» »

Internet via Sat VS ADSL

Internet via Sat VS ADSL

poster ::

Tule ena slikica ko sem dons downloadal z satelitsko povezavo ( ISP ni netsystem)... Gre kermu z ADSL-jem vec?
Tule je slikica:

null

Ups: tule je link,

Horhe ::

Hmm pa ti skoz tko leti ? mislm prek europeonline sigurn nem k je tok zaseden da gre sam se 20 k tm okol...:\
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

DC- ::

Poster ja že da leti sam ob enem ti ostaja modemska povezava oz. je upload čist počasn.
ADSL hitrosti so 63kb/s dol in okol 57kb/s upload.
Glede hitrosti se ne more mert kej je OMEJEN na 512kbs.
ADSL max speed je pa če se ne motm 8mbs kar pa v praksi pomen okol 1mb/s. Veš kaj bi se pa zgodil če bi vseh teh 20k ADSL userjev, ki jih telekom misli imeti obesilo na SiOLov link z neomejeno hitrostjo.
Ne mislt da je ADSL nadpovprečna hitrost za to si najemte vod. ADSL je pač en nov način da z zmernimi stroški lahko srfaš po internetu, prav tako ni namenjen serverjem za to so SDSL in ostale izvedenke xDSL.

DC

JXS ::

he he hitrost okol 150kb/s je v sloveniji res redkost, še zleti če gre to iz tujine. Naj pa se pohvelm da je men šlo pred kratkim iz tujine povprečno 200kb/s (mam kabl). Poznam pa nekoga ki mu gre iz slovenije tudi preko 500kb/s. Če pogledamo te dve št. pa vidmo da 150 res ni nč posebnege in da se v SLO pojavlajo tud višje številke.:D:D:D:D:D

abcde7 ::

Sat je res boljš... ADSL ma sj nekj je...;)

Hmm, seveda ni moj ISP Europa Online ali drugace receno EON... Mel sem ga pa nekaj casa in je slo tudi preko 900 kb/s to je bilo leta 99 , tam okol aprila. To so bili še časi.:D
Zasledil sem da je eden napisal da gre preko ADSL ja teoretično več kot preko sat... Tole je mal napačna informacija (preko sat. gre lahko teoretično 45 Mbit++++++) odvisno od transponderja... Je pa res slabost ker si še na modemski povezavi. Zato bi sat + adsl bila najbolša kombinacija ane:)

Lep pozdrav vsem...

G[e]c ::

Kdo pa pri nas ponuje net prek satelita tko da bi su lahko k njmu pa bi mi zrihtal?
Pa kaksne so kej cene tale netsytsem je ful pocen, obstaja kaksna taka varjanta pa da je v slo ker italjansk ne znam cist nc :\

lordgreg ::

okej.. tule se pa moram pohvalit.. oz. pohvalit naš faks..

zadnjič sem na faksu dljal nek film iz slo ftp-ja (ne bom povedal katerega!).. prenos...

reci in piši ->>> 1800kb/s...

če mi ne verjamete, počakajte, da spet grem tja in celotno zadevo slikam.

dam rogo v ogenj.. oz. lahko umrem,.. ali kaj naj Vam rečem..

No, sej ti verjamem v slovenskem omrežju gre hit, logično faks najbrž (FERI) ma vod preko arnesa in ta je povezan z vsemi v Sloveniji tako lahko dosežeš tako vlko hitrost... Pol pa greš na enga izven Slovenije si pa v dreku... :) Oki bye

poster: no.. to, kar si pa sedaj rekel, pa sploh ni res.. DLjam iz kazze kakšen film (le-ti so na tujih ftp-jih) pa gre včasih 100, včasih 500, včasih 800.. kakor kdaj.. kaj boš porekel na to?

PaJo ::

Jaz bom rekl da nix presenetljivega, ker uni-mb ma od MB-ja do LJ 155Mbit vod naprej pa 90 Mbit od arnesa do Dunaja in ce si malo preracuanas to komot prenese tudi cez 1Mb/s tako da men ne cudi ce iz tujine dlj-jas z 800Kb/s, samo pac moras met sreco s serverjem, drugace pa ce ti leti po 200Kb/s je ze pravi luxus, kaj se te ces vec:D
Vcesih je clo takl da je tvoja mrezna na faxu omjitev da ti ne gre vec;((
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

mrbig ::

LORDGreg mi lahko prosim malo opišeš site "kazza" kaj je to za ena zadeva?8-O
Bo že bolje

mrbig: kazaa je stran, kjer si lahko iščeš filme! vpišeš 6th day preklopiš na Video klikneš search in voila.. dobiš rezultate.. to so direktni linki do fajlov trenutno na kakšnem ftpju!

ampak ne preveč govorit za to stran okoli.. da ne bo preveč zasedeno gratalo :D

Nemelk ::

kolk plačas za tak prenos?
Nemelk ™

nič! pa kaj sprašujete? pojdite in preizkusite sami!

A.L.T. ::

hm, js bi pa najraj meu OC-3 povezavo!!!:D (za tiste k nevejo, to je 255Mb/s!!:D)
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

devilboy2 ::

o folk se mi pa res smilite
da vam tk počasi dol vleče
meni pa čist stalno vleče dol z 2000kb sepravi 2.0mb/s
lahk priložim sliko kot dokaz

M-XXXX ::

o folk se mi pa res smilite
da vam tk počasi dol vleče
meni pa čist stalno vleče dol z 2000kb sepravi 2.0mb/s
lahk priložim sliko kot dokaz

Tole pa je žalosten post... 20/20 pa res ni res nič neobičajnega...

Thunder wave ::

Poglejte kdaj je bil zadnji post pred vama v tem forumu napisan: aprila 2001.

OChack ::

sam res :)
sicer je pa problem satelitske komunikacije...cena...pa če to rešimo imamo še vedno ping med 500 in 1000ms kar ni primerno za igranje iger
Int€l inside, IDIOT Outside

schtr4jh ::

owned =)

matr, da ma folk cajt stare poste iskat =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: schtr4jh ()

Pesimist ::

Hahaha. Samo 2MB/s ti vlece? Mogli bi 2.3MB/s. Idi se pritozit ISPju nub. lol

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optika 20/20

Oddelek: Omrežja in internet
143568 (3330) tilenn
»

Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

374152094 (106996) amigo_no1
»

Zlo zlo čudn download

91696 (1502) Soprano
»

Prekoraceni download?

81125 (922) CaqKa
»

ADSL, kabel :'( Kaj storiti, če ne moreš nič storiti???

251779 (1097) Tavher

Več podobnih tem