Forum » Strojna oprema » Prescott plate
Prescott plate
Boki_ ::
Torej kje naj začnem. Govorilo se je da bojo prescotti šli na 478 plate, šele pri koncu leta naj bi prišle xxx-pinske plate. Ampak Prescott naj bi imel širino vodila1.2GHz, torej 300MHz FSB. Kako se bo to skladalo z zdajšnjimi platami? Kako pa je z dobavljivostjo Prescottov. Predstavljen je bil že 2. feb pa ga ni še na cenikih. Kaj bo to vse skupaj ena polomija?
I'm back
OwcA ::
Na 478 bo šla le prva generacija, ki je še lepo 800 MHz.
Procesor sam je srednje velika polomija.
Procesor sam je srednje velika polomija.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Torej odločil sm se. Ker so "navadni" 64-bitni kompi zame polomije, bom najbrž kupil kar PowerMacG5 2X1.8GHz, mogoče tudi 2GHz. Pa Mac ma vodilo 1ali 1.4GHz, kak FSB pa ma pol?
I'm back
Dr_M ::
Tom DeLonge: tm gor ne delajo igrce za PC
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zheegec ::
Hehe, je razlika med vodili različnih procesorjev. Ne rabi vsak procesor velikega memory bandwitha, tako da ne moreš gledati samo po številkah, tako kot ne moreš gledati samo pri AMD vs Intel frekvenc jedra (MHz).
Drugače ima G5 "FSB" (samo nisem čisto zihr) točno takšen kot AMD pri svojih K8 - 800MHz v VSAKO smer, toej 6.4GB/s v vsako smer (P4 ima 6.4GB/s v obe smeri hkrati).
Drugače ima G5 "FSB" (samo nisem čisto zihr) točno takšen kot AMD pri svojih K8 - 800MHz v VSAKO smer, toej 6.4GB/s v vsako smer (P4 ima 6.4GB/s v obe smeri hkrati).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Dr_M: Za igrce me boli k****.
ALIEN3001: Se pravi da pol ne izkoristš proca nit z dvokanalnim 400 MHz ramom, al ma ta tut propustnost 6,4 GB v obe smeri?
ALIEN3001: Se pravi da pol ne izkoristš proca nit z dvokanalnim 400 MHz ramom, al ma ta tut propustnost 6,4 GB v obe smeri?
I'm back
Zheegec ::
Spljoh ne štekam kaj misliš
Samo opozarjam te ker se mi zdi kot da samo FSB gledaš
Anyway, G5 se po mojem ne splača, oziroma odvisno kaj boš počel z njim.
Samo opozarjam te ker se mi zdi kot da samo FSB gledaš
Anyway, G5 se po mojem ne splača, oziroma odvisno kaj boš počel z njim.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ne gledam samo na FSB. Gledam, kako izkoriščene so komponente, ter če so propustnosti podobne oz. enake.
I'm back
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual Core AMD/Intel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 91381 (26689) | Isotropic |
» | Katerega Pentiuma in katero plato? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3980 (3235) | igor0203 |
» | Dothan vs. FX (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5976 (4273) | Spajky |
» | K8: Athlon64, AthlonFX, Opteron (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Strojna oprema | 47148 (25017) | RC14 |
» | Pomoc pri sestavljanju malo mocnejsega PC sistema!Oddelek: Kaj kupiti | 1232 (1033) | Racunalnik |