»

Je benchmark v Visti dovolj dober?

Tom's Hardware - Na THG so spisali zanimiv članek, v katerem se lotevajo analize ene od bolj izpostavljenih novih funkcij, aplikacije Windows System Assessment Tool, ki v Visti skrbi za analizo glavnih komponent v sistemu. Zapreže jih v določene testne programe, vsaki posebej določi oceno in potem iz vseh določi še skupno oceno sistema. Avtor članka si je delovanje testov bolj podrobno ogledal ter jih poskusil primerjati z običajnimi, bolj transparentnimi benchmarki, da bi ugotovil, če bi Vistina ocena sistema lahko predstavljala relevanten podatek, na katerega se bo možno zanesti.

Izvorni članek.

7 komentarjev

Zopet GeForce 7900GS

Tom's Hardware - O novi pridobitvi na področju cenejših kartic iz nVidiinih tovarn smo že pisali, a ker je stvar trenutno hit, opisi kar dežujejo. Danes je na vrsti THG, kjer so se ukvarjali s primerkom iz tovarne PNY in, če povemo na kratko, prišli do podobnih rezultatov kot ostali opisovalci - kartica je za svojo ceno zelo dober nakup in nima prave konkurence z ATI-jeve strani. Vsekakor preberite opis.

12 komentarjev

Grafični pogon v Windows Vista ne bo sestavni del jedra

OSNews - Na OSnews poročajo, da jim je Microsoftov infrastrukturni arhitekt Giovanni Marchetti prišepnil, da jedro prhajajočega operacijskega sistema Windows Vista ne bo vsebovalo grafičnega pogona s kodnim imenom Avalon, ali pač. Slednji bo gnan ločeno, izven jedra. Pravi, da so se za to potezo odločili, ker naj bi pri prejšnjih različicah oken grafični strežnik večkrat poskrbel za sesutje sistema. Tako gonilniki ne bodo več šarili po jedru, kar jim bo onemogočilo zrušitev celotnega sistema. Ta poteza bo tako Windows približala operacijskim sistemom Unix, ki imajo grafični strežnik ločen že od vsega začetka.

Uporabniki smo lahko le veseli, saj bo tako možno spisati tudi kak konkurenčni grafični vmesnik, kot jih poznamo že pri Linuxu.

78 komentarjev

Tabela procesorjev

Tom's Hardware - Tom's Hardware in njihova zbirka informacij o skoraj vsakemu procesorju iz AMDjevih in Intel-ovih se spet vračata. Tokrat so v zimski izdaji stestirali in primerjali še vse dvojedrnike.



Članek pa ni samo suhoparen primerjalni test z mnogo dejstvi, ki jih povprečni uporabnik ne razume - dotaknili so se tudi gromozanske porabe električne energije, s tem pa oddane toplote, kar pomeni potrebo po vedno večjih hladilnih telesih. Primerjali so tudi današnje stanje s stanjem pred desetimi leti, za opazovali pa so frekvence procesorjev, količino pomnilnika, hitrosti omrežnih povezav, itd. Zanimivo je, da bo od svojega rojstva praktično...

13 komentarjev

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

Navijanje samega sebe

Slo-Tech - Stric Tom je za vse, ki morajo delati (ali pa pobijati virtualne nasprotnike) pozno v noč, pripravil test pijač za poživljanje organizma. Gre za neresen prispevek, precej podoben Hudemu testu pijač, ki smo ga davnega leta 2002 objavili na Slo-Techu. Za lovoriko najbolj poživljajoče pijače so se borili Red Bull, kava, čaj, Coca-Cola in Mountain Dew, testiranje je bilo izvedeno s pomočjo flash igrice za merjenje reakcijskega časa, zmagovalec pa je bil ... Vas zanima? Kar sami preberite članek.


Rezultati preizkusa so povsem objektivni, saj Intel ne proizvaja energijskih pijač

30 komentarjev

Izšel je DivX 6

Overclockers Australia - Vsi, ki ste si v zadnjem letu ali treh ogledali vsaj en film na računalniku, najbrž poznate format DivX. Le-ta je priljubljen predvsem zaradi množične uporabe v P2P skupnosti in seveda tudi zato, ker lahko z njim arhivirate in kompresirate vaše domače video posnetke.

Razvijalci, ki skrbijo za razvoj paketa DivX, seveda ne spijo in zato so nam nekaj dni nazaj na njihovi spletni strani omogočili dolvleko njihove najnovejše izdaje paketa, imenovanega DivX 6.

Prve vtise so zbrali tudi na Tom's Hardware kjer so v članku zajeli vse najnovejše bonbončke, ki jih ponuja novi paket.

Med glavnimi so:
  • interaktivni video menuji
  • XSUB podnapisi
  • več zvočnih sledi
  • poglavja (chapter points)


Prav tako velja omeniti DivX Helium, ki ga razvijajo v DivX Labs in predstavlja optimizacijo DivX kodekov na najnovejših večprocesorskih in računalnikih z večjedrnimi procesorji, kakršna sta Pentium D in Athloh 64 X2.

44 komentarjev

Spet nekaj za igričarje

Slo-Tech - Za začetek naj povem, da je Dreamcatcherjeva igra Painkiller, katero sem omenjal že danes zjutraj, uradno izšla. V forumu smo ji namenili posebno temo.

Striček Tom je za vse, ki so naveličani igranja single player iger in se želijo pomeriti s svojimi prijatelji iz oči v oči (no, skoraj) spisal članek, ki govori o gostovanju lanpartyja. V njem je podal veliko nasvetov in opisal svoje izkušnje z organizacijo takšnih dogodkov. V prvem delu je obdelal predvsem izbiro pravilne lokacije, napovedano je tudi nadaljevanje. Klikot!

Vse igralce igre brezplačne igre Wolfenstein: Enemy Territory je danes razveselil izid nove različice moda ET Pro. Avtorji igre Splash Damage so sicer...

4 komentarji

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

Deset matičnih plošč na i875P

Najbolj opevano Intel-ovo čipovje do sedaj

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Intel je pred kratkim splavil Pentium 4 procesorje z 800 MHz-FSB. Pokazala se je potreba po čipovju zanje in izdali so še i875P-čipovje. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv test o tem novem čipovju in si pobližje ogledali deset matičnih plošč s tem vezjem. Osnovne plošče, ki so si jih ogledali, so bile delo večine znanih podjetij, kot so Asus, Abit, Gigabyte, itd. Če nameravate kupiti katero izmed njih, vam priporočamo branje prvega dela tega članka.

2 komentarja

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja