» »

VIA, izpovej se nam!

VIA, izpovej se nam!

X-Bit Labs - VIA, podjetje, ki je bilo pred izidom nForce 2 sinonim za najboljša čipovja za AMD-jeve procesorje, se zadnje čase nahaja v nemajhnih težavah. Razlog: nikakor jim ne uspe izdelati čipovja, ki bi ustrezalo njihovim idealom in bi bilo seveda hitrejše od nVidiinega nForca 2.

Tokrat je X-Bit Labs spregovoril s predstavniki tega podjetja o njihovih načrtih. Pogovorili so se tako o Intelu kot tudi o AMD-ju, njihovih procesorjih, niso pa pozabili niti na pomnilnik in ostale zelo zanimive stvari. Klik!

39 komentarjev

gabl136 ::

Kaj pa VIA KT600(za AMD seveda:)) )??
Mogoče kdo ve za kakšen pameten test teh plat??:8)

Arkadij ::

Pojdi na GOOGLE in vpiši VIA KT600 roundup ali kaj podobnega. :))

swar ::

VIA je tkointko najvecji jajc od cipsetov.

gabl136 ::

@swar: Ni ravno tako, spomni se časov ko so bli aktualni čipseti VIAKT266, 333, 133, ITD, ITD
A je mogoče blo na teh čipih kaj slabega??
Trenutno VIA pač ni na vrhu, vsaj kar se tiče čipov za AMD plate!:O

njok ::

swar, krneki.

cekr ::

Ne govoriti, da je neka firma jajc, ker to enostavno ni res. Pač, v tistem trenutku oz. na določenem segmentu zaostaja za konkurenco. Vendar spet ne toliko, da bi bilo potrebno jamrati, ker v realni uporabi takšna razlika ne pomeni nič. Zaostajanje pri hitrosti za skoraj edinim konkurentom na segmentu AthlonXP pa tudi ni takšna, da bi se obremenjevali.
Na svetu niso samo takšni kupci računalnikov, ki bi s sosedi tekmovali, koliko točko prikaže kakšen testni program, V realnem svetu je bolj pomembna zanesljivost, v kar pa pri čipovjih VT400, VT400a in VT600 ne moreš dvomiti, ker vse deluje OK in to v veliko primerih bolje kot pri konkurentu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jux ::

KTkarkoli?

can you spell via4in1? :D
nimaš kej vsi via čipseti ta moment so bl budget variatne kot kej druzga, kar se pa tiče stabilnost, kvalitete itd.. pa itak vsi pomnimo kako je blo do zdej z vio!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

mrTwelveTrees ::

swar: paz kaj blekneš iz svojih ust, VIA ni jajc !

Cuoresportivo ::

za mene osebno , je bila največji šrot od via čipset kt600. sem ga mel in testiral pa lahko odkrito rečem da ni ne vem kaj. mel sem pa kt333 (kolegi eni pa majo še vedno kt266), pa bom rekel ni blo boljšega takrat. osebno mi je VIA še vedno všeč. edino ta kt600 ma svoje finte. zdaj mam trenutno nforce 2. Če bo pa spet kaj pametnega od vie zunaj, pa bom razmislil. tisti ko pa govorite da je via en jajc, pa očitno vie še meli niste. mogoče ste blli na kakem sisu, ki pa je res za en k....
lep pozdrav(best regards)

Dr_M ::

mnja...viini chipseti za prejsnje intelove procesorje so bli zelo zelo bogi in tut prvi za AMDje na ev6 vodilu. sam mam se vedno kt133a.sicer ni problem v NB ampak v SB. 686B cip je verjetn najbol bugast cip kar jih je blo narjenih za racunalnistvo. npr ISA slot mi ne dela (sicer ga ne rabim, ampak ucas sm meu mrezno gor) in 6. pci slot tut ne dela, zarad napake v temu cipu. ko sm kupu to platp sm rabu glih ene 2 mesca, da je delal prblizn tako kot more.njihove napake so mogl popravlat pisci biosov, in razni pisci patchev...
ampak mocno upam, da so stvari dodelal tako kot je treba.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

gabl136 ::

@Cuoresportivo: ni glih tko! To če ena plata na nekem čipsetu ne dela dobr, to še ne pomen, da je čipset zanič! Sem recimo mel kakšno plato na določenem čipu in mi je delala za ne KUR..., pol sm pa menu za drugo plato na istem čipu, je delal pa surp, tko da ni sam čipset tisti, ki je kriv, da ne dela vse kot bi mogl! Pa spomn se tud časov, ko je SIS prevladoval na področju čipsetov!

Zheegec ::

VIA K8T800 je trenutno boljša pri AMD64 procesorjih, razen AMD 8000 za multiproc Opteron sisteme (kar Brane2 vprašajte :D ).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

CCfly ::

VIA je tkointko najvecji jajc od cipsetov.

Pravzaprav je to Ali.

JustVi ::

Ni pa VIA nikoli naredila čipseta ala BX ali nForce2. Tudi z njihovima najboljšima 266 in 333 sta po izidu nForca2 takoj zvisela. Ni to samo od sreče.

V prvi vrsti je kriva za nepopularnost AMD-ja. Kdo mu je kriv če ni znal sam naredit solidnega in poceni čipseta.

Verjetno se ni Intel slučajno ogradil od VIe.

Cuoresportivo ::

@ crazy man: govoril sem nasplošno. saj sem bral o tem čišsetu mnogo negativnih kritik od userjev(idi malo po tujih forumih prebrat sceno), ki imajo vsako jake plate. tak da ne govorim tja u tri dni. to so dali ven samo ker se je mudilo. in ko se mudi ne pride nič dobrega ven(za primerjavo, kt 600 še vedno nima dual ddr-a, ko ga je nforce 2 mel že kdaj).

kar se tiče vie še. za intel tak morš intel čipset met. za amd pa via ali pa nforce.

@ccfly: to je to . ali is the worst one. sis is behind him.
lep pozdrav(best regards)

Cuoresportivo ::

@crazy man: če si pa ti kupil neko noname plato, kaj naj jaz, te je usojeno dane bo delovalo. samo te ne šinfaj čipseta, ampak plato samo. Ne vem al govoriš iz izkušenj al bolj na pamet.


sis= shit in shit
lep pozdrav(best regards)

NoOrdinary ::

kok se vsi razburjate, ampak kr je swar povedal ni delec od resnice. Tud nikdar nisem slisov da je bla via sinonima za dobre chipsete za amdje. Po mojih izusnjah bi se izogibal vie kot hudic kriza. Sem mel celerona na vii in sem mel skoz jajca s 4in1, zdej je brat kupu athlona, via chipset, se originalni prilozeni drajverji sesujejo oz ne zaklucjo prov isntalacije za onboard zvocno. Res, profesionalnost do konca. Res skoda da intel ne dela chipseta za amdje. Guni k tukej najvec lajate probejte keksno plato z intlovim chipsetom prvo da boste vsaj vidl kaksna nej bi plata bla:P

Dr_M ::

ce ze govorimo o intelu...moja punca ma plato od prov od intela, pa use samo na pol dela....:\ :\
sm mogu use svoje znanje kar ga premorem uporabit, da sm zadevo urihtu, da dela kolikor toliko solidno, prej je pa delal tko, da se sam bog usmil...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

NoOrdinary ::

Dr_M hehe drugac tega sploh ne morem zanikat, tud moje izkusnje s prov Intlovim platam so bolj take:) Bolj sem mel v mislih Intlove chipsete, mam Asusovo in ne vem, tko brez problema mi se noben racunalnik ni delov, se IBMov deathstar mi noce crknt:)

AtaStrumf ::

Res ne vem od kje vam, da je SiS jajc? A ste sploh prebrali kak review ali pa slučajno imeli kako plato s SiS čipsetom. ECS K7S5A anyone? To je bila fenomenalna ultra poceni plata. Ko sem prešel iz ABIT KT7 A z SD RAM-om na novo Elitko z novim DDR-om sem celo prišparal 2 jurja in pridobil na hitrosti. Beat that if you can!!! Edin problem je bilo navijanje, ampak Palominoti se itak niso nikoli prav dobro navijali, tako da ni bilo krize.

Pa recimo Sis 655TX za Intla trenutno sesuje celo tako zelo opevane Intelove čipsete (recimo i865PE in 875P):

It looks like reports of SiS fading from the Intel market were certainly premature. Both the Asus P4S800D-E and Gigabyte 8S655TX Ultra perform as well or better than any current Intel chipset motherboard for the Pentium 4. Add to this the fact that both boards also fully support the upcoming Prescott, deliver 2 channels of Dual-Channel memory (4 64-bit dimms) running in fast 128-bit mode, offer memory ratios not even imagined on Intel boards, and fully support HyperThreading. This adds up to a formidable chipset that delivers great performance at a bargain price. In our benchmarks, both SiS655TX boards, without PAT, outperformed a top 875p board with the fastest timings and PAT enabled. That is performance worth looking at, regardless of price. The fact that SIS655TX is cheaper is just icing on the cake.

od tu.

VIA je imela kar precej problemov, samo so ene par čipsetov kar dobro porihtal. Na splošno jim ne bi dal prav visoke ocene. Moraš zelo paziti kaj kupiš od njih. Lahko je super, lahko je pa tud bug lair.

ALI je pa nočna mora. To je pa res jajc.:D

Cuoresportivo ::

če mate intel cpu, ne vem zakaj bi meli potem plato z via čipsetom, če se ve da je za intel najboljši intelov čipset.

@ata strumf: ecs elite group, to je slučajno firma, ko so se šlate na veliko pošiljale nazaj k njim, ker so vse po vrsti crkovale. Pač ultra poceni plata, samo saj pravijo, malo dnarja, malo muzike. Čeprav to ne velja v vseh primerih. Samo ne mislim tu nekaj zdaj razglabljat , kaj je vredu in kaj ni. Vsi mate svoje poglede na to zadevo. JAz zase vem kaj bi kupil, sem uspel dost stvari sprobat tud dolgo ročno. In ravno na dolg rok se pokaže kaj je dobro in kaj ne, ker jaz kupim plato za več kot en dan. In temu profilu zanesljivosti so ustrezali samo intel, via, nforce. Čeprav tud ti trije junaki imajo svoje napake včasih. Ampak računalnik ki je imel noter sis čipset(to velja tud za notesnike s tem čipsetom) nikol ni deloval brezhibno. Non stop nekaj.


Pa recimo Sis 655TX za Intla trenutno sesuje celo tako zelo opevane Intelove čipsete (recimo i865PE in 875P)


ja ok sesuje. samo kaj se tebi gre da sesuje plato v enem trenutku, pol pa crkne. Meni se gre bolj za zanesljivost. kvaliteta se ocenjuje še po čem drugem ne samo po zmogljivosti. Pa prvo na lastne oči testiraj, ne samo testov brat.
lep pozdrav(best regards)

mirkuma ::

Res je da je v veliki meri odvisno tudi kdo je proizvajalec matične plošče.
Trenutno posedujem Gigabytovo plato s SiS chipsetom za P4 in nimam nikakršnih problemov. Vse deluje brezhibno vključno z on-board zvokom, tudi updejti so redni tako za SiS chipset (AGP, sound...) kot za bios GB-plošče, ki pa jih sploh ne nadgrajujem saj nimam kot že rečeno nikakršnih problemov.

Oboje se mora poklapat, torej izdelovalec matične moda dobro poznat prednosti in slabosti uporabljenega chipseta, se pa zgodi, da so nekateri chipseti prezgodaj zunaj in se tako njihove slabosti spoznajo šele pri končnih uporabnikih, kar potem poskušajo ublažiti z zraznimi softverskimi popravki in gonilniki...

bmen ::

Tako - imel sem naslednje čipsete
1. SIS - 286 -baje PC še vedno dela - nobenih problemov
2. INtel 386 - v smeteh - nobenih problemov
3. Abit BH-6 Intel BX - še vedno dela - začel s celeronom 3000 sedaj z tualcem 1000 na Abit Slotketu
4. Gigabyte Via 693 - malo počasnejša od Abitke- še vedno dela bp - potrebno samo pravilno instalirati winse in 4in1
5. Abit Kt7-raid - super plata - še dela - ista procedura pri instalaciji winsov in 4in1 - škoda ker nanjo ne grejo novi athloni
6. Sis 746 in Sis740 - obel plati nesramno poceni ampak delajo BP

vmes še malo morje raznoraznih plat za prijatelje in znance.

Edini problem je bila ena osnovna plošča PCCHIPS 741LMRT - vse integrirano na plati (problemi z gonilniki in win98) - po brskanju po netu našel vse potrebno, na njej trenutno dela faks sestra. Ampak reševanje problemov na tej plati je bil pa tudi užitek - ker sem jo dobil zastonj in še pivo in pizzo ker smo šli stavit da je plata u kur..u
Tako da lahko rečemo, da je HW in SW načeloma v redu - problem so uporabniki . Pa brez zamere ;-)))

Lep pozdrav
bmen

bobby ::

pa dejte mi povedat, kater proizvajalc česarkoli (avtov,cpujev,plat, toaletnega papirja) je že izdelal popolni produkt,ki ni imel npobene napake v očeh uporabnika??? en skret papir je za nekatere odličen,za druge šrot pa lahko u ibr razglabljajo, kater je boljši in zakaj ne,..

take debate kokr je tale so čist mimo. valda bo vsak vleku na svojo stran, same shit like in our parlament,..

pač je via v težavah,jebi ga,vsaj probajo popravt zadeve,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

piscanc ::

AtaStrumf
Se popolnoma strinjam s tabo.

Mal si poglejte kire plate so najbolj prodajane: ECS k75a je bila prodana v vec kot 4.5 miljona primerkih...

glede VIE pa se malo spomnite cajtov pentiumov 3 in celeronov, na katrerih cipih smo jih meli? VIA Apollo Pro 133, BX je bil pa s casov P2.

vsak proizvajalec cipov ima nekaj dobrega in nekaj slabega....
zato nemoremo reci da je nek proizvajalec bedak ker nima najhitrejsega cipa

in glede ALI cipov, kolikor jst vem so bili oni prvi ki so poslali na trg cip ki je podpiral SDR in DDR rame na eni plati.

LP, Marko

Cuoresportivo ::

Via čip set mam na pentium 1, 200 mhz, in še zdaj je mašina v pogonu, nikol blemov. In kaj naj si jaz s podatkom glede prodajanosti. Yugecov so tud prodali ful dosti, in zdaj je kar ful dober avto. Te pa mej yuceca.

@boby: saj to. zdaj bojo zarad enga slabega produkta , kar naekrat drek. a ziher je kdo tak tu ko je do včeraj hvalil samo via , čip set, zdaj pa je kar cel jajc zato al kaj.
lep pozdrav(best regards)

gabl136 ::

@Cuoresportivo: Dej ti mal bol natančn ber moje poste! Sej sm napisu, da ni nujno kriv čipset, če plata dobr ne dela!

Je pa sigurn da ponavadi tista plata ki je 30.000Sit bolje dela kot tista ki je 15.000Sit.

Povejte mi za eno plato trenutno v višjem cenovnem razredu, ki ne dela BP!|O

MrStein ::

Malo kontra ideji "VIA sux, nForce rulz" :

SiI3112A: nForce RAID 0 Data Corruption

Link zgleda ne dela direkt. Pojdite najprej na SiImage sataraid stran, nato kliknite na dnu strani na link "Download SATARAID and the latest SiI3x12 RAID drivers here" in na novi strani kliknite zgoraj na "Contents" in nato na "Advanced search" in končno izberite "search by : Specified Article ID Number " in kot številko artikla vpišite 10516.
Uf...

Zheegec ::

Crazy_man: Abit AN7 :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gabl136 ::

@ALIEN3001: Si jo mogoče že sprobal??8-O
Če si že tako siguren, potem pa povej kaj bolj konkretnega(kaj je narobe s to plato??):8)

boogoo ::

Vsi mate tolko za povedat kak je kera plata v ku*, noben pa konkretno ne pove kaj je z njo narobe. Sam sem že menjal okoli 8-9 compov in niti z eno plato nisem mel problemov pa naj bo intel, via ali sis. Pa so ble ene drage vmes ene pa ful poceni.

Kaj je na plati za 30k bolj zanesljivega od tiste plate za 20k? Vsi mate same gobce, dvomim pa da mate kaj več od tega. Plata za 30k, ma več dodatkov, kaki S-ATA, Firewire on-board, RAID ali kaj podobnega, zaradi tega ima kvečjemu več možnosti da se bo kaj pokvarlo ker ma več stvari gor naštancanih, ni pa kvalitetnejša od one za 20k.

Razlika ki se pa pokaže pri navadnem delu pa je itak tak mala da se sploh ne opazi, in če imaš plato dobro, ram v kurcu, ali disk, ti plata za 30 al pa 40k čisto nič ne pomaga. Razlike so ful male in ti testi so bolj ali manj nategovanje. Takšen način uporabljajo pri statističnih prevarah raznih ekonomskih indeksov. Kako deluje? Enostavno, razmerja na grafu predstaviš tako da je razlika čim večja. Recimo vzemeš "zoom" samo enega dela grafa in nastane večja razlika kot dejansko je, ali pa se poigraš z razmerji da zgleda rast večja. Recimo premica y=x, raste enakomerno, dobimo kot 45°, zdaj pa če vzamemo skalo da je na x-u ena enota velika 1cm, na y-nu pa recimo 1.4, je graf vseeno pravilen, vendar je premica bolj strma in lažno prikaže večjo rast.

Vse je samo nategovanje potrošniško naravnane družbe, ne govorim da so plate enake, vendar razlike so tako majhe, da se skoraj ne opazijo, tista 2 fps pa sta tudi odvisna od toliko stvari, tako da ni nujno da je na vsaki mašini ista prednost.

gabl136 ::

@boogoo: v večini se strinjam s tabo, vendar pa ni res, da so SATA, RAID... samo ena možnost več da se kaj pokvari! Nekateri od nas te funkcije tudi uporabljamo! Recimo probaj enkrat dva diska vezat v RAID(striping) pa boš videl kakšna je razlika v hitrosti branja in zapisovanja(in zagotavljm ti, da ne tako majhna kot ti misliš!):O

Azrael ::

Takole, imel sem novo Concord plato z Via Apollo pro in sedaj imam rabljeno Abit BX133 Raid, ostala vsebina v kišti je ista. Nov Concord je bil približno pol cenejši od nove Abitke (18 kSIT proti ~36k SIT ; test na S-T). Razlika v + je bila pri Concordu cena in integrirana zvočna Creative Vibra16, pri hitrosti in zanesljivosti delovanja pa Abit gladko zmaga. Res je bilo možno s Concord plato nastaviti hudo agresivne timinge za RAM, latence na 2, vse na "turbo" , samo zanimivo, RAM na BX deluje hitreje že na default (Memtest & Divx). Temu se lahko prišteje še kaos z 4in1 gonilniki in polžje počasen IDE kontroler. Toliko o mojih izkušnjah z VIA chipsetih v navezi z Intelom. Da bom še kdaj kupil plato z VIA chipsetom, mi morajo ponuditi nekaj kar bo resnično svetlobna leta pred vsemi drugimi ponudniki, moje zaupanje so zgubili.

Za platke pa tole: za Concorda ni bilo nobenih pametnih posodobitev BIOSa (podpora za velike diske itd), samo nekajkratno flikanje napak in pojavljanje novih napak, pa še firma je šla po gobe, no ja platka pa tudi, ko je bila stara malo več kot dve leti se je strgalo IDE kontrolerju in je na diske vse napisal ali prebral z napakami.

Vseeno se mi zdi bolje dati malo več za solidno ploščo znanega proizvajalca, ki nudi vsaj nekaj podpore, kot pa izbrati najcenejšo robo, pretiravati navzgor pri ceni pa tudi ni treba.

LP, Azrael

Cuoresportivo ::

@crazy man: da se ne bomo jajcali brezveze. oba imava prav.brez zamere- to je samo trenje zarad različnih stališč. pa tud glede tega kar si rekel glede dodatkov. jaz bi tu dodal samo še nekaj kar je rekel boogoo, da ni razlike. je, bistvena. nekatere plate za 20k so low cost plate, ki majo pač al kaj manj oz njihova zmogljivost je povprečna glede na izvirnik. pa kar se tiče zanesljivosti bi se tud dalo govorit. Moja izkušnja: mel sem a7v600 od asusa. zanjo sem dal 20k, redna je 25k. Plata u kurcu. Rami sploh niso delali na 400 mhz tak kot je pisalo, nisi mogelj imet 3 gb rama če si mel noter 400 mhz rame. non stop se je nekaj sesuvalo(mislil sem da je napajač). Napake si lahko konkretno prebereš na www.viaarena.com . Tam boš videl cvetke in marjetke za vsako jake plate. Pa ne čivkat, če ne veste o čem čivkate. raje probajte ali pa vsaj poslušajte tiste ko so probali. Če je nekdo rekel da ni razlike med plato za 20 k in 30k. Ok saj v osnovi je plata. samo je to isto kot če primerjaš yugeca in bmwja. V osnovi sta avta, samo.....mislim daje jasna razlika. Moj predlog je samo ta, da ne šprajate pri platah, ker je osnova vsega, kar je v kišti. In s tem je pogojeno tud delovanje ostalih zadev.
lep pozdrav(best regards)

boogoo ::

@crazy_man: sej vem da so ti dodatki vredu, uporabni pa da pohitrijo računalnik. Kar sem rekel o pokvarljivosti sem mislil zgolj iz statističnega stališča, saj če je več stvari naštancanih na plati je večja verjetnost da bo nekaj crknilo.

@Cuoresportivo: Ja sej vem da so razlike v platah, samo nekdo je rekel, da je plata za 30k boljša od tiste za 20k, jaz sem pa samo želel povedati da to ni nujno. Sploh pa ponavadi za navadnega uporabniga ta razlika ni tako pomembna. Valda če boš hoto met firewire, al pa SATA boš pogledal po takih platah, če pa ne rabiš tega, pa se mi zdi nesmiselno, ker razlika ni tako bistvena.

BTW. Firewire je legenda za lokalno mrežo, gigabitnega lana še nisem probal, ampak 100 mbitnega pusti daleč za sabo.

AtaStrumf ::

Samo da ne bo kdo mislil, da samo teste berem. Osebno sem pretestiral (in to večino ne na kratki rok) sledeče čipsete:
nek VIA čipset za P II - že pozabil :8)
VIA Apollo Pro 133/A/T
i815E
KT133
KT133A
Ali Magic1
Sis735
KT333
KT400
nForce II Ultra 400
i865PE
i875P

na platah proizvajalcev:

ABIT
ASUS
MSI
IWILL
EPOX
ECS
GIGABYTE

pa verjetno sem kakšnega še pozabil.

MrStein ::

Azrael, tvoja izkušnja pravi da je Concord zanič firma, ne pa nujno, da je uporabljen čipset zanič, saj je isti čipset na drugih platah, pa tam laufa OK ( sicer ne na vseh , ampak to je glih point, da ni odvisno (le) od čipseta)

Azrael ::

Vseeno mislim, da VIA in Intelovi procesorji niso dober par, par dni nazaj sem imel priliko preizkusiti Abit VA6 (Apollo pro BX 133 VT 82C693), ki ima novejši chipset, kot Concord plošča (Apollo pro VT82C691), pa je bil ravno tako počasen IDE konmtroler, ki naj bi bil ATA66, (disk ATA 66 + kabel), in ne prav hiter RAM (Divx problemi). Bilo je malo boljše kot Concord, ampak še vedno slabše od Intel BX chipseta. Pa še SB je "slavni" 686. Dopuščam možnost, da je s to ploščo nekaj narobe, čeprav dela, samo mislim da je ta možnost minimalna. Saj ne rečem specifikacije so zelo OK, samo v praksi z VIA ne gre najboljke, ali pa me ti chipseti sovražijo in pri meni nočejo hitro in dobro delati:D

P4 in VIA je pa itak zgodba zase.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

gabl136 ::

@Cuoresportivo: V tem se pa strinjam s tabo:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novice iz AMDjevih logov

Oddelek: Novice / Procesorji
294071 (2468) simnov
»

Dvojedrni procesorji v 2005

Oddelek: Novice / Procesorji
253704 (2519) Zheegec
»

Springdale/Canterwood -- kaj je že boljše? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565771 (4545) VASkO
»

Opteron in nForce 3 Pro

Oddelek: Novice / Procesorji
161534 (1534) flipflop
»

SiS lovi Vio

Oddelek: Strojna oprema
51263 (1105) TheJack

Več podobnih tem