A poznate kakšnega uporabnika Mozille, ki se mu zdi Internet Explorer boljši?

44 komentarjev

mcerar ::

Jaz jih kar nekaj...poleg mene?! :D

iration ::

Jest pa sporočam Microsoftu, da bom z veseljem uporabljal njihove user-friendly OS-e.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

RisPo ::

Odprta koda je bolš, sej nimam nič proti M$, če bi zastonj bil, pol bi še tiste napake nekak spregledal.

A ni res?

fora ::

Jest mislim, da microsoft ni slaba zadeva. Problem je samo, da tak monopol kot ga imajo ni dobro. Na sploh monopol ni fajn zadeva in sem prepričan in nerjamem v to, da je Linux veliko bolj stabilen in ga tudi uporabljam za server. :)
Kot je že nekdo tukaj na slo-tech-u omenil je problem ljudstva, da se mu enostavno ne da učiti novih stvari in da imajo strah pred tem. To 100% drži. Zaradi tega se raje držijo stvari, ki jih poznajo in ki jih pozna večina.

[SkA] ::

A poznate kakšnega uporabnika Mozille, ki se mu zdi Internet Explorer boljši?


Erm, a poznaš kakšnega uporabnika Internet Explorerja, ki se mu zdi Mozilla boljša? :D

Zanimivo bi bilo slišati zakaj sta omenjena dogodka po MSjevo smrt odprtokodnim sistemom.

Edino kar mi pride na pamet je slednja misel: RH je preoblikoval svoje izdelke. Deskop/Client verzija RHL stane 179$, kar ni tako pretirano ceneje od OEM verzije Windows XP. Fedora Project pa glede na nagovor skrbnikov ne cilja na podporo/vključitev velikih proizvajalcev računalnikov (IMB, Dell, Compaq...). Vprašanje če si bodo slednji "upali" Fedoro prenameščati na svoje sisteme.
Kar se pa tiče Novella pa vsi vemo da je bila med njim in MSjem močna bitka na področju centraliziranega upravljanja (s tem mislim directory services). Verjetno predpostavljajo da bodo Novellove rešitve ostale namenjene podjetjem (po možnosti bolj medium/enterprise). Pa verjetno tudi Novell, glede na svojo zgodovino, ni sposoben čez noč postati podjetje, ki bo razvijalo OS in ga ponujalo zastonj, med tem pa zaračunavalo le za tehnično podporo.

My two $ :)

mathjazz ::

SkA, saj upam da razumeš, da je to vprašanje glede IE in Mozille namenjeno predvsem Microsoftu oz. kaže na Microsoftovo argumentiranje svojega (očitno napačnega) stališča, ki je _n i k a k v o_.
www.getfirefox.com

l_jst ::

Jst drgač uporablam mozillo pa se mi za velik stvari zdi IE bolši k morm tle skor pou strani pol z IE-jem odperat k Mozilla nardi tako skropocalo, da ni az nikamor mi anmeče na stran sam ene črke opa cifre namest paga.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)

blank3 ::

l_jst: si pomislil da je mozno tudi da se mozilla drzi standardov in da pravilno prikaze stran, medtem ko ie prikaze drugace, ker ni tako strikten? morda pa...
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.

hruske ::

Joj keri komentarji! ;((
Loh bi mal mn pod?igal vojno a la Mikro$hit vs. Linugs.

mathjazz ::

I_jst. Ne klati neumnosti. Dnevno pregledam vsaj 50 strani in mi Mozilla vse prikaze pravilno. Kako zanimivo, ane?
www.getfirefox.com

Daedalus ::

Ska - ne boš verjel, jaz sem z IE prešaltal na Mozillo, in zdaj še celo iz Windows na Linux. Joj, pa ne zato, ker bi celo mislil, da sta te dve opcije boljši. Kr tak, ker nimam kaj za počet:\
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

undefined ::

Ajde mathjazz, v jok pa na drevo, ker je MS nekaj grdega rekel. :'(

Aja, pa Mozilla še ni Sistem. :)

Dr_M ::

mathjazz: povej kako ti mozilla pokaze tole stran...
sicer pa sm tut sam uporabnik mozille in je ne mislim zamenat z nicemer.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Reycis ::

Stran, ki jo je napisal Dr_M v bistvu ni HTML stran. Content-Type u headerju je text/plain. Tudi sicer lahko samo ugibam kaksne rezultate bi ven vrgel w3c validator.

Razlog zakaj jo IE "pravilno" prikaze je ta, da IE ne deluje pravilno. In, ker je Jože P. zadevo pogledal samo v IE tega sploh ni opazil. To je glavni problem zakaj se zdi, da drugi browserji narobe prikazujejo strani. V resnici jih pravilno prikazujejo. IE narobe prikazuje. Vendar je vecina strani prirejenih za IE tako da...

BSD-jas ::

No častilci okenskega kulta, to da lahko surfate po Slotechovem portalu in še nekaj milijonih ali millijardah drugih strani, vam je vaš Ljubljeni Vodja omogočil tako, da je TCP prevzel kar iz enega od BSD-jev. Zaradi narave BSD licence je sicer vse 100% legalno, ampak spodobi se, da v takih primerih vsaj rečeš hvala in nakažeš nekaj dolarjev podpore, ne pa da potem vse skupaj še šimfaš in se greš FUD....

root987 ::

omg

Pisal sem na uredništvo skladisce.com in so mi rekli da "zanalašč" uporabljajo asp, ter da ne nameravajo narediti prehoda na php ali katerokoli drugo spletno tehnologijo, ker preprosto nimajo razloga za to. Torej se lahko upravičeno vprašamo če resnično želijo imeti kakšnega obiskovalca.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Keyser Soze ::

Še nekaj časa, da se Mozilla malo popravi,pa bomo morda prešaltali. Drugače je pa še vedno preveč user-neprijazna.:\

Pa ni treba spraševat tega tistih, ki jim že tretje oko raste sredi čela od gledanja v ekran. Vprašajte uporabnike, ki so računalniško pismeni v osnovi.

Bi blo pa fajn, če bi Opera malo odpravila tiste hrošče, pa bi bila zakon brkljalnik.

Sicer pa. Ta gonja za odprtokodni sistem mi je že malo preč. Tisti, ki so mu všeč razni OpenOffice, Linux ter razni drugi naj pač ostane pri free programih. Tisti, ki pa bi pač plačal za programe in imel priložnost, da se zaradi tega nekomu buni, mu teži zaradi problemov, ker je do tega upravičen(pa ne rečt, da odprtokodni programi nimajo problemov) in zahteval podporo proizvajalca pa naj ostane pri teh sistemih.

Res ne vem kaj hodi v nos prostokodarjem? A ni trg prost in ga lahko prevzame vsakdo, ki je uspešen. Ali bi radi uporabljali microsoftove izdelke, pa jih ne morejo - ni denarja? A zakaj bi razvijali na odprti kodi, če so pa tako zanič??Microsoft namreč.

:\
OM, F, G!

necromncr ::

odgovor oz. dodatek na: root987

Ce je ze kdo opazil, skladisce.com ne prikaze strani v drugih browserjih kot IE (mozilla in opera), ker je napacno deklariran tip strani.. no, berite moj mail:
------------------------------------------------------------------------
Pozdravljeni!

Pisem vam z opozorilom na nedelovanje vasih strani za dostop do podnapisov, saj mi Opera, Mozilla in Lynx vsi odprejo stran kot tekst. Naredil sem malo raziskave in takoj se je pokazalo, da vas Apache 1.3-bc javlja vsebino ASP-ja kot text/plain (glejte pripeto txt datoteko). Zaradi tega na vaso stran ne morejo dostopati 100% http in html kompatibilni browserji, ampak samo Internet Explorer (ki mu je vseeno kaj dobi, vse pozre in hvala za viruse!).
Resitev bi bila preprosta, le za asp koncnice bi bilo potrebno dodati text/html tip predstavljanja vsebine.

V naprej hvala za vas popravek in lep pozdrav iz linuxa!

------------------------------------------------------------------------
..in odgovor:
------------------------------------------------------------------------
Žal zadeve nisem sposoben popraviti.


LP, Jože

VSTOP V SVETOVNI SPLET
www.skladisce.com
info@skladisce.com
------------------------------------------------------------------------


Komentar: WOW!

poweroff ::

root: Pisal sem na uredništvo skladisce.com in so mi rekli da "zanalašč" uporabljajo asp, ter 7da ne7 nameravajo narediti prehoda na php ali katerokoli drugo spletno tehnologijo, ker preprosto nimajo razloga za to. Torej se lahko upravičeno vprašamo če resnično želijo imeti kakšnega obiskova

No, ker so tako prijazni, bi bilo pa tudi zanimivo izvedeti, če imajo vso programsko opremo legalno kupljeno....


Sicer sem pa jaz tudi primer uporabnika MSIEja, ki mu je Mozilla bolj všeč. In ravno sedaj prehajam na Linux.

Filo ::

monopol....hmmm...ja sej ne da je microsoft nalašč ratu tako velika firma hehehe, če me razumete...pač je osvojil svet, ne vem če obstaja še kakšna tako velika softwarska hiša kot je microsoft, microsoft se prizadeva za blaginjo uporabnikov (glede na svojo blagajno seveda: ) kakšne šefe bi bilo treba odpustit...da bi se kakšna miselna politika spremenila...drugač pa tko no... jest pravm njim je čist ql, tko k je...

Mate ::

Glede mozille in IE-ja. Moje mnenje je, da je mozilla boljsa. Enostavno disablas pop-upe, in jih vkljucis tam kjer jih potrebujes. Naslednja stvar je sesuvanje. Ce imate odprtih vec oken IEja in je vmes kaksne -pdf file, res ne manjka veliko do sesutja... se mi je to non-stop dogajalo. Mozilla to stvar lepo prebavi, pa se ni treba imeti odprtih 10 oken mozille, ampak samo 1 okno in v njem 10 tabov. Slabost Mozille, za katero pa ni sama kriva, so pa strani, ki so pisane samo za IE. Ena takih je vizija.siol.net, druga, ki pa _ne_ bi smela biti, so pa novi siolovi xml racuni za adsl, ki jih zal ne mores odpreti drugace kot z IE, vsaj jaz ne. No ja, je se ena, pa tej naj bo oprosceno: www.windowsupdate.com :P .

kopernik ::

To sem tudi jaz že opazil, da nekateri avtorji strani dajo v header namesto text/html kar text/plain. Loleki ... če bi se browsjerji držali standardov, bi take strani hitro poniknile... tako pa se ohranja napačno stanje. :\

totek24 ::

Keyser Soze jaz na Mozilli ne vidim prav nic user-neprijaznega. Prej vidim obratno. Da je IE user-neprijazen s tem ko se sesuva in spusca vse glupe pop-upe skozi. ;(( Za ljudi, ki so se bol novi z racunalnikom in internetom pa das IE skin in sploh ne bojo ugotovili razlike :D Samo tumastih pop-upov nebojo meli.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

pivmik ::

novi siolovi xml racuni za adsl, ki jih zal ne mores odpreti drugace kot z IE, vsaj jaz ne.

Uporabi Opero, Opera nima problemov s tistimi XML računi.
LP, Gregor GRE^

borchi ::

totek: kdo si ti, da lahko govoriš kaj je IE uporabnikom prijazno in kaj ne??!! ti sploh ne veš kak dober občutek dobijo windows uporabniki, ki majo celo namizje in taskbar poln IE oken! takoj si mislijo: "matr, js sem pa napredn uporabnik, ccc... prekleti linux n00bs!!! jim bom že pokazal; sam še na tole okence, ki se je prikazalo, ker sem zgleda shekal mimogrede tale strežnik, kliknem in voila - že imam 50% popust za 5" povečanje tiča. tega ne zna noben v mozilli nardit, js sm car!"
l'jga

snow ::

Škoda je res da IE narekuje standard stranem...ampak IE je nekako vsiljena zadeva...

Glede popupov v IE - popup filter, pa je :))
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

undefined ::

> Torej se lahko upravičeno vprašamo če resnično želijo imeti kakšnega obiskovalca.

Ne boš verjel, samo 90% uporabnikov bo stran še vedno videlo. 10% tistih, ki pa ma nameščen Linux, ima itak poleg tega še nameščene winse, če ne za drugega, pa za backup, tako da bodo ti tudi videli. :)

kopernik ::


ki pa ma nameščen Linux, ima itak poleg tega še nameščene winse, če ne za drugega, pa za backup, tako da bodo ti tudi videli.


nope, jaz nisem med tistimi >:D

Jackass ::

Aja zgoraj avtor sprašuje po uporabniku Mozille, ki se mu zdi IE boljši. No našl ste ga, mene! Zakaj jo uporabljam? Zato, da k delam svojo spletno stran lahko pizdim neki cajta nad Opero in neki cajta nad Mozillo, ki vsaka prkaže stvar nekoliko drugače - narobe.

Ja IE v večini primerov prikaže pravilno!
jAcKaSS

Road Runner ::

no no spet ste zašli s teme (bad, mathjazz, bad :>) kle se je za prtožvt nad microsoftovmi besedami in ne dejanji

zanima me kdaj bo microsoft dojel (no ja sj to so že, sam še priznat morjo) da ni več monopolist.

tx-z ::

A poznate kakšnega uporabnika Mozille, ki se mu zdi Internet Explorer boljši?
..amm...sebe..k mozilla je kr ena bedarija pa nben flash ne dela skor nbene slike ne odpre, vsak fajl mi začne kot tekst odpirat, ne pa kot datoteko (npr.: exe)
beda v glavnem..
tx-z

Road Runner ::

nekateri niste vprašanja razumel. _UPORABNIKA_ mozille, kar pomeni da uporablja mozillo namesti katerega drugega browserja. kar pomeni da jo uporablja ker se njemu osebno zdi bolša. da bi jo uporablov pa ne mislu da je bolša bi blo zame protislovje. na kar tut namiguje avtor novice, ko microsoft pravi da ne pozna uporabnikov drugih OSov ki se jim zdi njihov OS boljši.

mchaber ::

>Zato, da k delam svojo spletno stran lahko pizdim neki cajta nad Opero in neki cajta nad Mozillo, ki vsaka prkaže stvar nekoliko drugače - narobe.

Narobe?:\

IE ne spoštuje standardov, ostala dva jih:)
.

darkolord ::

JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO JAO

krneki.... spet ena in ista debata...

mrpiagg ::

Hja ...
Linux ali M$ ?

V mojem primeru vsekakor M$, to pa zaradi tega, ker se nimam časa ukvarjat še s tem, da bi prepričal software, divx, mp3 da bi mi delali na Linux-u.
Na M$ sistemu enostavno instaliras in zadeva ponavadi dela brez kaksnih posegov, na Linux-u pa še nisem naletel na tak primer, da bi delalo kot se zagre, saj sem prebil kar nekaj časa z razbijanjem glave zakaj za boga noče kakšen program speljat. Sploh pa inštalacija novega programa ... jao ... bol ne morejo zabluzit kot so ... pa ne najde te knjižnice, pa je ona knjižnica prestara, pa ne more zarad tiste knjižnice ... bla bla bla ...
Dokler je Linux v text modu (kar je prednost pred M$, ker tega sploh nima), je kul in dela dokaj dobro, vendar ko se prešalta na namizje je pa poden, ker miljon "razvijalcev" dela vsak po svoje in šara po kodi, tako da tukaj "standarda" sploh ni več. Posledično je pa stalno sesuvanje namizja, bodisi KDE ali pa Gnome.
Sem imel že kar nekaj različic Linuxa (RH8 RH9, SUSE 8.0, 8.1, 8.2 , MANDRAKE 9 , ... s KDE 2.xx, 3.xx), pa me noben ni uspel prepričat, da bi ga obdržal kot moj glavni sistem.
Namizje na Linux-u zaenkrat še ni to kar ima M$, ki se sicer prav tako razsuva, ampak če si malce bolj vešč uporabnik, potem tudi M$ zdrži precej časa brez sesutja ... sicer pa kaj bluzim ... Linux se mi je razsuval takoj ko sem prisel na desktop ...

Z moje strani .. bo treba še mal počakat, da bo Linux in KDE na ravni M$-ja kar se tiče same uporabnosti in prijaznosti, saj je pri meni in še marsikom drugem, to ključnega pomena.
Jaz osebno se vsedem pred komp. da nekaj naredim, ne da se "zajebavam" s sistemom, ter ga nastavljam gor in dol in zaenkrat mi M$ služi zelo dobro v vseh pogledih, kar mi Linux ni nikoli.

kopernik ::

mrpiag:
saj to je bilo premleto že stokrat. Če nisi pripravlljen spoznati Linuxa in točno vedeti, kaj je čemu namenjeno (vsaj za večino stvari), potem Linux ni zate. To, da se ti sesuva, se mi zdi zelo čudno, ker meni se ne (no, saj tudi windowsi so se mi zelo malo, ko sem jih še uporabljal). Pomoje si preveč šaril po kakšnih konfiguracijskih fajlih, brez da bi vedel, kaj počneš. Linux take uporabnike (ki stvari spreminjajo navkljub slabemu poznavanju) povozi kot kamion. Je pač potrebno prebrati veliko stvari.

necromncr ::

Lep pozdrav >:)

En link za IE uporabnike: http://www.feridot.com/

Mozilla pa je od IE zato boljša, ker ti omogoča gledanje strani po pravih standardih.. Oz. če dam primer iz realnega življenja: bi rad imel gumo za avto, ki jo samo 'natakneš' na avto in je že ok? Jaz že ne bi..

se dodatek: IE se vam ni sesul zgolj naključno.. probite se enkrat isto stran :P

Rudolfo ::

eni uporabljamo tudi AV programe... In se nam IE ne sesuva.

Crasher, Trojan, Deleted. Big deal.

Sicer pa osebno cisto podpiram odprte programe, samo za v resna poslovna okolja se niso zrela. Tukaj npr. pri managementu (GPO, SMS,...) definitivno vodi MS.

necromncr ::

*akhem* crasher? trojan? BUuaAHHAHAH1!!!LOLOLOLOL!!!

Ne me hecat! To ti je TROJAN? To je BUG V IE! To je neznanje microsofta za hendlanje prave, PRAVE HTML kode! Dajte no.. :) MS boljsi? V marketingu, ja :)

Blah

/me bruhne po tleh, ko vidi IE

Rudolfo ::

osebno me boli kurac, kaj je. Pac HTML koda, ki naredijo pizdarjo IEju. Vazno, da mi ga ne sesuje.
Glede uporabe v vecjih okoljih me pa en zaplonkan geek ne bo preprical, da je boljsi Linux boljsi kot MS.
Dovolj dolgo delam v takih okoljih, da vem + in - obeh sistemov.

kopernik ::

Pri IBM imajo menda na več tisočih (ne vem točne cifre) desktopih instaliran Linux. A je to zadosti veliko okolje ?

mrpiagg ::

kopernik njet ne bo držalo :D
premalo sem šraufal sistem ... mene osebno odvrne taka "prijazna" uporaba, da moreš prebrat cel kup manualov in takih jajc, preden ti uspe inštalirat eno zadevo, ki na M$-ju lavfa s pomočjo dveh, treh klikov ...
Resnično se mi ne ljubi zapravljat moj čas za take zadeve, ker lahko v tem času naredim kaj pametnejšega, kot da ugotavljam zakaj ne morem sprintat to kar sem napisal v openoffice-u (primer :)).
Kompjuter ne uporabljam zato, da bi si "grenil" življenje, ampak kot pripomoček pri mojem delu, za kar se pa Linux do sedaj še ni obnesel, kljub temu da mam kar precej opravka z njim, vendar samo na serverskih platformah, kjer pa tko al tko KDE nima kaj početi ...

O AD-ju in terminalskih načinih dela pa sploh rajši ne bi govoril, ker tukaj pa M$ Linux krepko pokoplje ...
Malce bo še za počakat, preden bo M$ dobil res pravega konkurenta na vseh področjih.

kopernik ::


premalo sem šraufal sistem ... mene osebno odvrne taka "prijazna" uporaba, da moreš prebrat cel kup manualov in takih jajc, preden ti uspe inštalirat eno zadevo, ki na M$-ju lavfa s pomočjo dveh, treh klikov ...


Potem Linux ni zate. Simple as that. Nikoli nisem trdil, da je user-friendly (vsaj za začetnike). Je pa dejstvo to, da je zastonj. Ti pač raje daš denar zato, da ti ni potrebno brati manualov ...


Resnično se mi ne ljubi zapravljat moj čas za take zadeve, ker lahko v tem času naredim kaj pametnejšega, kot da ugotavljam zakaj ne morem sprintat to kar sem napisal v openoffice-u (primer :)).


Kdo te sili, da zapravljaš čas ? Uporabljaj tisto, kar ti ustreza.


Kompjuter ne uporabljam zato, da bi si "grenil" življenje, ampak kot pripomoček pri mojem delu, za kar se pa Linux do sedaj še ni obnesel, kljub temu da mam kar precej opravka z njim, vendar samo na serverskih platformah, kjer pa tko al tko KDE nima kaj početi ...


Saj si ga ne greniš. Oziroma jaz tega ne vidim tako. Meni je spoznavanje mojega OS-a zabavno.


Malce bo še za počakat, preden bo M$ dobil res pravega konkurenta na vseh področjih.


Zakaj sploh čakaš, če si pa zadovoljen z Windowsi? Jaz uporabljam Linux ves čas in nič ne čakam ... ker je zastonj in ker si ga lahko tako poštimam, da mi praktično vsaka stvar deluje hitreje kot v Windowsih (preden karkoli rečeš ... ne, igric ne igram).

mrpiagg ::

kopernik a ti zgledam jest kot da bi igrce igral ?? :D .. no ja .. mogoče enkrat na let kakšno hehe

Tako nekako kot praviš ja.
Vsak naj uporablja to kar mu sede. Drugače pa tudi jaz rad spoznavam "skrite" kotičke sistema, vendar na serverskih mašinah, na desktopu pa samo to kar potrebujem za normalno/neovirano delo.
Na Linuxu me glih čakajo IPtables - firewall, pa dnevno sraufanje ACL na fileserverju heh ... zraven pa uvedba AD, GPO ter terminalskega okolja na M$.

Kot pravim .. za serverje do neke mere LINUX DA ! Za desktope v večjem okolju, kjer spoznavanje s sistemom ne pride v poštev, pa M$ DA ! :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ESET odkril 21 kosov malwara za Linux (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Varnost
23143672 (37522) MrStein
»

Ranljivost v Linuxu in Androidu prisotna tri leta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7421157 (16496) SeMiNeSanja
»

AMD presenetil in objavil odprtokodni gonilnik za prihajajoči HD 8000 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7822322 (18527) Bistri007
»

Ubuntu na 9000 računalnikih v švicarskih šolah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18632900 (29140) MrStein

Več podobnih tem