» »

Po rahlem predahu se boj med Google in Microsoft nadaljuje

1
2
»

Microsoft ::

Ze v prvi tocki se je diskvlaificiral. Cele neumnosti.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

3p:

"Ej stari gugl je en ful dobr srčenđin, kr napiš gugl pika kom u naslov not pa boš dobu pol pa lahk vse srčaš!"

"gugl.kom ne dela ej... ja pika kom se piše iz C ne iz K!"

"aja maš res!"

BigWhale ::

Miha, Darko

Imata kaksne boljse argumente, kot samo to, da 'nima pojma'?

Kaj pa je falil pri Visti? Poglejta si katere stvari je MS 'umaknil' iz Viste, ker ne bodo pravocasno narejene. WinFS je ze ena stvar in o WinFS so precej govorili, da bo. No, pa ga ni. Bozic 2006 bodo tudi zamudili, tako so sami rekli. In dejansko stvar tako zgleda, kot da bo samo WinXP z enim fancy looking skinom, ce jim bo uspelo spedenati user interface. V prvi 'public' beti ga se sploh ni bilo zraven.

Druga tocka, ne vem, office me ne zanima tako, ce bo sedem razlicnih verzij, potem bo res stvar konfuzna. Ze sest razlicnih verzij Viste je precej... Vista Ultimate? ;)

MSN? Ja, MSN je crap. MSN, ki je bil v prvi vrsti zasnovan kot neko svoje omrezje, potem se je pa preselil na internet.

Xbox? Ja z novim xboxom so ga malo zabluzili.

Pad computing? Tukaj se je narobe izrazil Dvorak. Moral bi reci tablet PCs. MS jih je imel precej rad... Kje so pa zdaj?

Dot net, kaj pa vem. Veliko se govori o njem, koliko se ga pa v resnici uporablja? Se MS ga ne uporablja toliko kot bi ga lahko.

Z googlom se pa tudi veliko ukvarjajo.

Bolj ali manj stvari kar drzijo.

OwcA ::

Kar se tiče Viste, že če odmislimo napovedi, da bo prišlo do še ene zamude, ki bo potisnila rok izdaje za konče kupce v pozno pomlad, nekatere skrbi, da tudi pri, da citiram člana tega foruma, varnosti, varnosti, varnosti ne bodo tako dosledni, kot se je zdelo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Microsoft ::

WinFS je ze ena stvar in o WinFS so precej govorili, da bo.
Nekje sem prebral, da je to tudi edina stvar. Daj, daj me prepricaj da se motim, pa nastej ene 10 hevy stvari, ki so bile obljubljene, pa ne pridejo.

In dejansko stvar tako zgleda, kot da bo samo WinXP z enim fancy looking skinom, ...
Ja, to je to. Nov skin.

Naprej, Office. Kaj vas brigajo kolko uh in oh bo verzij. Za vecina uporabnikov je dovolj, da imajo stiri stvari: Excel, Power Point, Outlook in Word. Gres h prodajalcu, pa mu reces, da hocis te stiri stvari po najugodnejsi ceni. Konec.
Ko ze omenjas Office. Verjetno ne ves, da niso to samo stiri nasteta orodja, ampak se tudi kaj drugega. Za zacetek recimo se lahko malo razgledas po Excel blogu: klik

MSN ni crap. Search je zelo vredu (za izjemo slik).

Dot net, kaj pa vem. Veliko se govori o njem, koliko se ga pa v resnici uporablja?
Ja nic ne ves, ane. Recimo, nov System Center Operations Manager 2007 (iz MOM so preimenoval na to novo crevo) bo mel .NET v seb. Itak, cez 5~10 let je realno pricakovat, da bo vse na .NET nareto.

OwcA, gre se za default nastavitve. Po default se ves inboud blokira. Po drugi strani pa vlkjucujejo polno templatov, IPSec bo zraven, vse skupaj bos urejal preko MMCja in ne nekega miniaturnega okno.


by Miha


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

poweroff ::

Hja, glede inflacije različic Viste... potem bomo spet brali "članke": Kateri OS je najprimernejši zame - kjer bo predstavljenih 7 verzij Viste.

To je umetno ustvarjanje alternativ. Prava alternativa je 7 verzij Viste pa 30 distrotov Linuxa, pa še kakšen OS X zraven. Da o fru-fruju ne govorimo...

Za vecina uporabnikov je dovolj, da imajo stiri stvari: Excel, Power Point, Outlook in Word. Gres h prodajalcu, pa mu reces, da hocis te stiri stvari po najugodnejsi ceni. Konec.
In namesto, da bi ti prodajalec dal OpenOffice.org, ti proda MSO za 100 jurjev. Ja, "partnerske" pogodbe in neznanje so tudi del problema.

Odkrito mi povej: če za povprečnega uporabnika zadostuje računalnik za gledat filme, poslušat muziko, surfat po netu, pisat seminarske - zakaj ta uporabnik ne more uporabit Ubuntu Linuxa recimo? En pameten razlog prosim.
sudo poweroff

3p ::

Ko smo že prilezli off-topic:
Glede tistih točk... Pri officu je totalno vsekal mimo (še vedno pravim, da je to M$ova najbolj gamblerska poteza lep čas), .net sploh ni slaba stvar in ne vem, kaj mu tu open source odžira (Mono pomeni prej, da se stvar prijema, ali kaj je mislil če je sploh mislil), sploh se M$ zadnje čase trudi na svojo stran pridobiti razvijalce, tudi amaterske, XBox-a pa tudi ne bi imel za neuspeh, glede na to, da je pošteno prehitel konkurenco in v par letih prišel do poštenega deleža na tržišču, kjer ga prej ni bilo...
Ko smo pa že spet pri Visti (torej točka 1)... Mislim, da imajo tokraj privoščljivi FLOSSarji v veliki meri prav. Kaj točno je v Visti tisti ultra feature, ki so ga pacali 5 let, mi niti malo ni jasno. Sicer vem da so vse skupaj vmes začelo na novo, ampak to uporabnikov nič ne briga. Saj z Visto ne bo nič narobe, in vprašanje je, kdo bo sploh pogrešal WinFS, ampak taka kot je, bi morala priti na svet pred tremi leti, ne pa da so obljubljati vse mogoče, pa jim je nekaj cukrov, ki so jih reklamirali z levo roko speljal recimo Os-X (pa vsak ki je mel 5 minut časa). Glede na tempo razvoja, se človek vpraša kaj počne tisti 50000 ali koliko jih že je ljudi pri MSu. Si pa za razliko od večine tule želim, da pridejo k sebi... Popravek: prilagam še en link: na recenzijo pomankljivosti Viste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

BigWhale ::

Miha,

WinFS je ena taka stvar zaradi katere je bilo govorjeno, da se bo svet postavil na glavo. Ne, da se mi linkov iskat. Ze to je dovolj. Zakaj bi nasteval 10 stvari? Saj nisem rekel, da jih je deset. Na tukajle jih imas.

Ce pa pogledas kaj vse bo novega, End User feature, Aero, Windows shell, sidebar in potem se en kup aplikacij, kot so mailer, media player in internet explorer. Stvari, ki se razvijajo posebaj, neodvisno od operacijskega sistema in s samim sistemom nimajo nobene veze (no, poleg tega, da so odvisne od sistema ampak lahko bi se zadeve razvile popolnoma neodvisno).

Nevem kaj se tako razburjas zaradi offica, tiste tocke nisem niti komentiral kaj prevec. In ja sedem verzij je konfuznih, ker uporabnik ze itak ne ve kaj nuca. Kaj bo to sele naredilo z licensing programom, ce ga ne bodo spremenili... Oziroma, ce ga se niso. Nekaj let nazaj, mi se sam MS Slovenija ni znal razloziti katere licence vse potrebujem in koliko. Na koncu so rekli, boljse da prevec kupis kot premalo.... ;)

MSN search? Za search nimam pojma kak je, MSN je precej vecja storitev kot samo search in dejansko kot storitev je crap.

> > Dot net, kaj pa vem. Veliko se govori o njem, koliko se ga pa
> > v resnici uporablja?
> Ja nic ne ves, ane. Recimo, nov System Center Operations Manager
> 2007 (iz MOM so preimenoval na to novo crevo) bo mel .NET v
> seb.

Eh? A se hecas? V sestih letih odkar je prisel ven .NET Framework 1.0 ti ni uspelo najti ene same komercialne aplikacije? Ne, resno, koliko resnicno uporabnih programov poznas, ki uporabljajo .NET?

Tole Visto pacajo ze predolgo casa skupaj, precej predolgo.

3p ::

BigWhale: .net še ni ravno stara zadeva in kot nekakšna boljša Java ima precej tržišča v poslovnih aplikacijah... PMSM ima zadeva lepo prihodnost, če ne bo slučajno prevladal strah da pa je to navsezadnje MS pogruntal in da je po defaultu evil. End user aplikacija pa bi bil recimo NASA World Wind.

Microsoft ::

Matthai
...zakaj ta uporabnik ne more uporabit Ubuntu Linuxa recimo?
Ker je retard?:\

Poleg tega, ce bi vedel, kolko so cene, ne bi govoril takih traparij, ker si se cisto skoraj za dvakrat zmotil pri ceni.
In nehi, skupaj z ostalimi, jamrat o stevilu verzij, ker se delate neumne, da kr smerdi. Ker se niste bili na tejle strani (desni stolpec), bi blo dobro, da se sprehodite. Pa si pol zamislte tistega vasega Joe Blowa, ka ga ma BigWhale tko rad, ko pride v trgovino, pa rece "Jst bi mel ene linuxse.".

BigWhale, lej tale .NET ne more kar tako priti v 5 minutah na vse mozne konce. Zdej je lepo prilezel do verzije 2.0, kar je ze nekaj. Poleg tega, PowerShell (prej Monad) je zgrajen na .NETu, Exchange 2007 bo svoje "ukaze", ki jih bos produciral s klikanjem po GUIju, poslal v PowerShell... Skratka, pocakaj se malo, pa bos videl, da se bo stvar razpasal.
Glede novosti se ne razvijajo samo posamezni paketi, ampak tudi sam OS. Recimo, "asinhronski" klic share fajla. Tega zdej ni. Samo pazi, to je ena stvar. Da ne bo zdej kak retard priletel, pa zacel jokat, kako so lahko to razvijal 15 let. To je samo kot primer, da se tudi v OS kaj dogaja. Potem izoliranje userjev/servisov je druga. Dokaj kul zadeva. Itn.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

drola ::

Glede .NET: glede na to, da Sony Vegas in še nekaj od Sonyja za namestitev zahtevajo .NET, predvidevam, da so tudi napisani v .NETu.
https://drola.si

BigWhale ::

> BigWhale, lej tale .NET ne more kar tako priti v 5
> minutah na vse mozne konce. Zdej je lepo prilezel
> do verzije 2.0, kar je ze nekaj.

Pet minut je pet minut ampak stiri leta so pa stiri leta. ;) Aplikacije pa dejansko nobene pametne. To kar je bilo tukaj nasteto je na prste ene roke. Mizarjeve... ;)


> Glede novosti se ne razvijajo samo posamezni
> paketi, ampak tudi sam OS. Recimo, "asinhronski"
> klic share fajla. Tega zdej ni. Samo pazi, to je
> ena stvar. Da ne bo zdej kak retard priletel, pa
> zacel jokat, kako so lahko to razvijal 15 let. To
> je samo kot primer, da se tudi v OS kaj dogaja.

Saj nisem nikjer trdil, da se ne. Ampak na spisku izboljsav je vecinoma periferija, stvari ki so od samega OSa in tistih 'core' OS reci popolnoma neodvisne.

> Potem izoliranje userjev/servisov je druga. Dokaj
> kul zadeva. Itn.

No, sedaj pa po pravici povej, ce so to res neke novosti? Oziroma inovacije, nekaj tako zelo novega cesar nismo videli se nikjer. Nekaj je takih stvari, sem preprican. V vecini pa ne.

Preberi link, ki ja je 3p poslal. :)

darkolord ::

Tut na tistem linku je eno samo nabijanje... Ne bit otročji, no. Še tale model se dela, kot da ne ve, da bo UI še spremenjen in da je to vseeno še beta.

Pri Visti je edini večji problem, da se mora delat zunanji beta test, medtem ko je to delo pri Applu recimo otročje lahko, saj imajo HW konfiguracij za prste rok. Mizarjevih. Pol se pa lahko nardijo neumnue, ko spisek featurjev izdajo šele na isti dan kot sam izdelek.

3p ::

BigWhale: Evo par aplikacij za .net platformo narejenih z Monom: klik.

poweroff ::

Zraven še prištej aplikacijo od našega preljubega Microsofta aka Jimmija, in sicer tisto glomazno zadevo (20+ Mb), ki zna preimenovati imena slik iz Ime Priimek.jpg v Ime_Priimek.jpg. >:D >:D
sudo poweroff

darkolord ::

:\ :\

3p ::

Matthai: No, v realnosti so aplikacije za .net presenetljivo male (vse je polprevedeno, dinamične knjižnice)... ;) Pač podobno kot pri javi...

Microsoft ::

Sem za hec pogledal. 16k. Ja, tile odprtokodniki so eni cudaki, ni kaj.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

poweroff ::

Ja no, pa 20Mb .net knjižnic rabiš... zabavno, če imaš modem.
sudo poweroff

Bistri007 ::

Matthai - kaj kuriš??? Isto bi lahko govoril za javo, če bi štel še jre "datotečice" zraven ( http://www.java.com/en/download/manual.jsp).

Enkrat instaliraš stroj pa je :))
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Microsoft ::

Pa dej nehi se cmirat pa iskat neke debilne izgovore. Zdej, ko ti bom rekel ADSL modem, bos zacel z nekim soncem pa travo nabijat, potem z kakim vesoljem, pa z jederskimi reaktorjem, pa z boh v cem se.:|
Prov bedno ze zgleda tole cmeranje v nedogled. Me zanima, kolko bi se precmiral, ko bi ugotovil, da recimo Fedora zasede cel DVD.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kriko1 ::

da recimo Fedora zasede cel DVD.

Kaj ima to tukaj veze? Fedora je linux sistem z aplikacijami.

darkolord ::

.NET framework je pa cel framework.

Matevžk ::

Js pravim "Sunovo Javo v vsako slovensko vas!", na kakršenkoli način :)). Tistim, ki rabite, pa še .NET.
Saj vem, da je zajebano, če nimaš broadbanda, ampak pač rečeš kolegu in ti zapeče ...
lp, Matevžk

BigWhale ::

Meni je bolj smesno to, da so primeri .NET aplikacij tisti, ki jih je sproduciral projekt Mono... ;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KONEC za windows live mail?

Oddelek: Loža
437656 (3683) jype
»

MSN - sprememba maila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
1018943 (6128) klemenSLO
»

Predogled Microsoftovega iskalnika Kumo

Oddelek: Novice / Brskalniki
424290 (2825) techfreak :)
»

Microsoft sklenil OEM-dogovor z Dellom

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
335185 (3598) fiore
»

Prenovljena stran MSN.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
637382 (6209) Road Runner

Več podobnih tem