»

Microsoft se spet zanima za Yahoo

Microsoft - Težko bi prešteli, kolikokrat si je Microsoft premislil, ali je ali ni zainteresiran za nakup Yahooja, a najnovejše uradno stališče pravi, da je. V petkovi izdaji The Wall Street Journala je Steve Ballmer, Microsoftov izvršni direktor, v skupnem intervjuju z dr. Lujem dejal, da bi bilo bolje posel z Yahoojem skleniti čim prej. Dr. Qi Lu, prej zaposlen v Yahooju, je postal novi šef za spletne izdelke in oglaševanje ter hkrati vodja Microsoftove skupine, ki se ukvarja z izvedbo kupčije.

Oba še vedno trdita, da trenutno z Yahoojem ne potekajo nobeni pogovori, a v isti sapi dodajata, da bi bil prevzem smiselna odločitev za Microsoft. Glavna prednost povezovanja z Yahoojem ni tehnična superiornost, ampak Yahoojevi kontakti in pogodbe v svetu oglaševanja. Poleg tega bi Google s tem dobil resnega in močnega konkurenta. Dodajata še, da se Microsoftu pri tem nikamor ne mudi. Jasno, Microsoft lahko še malo počaka, da se Yahoo znajde v še večji godlji, in izsili boljši dogovor.

6 komentarjev

Reverzni razvoj zlonamerne kode iz varnostne posodobitve

Schneier.com - Ko zaposleni v Microsoftu odkrijejo ali izvedo za varnostne ranljivosti v Microsoftovi programski opremi, razvijejo varnostne posodobitve, ki jih preko storitve Windows Update pošljejo svojim uporabnikom.

Marsikateri potencialni napadalec se sprašuje, ali bi bilo mogoče iz teh varnostnih posodobitev z reverznim inženiringom samodejno razviti zlonamerno kodo, ki bi omogočila izrabo varnostne ranljivosti?

Vprašanje so si zastavili tudi varnostni strokovnjaki David Brumley, Dawn Song in Jiang Zheng ter odkrili, da to vsekakor je mogoče.

V članku Automatic Patch-Based Exploit Generation is Possible: Techniques and Implications so opisali nekaj tehnik, s katerimi je mogoče iz varnostne posodobitve, posredovane preko Microsoftove storitve Windows Update, samodejno zgenerirati zlonamerno kodo (tim. exploit).

Odkritje kaže na to, da bo napadalec z ustreznim orodjem lahko samo počakal na novo varnostno posodobitev, nekaj sekund nato pa bo že imel zlonamerni program, ki ga bo lahko...

10 komentarjev

Podatki o novem modelu Zune

Neowin - Različne spletne strani poročajo o podatkih, ki so se začeli pojavljati na spletu, dotikajo pa se naslednika ne preveč uspešnega Microsoftovega glasbenega predvajalnika, ki je bil ustvarjen kot direktna konkurenca zloglasnemu iPod-u. Še v letošnjem letu naj bi bila splavljena kar dva nova modela, eden bo imel isto poslanstvo kot obstoječi, drugi pa bo manjši, opremljen s flash pomnilnikom ter mišljen kot konkurenca iPod-u nano, iRiver-jevemu Clix-u in podobnim. Vir informacij naj bi bil eden od zaposlenih pri Microsoftu, ki dela na projektu Zune 2.0, več informacij lahko najdete v izvorni novici.

1 komentar

Microsoft z gverilsko taktiko ob izidu PlayStation-a 3

Skladovnica Zlatoroga bi bila še približno dvakrat večja.

več strani - Microsoft se na Stari celini pošteno trudi, da bi prevzel čimveč medijske pozornosti ob izidu Sony-jeve nove konzole, pri čemer so uporabili kopico inovativnih oglaševalskih metod.

Najprej so se na francoski splavitvi pojavili Xbox navdušenci in se mimo peljali s čolnom, na katerega je bil pritrjen prisrčen transparent. V Londonu so v vrstah čakajočim ljubiteljem PS3 prijazno prinesli stole z napisi Shouldn't have kept you waiting in URL...

44 komentarjev

Bo Microsoft ponovno kaznovan zaradi kršitve monopolnih prepovedi?

The Register - The Register poroča, da naj bi evropski regulatorji trga neuradno odločili, da Microsoft ni spoštoval protimonopolnih določil Evropske komisije. Tako naj bi Microsoft moral kmalu pričeti plačevati 2,5 milijona USD kazni na dan, pričenši s 15. decembrom lanskega leta.

Po podatkih Microsoft Watch-a, je Microsoftov pravni oddelek zaposlenim poslal obvestilo iz katerega je moč razbrati, da se podjetje že pripravlja na plačevanje omenjene kazni.

Kot je znano, je Evropska komisija od Microsofta zahtevala, da tržnim tekmecem omogoči vpogled v komunikacijske protokole operacijskega sistema Windows, zahtevali pa so tudi, da Microsoft pripravi posebno različico operacijskega sistema brez Windows Media Playerja. Zaradi nespoštovanja monopolnih prepovedi je Evropska komisija Microsoft leta 2004 že kaznovala s kaznijo v višini 628 milijonov dolarjev, na katero pa se je Microsoft pritožil. Tokratna kazen pa se nanaša na nespoštovanje zahteve, da Microsoft priskrbi dokumentacijo o omrežnih...

120 komentarjev

Razmišljanje nekdaj zaposlenega pri Microsoftu

Si bo Microsoft izboril tudi monopol med novicami na Slo-Techu?

Seattle Weekly -
Microsoftove izdelke sem začel uporabljati pred 23 leti, ko sem bil star 11 let, in sem kot menedžer delal za Microsoft od 1991 do 1999. Kar nekaj let sem bil zvest Microsoftu. Čeprav sem se zavedal Microsoftovih pomanjkljivosti, sem vedno verjel, da se Mehki kar najbolj trudi, da bi izboljšal izdelke, kot je to npr. storil z Windows XP. Toda pred nedavnim sem doživel krizo zaupanja Microsoftu. Morda sem moral enkrat preveč ponovno zagnati računalnik.
Tako piše Jeff Reifman, nekdaj zaposlen pri Microsoftu. Ko je zapadel dvomom in končno poskusil alternativni operacijski sistem MacOS, se čudi, kako je mogel toliko dragocenega časa zapravit za naprošanje računalnika, naj se zaustavi....

48 komentarjev

300 milijonov dolarjev za XP SP2

Neowin - Microsoft namerava porabiti 300 milijonov ameriških dolarjev za splavitev najnovejšega Service Packa za operacijski sistem Windows XP. Od izida naprej bodo vsi osebni računalniki s prenaloženim opracijskim sistemom Windows XP že vsebovali SP2, prodajalci računalnikov pa naj bi tudi na vse ostale računalnike pred prodajo opremili s tem Service Packom. Tako naj bi v najkrajšem času vsi uporabniki tega operacijskega sistema imeli tudi SP2, ki prinaša pomembne dodatke, ki pripomorejo k varnosti samega sistema.

Najpomembnejša novost SP2 je aplikacija Security Center, ki je privzeto vklopljena, v primerjavi s prejšnjo verzijo pa prinaša malo bolj napreden požarni zid za vse mrežne povezave ter samodejno...

32 komentarjev

In zdaj še Microsoftova stran zgodbe ...

CNet - Potem ko je Evropska Unija Microsoft obsodila na 613 milijonov dolarjev težko kazen, je nastopil čas, da se začnejo zgodbe odpletati tudi za javnost. Najprej je na vrsti Microsoft, ki je tako izdal sedem strani dolg dokument (PDF), v katerem poskuša razložiti, zakaj je dejanje EU samo pretveza za uveljavitev novega zakona o intelektualni lastnini, ki naj bi imel negativne posledice tudi za ostale izdelovalce programske opreme. Odgovor EU o tem, kako in zakaj so prišli do takšnega zaključka, bo znan v četrtek, ko si bo lahko tudi javnost ogledala 300 strani dolg dokument Evropske Unije.

12 komentarjev