» »

nForce že tu?

nForce že tu?

The Register - Dell je zelo pro Intel podjetje. Praviloma vse kar pride iz Dell-a, nosi Intel Inside nalepko. Ampak to se bo, če so govorice resnične, spremenilo!
Kaj je tisto kar je spreobrnilo Dell? Nvidia in njeno nForce čipovje. Če prav pomislite, je to popolnoma logično. Prodajalci končnih sistemov (ala IBM Aptiva) niso navdušeni nad AMD precesorji, ker kolikor prihranijo pri ceni AMD-jev, zgubijo pri dragih matičnih ploščah za AMD-je. Nvidia je z nForcem to spremenila. To vezno čipovje za svojo ceno ponuja ogromno! Logično je Dell v tem videl dober posel in ga zagrabil. Prihranil bo na ceni procesorja in, ker ima nForce grafično že vgrajeno, tudi na grafični kartici zelo dobre kakovosti.
So sicer še bolj nepotrjene govorice kot te zgornje, da bo Nvidia izdala posebno verzijo nforca za P4. Tako da bo Dell v resnici izdal nForce in P4 "combo", ampak te se mi zdijo preveč odtrgane, da bi bile resnične. Po drugi strani pa je čisto možno, da bo zgoraj omenjeni Dell-ov AMD sistem tekel na Palomino procesorjih. Verjetno je Nvidia to načrtovala že od začetka, ker že zalo dolgo zavlačuje z izdajo nForca. Razlog uradno ni znan, se pa pojavljajo govorice, da je to del dogovora z AMD-jem; Nvidia ne izda nForca dokler AMD ne izda Palomina. Oboje pa se bo zgodilo ta mesec. No ja, bomo videli. Vse o čemer sem zgoraj razlagal je zelo neuradno in je popolnoma mogoče, da sploh ni res. Ali pa tudi je?
Hvala Pisunskemu kolegu LordNinji, ki me je opozoril na novico!

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD hoče trg veznih čipovij zase

Oddelek: Novice / Matične plošče
343749 (2714) Dr_M
»

VIA, izpovej se nam!

Oddelek: Novice / Matične plošče
392814 (2814) MrStein
»

KT 600

Oddelek: Strojna oprema
131065 (869) Clemento
»

Težave z MS Word-om!

Oddelek: Programska oprema
81154 (1062) Nazgul
»

Nvidia uradno najavila nForce

Oddelek: Novice / Matične plošče
92463 (2463) ||_^_||

Več podobnih tem