» »

nForce

nForce

Source magazine - O nForce ste že slišali, a ne? Če niste takoj brat stare novice! Na kratko: nForce je Nvidina pogruntavščina kako zaslužiti denar še na drugih področjih računalništva. Ker je na grafični sceni nedvomno kraljica (GeForce3 še vedno nima tekmeca na tržišču), se je Nvidia odpravila na tržišče veznih čipovij. Najprej se je povezala z AMD-jem in odkupila njegovo Hyper-Transport tehnologijo. Potem pa je naredila nForce. Kodno ime nForca je Crush (dvojni pomen?). O nForcu je nekaj znanega, nekaj pa še ne. Če preberete ta članek boste imeli zelo dobro idejo o čem pravkar govorim.

4 komentarji

VonGriffin ::

gdaj pride stvar na slo. trg?

Radiant ::

popravek:NVIDIA si je kot pred njimi tudi Ati in se kaj vem kdo licensirala Hyper-Transport tehnologijo in je ni odkupila !!!!TO JE VELIKA RAZLIKA (aja ko smo ze pri tem ko si je Ati licensiral to tehnologijo pa zgleda ni blo to omembe vredno ane?Tolko k objektivnosti!!!>:D

Pretorijanec ::

Radiant: motiš se. AMD je ustvaril in patentiral Hyper-Transport. Nvidia je Hyper-Transport dobila od AMD-ja. Mogoče, da ga ni odkupila, ampak je z AMD-jem podpisala pogodbo o sodelovanju... Licenco ima pa AMD.

Radiant ::

Halo? Ce hoces patentirano tehnologijo uporabljat si dobis zato licenco ki jo placas lastniku patenta v tem primeru AMD !!!Ti si pisal da je NVIDIA odkupla hyper-Transport kar bi pomenilo da je odkupila patente na tej tehnologiji !!!Licensirat tehnologijo ali jo odkupit zdalec ni enako!!!!!!!Aja se enkrat Ati si jo je kot prvi licensiral pol pa se kup drugih firm na zadnje pa zdaj se Nvidia!!!
Medtem ko si ti pisal o chrush-u se je se kar nekaj drugega zgodilo:
na rage 3d si lahko pogledas novice o Radeonu 2, kajti v zadnjih 2 tednih so se poleg slik testsamplov in Pixel Sharder 1.4 demotov pojavile tudi okvirne specifikacije 4 cevovodi po 6 textur 250MHZ core in 480 MHZ DDR(2x240)>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD hoče trg veznih čipovij zase

Oddelek: Novice / Matične plošče
343719 (2684) Dr_M
»

KT 600

Oddelek: Strojna oprema
131058 (862) Clemento
»

SiS 746(FX)

Oddelek: Strojna oprema
121441 (1233) Cosmo
»

Kero plato z 6 kanalnim sound-om

Oddelek: Kaj kupiti
271486 (1286) tigrr
»

Nvidia uradno najavila nForce

Oddelek: Novice / Matične plošče
92437 (2437) ||_^_||

Več podobnih tem