» »

Izbira šole

Izbira šole

«
1
2

Klemenn ::

okej počas se bom moral odločit za smer moje nadaljne izobrazbe (al se fajn sliš a ne? :)) ). in izbiram med

3 letne poklicne srednje šole:

- elektrikar - elektronik
- elektrikar - energetik

4 letne tehniške in strokovne srednje šole:

-elektrotehnik - elektronik
-strojni tehnik
-računalniški tehnik
--elektrotehnik - energetik
  • premaknil: Tomi ()

.:joco:. ::

4 letno vsekakor, ker s 3 letno te noben ne bo hotu v službo vzet!
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Loki ::

to je odvisno predvsem od tebe, kaj te zanima in kaj hočeš postati v življenju (kar pa sedaj logično še ne veš).

Triletnih šol ti ne priporočam, razen če boš ime kak zadostni uspeh in ti predmeti kot so matematika, slovenščina in angleščina presedajo, a kljub temu še lahko uspešno zdelaš 4-letno srednjo šolo, tako da na triletno kar pozabi, razen če se ti res ne da učiti; za kar se boš imel čas sekirati vse ostalo življenje, ko boš moral npr. kot energetik, kakšna triletna varianta strojne (avtomehanik, voznik, strojni ključavničar, klepar...) trdo garati v službi za minimalno plačo ... imam izkušnje glede tega - trije tedni dela v tovarni (sicer ni bilo težko, ampak vseeno) za 42000 SIT (prek študenstkega servisa, vendar dvomim, da so ostali kaj na boljšem) - medtem, ko sem lansko leto v eni računalniški firmi zaslužil 90000 SIT/ mesec(vendar grem stavit, da sta mi ta dva meseca osemurnega buljenja v zaslon krepko povečala dioptrijo, kot tudi občasne dokaj močne glavobole).

Ta dva primera sta samo za primerjavo, da vidiš razliko, to ne pomeni, da te silim na računalniško (ravno obratno).

Na tebi je, kaj hočeš delati v življenju.
Če želiš tako kot jaz buljiti osem ur na dan za naslednjih 40 let v ekran, go ahead - računalniška all the way.

Kaj točno je razlika med elektrotehnikom - energetikom in elektronikom, ne vem, ker ne poznam programov natančno, zato pa toliko bolje poznam program strojni tehnik, ki ga že štiri leta obiskujem tudi sam (na drugi šoli, da ne bo pomote)...
Kaj naj rečem? Stvar je cool, pika, basta. Ni mi in mi tudi ne bo žal, da sem šel na ta program, kot tudi naprej na strojno fakulteto (naslednje leto).
Res je sicer, da je program dokaj težak (še posebno, če se ne učiš - od prvega letnika je padlo 9 učencev od prvotno 21), vendar se da vse rešiti preprosto - z ucenjem.:))
Glede aktualnega programa ti nebi razglabljal, ker se je v zadnjih letih dokaj spremenil, je pa pretežno usmerjen na npr. učenje tehničnega risanja ter prakticiranje na raznih primerih (rocno + autocad, ni tak bavbav, kot se slisi), raznorazno racunanje (npr. palični nosilci, vzrajnostni momenti, vzgon, hitrost...; velja isto kot zgoraj), tehnologija odrezavanja z stroji in materiali (tkim. stružejne, frezanje, vrtanje in kar je teh pstopkov, nato pa še osnovna zgradba kovin, Fe - Fe3C diagram, varjenje ... - pride sele v tretjem in cetrtem letniku, lahko ti pa povem, da ce se bos ucil, da bos raztural, ker ni tezko, je pa odvisno od kvalitete ucitelja).

Skratka, jaz ti priporočam strojno (izmed teh), je po mojem mnenju najbolj zanimiva, tudi malo lažja od npr. računalništva (a se zmerom bolj zanimiva!), dejstvo pa je, da danes strojnikov zelo manjka, kar pomeni, da bos lahko zelo hitro dobil sluzbo (konkreten primer: en moj kolega - dipl. ing. str. - je kako leto nazaj razposiljal prosnje za pripravnisko delo po koncanem faxu... rezultat? povsod so mu poslali pozitiven odgovor, nikjer ga niso eksplicitno zavrnili), plače sicer niso take, kot so (nekatere!) v računalništvu - recimo enkrat sem na studenstskem servisu videl odprto delovno mesto v Kranju, programiranje - Coldfusion + Delphi + SQL + poznavanje Windows NT (to je vse, se mi zdi, a ne samo tako, da si napisal hello world v CF, ampak da imas ze ogromno izkušenj!), plača 5000 SIT/ h, kar znaša reci in piši 800,000 SIT/ mesec (+ kaki hemeroidi in dioptrija -5/-5 po nekaj letih službe), vendar se da zelo dobro zasluziti kot statik - preračunavas razne nosilce, konstrukcije (dvigala, zerjavi...) , da prenesejo zahtevane obremenitve, vendar je tudi dokaj velika odgovornost.

Ne glede, na kateri program bos sel, na zacetk ne bos imel pojma (kot to velja za vse druge) - zato nek program, ki se ti sedaj zdi bav-bav(hm, vsi?), ti cez nekaj casa sploh ne bo vec tezek; ce pa res ne ves, kam naprej in imas dovolj visoke ocene (4, 5?), pojdi na gimnazijo.

toliko za sedaj

p.s. ne mi tezit, da sem pro-strojnistvo fanatik oz. kaj podobnega, tukaj sem pisal samo o svojih izkusnjah pri svojem programu kot tudi pri drugih kolegih.
basta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Bajo1 ::

Pojdi 4-letno, ti 3+2 programi so bolj tak... Pa tud gimnazija ni tak bavbav če ne veš kaj it. Razlika je samo, da je skoraj bolj družbo- kot naravoslovna (klasična gimnazija). Zdelal jo boš z 2 sigurno, če boš vsaj malo delal. Če se ne misliš učit popolnoma nič pa sploh - boš vsaj lahk reku da si pogrnu na gimnaziji ne na kaki poklicni (en kolega, ki zdej neki dela izredno je zamenjal že 3 šole ker se mu ne ljubi popolnoma nič in mu je žal, da ni šel na gimnazijo ko ni blo omejitve - utemeljuje s tem, da bi se lahko "hvalil" da je tam pogrnu):D .
Pa velik sreče pri odločitvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bajo1 ()

Klemenn ::

4 letne tehniške in strokovne srednje šole:

-elektrotehnik - elektronik
-računalniški tehnik
--elektrotehnik - energetik


to je moj ožji izbor...sm zdej bi rad da mi kdo razloži tele šole...aj si lahko s tem........aja bolj mi je všeč delo z računalniki...

DJroky ::

Do zdaj se kar pravilno odločaš. Obvezno 4 letna šola. Izmed teh šol ki si jih navedel, pa je najbolje da se odločiš sam. Če te zanimajo računalniki pojdi na računalniško...

Končna odločitev je tvoja. Jaz sem sredno šolo delal strojno in moram reči da je zanimivo, ampak samo če te strojništvo zanima, drugače se kaj hitro naveličaš mehanike, fizike, matematike, strojni elementi, tehniško risanje... Ravno tako je pri elektriki. Če te ne zanima obstaja velika verjetnost da boš zgubilj voljo. Tako da če te zanima računalništvo mislim da je najbolje da se vpišeš tja.

Vendar tako kot sem rekel končna odločitev je še vedno TVOJA!
Pa veliko sreče.

Klemenn ::

kaj ta šola za računalnikški tehnik šola je v novem mestu al je kje drugje? oz kje mi je najbližje...

m.i.h.a. ::

Ne vem zakaj tako blatite triletne šole. Sam sem hodil na trilrtno lrsno šolo potem končal še dve leti tehnične (skupaj lesarski tehnik), sedaj pa študiram računalništvo in informatiko brez težav. Imam pa frenda kateri se je zajebaval z gimnazijo pa je bilo vse zasedeno (ni mel dovolj točk, ker so jih prfoksi v gimnaziji zajebavali, pa ni bil sprejet). Moja šola (srednja) je bila lahka in sem tako tudi zbral veliko točk potrebnih za sedanjo šolo. Včasih je potrebno izbrati daljšo pot, katera se obrestuje (meni se je)

cekr ::

O zaposlitvah 3-letnih šol ni res.
Recimo 3-letna energetik, se boš prektično precej več naučil kot pa na 4-letni. Seveda pa si mrzel, če želiš potem naprej študirati. Lahko greš tudi 3+2, tudi ta varijanta je dobra, samo tista +2 jih moraš opravit na rednih šolah, ker po raznih delavskih univerzah, samo kasirajo naučijo pa praktično nič - sicer dobiš na koncu papir, samo znaš pa ne veliko več kot na 3-letni.
Kdor zaposluje energetike - inštalaterje , ima rajši poklicne, kot pa tehnike. Seveda pa je pri tem najbolj važna praksa.
Če te pa zanima računalništvo, se pa ne vtikaj v energetiko, ker boš lažje prišel skozi na elektroniki.
Seveda pa pri elektroniki ne razmišljaj o 3-letni šoli, ker boš pridobil enostavno premalo znanja.

Pri 3-letni energetiki boš imel po šoli nekaj znanja, če boš seveda imel interes, po 3-letni elektroniki, pa boš še vedno bumbar, ki bo zelo težko dobil službo.

cahahopie ::

Hodm v 1.gimnazijo v Celju (vsem znan kot - Kajuhova).
In ti povem...ne se zajebavat s gimnazijo.:D
O.k. naša šola ima še kar liberalen odnos do dijakov. Ena ura pred in ena ura po testu se ne sme spraševat, pa vsi tisti, ki imajo grajo imajo en teden status, če imaš dve 14 dni...več pa ne dajo. Kr vredu a ne. Pa ni gardarobe..zato hodimo vsi v čevljih. Pa še kadiš lahko kjer hočeš... samo v šoli ne:D. Pa še včasih, da ravnatelj dan pred počitnicami frej al pa da manj ur.

Sam je pa zafukano (oprostite izrazu). Meu sem 147,5 točk iz eksterca pa sem dober. Pa še to sem mel že grajo. Pa nemščino sem meu 5 v osnovi... tle jo pa imam z malo močnješim tempom le 2. SIcer imam v načrtu jo dobit na 3...a to bo trd oreh. Vsekakor ne zdelaš z tempom iz osnovne šole. Veliko dudl, dudl in sodelovanja ter vaj... veliko dela!
Pa glede računalništva...... ne hodit na gimnazijo če hočeš kaj o tem vedet, ker tuki te bojo ravno od računalnika stran trgal.
Toda.....je pa res, da da gimazija zelo močno splošno znanje (ne mi o bilogiji). Pa samo iz gimnazije lahko greš na univerzitetni program, kar je fer in pravično. Kdaj pa se kdo iz ekonomske mogu tolk matrat kork se mi.
Zdaj pa se sam pozanimi koga raje vzamejo? Enega z nazivom uni.dipl.ing. ali dipl.ing. Pa če misliš postat kakšen doktor... šansa ti je samo gimazija.
Sicer pa tebe zanima računalništvo... tako da raje pojdi na eno srednjo šolo, ki ima kaj v zvezi s tem. Sicer pa kolikor vem lahko... tisti, ki hodjo na srednjo računalniško tud grejo na univerzitetni program.... ne vem pa ravno kakšna vrsta mature je to. Al poklicna matura (naša matura+izpit iz pogojnega predmeta) al pa naša.

P.S.
Sicer pa... vsi tisti, ki bi radi šli na gimnazijo. Sicer morm rečt, da kr razlika med gimazijami in tudi med splošnimi in športnimi ali glasbenimi oddelki.
Recimo na gimnaziji center Celje... majo velik lažjo nemščino, na izi majo dudl predmete (bio, zg, geo). Majo pa kr zaj** fiziko. V bistvu... je vse bolj odvisno od prfoksov. Glede teh oddelkov pa morm rečt, da imajo dijaki v športnih in glasbenih oddelkih statuse. Torej... nič nenapovedanega spraševanja. To pa posredno pomeni, da tud nič neznajo. 12% v drugem tromestru! Lepo vas prosim!:D. Totalni problemi!
Torej.... ne se mislit kaj si in rit na gimazijo, ker s tem nisi Boga za jajce prijel! Vem, ker sem že v tretjem in v tem letniku nas naučijo švicat.

Klemenn ::

okej in kje so te šole za računalniškega tehnika? ker jaz sem iz nm in me mat ne pusti preevč rada v ljubljano? je tut v novem mestu taka šola?

aja kaj obstaja še kaka šola ki je podobna računalniškemu tehniku? hodi kdo na šolo za računalniškega tehnika*

R0K ::

Jebediah : zdejle ti berem iz Razpisa za šolsko leto 2002/2003 ... tu notr so use šole, ki so letos sprejemale nove dijake ...

In v NM nimaš Računalniške šole. Čeprav bi jo skor mogl met, ker predvidem da mate dost velik Šolski Center ... tko, da če si tako v dilemi je po mojem najbolje, da greš na tehnično gimnazijo (tut sam grem tja), ker tle boš mel dost o tehnologija in računalništvu ob tem pa boš dobu dost znanja, da bo šla lepo matura in faks naprej (seveda brez učenja ni pa nič to pa itak)...

To, da. Jst sm bil še pred kaka pol leta v podobni dilemi kot ti pa sm se odloču za Teh. Gim., ki tle pr nas letos ni imela omajitve...tko, da lohk, da boš mel tut tako srečo kt jst in ti sploh nebo treba ekstercev pisat in se jebat za te točke ...

BaRtMaN ::

Na Cntru srednjih šol v Novem mestu je tud Tehniška gimnazija, kjer majo vsa 4 leta informatiko - bolj so usmerjeni v programiranje, se mi zdi.

Klemenn ::

kje pa mi je potem najbližja šola za računalniškega tehnika , če sem iz novega mesta?

aja na teh. gimn. ne grem ker nimaš potem nobene šole...4 leta težkega piflanja...pa nimaš totalka nč...

SkIDiver ::

ŠC Novo mesto ima program imenovan tehnična gimnazija. Prvi letnik mislm da imaš vse, elektrotehniko in računalništvo. Pol pa zbereš eno od teh dveh smeri. Naj ti povem da to je tehnična GIMNAZIJA. Da boš vedel, da je učni načrt na nivoju splošne gimnazije. Drugače je pa dobra izbira elektro tehnik - elektronik na ŠC Novo mesto. Če bi se jaz sedaj vpisoval v prvi letnik bi se vpisal v ta program pa bi 4 leta delal nekaj, kar me veseli sedaj. Na žalost sem si v zadnjem trenutku premislu in stvar big time zajebu. No ja sej sm 4 leta preterpel. Pojd pa tisto kar te zanima. Mal si poglej recimo www.elektro-n.com pa mal www.strojnistvo.com, www.slo-tech.com pa že tko poznaš. Mal spoznavi te forume pa boš ugotovu kaj kmalu kaj te veseli. Mene osebno štrom veliko bolj od računalnikov. Je bolj razburlijivo, če kj poč al se pa prov grdo zapal>:D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Klemenn ::

oj Sk|Diver...ampak mene ful veseli tale računalništvo....sm mee nočjo pustit v lj na šolo da bom računalniški tehnik...

para! ::

Odloči se za gimnazijo, kajti pri tvojih letih ne moreš vedeti kaj si boš čez štiri leta želel postati. Nedvomno boš moral študirati, z gimnazijo pa imaš najboljše pogoje za nadaljni študij. 3 letne poklicne šole? Če mene vprašaš, je to že zdavnaj pozabljeno, vsaj za nekoga z visokimi cilji.
Death before dishonor!

Skipper ::



Problem je ta, če boš hoto it študirat s kake tehnične šole boš s svojo poklicno maturo mel mal bol zajeban vpis (ker je na poklicni maturi en predmet manj, kot na navadni...in ce hoces met s tehnicne šole navadno maturo mors peti predmet ČISTO SAM obdelat !!!)

Tudi ce boš šou študirat računalništvo ne boš mel nobene prednosti pred gimnazijci (tud če si na srednji računalniški)!!! - še slabše: v večjem k.... boš, ker ti bo falilo tistih pet točk enega predmeta, ki ga ne boš mel na maturi..

Js sm se letos vpisal na rač. (iz gimnazije) in moram (z dvakrat dobrim uspehom 3.-4. letnik) od 28-tih pik na maturi (oz. 32, ker mam ang višji nivo) zbrat minimalno 16, samo to mi ne zagotovi vpisa !!! torej rabim vsaj 18 pik!!

Poštudiri malo za naprej, ker na poklicni maturi boš težko (težje) zbral 18 pik od 23-tih. Ne verjamem pa da bi cisto sam predelal peti predmet, ki ti je na gimnaziji ponujen na pladnju.

Glede tisto, da nimas izobrazbe po koncani gimnaziji je popolnoma brezveze, ker če gimnazijo končaš se boš sigurno vpisal na eno fakulteto!! (na želeno še lažje kot iz poklicne tehniške).Tehnično šolo pa moreš ravno tako končat da maš izobrazbo- če ne nimaš spet nič.

Nekdo je omeno, da se je s 3+2 šole lažje vpisal na fakulteto. Ja to še je šlo lani letos pa ne več, ker je matura (ta prava matura) bla prestavljena le na gimnazije in maš tam (na poklicni, tehniški) delo samo oteženo.

Klemenn ::

ja pa jaz vem....jaz se zanimam sm za compe pa nč druzga....

kako je s temi nekimi točkami k govorite?

mafijc ::

ej jebidah! poslus jst sm tut iz nm pa sm su najprej na spl gim v nm in je totalno morilo in totalno nč niso hotl od računalništva povedat al pa kj tazga. mel smo sicer informatko ampak še to totalno v pizdi... pa sm ve konc 2 semestra prepisu na teh.gim in je totalno zakon. v prvem letniku maš zlo podobn k ostale gimnazije sam d je mal več podarka na kompih pa fiski k jo maš tut na maturi. v 2. letnik8 pa se odločiš za ¸1 od treh smeri: računalništvo, mehanika in elektro nekej... jst sm šu na računalništvo in maš pol tko: v 2 letniku maš mislm d dost hardwareja pa mal nakonc pascala pa tega... pol maš v 3 letniku pascal pa neki sql... v 4 pa maš priprave na maturo pa acces in še kj bi se najdl. jst ti svetujem če te tastari ne pustijo pa bi res rad šu d se probaš z njimi pogovorit če pa res ne bo šlo pa ulet k nm na teh. gim in boš vidu d je zakon...:))


ej ti maš tut frčota (avtomatika) jst ga zdj prodajam kr bom skuterja še v maju kupu hehe...(sj vem d to ne spada v ta topic sorry).

aja še to me zanima iz kere osnovne šole si?

Klemenn ::

kak veš da mam frčota.....ej maš iste načrte kot jaz...letos met še avtomatika...spomlad pa skuterja kupt....eno leto gor ...dol....:))

aja ker letnik je tvoj frčo moj ; 1986 :8)

aj sem iz osnovne šole bršljin....

zakaj zanima?

m.i.h.a. ::

Računalniške šole na Šolskem centru NM ni, imaš pa elektro (4 in 3+2) in tehnično gimnazijo, tidve imata še nekako največ dela z računalniki in podobno tehniko. En frend je ravno sedaj v drugem letniku teh. gimnazije in se je odločil za programiranje pa še zmeraj pretvarjajo binarne zapise v desetiške in obratno tako, da do sedaj ni slišal nič "novega". Mam pa tudi enega frenda v kranjski šoli za računalništvo (srednja šola), ki pa je zadovoljen.

Skipper ::

Une točke:
Js sm govoro za naprej, če misliš it študirat računalništvo se ti ful bol splača it na gimnazija (najbolš očitno tehnično gimnazijo)

Klemenn ::

šoli za računalništvo


to je ta šola za računalniškega tehnika al kaj?

lej na ehniško ne grem ker nimaš potem onbene službe in tm je tut risanje pa tako.....

elektor ....me pa ne zainma tuk elektrika...

SkIDiver ::

m.i.h.a . ja ti si pa tut orng pamtn no. Kaj mu mi govorimo da je na ŠC Novo mesto računalniška šola al tehnična gimnazija na keteri izbiraš smer med elektrotehniko in računalništvom. Vsi tok pametni pa noben ne ve kaj mamo v Novem mestu. Jz mam pa nekaj poznanih tam pa vem. U bistvu na vsaki srednji poznam nekoga.

Kar se tiče pa poklicne mature, ki jo uvajajo je pa tako. Če greš na smer elektrotehnik - elektronik 4 letno tehnično. Nardiš 4 leta greš na poklicno maturo pa maš 5 predmetov. Prvi je slovenščina drugi in tretji sta strokovna recimo fizika pa nek izdelek iz elektronike četrti je pa matematika ali angleščina. Ker pa delaš poklicno maturo simpl lahko zbereš matematiko in kot 5 recimo angleščino ali pa obratno. Odvisno kaj pač fakulteta razpiše za 5 predmet pri poklicni maturi. Mislm da letos ma FRI matematiko, fiziko ali računalništvo. Če pa ne bi šel poklicne mature pa narediš 4 leta, končaš letnik in greš eno leto na gimnazijo na maturitetni tečaj in obiskuješ ure pouka, ki jih imaš na maturi na gimnaziji. Pa da ne bo spet kdo duhovinčil pa bil pameten imam sošolca in sošolko, ki sta se vpisala na ta program.

Ubistvu smeri da končas srednjo šolo kot maturant je dost. Tega se ni za bat. Jz bi recimo šel lahko tudi na maturitetni tečaj in prišel po letu učenja na gimaziji kot gimnazijski maturant. Simpl. Pa sem na istem kot ostali. Ali pa grem delat poklicno maturo in kot 5 predmet vzamem angleščino. Pa smo spet na istem.

Jebediah ti stop do socialne delovke al pa psihologinje pa ti bojo vse povedal kako in kaj. Pa ko greš na informativni dan se malo pozanimaj kake so možnosti. Ti bojo vse povedal in razložl, če boš pokazal kanček zanimanja, da ne bo imela občutka, da govori tja v 3 dni.

HardwareMaster ::

Pri nas na Vegovi ( Ljubljana) in maš program za računalničarja. V tem programu, vsaj kokr so men rekl, je povdarek na programiranju, zato če te to zanima , je to prava smer. V kolikor pa te zanima predvsem hardware, pa se odloči za poklic Elektrotehnika (tako kot jst). Tu pa boš usposobljen za vse elektro aparate od compov pa do TV in tako naprej. Zgoraj pa si omenjal Energetika. Tega programa ti ne priporočan, ker je delo, ki ga te ljudlje opravljajo, ZELO težko (Ala popravila na dalnovodih, elektrarnah ITD.). Pravijo pa, da njihov program ni težak. Zadnjič so pri frendu med mato s prfoksom ptičke upunašal.


Ko pa sprašuješ za druge šole da ti povem:


Imaš tri. In sicer v LJUBLJANI (VEGOVA), mislim da v CELJU (ALI PA MARIBOR) in v GORICI.

Klemenn ::

polj mi je lj najbližje...

Paradajz_ ::

maš tud u Kranju program računalniški tehnik ( na SESŠ)
Marijuana growers often prune their plants in an attempt to limit their height and prevent unwanted detection.

Klemenn ::

ČE SEM IZ NOVEGA MESTA?

0:)

mafijc ::

ej jebidah: nauš verjeu moj frčo je tut 1986 letnik:P 8-) kakšne barve je tvoj? moj je metalik rdeč. sj bi prej odgovoru pa sm biu z teh. gim v fiesi na projektnem tednu (kao šola v naravi, sam d je to sama fešta) res hudu... uglavnem če maš še kj za prašat ti sam povej. jst ti lahko iz prve roke povem kako je na teh. gim, v 1. letniku in morda, morda bi ti lahk pomagu. pa zanima me kak se boš odloču. ajd uživi

Klemenn ::

za gimnazije vam ni treba govort...ker e grem...sm kr nočem it v lj...ne vem se bom še odloču.....

mal me kr domotožje dae ker če grem v lj...ah kaj so pa pičke tam... :))

ajde fajn se mejte...

jRk0 ::

Clovek, kaki pa sploh mislis bit po uspehu? Ker ce bos mel zakljucene stirke pa petke potem res ne vem zakaj ne bi sel na gimnazijo -> sploh ni taki bavbav kot eni pravijo, pa sploh ni tak tezko, jaz sem zelo len in se ne ucim dosti, pa sem bil v 1. letniku odlicen, zaj pa bom pravdober tako da... Seveda pa je dosti odvisno od tega kakega ucitelja imas...
You fuck up once, you loose two teeth.

Klemenn ::

zdej sem odličen...aja na gimnazijo ne gre ker po 4 dolgih in mučnih letih nimaš čisto nobene šole...

mafijc ::

ej mudel če mislš kj resnga delat pa si kasnej kakšn resn šiht dobit (z dobro plačo seveda) ti priporočam d greš na gimnazijo ker greš lahko pol na kterokol univerzo naprej pa še najboljšo podlago dobiš za naprej. drgač pa kar se računalništva tiče poglej si tele rezultate iz državnega tekmovajna: 1.,2. in 3. mesto dijak iz teh.gim v nm in 5 dijakov iz teh.gim nm med prvih 10 tko d lahk po tem vidš kok se kle dela na računalništvu sam če te res zanima...

jRk0 ::

Ej, vse zivljenje ti bo zal, ce ne bos sou na gimnazijo. Mogoce se ti zdaj zdi, da bos potem navaden nic in bojo tvoji vrstniki ze lahko v sluzbi, a kasneje, ko bos dostudiral in bos naprimer kje delal, bos pomoje dosti lazje prisel do sluzbe in bos vedno na visjih mestih v isti sluzbi, kot tisti, ki nimajo univerzietne diplome. Pomoje, da ce te zanima racunalnistvo kar pojdni na Tehnicno gimnazijo.
You fuck up once, you loose two teeth.

Klemenn ::

nene...recte kar cte...4 leta ne bom hodu v solo pa potem ne bom imel cist nč...

sm mal mi e k bom seu v lj v sluzbo...

R0K ::

Jebediah : teb se vidi, da si že zlo mlad in, da ti še vse mama pa atek kupta.

Mal razmisli kolk stvari si boš lohk kupo z npr. 60k sit ... aja, da ne pozabm, da do 30leta neoš mogu pr tasterih živet .. pa kako punco si bo tut treba dobit ...

Ti rečem. Pa tut računalništvo se en ocenjuje samo po šoli. Ti lohk hodiš na rač. šolo 4leta pa boš mel 3x manj pojma kot pa en medicinc, ki se doma dost nauči ... itak, do bodo potem prej u firmi sprejel tistga k bo več pokazal ...

Elemen_T ::

R0K: Zadnji odstavek ne drži.

Vsekakor pa je treba naredit gimnazijo.
Obvezno.
Pa čeprav mukoma in posamično tudi počasi :D

jRk0 ::

Jebediah: pa daj si dopovej no. ce ti gre dobro v soli kar ocitno ti gre, ne vem zakaj bi zapravil to sanso. Res, da se ti ne da ucit in da mislis da je gimnazija kao ful tezka in da se moras samo piflat... pa ni cisto tako no. Ko bos odrasel ti bo vedno zal, zakaj nisi vsaj poskusil it na gimnazijo... ce ti ni vsec se lahko se vedno prepises na drugo solo... iz druge sole na gimnazijo pa ne vem ce bi glih slo..
You fuck up once, you loose two teeth.

Elemen_T ::

jRk0: Ti se ful malo učiš pa imaš na gimnaziji petke?
Genialec ali pa bedak :D

Klemenn ::

jah vem...bom še premislu...sm me ne veseli it na gimnazijo...ne veseli me pa it v lj..:\ v nm pa itaq ni česa druzga tako dobrega...

aja po 4 letih v lj itaq mislim it še naprej študirat..

jRk0 ::

Elemen_T : Letos se ucim malo -> za mene je malo, ce se zacnes zg, bio, fiziko... ucit en dan pred testom pa se to ne celo popoldne (zjutraj je itak sola). Mam pa letos vecina 4, pa nekaj 5, pa kaka 3 se...
You fuck up once, you loose two teeth.

mafijc ::

ej jebediah če mislš it naprej študerat, kar je v današnjem času skor nujno pol je skor nujno d greš na gimnazijo ker imaš tam naajboljšo podlago in na katerokol šolo greš lahko za razliko od kakšne poklicne šole. jst ti resno svetujem d greš na tehnično gimnazijo, ker vidm d ti gre u šol dobr pa če te zanima računalništvo pa to. aja še neki. kaj si biu predlagan za štipendijo pa kok možnosti maš d jo boš dobu.:D .
uživi pa razmisl in nam sporoč.

R0K ::

Tako kot so rekli.

Za dober študij boš sigurno rabil dobro podlago. Zato ti je gim. najbojl primerna.

Sploh pa je zate teh. gim., ker maš rač.

Jst sem se letos vpisal na ŠC Celje na smer teh. gim. in verjemi, da sem vse možne poti zelo dobro preštudiral ... mirne volje bi lahko tut šel na rač. teh. pa nisem, ko sem videl kaj vse bi se naučil..

Razen splošnih predmetov se tam naučiš, kako deluje rač., kako je setavljen, nekaj o Winsih, delo v Wordu-Exelu in PowerPointu, nekam MALEGA o Pascalu (ki je že čist za nulo...bi lohk, dal vsej Delphi če je že tko) druga pa nič kaj pametnega ...

Tko, da ne vidim razloga zakaj te toliko sili na rač. tehnik..

lp,
Rok

Klemenn ::

no zdej ko gledam na to takole...mi je mal žalostno it iz nm...in pustit vse prjatle....torej pozivam vas...kaj bi šel lahko naprej z isto izobrazbo( rač tehnik in teh gimn) in kam bi lahko šel... če bi lahko šel na iste stvari potem grem raje v teh gimnazijo ker mi je v rodnem kraju pa še ena punca je tam k sem ful zatreskan vanjo...8-O

R0K ::

Tkole je.

Če boš mel narjeno teh. gim. boš mel zadost izobrazbe za skor vsak oz za vsak študij. Pri rač. teh. je pač dobiš nekaj manj in ti bo potem težje na kakem težje faksu.

Ker si fant te bo tut po SŠ zanima še bilokaj s ehniko (ni važn, da glih rač, ker ti neveš kak se lohk vse obrne v 4 letih) in ti tu najbojl pride u poštev teh. gim. (ker čist možno, da te bo mogoč prjel, da bi postal medicinc in ti bota na rač. manjkala Bajla in ti bo dost bolj hard).

Tko, da ti priporočam, da greš na teh. gim. pa lepo zdelaš pa se še med tem cajtom odločiš kaj boš postal, da si neboš zdj zasral celga lajfa.

mafijc ::

:D čist totalno se strinjam z rokom... res tko lepo je povedu...:D :D

Klemenn ::

ja ok...pa kaj bi mi lahko kdo naštel ene par stvari kam bi lahko šel iz računalniške in kam iz teh gimn....ja pa naprej bi šel tut za rač....

aja kaj je na tehnični gimnaziji ful velik risanja...

Klemenn ::

aha nej mi zdej pove kdo ki hodi na tehnično gimnazijo kako je..po možnosti če hodi na novomeško gimnazijo....

ja pa še zdej nisem zvedel kam bi šel lahko naprej če bi imel narejeno šolo za rač tehnika ali če bi imel narejeno tehnično gimnazijo

mafijc ::

jebediah tist kam greš lahko naprej iz ene pa iz druge šole ti bo zihr vedla socialna delavka na veši šoli povedala sam bo zravn še na much nakladala tko k je men pol je pa nism poslušu pa sm se zajebu k sm šu na splošno gimnazijo. ampak sm se marca prepisu na teh. gimnazijo. jst ti lahko povem d greš z gimnazijo lahko čist na kterokol šolo (čist totalno vse od kake "smetarske" pa do najhujših univerzitetnih za dohtarje pa sodnike pa ...) z računalniškega tehnika pa mislm d ne morš it na univerzitetne programe (dohtarija, pa sodniki pa...). drgač ti je pa na teh. gim v nm full zakon. profesorji so dost popustljivi, ampak znajo recimo tut zatežit. kar se ocen tiče ni glih tko k na oš k 5 prfoksom rečeš d ti gre za uspeh pa ti vsi bolš zaključjo ampaktko kkšn ti pa tut mal čez prste pogleda. ej sorry ampak moram it zdj u šolo bom še pol k pridem domu kj napisu... aja v četrtek mamo popoldne pa je tut zakon čeprou tega mnde druk let ne bo
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kam naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649452 (8262) overlord_tm
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747771 (45253) Jan987
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

Oddelek: Šola
314498 (4051) DavidJ
»

knjiga KAM 200X in srednje šole...HELP!

Oddelek: Šola
362456 (2167) Ziga Dolhar
»

Računalniški tehnik v Celju !!

Oddelek: Loža
392696 (2308) Tomi

Več podobnih tem