» »

Razmišljanje nekdaj zaposlenega pri Microsoftu

Razmišljanje nekdaj zaposlenega pri Microsoftu

Si bo Microsoft izboril tudi monopol med novicami na Slo-Techu?

Seattle Weekly -
Microsoftove izdelke sem začel uporabljati pred 23 leti, ko sem bil star 11 let, in sem kot menedžer delal za Microsoft od 1991 do 1999. Kar nekaj let sem bil zvest Microsoftu. Čeprav sem se zavedal Microsoftovih pomanjkljivosti, sem vedno verjel, da se Mehki kar najbolj trudi, da bi izboljšal izdelke, kot je to npr. storil z Windows XP. Toda pred nedavnim sem doživel krizo zaupanja Microsoftu. Morda sem moral enkrat preveč ponovno zagnati računalnik.
Tako piše Jeff Reifman, nekdaj zaposlen pri Microsoftu. Ko je zapadel dvomom in končno poskusil alternativni operacijski sistem MacOS, se čudi, kako je mogel toliko dragocenega časa zapravit za naprošanje računalnika, naj se zaustavi. V svojem prispevku na Seattle Weekly komentira dogajanje okrog Microsofta v zadnjih časih. Sprehodi se prek Redmondskega boja za tržni delež, njegovih pomembnih bodisi modrih odločitev bodisi napak in prikaže, kako je Microsoft pravzaprav ujetnik samega sebe. S tržnim deležem, kakršnega ima, je namreč sam svoj največji konkurent.

Toda bodi to dovolj, odličen pregled in komentar obnašanja velike korporacije si lahko preberete sami.

48 komentarjev

Dr_M ::

Si bo Microsoft izboril tudi monopol med novicami na Slo-Techu?

ja verjetno ja...med proti MS novicami... :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mercier ::

Mogoče potem še kaj pametnega pove, ampak uvod mu je milo rečeno bebav. Ma, bi men prnesu kišto, pa bi mu vse delalo. :\

Microsoft ::

Tist, ko je neki govoril, kak vse pr Winsih ne dela, je pretiraval al pa res nc ne zna. Aja, pol gre pa na MACa in je vse oh in sploh?
Sam mal, je tole top shop reklama?:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

hruske ::

a ste prebral njegovo pisanje?

Microsoft ::

Jst sm prebral skor vse. Pac govori, kaj vse MS dela narobe, spoh neki z popravki, pa neki o Longhornu... Sam vseeno, zgleda kot reklama za MACa in open source.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

boogoo ::

Bi blo dobro prebrat prej pa pol kritizirat. Res da v uvodo je napisano v stilu, da je prej uporabljal win zdaj pa MacosX in je naenkrat vse boljse. Vendar kasneje v članku argumentira, kaj je boljše, kaj pogreša v win in kar je v macosu. Opisuje pa tudi microsofte napake pri poslovanju. Nekaj pa tudi pove o načinu razvoja zaprto in odprtokodnih sistemov. Drugače je kr ok članek, vendar bi lahko vse to povedal z dosti manj besedami, sploh bi lahko kr večino uvoda ven vrgel, ker je v tri dni.

boogoo ::

Meni se sploh ne zdi reklama za opensource. Pač navede prednosti in slabosti pristopov razvoja.

Mercier ::

>a ste prebral njegovo pisanje?

Jup. Za dosti tega se ne štejem kompetentnega razsojat, v prihodnost (žal) ne vidim, ne da se mi pisat spisa, ne mislim pa napadat povzetek članka, kao, ms nima pojma o poslu in trgu, ker bi že malo nefer izpadlo.

hruske ::

ne da nima pojma... ms je že tako velik, da bo težko postal še kaj večji... :D njegova velikost in uspešnost mu je v oviro.

Microsoft ::

V oviro mu je zato, ker nima (resnega) konkurenta, zato so popravki tako pocas nareti (in ostalo, kar k temu spada), istocasno pa noce met konkurentov, da se mu nebi zmanjsal trzni delez.
Priznam, zajebana situacija.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Vlady ::

"Money, money, money, makes me funny..."
>:D

MrStein ::

Saša : "Mogoče potem še kaj pametnega pove, ampak uvod mu je milo rečeno bebav. Ma, bi men prnesu kišto, pa bi mu vse delalo. "
Povej svoj naslov, že letim. Plačam tudi.

Mercier ::

Sem stalno zaposlen, ponudba, seveda zastonjska, velja zgolj za Microsoftie-je, ki si ne morejo privoščiti delujočega računalnika in ga ne znajo skonfigurirati.

SXR ::

Ta tip je totalen nesposobnež. Ni čudno, da ne dela več na MS. Hja, je manager in se ima kot pravi za techno-geek-a, vse v enem. Še takih člankov prosim. Bomo vsaj vidli kolko tračev in nakladanj se da zbrat skupaj. 10 minut na dan rebootanja ( heh aja saj res - laptop ;) ), Outlook 2003 - program za email in koledar ( heeehe ), Word mu izpisuje pikce ( uh, te poredne pikce ).

As the world wired itself to the Internet, Microsoft left Windows unplugged.
Tip ne ve kaj govori. A je sploh res delal na Microsoftu. .NET, Web Services, Indigo, itd...

With .NET, Microsoft hopes again to lock developers into Windows
Najprej napiše gornji stavek, potem omeni Mono in to primerja z vojno browserjev. Zmedeno.

Mah saj se mi niti ne da naprej...

Tip je odletel z MS, vzel sabo svoj laptop (ki ga ugaša vsakih pol ure ), splezal na drevo in v jok ;)).

Zmeraj lepši članki. še dobro, da so tako hudo tehnični...
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

hruske ::

SXR, dejstva:

prvic: z MS operacijskim sistemom porebis prevec casa, da ga vzdrzujes.
drugic: microsoft _je_ zamudil z internetom, prehitel ga je sun z javo. zdaj hoce to nadomestit z .net

alesrosina ::

je pa res, da je sun zaspal na javi in ga je MS tudi prehitel z .NET ....

Clanka pa nisem celga v celoti prebral, zato ne bom komentiral.

SXR ::

z MS operacijskim sistemom porebis prevec casa, da ga vzdrzujes.
To je zate dejstvo. Dejstva so nekaj konkretnega. Kakšnim MS operacijskim sistemom ? 98 , 2000 , XP, Longhorn, Workstation, Server. Podatke prosim. Zakaj? Lahko, da imaš prav, samo dejstva je treba podkrepit. Izpoved bivšega zaposlenega pri MS je žal premalo.

microsoft _je_ zamudil z internetom, prehitel ga je sun z javo. zdaj hoce to nadomestit z .net
Se strinjam, da je zamudil. Vendar to nima nobenega pomena. Tudi J2EE je veliko boljša od prejšnje Jave. Kaj hoče nadomestit? Ne. Narobe. Popravit napako. In to je v redu. Ali ti je politika, marketing in monopol pri MS všeč al ne je dejstvo (in za to lahko podam dokaze), da se MS tehnologija izboljšuje. Poslovni procesi in s tem sam razvoj softvera so vedno boljši. Žal pa se monopolistični pristop in grobo zatiranje konkurence še naprej nadaljuje.

darkolord ::

mk-klavz: tole z vzdrzevanjem je cista bedarija...

G-Zero ::

Sicer bom komentiral malo bolj potiho, namreč nisem še prebral članka... kolikor sem na kratko preletel spisano, sem zapazil,da je clovek dosti letal iz cveta na cvet (najprej tu potem tam... bah), morda to kaze na njegovo nesposobnost (glede na trenutno delovno mesto, kjer je v doticnem casu pac deloval), videl sem tudi, da se je mozakar ze prej zanimal za open source stvari (nimam pojma zakaj je potem delal pri komercialnem microsoftu), na koncu pa je kot je bilo omenjeno odletel (kar vzudi v cloveku pac dolocen odpor in jezo)..

Kaj pomeni porabljen cas z delom v winsih??? ne vem za OSX; zagotovo pa vem, kaj je ta cas v primerjavi z kaksnim linux desktopom (traja dosti casa da se sistem vzpostavi in ugasne, vmes deluje kot namazano)... Ce imas racunalnik dodobra "pospravljen" ni strahu pred koeficientom porablenega casa ampak lahko upostevas le spremenljivko lastne lenobe!
Poslovanje podjetja.. morda sekam mimo glede slednjega.. verjamem, da microsoft porabi na miljarde in se vec zelencev za take in druge reci, da za razvoj dolocenega produkta porabijo abnormalno in potem celo opustijo projekt... vse to spada k stvarnosti.. vsaka firma upravlja s svojimi prihodki kot sama hoce.. nekatere pocnejo to pametno druge ne, menim, da si lahko microsoft lahko kupi dobre svetovalce ipd. ...

Morda bom na svoj komentar delezen mnogih kritik a to je moje stalisce... pa se nekaj.. mnogo ljudi je ki kritizira MS, zavestno pa uporabljajo njihove produkte.. sam nisem opredeljen nikamor.. vsec mi je linux, vsec mi je ms, v vsakem vidim nekaj, kar lahko uporabnim sebi v prid.. ostalih sistemom se ne poznam tako dobro da bi lahko govoril o njih!

lorenz ::

"Microsoftove izdelke sem začel uporabljati pred 23 leti, ko sem bil star 11 let"

kaksni produkti pa so bili to , pa je MS ze 23 star ?

Kaboom ::

Company Statement:
Founded in 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") is the worldwide leader in software, services and solutions that help people and businesses realize their full potential.

dejstva dejstva
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Izi ::

Lorenz: kaksni produkti pa so bili to , pa je MS ze 23 star ? -nebi rekel

Lorenz a za MS-DOS si že slišal?

Pred 23 leti, točno 12. avgusta 1981 je IBM predstavil novi 16-bitni
operacijski sistem, ki ga je naredil Microsoft.
Imenoval se je MS-DOS 1.0

Čas hitro beži :(

Drugič malo pogooglaj preden komentiraš narobe.

BSD-jas ::

Jah eni mamo krajšo, eni pa daljšo (23 let ali več) lajtngo :D ....

undefined ::

Kje ste pa dobili tako fajn kravo? To bo super za ozadje.

hruske ::

to so oni nekje najdl.

para! ::

Članek je zanimivo branje, predvsem glede MSjevih smernic in zgrešenih priložnostih, tudi glede nemogoče rasti Windows in Office aplikacij, ker so že tako visoko,...

Ampak prvi odstavek je pa zgrešen, oziroma bi pričakoval kaj takega od neukega uporabnika, ne pa od nekoga, ki se ima za izkušenega na tem področju.

Outlook 2003 uporabljam že odkar je zunaj in se ne spomnim, da bi se 1x samkrat sesul, pa sprejemam raznolike maile po velikosti,...

Word 2003 ti pač ne bulleta vseh vrstic, če želiš to storiti samo z eno, ne vem kaj on hoče povedat s tem.

Glede rebootanja vsako jutro, sam mam ponavadi sistem (Win XP), prižgan po en teden, potem rebootam, nikakor pa ne vsak dan.

Pa ta primerjava z Applovim OS X, ki dela 100% out-of-the-box je tud mal neumna, ne morš pričakovat, da bo enako pri PCjih, kjer je nešteto ponudnikov hardware opreme, medtem ko ma Apple zelo ozek izbor HWja in posledično lahko konfigurirajo OSX konkretno za svoje PCje že preden gre OS v prodajo. To pri Windows ni mogoče.

lp
Death before dishonor!

SXR ::

Kje ste pa dobili tako fajn kravo? To bo super za ozadje.
Še bo mleka! Pa ti pomolzi pingvina če lahko...(:D - bom dal kot podpis)

para! ::

Aja, primerjava z open source programi, OpenOffice me je sicer razočaral, ampak to verjetno samo zato, ker sem tako zelo navajen na MS Office, nimam pa časa za prehod iz enega na drugega. Verjetno ob naslednjem upgradu.

Glede Linuxa, kot alternativi Windows, sicer nisem ne vem kako izkušen na Linux področju, ampak pred kratkim sem namestil Mandrake 9 na P3 450 sistemm, zanimivo je predvsem to, da inštalacija traja cirka 15 minut (če se prav spomnim), tud za samo konfiguracijo sistema nisem mel problema, kljub Kyro grafični, ki ni ravno razširjena.

Tak da prihodnost v open source sistemih je, zato je tud MS čedalje bolj zaskrbljen glede odprte kode, seveda to ne kaže, ampak to je še vseeno dejstvo.

Sploh se bo udarec poznal pri low-cost brandname sistemih, kot npr omenja avtor članka, WalMart PC z Linuxom za manj kot 300 USD, tu bodo tudi neizkušeni uporabniki morali pretehtati kaj je za njih boljše in, če jim Linux ponuja isto ease-of-use, je odogovor jasen.

Ne vem, moje prvo srečanje z Linuxom ni bilo prav nič boleče.

lp
Death before dishonor!

Makaron_hater ::

Modela je verjetno sam Billy zabrisal iz firme, čez prag preko zelenice v kontejner z biološkimi odpadki. Itak pa... kako si lahko sploh dovoli blatiti MS? Upam da model ne bo dobil nikjer več službe. Pokuril je svojo integriteto. Model je ena navadna pička ki ne zna uporabljat Notepada.
In zdej bo šu na Linux in na MacOS in na nevem kaj, in bo seveda pripravljen odpuščati napake sistemu dokler mu ne bo všeč. Šele potem se bo ozrl nazaj in videl kaj je imel ko je s svojimi zapacanimi prsti gomazil po Windows-ih.

undefined ::

> Še bo mleka! Pa ti pomolzi pingvina če lahko...

Saj nisem gay!

lorenz ::

"Founded in 1975, Microsoft"
pa res , sam sem mel obcutek da so zaceli nekje 1983 z MS DOS (bolj prav bo 1981) in sem se zdaj spomnil da so se prej kao programirali neke ALTAIR-je ali nekaj takega.
My mistake

huelz ::

Makaron_hater... Ej ti pomoje zanalasc dajes take bebave komentarje, sam da bi folk razpizdu al kaj?

M$ je in vedno bo OS za take uporabnike, kot si najbrz sam... Konformiste, lenuhe in nesposobneze.

Pa cist tko, kar se tice katergakol OSa in konfiguracije...
Tisti, ki ne uporabljamo kompa samo za net, mejl pa word, vemo, da je preklet tezko skonfigurirat racunalnik tako, da bi ti vse delal lepo in prav.

Me zanima pol zakaj tolk folka uporablja dual-boot? Oz tistih nekaj procentov folka, ki uporabljajo racunalnik clo za kej resnga

pirx ::

huelz, ne pretiravaj :) Se zavedaš, da si pravkar užalil 95% folka? :) Jaz uporabljam oba OSa, Linux za strežnik in Winse za desktop. In sem happy - niti en mi ne povzroča težav. Ne vem, ampak res ne vem, kaj se je toliko za prepirati okoli tega... *Vsak* ima prosto izbiro, kaj bo uporabljal in kaj ne.

undefined ::

Huelz, če bi jaz kaj rekel čez frizuro tvoje sestre, bi mislil, da te hočem ubiti?

Priporočam ti psihiatra.

huelz ::

:D :D :D

Se dobr da nimam sestre :D Kar pa se psihiatra tice...

95% folka ja... Ovce. Vecina. Ne pravm da vsi, pomoje je vecina tistih, k so na st-ju, zna marskej. Computer-wise

Dam primer, cist tko, od ene kolegice. Uporablja racunalnik ze pomoje ene par let, pa do vceraj ni vedla, da lahko s cdja si presname karkol (filme, mp3je itd) na disk...:\ Je misnla, da mora za kej tazga met pekaca.
Ce ignoriramo dejstvo, da je
1. bla zenska
2. daj pac mela tak cd, daj biu neki sfukan pa se res ni dal en film presnet
in se
3. da vecina nima pojma o delovanju softvera pa hardvera (in ona pac ni bla izjema)

Tko da ce se pogledas, da vecina (kasni procenti ze, 95%?) uporablja Winse...

Cist tko, da me ne bo kdo narobe razumel. Vecina. Ampak to je konc koncev relativn.

Edin kar sm jez hotu povedat je to, da tud vecina uporabnikov katerekol stvari dons pac ne razume, pozna delovanja tiste stvari, ki jo uporablja.

Kolk od vas ve, kako deluje avto? Pomivaln stroj? Al pa katerakol stvar, ki jo uporabljate vsak dan? Ok, mogoce veste kej o racunalnikih, kaj pa ostalo...?

huelz ::

Aja pa se to...

Pa to saj zame potem ne pomen, da je nekdo neumen, ce ali ne zna uporabljat dolocene stvari ali pa ne razume delovanja le-te.

Res mi gredo pa na zivce ljudje, k se majo za nekej vec, da so oh in sploh ne vem kaksni struckoti (Makaron_hater je zih, glede na to, kolk je pametn, sef ksnga oddelka pr Redmondu).

undefined ::

> Pa to saj zame potem ne pomen, da je nekdo neumen, ce ali ne zna uporabljat dolocene stvari ali pa ne razume delovanja le-te.

Ja, če je mehanik odpuščen od ene avtomobilske firme in potem ta mehanik napiše vse slabo o znamki teh avtomobilov in pohvali vso ostalo konkurenco, pa res ni neumen. Za takšen podvig je potrebna že višja znanost.

huelz ::

IceMan, clearly not getting the point. Again.

Ok, pa vzamva za primer Jeffa... Clovek ocitno nekaj pojma ima (nenazadnje je delal za M$), kdor bo temu oporekov pa zravn se dru WinRulz ma pa tud zgresene pojme...
Jeff ocitno je imel probleme (hardverske, octino, se prej pa z drajverji, posledicno so pa itak krivi Winsi).

Ce bi si slucajn prebrau zadevo pa jo 'probov' razumet. Ni on tolk pljuval cez M$ pa poveliceval konkurenco, kot to da je enostvan povedal, kaj, kje in kako. To pomen, da ce mu zej pac ustreza nekej druzga, tud prov. Ni zato treba potem kar pridt do zakljucka, da se hoce neki mascevt M$ju. Pa tud ce bi se ze, mu je to pomoje spodletel. Ker bi lahko okurcal M$ja tolk, da se neb vn vidl.

IceMan, dej bod enkrat razumn pa ne vsako stvar razumet kot provokacijo, pa si probej ksne stvari pogledat z dveh zornih kotov.

Drgac pa take flame wars niso nic neobicajnega ne na tem ne na kateremkol forumu (od Taiwana pa do ljube Amerike).
Pa ne vem, zakva eni tega enostavn ne dojamejo...

ronaldo ::

huelz ti si najpametnejsi ker uporabljas linux, drugi pa glupi ker uporabljamo winse. seveda je to tvoje mnenje, ki pa pomeni tolko kot si ti vreden, torej nic. 8-)

seveda nocem se kregat. :\
tle vas je prevec linuxasev, takih ki sovrazijo ms in ljudi okoli njega.

jaz ne sovrazim nobenega, nerazumem pa zakaj linuxasi sovrazijo tolko microsoft ?
prav sovrastvo cutite, tako ogrozenost.
pa ne razumem zakaj.
pa da me ne bi spet kdo napadel. 8-O

sovrastvo vemo do cesa pripelje, sigurno ne do lepih stvari, zato ne rabite cutit sovrastva do nekoga, se posebej ker vam ni NIC naredil. ce pa ste kupili win95,98 in dali tolko denarja je to vasa stvar. sami ste to naredili, ni mocrosoft nobenega prisilil v to.

huelz ::

Hehe, dejte folk, PROSIM vsaj prebrat kva je tip napisov pa kaj sem Jazst napisu...

Kdo pa prav, da uporabljam Linux? Razn vsake tolk cajta, ko se mi Wiinsi zagravzajo:D
A sem mogoce rekel, da sovrazim M$?
Da sem najpametnejsi? Tud slucajno ne. Da sem, kot pravis, nula?
No, ocitno vsakdo takoj pozabi na oliko, ko pride na forum. Me prov zanima kolk bi si dolocen folk upov tkole gobc gont, ce bi mel debato v real life:D
Jazst pravm da bl mau...

Sicer se pa ta nesoglasja dajo komot resit. Si rajs tiho pa si mislis svoje. Ker enmu razlagat ena in isto stvar stokrat, ker je pac mau pocasnejse pameti, ni vredno mojih zivcev...

Microsoft ::

huelz, mal visi si dal primer nekega neznanja, ko nekdo ni znal CDja presnet na HD.

Kaj hoces rec, da ce pa uporablas MAC, Linux al pa kej druzga, pa to postane VSE samoumevno?!8-O

Po moje gre pr tem prej za neznanje folka, ki uporablja OS. Pred kratkim je bla na STju tema, ko se ej enmu spremenil okvir Task Managerja. En je potem pozneje napisal, da je njegov frend sel formatirat disk in na novo instalirat cele Winse samo zaradi tega, ker se je spremenil okvir!!! Fora je pa v tem, da je resitev nic druzga, kot to, da dvakrat klilknes na okvir!!!
Taksni in podobni pripetlaji potem folk prprav, da zacne govort, kak je Windows sraje, da nic ne dela, da je vse v kurcu, da so sami virusi, da kr steka,... V resnici pa neznajo nastavlat neki popolnoma simpl stvari, zato pa potem stvari 'ne delajo'! Take stavri mi grejo prov na zvice.:|


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ronaldo ::

aha. lepo.
to pa je seveda napisala moja mama:
M$ je in vedno bo OS za take uporabnike, kot si najbrz sam... Konformiste, lenuhe in nesposobneze. 8-O

s tem stavkom si povedal vse o sebi, pa se kasneje si sam priznal da uporabljas to tudi ti, torej spadas tudi ti med te nastete ? :\

zato sem tako odgovoril. drugace sem pa raje tiho. ampak ce kdo rece taksno moram odgovorit. :))

huelz ::

JimiBtn, ne, nikakor ni nic samoumevno. Sej lih to je problem. Sej nben OS ni lazji za uporabo, eni so samo mau bl uporabni za dolocene stvari kot drugi. Pac, ne ukvarja se vsak z racunalnistvom tako podrobno, in tu pride do takih primerov neznanja...

ronaldo, seveda sem konformist, lenuh edino za odtenek manj sem nesposobn kot nekateri. To je vsa razlika...:D

Winsi so definitivno najbolj razsirjeni, ampak med tistimi 95% je spet samo en majhen odstotek tistih, ki jih znajo uporabit in izkoristit. Tko pac je.. Nazalost

BigWhale ::

Naša četica koraka,
strumno in veselo,
drug za drugim,
v ravni vrsti,
zdaj gremo na delo.

Jurčku bomo pomagali,
hišico zgraditi,
da bo mogel,
pred lisičko skriti,
da bo mogel,
pred lisičko skriti.

Žiga žaga poje žaga,
rom pom pom kladivo,
mi pa vsi najboljše volje,
delamo marljivo,
mi pa vsi najboljše volje,
delamo marljivo!


Ako bi vi vsi skupaj vedeli kako pateticni ste, bi se vsak od vas zjokal, postavil na glavo in pometal s trepalnicami...

;>

Jeebs ::

Več časa za vzdrževanje? Imam skoraj 4 leta staro mašino, pa v roku dveh tednov mogoče porabim 15 minut za vzdrževanje. Defrag in podobno pa itaq laufa ponoči. Aja, pa WinXP gor.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Tarzan ::

A ni lep vreme, a?
Tak kulski sonček, se vam ne zdi?>:D

Poldi112 ::

Ti, ne vem. Jaz sem se precej nasvical na tem soncku danes.

undefined ::

> IceMan, dej bod enkrat razumn pa ne vsako stvar razumet kot provokacijo, pa si probej ksne stvari pogledat z dveh zornih kotov.

In zakaj ti nisi pogledal Makaronarjev post iz dveh zornih kotov? Ali pa vsaj iz enega pravilnega? Tvoj odgovor na njegov post ni bilo drugega kot osebni napad, tako da raje sam začni upoštevat svoje besede.


> sovrastvo vemo do cesa pripelje, sigurno ne do lepih stvari

Sovraštvo geekov pripelje le do večjega samopomilovanja. Nima večjih zunanjih vplivov, ker so pogumni le za tipkovnico.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opera dreza Microsoft zaradi zastarelega brskalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
1069081 (7901) darkolord
»

OpenOffice glede na raziskave cenejši od komercialne konkurence (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
12912359 (8954) [BISI]
»

Po rahlem predahu se boj med Google in Microsoft nadaljuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
749213 (6751) BigWhale
»

Microsoft trdi, da je varnost Linuxa mit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
12910750 (7511) _n00b_
»

Microsoft vzel zadevo preveč resno

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
152356 (2356) kopernik

Več podobnih tem