Forum » Strojna oprema » Amd procesorji
Amd procesorji
digitalc ::
Ali mogoče kdo ve katere modele v osnovi izdelujejo v AMD tovarni.
Verjetno ne izdelujejo vseh modelov (npr. ...,2400,2500,2600,2700...), ampak samo nekaj in nato te modele "upclockajo oz. downclockajo".
Mene zanimajo te osnovne hitrosti procesorjev, ki pridejo iz tovarne.
Verjetno ne izdelujejo vseh modelov (npr. ...,2400,2500,2600,2700...), ampak samo nekaj in nato te modele "upclockajo oz. downclockajo".
Mene zanimajo te osnovne hitrosti procesorjev, ki pridejo iz tovarne.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Fury ::
lej.. oni delajo procesor k ma recmo jedro Thoroughbred-B in ga stancajo po silikonskem waferju. Nato jih posortirajo po tem kje na waferju se nahaja, ker so na sredini boljsa jedra (dosegajo vecji clock). Nato vsak procesor poslejo skos t.i. binning, kjer se doloci pri kaksnem clocku je zmozen delat in potem se jih da v razrede.
Razlog da se dobi recmo 1700+ ki dela na 2.3 ghz na default clocku pa tici v tem, da pac morejo zapolnit povprasevanje in nimajo tok "slabih" jeder in pac dajo not tut boljsa.
Skratka: nimajo nekega osnovnega modela, pac pa se glede na testiranje doloci model procesorjem.
Razlog da se dobi recmo 1700+ ki dela na 2.3 ghz na default clocku pa tici v tem, da pac morejo zapolnit povprasevanje in nimajo tok "slabih" jeder in pac dajo not tut boljsa.
Skratka: nimajo nekega osnovnega modela, pac pa se glede na testiranje doloci model procesorjem.
sidd ::
v tem, da pac morejo zapolnit povprasevanje in nimajo tok "slabih" jeder in pac dajo not tut boljsa.
kaj pa obratno tud delajo??
kaj pa obratno tud delajo??
sidd ::
no....men 2600+ dela na 2.0...pa se mi vseeno zdi, da bi moglo vsaj na 2.1...no, pač sej verjetno maš prav
kuglvinkl ::
Meni 1700+ dela na 2600+ (če gledamo clock, kar je v bistvu brez veze). Koga briga + znak.
Your focus determines your reallity
Vlady ::
Pomoje da delajo modele glede na funkcije, ki jih lahko opravljajo (SSE, MMX, SSE2,...), modele iste družine pa res navijejo ali odvijejo glede na kakovost jedra... Edin tako se jim pomoje splača delat procesorje...
The B ::
Zakaj jst ne morem met take sreče?! Moj 1700+ gre do 2260. In to pr 2V. Ej Fury a prodas ksnga?
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/
http://blaze.sopca.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri procesor je boljši (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9340 (7763) | filip007 |
» | Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 24591 (16371) | 54j0 |
» | Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Navijanje | 64838 (27261) | GaS |
» | Celeron D procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5501 (3808) | radiator |
» | Približni rezultat 3000+ Athlona (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 9312 (7037) | Zoidberg |