» »

katero srednjo šolo?

katero srednjo šolo?

1
2
»

slawc ::

Ja, to je res. Seveda moj post ni letel na nasprotovanje gimnaziji.

Jaz bi rekel splošna ali strokovna gimnazija, vglavnem nekaj, kar ti odpre možnosti tudi za kaj več. Polagalec si lahko tudi po končanem faksu, če slučajno v tem odkriješ neko nirvano ali če je kriza z zaposlitvijo.
LP, Slawc

Ziga Dolhar ::

Tale fascinacija z Gimnazijo je tut hecna. Vecina 'mescanov' gimnazijskih mest gre na gimnazijo predvsem zato, ker je pac v njihovem kraju, in je seveda 'najboljsa'. Kranjska burzuazija je sploh cvetka.

Res je, predmete, ki jih predavajo na gimnaziji,bos verjetno bolj znal. Enako velja za sposobnost piflanja. A srednja sola ti da tudi znanja, ki jih na gimnaziji ne bos nikoli slisal, in enako velja za faks.

Sam sem ekonomski tehnik. Pred vpisom na pravo sem moral opravit tudi komplet splosno maturo (1 leto maturitetnega tecaja na gimnaziji). Super, ker sem lahko izpopolnil svoj(a) jezik(a) in matematiko. A na faksu si upam rect, da mi je ekonomska prisla zelo prav - sploh, ker imam morda malo bolj prakticne predstave o poslovodskih poslih. Tri leta premetavanja stevilk po kontih mi omogocajo, da morda celo razumem razlike med bilancami in cash flowom, vplivom razlicnih metod amortizacije in nasploh ucinkom, ki jih dosezemo z razlicnimi knjizbami (kuhanjem). Sori, tega gimnazijec ne more 'stekat', niti najmanj pa po eni uri, kolikor je morda v vseh stirih letih namenjeno 'racunovodstvu'.

Sicer pa, kar se tice bodocih programerjev - matematika, matematika, matematika. No, razen ce kanite biti zadovoljni s kucanjem spletnih strani (khm, kar znam tudi jaz), pol ni treba. Ampak taksni 'programerji' smo neprimerljivi z onimi drugimi (Sergej, Primoz, jype za primer).

Je pa res, da srednja sola napram gimnaziji od cloveka zahteva manj, in mora biti zato precej bolj samodiscipliniran. Poklicna matura je proti splosni 'lol'. (No, marsikak gimnazijec tudi po enem letu 'tecajev' racunovodstva in gospodarskega poslovanja poklicne mature ne bi opravil. Podobno verjetno velja za racunalniske predmete.)
https://dolhar.si/

jype ::

Ziga Dolhar> Sori, tega gimnazijec ne more 'stekat', niti najmanj pa po eni uri, kolikor je morda v vseh stirih letih namenjeno 'racunovodstvu'.

Po drugi strani pa lahko "šteka", zakaj se Francozi in Angleži ne marajo, česar tisti iz poklicnih šol ne bodo, če ne bodo sami predelali snovi, ki jo sicer nate strese gimnazija.

Mipe ::

In to je uporabno znanje? Vedeti točen datum, ko se je Napoleon popraskal po riti? Vse to lahko prebereš na internetu ali v lokalni knjižnici. Ampak praktično znanje, tega pa ne pobereš zlahka.

Lahko se piflaš, kolikor hočeš, lahko si zafilaš glavo z vsemogočimi podatki, štejejo pa samo praktične izkušnje. Kemiki se morajo ukvarjati z epurvetami v laboratoriju, fiziki se morajo stresti na statični krogli, matematiki morajo reševati zapletene enačbe, programerji morajo pisati vsaj tisoč vrstic, ki razporedi rdeča od rumenih jabolk itd.

Piflanje je sranje, to šteje samo za teoretične izpite in zagovore. To je zgrešen sistem. Morali bi imeti praktične izpite, ki res pokažejo človekovo praktično znanje.

Torej, temu fantu en nasvet: obiskuj vse vaje in bodi pozoren. To se ti ful splača.

tiesto11 ::

zamene ste skoraj vsi gimnazijci piflari

Meizu ::

zamene ste skoraj vsi gimnazijci piflari


Daj ne bluzi.

echo ::

Kemiki se morajo ukvarjati z epruvetami (in ne epurvetami (vem, lapsus)) v laboratoriju, fiziki se morajo stresti na statični krogli, matematiki morajo reševati zapletene enačbe

Brez bebavih stereotipov. Hvala.

Drugače se pa strinjam, kar se praktike in prakse tiče. V pomnjenju in priklicu podatkov človeka premaga vsak računalnik, ne more pa poznati skritega pomena in apokaliptičnih posledic Napoleonovega praskanja po riti. (= Wc krtačka ;)

McHusch ::

Hehe, zakaj vsi mislijo, da kemiki delamo z epruvetami? Od kod ta zmota? Kemiki delajo z mašinami, ki stanejo več kot povprečen managerski avto. ;)

Blinder ::

ker so po 14 dnevih vsi enakopravni: SŠ Rač, ki misli, jaz to znam, pa vzame z levo roko, pa mu pol faks dokaže na prvem kolokviju, da temu ni tako, GImn pa, ker si misli, da ne zna, pa potem pritisne in ima v kratkem času vse in še več naštudirano, kar rabi... v glavnem, stvar delovnih navad...


AAAAA kako lepo napisano. Se popolnoma strinjam z napisanim, preizkusil na sebi :D
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

b-girl59 ::

heej.a mi lahko kdo od vas pove katere smere iz zdravstvene nege so pol za fax?:)

Velki ::

Če greš na srednjo rač. šolo si bedak da večjega ni. Jaz obiskujem to šolo in sem zdaj spoznal da nimam pojma ne fizike in ne matematike pravzaprav nimam pojma o ničem(poklicno maturo naredim sprve vendar ni veliko težja od tistih preizkusov, ki smo jih v osnovi šoli pisali, z izjemo slovenščine, ki pa mi je obupno težka). Zdej pa sto na uro se učt vse da bomo imel kaj pojma v vsš(namreč grem na strojno, ker sem ugotovil da ti računalništvo uzame use živce-to ne govorim za tekoče šolske zadeve vendar pa za naredit kak mjčken bol resen programček).

Meizu ::

Ubistvu se danes splača delat vse drugo kot pa gimnazijo. Govorim iz lastnih izkušenj ker sem po "poklicu" trenutno gimnazijec in dam roko v ogenj da razen za delo poštarja, natakarja ali mogoče kakšnega pomočnika v kakšni zakotni pisarni nisem zanimiv prav nikomur.

V srednji rač. šoli (sicer zelo odvisno od kvalitete šole in njenega programa) odneseš dragocene izkušnje in prakso, ki jo kot gimnazijec razen z res trdim delom težko hitro zajameš.

Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem lansko leto študiral na FRIju.

Grobin7 ::

Zdravo!
Sam obiskujem 9.razred osnovne šole in me zanima kam naprej.Odločam se med računalniško in elektrotehnično,povprečje mam 4,4 lani sem meu povprečje 4,1 ampak nism nič gledu v zvezke tako kot letos ne pogledam samo bol osnovne predmete kot so fiz in mat.Zanima me kakšna je nadgradnja na računalniški šoli in strokovni predmeti.?

Janac ::

Matematika je najtežja. Strokovni predmeti so pa odvisni od profesorjev.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepis iz gimnazije na računalniško šolo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10719585 (17589) Smurf
»

Srednja Šola

Oddelek: Loža
304427 (3507) loveJDM
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014676 (12364) amacar
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747784 (45266) Jan987
»

Računalniški tehnik v Celju !!

Oddelek: Loža
392700 (2312) Tomi

Več podobnih tem