Forum » Elektrotehnika in elektronika » Tasker
Tasker
Matazz ::
Zdravo!
Evo zdj sm kupu ta kabl (1x0.35),pa mi je kolega rekel,da nemorem imeti na obeh straneh s-video konektorjev..je to res?
Evo zdj sm kupu ta kabl (1x0.35),pa mi je kolega rekel,da nemorem imeti na obeh straneh s-video konektorjev..je to res?
CaqKa ::
hmm.. kolko je meni znano rabiš štiri žile za svide signal.. tak da po eni strani res nebo držalo.. ampak za obe strani..
če pa imaš štiri take kable pol pa bi moralo špilat... samo pač za daljše razdalje bi pa že rabil boljši kabl.. recimo kakšen mehki koaksialni.
če pa imaš štiri take kable pol pa bi moralo špilat... samo pač za daljše razdalje bi pa že rabil boljši kabl.. recimo kakšen mehki koaksialni.
Matazz ::
[quote="CCD"] Najboljša povezava, če preko S-VIDEO ne gre, je prek rumenega činča, če ima TV primeren vhod, drugače pa uporabite zgoraj naveden SCART adapter (Adapter Scart M/3X RCA M + SVHS). Za to povezavo je najbolje uporabiti kabel primerne debeline (kvalitete) - v elektro-tehničnih trgovinah dobavljiv, in meni najljubši, je TASKER 1X0.35 Proffessional Noiseless Microphone Cable (Low Capacity). Tudi nad 20m dolžine deluje brez izgub[quote]
na podlagi tega sem se odločil za nakup tega kabla,ker pač nevem kater drug kabl bi deloval pri 15m brez izgub.Zdj je kabl zvezan na enm koncu s-video na drugem pa činč..vendar nevem na kater program naj priklopim za sliko..AV1 je pač za prvi skart utič,AV2 za drugi in s-video za s-video
na podlagi tega sem se odločil za nakup tega kabla,ker pač nevem kater drug kabl bi deloval pri 15m brez izgub.Zdj je kabl zvezan na enm koncu s-video na drugem pa činč..vendar nevem na kater program naj priklopim za sliko..AV1 je pač za prvi skart utič,AV2 za drugi in s-video za s-video
CaqKa ::
ja če se motim, ne moreš činč kr tak zvezat na svideo...
svideo ima namreč ločeno signale za ... em pač dva signala ima ločena in zato rabiš adapter, da ti to špila...
verjetno obstaja vezava za smer iz svideo > cinch (to so oni ki so priloženi grafičnim karticam z tvout na svideo) ampak za obratno pa pomojem ne...
tak da rajši naredi kabl svide-svideo
lahko pa tudi svideo-scart
tole je gugl našel
tukaj imaš nekaj kar sploh nisem vedel... namreč to da imamo 7 pinske svideo kable :)
WeetHet - Video - Connecting your PC to your TV-set
tuki imaš še pine za scart:
stran na freespace.virgin.net
svideo ima namreč ločeno signale za ... em pač dva signala ima ločena in zato rabiš adapter, da ti to špila...
verjetno obstaja vezava za smer iz svideo > cinch (to so oni ki so priloženi grafičnim karticam z tvout na svideo) ampak za obratno pa pomojem ne...
tak da rajši naredi kabl svide-svideo
lahko pa tudi svideo-scart
tole je gugl našel
tukaj imaš nekaj kar sploh nisem vedel... namreč to da imamo 7 pinske svideo kable :)
WeetHet - Video - Connecting your PC to your TV-set
tuki imaš še pine za scart:
stran na freespace.virgin.net
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 586200 (25529) | Dominator |
» | kako razporediti kablovje za projektor?Oddelek: Zvok in slika | 2989 (2747) | msenjur |
» | RGB izhodOddelek: Zvok in slika | 2216 (2133) | BigWhale |
» | iz pc na vhs kasetoOddelek: Zvok in slika | 1053 (970) | CaqKa |
» | KabelOddelek: Zvok in slika | 1485 (1224) | Privatnik |