» »

SiS lovi Vio

SiS lovi Vio

TheJack ::

http://www.xbitlabs.com/news/story.html...

Kar nekako gre mimo nas po mojem precej zanimiv in nenaden vzpon SiSa. Začelo se je že z njihovim 735 čipsetom, ki je bil prvi produkt tega podjetja po mnogih letih, ki je zanimal še koga drugega, ne le sestavljalcev najcenejših računalnikov. Na žalost je bil čipset (with a little help from Via) kjub nesporni kvaliteti grdo zignoriran s strani skoraj vseh proizvajalcev plošč.
Ampak pri SiSu se niso dali. Priskrbeli so si Intelov blagoslov za izdelovanje P4 čipsetov, Via pa ostala brez njega. In medtem, ko Viin P4X266(A) čipset zaradi strahu pred Intelom proizvajalci plošč besno ignorirajo (kako se stvari obračajo, kajne ;)), bo izgleda SiSov 645DX čipset velik uspeh (http://www.xbitlabs.com/news/story.html...).

Osebno se mi zdi, da je konkurenca na tržišču čipsetov zelo dobrodošla. Poleg tega se mi nekako dozdeva, da so SiSova čipovja celo boljša (zanesljivejša in manj združljivostnih težav imajo) od Viinih (kar slutim, da bom zaradi tegale stavka razglašen za nepoznavalca in aberveznika ;))
Bonis nocet, qui malis parcit.

TheJack ::

Pa dobr, fantje&dekleta.... a hard diski in grafične kartice so zanimivi, čipseti pa ne?
Bonis nocet, qui malis parcit.

OldSkul ::

Intel je zgleda nevede poskrbu da je Sis ratal velik konkurent Vii, kar je prav!

krucymucy ::

Se bojo pa pr VIA-i mogli navadit delat un-hroščata čipovja ... ne pa vsak mesec popravljat z A verzijami ...

Glede SIS-a pa tole: Tud via ... se je kar naenkrat zbudila - sicer s pomočjo AMD-ja (ne s pomočjo, ampak so vohal profit...) zbudila pa se je le

kuglvinkl ::

Konkurenca je vedno dobrodošla. Me pa prav zanima, kako se bo odrezal naslednik 745, ki je manj zmogljiv kot KT333, v primerjavi s KT400.

Še neki na xbitlabsih: Summing up, I would like to say once again that SiS gave up the idea of making any more Athlon chipsets. The last product for this platform should be SiS746 without DDR400 support. After that the company is going to focus on the chipsets for Hammer and Pentium 4 only. As for SiS’ plans for Pentium 4, I will be telling you more in the nearest future.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

Jap, SiS se bo izgleda bolj osredotočil na P4. Tako lastnikom AMD-jevih procesorjev ostaneta nVidia in Via. Prekleta škoda je, da je AMD prenehal izdelovati čipsete za Athlone.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VIA opozarja na nezdružljivost

Oddelek: Novice / Matične plošče
294066 (3306) kuglvinkl
»

kje so nforce2 plate?

Oddelek: Strojna oprema
151368 (1007) govno
»

Bad News for ABIT KT133/E/A Owners!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
533837 (2958) ChiefThunder
»

poceni motherboard za athlona

Oddelek: Kaj kupiti
161789 (1484) Daishi

Več podobnih tem