Forum » Zvok in slika » Kabel
Kabel
Dami ::
Kje bi dobil kabl za povezavo iz grafične (s-video) in tv (ne na skart, ampak na "činč"; ne vem kak se prav reče temu vhodu). Sej sn dubu zravn grafične adapter za činč namest s-video, sam jst bi rad meu celega.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
- spremenil: Dami ()
chucki ::
misliš okrogel?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Aha. Mislim da se temu reče RCA. Sicer sn že našu kabl (iz rca v rca), sam me zanima če se da kje dobit tak, ki gre direkt iz s-video v rca.
zdravc ::
Mislim, da ni taksnega kable. Jaz se nisem videl televizorja, ki bi imel s-video vhod z rca konektorjem. Zakaj pa na scart ni dober ?
kdor zna pa žih
Narobe si me razumel. Na TVju nimam s-video vhoda (čeprav mam Wego), ampak rca. Pa bom že nekak.
footprint ::
Tuki maš link keri pini kaj pomenijo
http://www.terra.es/personal/nhr_madg/c...
vedet pa morš, da iz s-video na rca ni kabla, lahko pa si ga sam zlotaš, če bo delal boš pa vidu. Jaz sem delal v obe smeri za s-video na scart in scart na rca še nikol pa s-video na rca ali obratno.
good luck
http://www.terra.es/personal/nhr_madg/c...
vedet pa morš, da iz s-video na rca ni kabla, lahko pa si ga sam zlotaš, če bo delal boš pa vidu. Jaz sem delal v obe smeri za s-video na scart in scart na rca še nikol pa s-video na rca ali obratno.
good luck
mico ::
umm dobi se cist na easy pretvornik iz s-videa na kompozit(činč) stane pa okol 1,5k....js sm ga kupu v Nami, so pa na netu tut neki načrti kak to naredit, in sicer tako da daš na 4 pin kjer je chrominance 470 pF tranzistor in bi potem naj delalo sam sm js to sam probal pa ni delalo z pretvornikom pa lepo dela pa se bravna slika je z razliko od s-videa
Privatnik ::
Torej S-Video Zgleda nakako tkole
1 . - . 2
3 . . 4
Ce ga gledas od zunaj, se pravi tisto stran ko jo vstekas v graficno (ko pini vn strlijo) povezes takle :
2 - zunanji del cinca (masa)
4 - notranji del cinca (signal)
Ce gledas od zadaj (tam ko bos lotu gor kabel) se zgornja slika seveda obrne.
Jst sm uporabu kr kabel za audio signal (stereo) s tem da sm pustu oklopa pr mir notranje zicke pa sm zvezu vsako na en pin S-Videa pa pol na cinc.
Upam da si razumeu
LP
1 . - . 2
3 . . 4
Ce ga gledas od zunaj, se pravi tisto stran ko jo vstekas v graficno (ko pini vn strlijo) povezes takle :
2 - zunanji del cinca (masa)
4 - notranji del cinca (signal)
Ce gledas od zadaj (tam ko bos lotu gor kabel) se zgornja slika seveda obrne.
Jst sm uporabu kr kabel za audio signal (stereo) s tem da sm pustu oklopa pr mir notranje zicke pa sm zvezu vsako na en pin S-Videa pa pol na cinc.
Upam da si razumeu
LP
McWolf ::
Jst bi nucu pa kabl iz S-Video na tv, sam na tv mam sam za anteno pa scart, kaj morm kupt, pa kje thx aja pa ceno :)
Go tell it on the mountains!
Kupit mors SCART na cince (to je najlazji, pa se velikrat se nuca) Kolk kosta to pa nevem zdej. Najbol se ti splaca kupit tistga, ko ma vse:
Video IN/OUT in
Audio IN/OUT (Stereo)
Cene pa lahk tut kupis sam scart prikljucek, pa ga zvezes na svideo konektor, sa nevem kira pina SCARTA sta Video IN. Ce najdem kje ti napisem
LP
Video IN/OUT in
Audio IN/OUT (Stereo)
Cene pa lahk tut kupis sam scart prikljucek, pa ga zvezes na svideo konektor, sa nevem kira pina SCARTA sta Video IN. Ce najdem kje ti napisem
LP
Ok sm najdu.
SCART zgleda nekak takle
___________________ ˛
| 2 I I I I I I I I I I 20 / <--- to je tist posevn del :))
| 1 I I I I I I I I I I 19 |
-----------------------------
1 - 20 so pini (grejo po vrsti od leve proti desni, sodi zgoraj, lihi spodaj)
Ok zdej pa konektas od prej zgoraj (S-VIDEO)
2(Svideo) na 17(Scart)
4(Svideo) na 20(Scart)
Scarta pa glede na to da ma tist posevn rob na eni strani itak ne mors okol zasukat
Upam da je razlaga jasna, pa da bo slikca kolker tolk vredu prsla vn :)))
LP
SCART zgleda nekak takle
___________________ ˛
| 2 I I I I I I I I I I 20 / <--- to je tist posevn del :))
| 1 I I I I I I I I I I 19 |
-----------------------------
1 - 20 so pini (grejo po vrsti od leve proti desni, sodi zgoraj, lihi spodaj)
Ok zdej pa konektas od prej zgoraj (S-VIDEO)
2(Svideo) na 17(Scart)
4(Svideo) na 20(Scart)
Scarta pa glede na to da ma tist posevn rob na eni strani itak ne mors okol zasukat
Upam da je razlaga jasna, pa da bo slikca kolker tolk vredu prsla vn :)))
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tv out= čb slikaOddelek: Zvok in slika | 3306 (2839) | romario |
» | Na TV ni signala pri prenosu iz računalnika preko S-vido na SCART kablaOddelek: Zvok in slika | 1477 (1354) | MRB0rYS |
» | TV-out, S-Video --> scart slikaOddelek: Zvok in slika | 1876 (1645) | speedy |
» | ATI TV out + SCART = ČB slika ???Oddelek: Zvok in slika | 1931 (1737) | Privatnik |
» | VooDoo3 TV-out in kabl S-video na SCARTOddelek: Zvok in slika | 2013 (1731) | Caboose |