» »

Gledanje videa preko interneta

Gledanje videa preko interneta

kalcek16 ::

Zanima me zakaj pri gledanju tv v živo ni tako lepa slika ampak je zameglena al pa kvadratasta, medtem ko je gledanje koncerta predina na siolovi strani čisto lepa slika. Imam pa študentski paket 100 Mb/s

Romčy ::

100mb/s ???!!

Cowboy6 ::

no, no, Romčy, fante se je očitno zatipkal... se zgodči :D
sicer pa kateri program sploh gledaš? pop tv al pa kanal a na vizija.siol.net tko ne dela (vsaj men ne). če pa misliš slo 1, ko je mal bolj kockasta, to pa ni kriv ne tvoj (študenstki 100Mb/s :D ) paket, ampak pomojem kr oni. sicer ne vem kako je ta sistem odajanja tv signala, ampak jst mam isto. je pa kr že umetnost prenašat video in zvok dobre kvalitete. nabav si tv kartico, pol boš mel pa spet kak problem (tk kokr jst-prešvoh signal :D ). če pa misliš za kakšne druge kanale, pa jst ne vem. kr jst tk drgač gledam tv s tv kartico...
Tukaj naj bi bil moj podpis.

kalcek16 ::

Sj jaz imam TV kartico sam imam samo slovenske programe. Rad pa bi da bi mi lepo delali tudi programi, ki jih najdem na skladiscu,ubistvu je sam povezava do programov tam. Ja res sem se zatipkal-Sorrry:D

pivmik ::

To je zato ker debili ki so odgovorni za TV preko interneta nimajo pojma kaj delajo.
Šparajo na bandwidthu toliko, da postane slika negledljiva (primer: rtvslo.si)
"Optimizirajo" video posnetke tako, da so primerni za navadne modemske povezave.
Pač splošni kretenizem, ki se ga najde v vseh kotičkih računalništva.

Torej Koncert na Siolovi viziji je kvalitetno skompresiran
TV v živo na rtvslo.si pa je kretensko kompresiran s slabim codecom -> RealPlayer ... ja, tako se troši naš davkoplačevalski denar.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pivmik ()

Cokolesnik ::

Ja, Nacionalka je še DALEČ od oddajanja v živo prek spleta. Ker tisto, kar oni oddajajo v svet, ni podobno niti sliki, kaj šele video posnetku, bolj me spominja na delo s programom za oblikovanje ikon, ko ikone malce povečujemo, da jih lažje obdelujemo. Bljak.:\
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadaljevanka Jezero (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
32454645 (26295) gruntfürmich
»

Download video (flash) iz rtvslo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9757074 (19484) Pizzicato
»

rtv - download posnetkov

Oddelek: Zvok in slika
4313857 (7114) Valvoline
»

Oddaje z rtvslo.si

Oddelek: Programska oprema
297484 (4677) damirb03
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Omrežja in internet
65957516 (17840) dinozaver7

Več podobnih tem