Forum » Elektrotehnika in elektronika » Avtomobilske žarnice H4
Avtomobilske žarnice H4
CaqKa ::
Torej do sedaj imam in sem uporabljal najbolj obične H4 žarnice za v avtu kar sem jih dobil...
mislim da so bile oznake 55/60w
zadnjič sem se pa nekaj po interpsaru sprehajal ter videl take modre žarnice z napisom 90w.
ker tu in tam opažam da imam premalo svetlobe na cesti me zanima kakšne so vaše izkušnje s takimi žarnicami...
obična namreč stane od 600 sit naprej, tele modre pa okrog 3000 sit 2 komada...
vem da se te žarnice bolj grejejo in bi bil riziko da se mi stalijo fasunge za žarnice(imam opel astro)... vendar to se sedaj v tem zimskem času verjetno nebi zgodilo...
zanimajo me vaše izkušnje z žarnicami za avtomobile.. kaj ste uporabljali ter kaj priporočate.
mislim da so bile oznake 55/60w
zadnjič sem se pa nekaj po interpsaru sprehajal ter videl take modre žarnice z napisom 90w.
ker tu in tam opažam da imam premalo svetlobe na cesti me zanima kakšne so vaše izkušnje s takimi žarnicami...
obična namreč stane od 600 sit naprej, tele modre pa okrog 3000 sit 2 komada...
vem da se te žarnice bolj grejejo in bi bil riziko da se mi stalijo fasunge za žarnice(imam opel astro)... vendar to se sedaj v tem zimskem času verjetno nebi zgodilo...
zanimajo me vaše izkušnje z žarnicami za avtomobile.. kaj ste uporabljali ter kaj priporočate.
- spremenil: CaqKa ()
krucymucy ::
bolj kot parabole (po moje ti jih nite ne more skurit) so rizicna stikala, ce imas kak starejsi avto, ali pa ce imas presvoh releje ... ker pri 60W+60W je tekel recimo 10A toka, pri 90+90W je pa 15A ... razlika vse kakor je ...
nimam pa osebnih izkusenj ker mam itak stiri luci spredaj H4+H1
nimam pa osebnih izkusenj ker mam itak stiri luci spredaj H4+H1
AngelOfDeath ::
Kok se mi zdi po zakonu ne smeš met teh modrih žarnic not
Naj me nekdo popravi če se motim
Naj me nekdo popravi če se motim
Brane2 ::
Jaz bi vprasal na tehnicnih pregledih, pri kakem Trobcu (pooblascen servis) in nenazadnje trgovca. Ce so bile kake tezave, mu jih je folk verjetno reklamiral.
Ne bi se zanasal na to, da se "parabol pa ne da skurit". Seveda se jih da. Zaradi povisane temp. se ti odlusci posrebrena plast pa imas stroske za novo.
Poleg tega se mi zdi logicno, da je lampa prilagojena paraboli in obratno (ce ne drugega opticno-fokusi pa to) . Ce torej te lampe niso misljene za montazo namesto H4, lahko pricakujes tezave. Poleg tega so lahko nove lampe obcutljive na napajalno napetost in potrebujejo posebno regulacijo, ki je ti nimas ali kaj podobnega.
Nekdo je omenil vecje tokove, ki ti lahko skurijo releje itd. Ne menjaj kar tako na slepo. Prej se pozanimaj o ustreznosti in moznih posledicah.
A ne bi blo neumno da das 6 kSIT za lampe, nakar si zjebes se parabole in pades na tehnicnem ?
Ne bi se zanasal na to, da se "parabol pa ne da skurit". Seveda se jih da. Zaradi povisane temp. se ti odlusci posrebrena plast pa imas stroske za novo.
Poleg tega se mi zdi logicno, da je lampa prilagojena paraboli in obratno (ce ne drugega opticno-fokusi pa to) . Ce torej te lampe niso misljene za montazo namesto H4, lahko pricakujes tezave. Poleg tega so lahko nove lampe obcutljive na napajalno napetost in potrebujejo posebno regulacijo, ki je ti nimas ali kaj podobnega.
Nekdo je omenil vecje tokove, ki ti lahko skurijo releje itd. Ne menjaj kar tako na slepo. Prej se pozanimaj o ustreznosti in moznih posledicah.
A ne bi blo neumno da das 6 kSIT za lampe, nakar si zjebes se parabole in pades na tehnicnem ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
MadMax ::
Parabole po moje ne bi smele bit problem, prav tako ni problem napajalna napetost.
V stoenki sem imel 100/90W H4 ene 6 let, edino releje sem dodal, ki jih avto po defoltu sploh ni imel.
V samari jih imam že 5 let, brez kakršnihkoli predelav (releji so že vgrajeni).
V BMWju imam dolge H1 100W že 6 let, zamenjat sem moral varovalke z močnejšimi (iz 10 na 15A za vsako žarnico).
Moje mnenje: če imaš luči pravilno nastavljene, s tem ne motiš ostalih udeležencev v prometu. Preverjeno. Mar ne "pametnjakovič" ki za 180° narobe obrne žarnico (ja tut taki so!) s kratkimi bolj slepi kot jaz z dolgimi? :) Da ne govorim o slavnem renojevem vozilu z oznako "4", katerega luči svetijo dobesedno povsod, le na cesto pred avtom ne... Pa nimajo problemov na tehničnem :(
Glede samih žarnic je pa tako: v tem trenutku sem najbolj zadovoljen s Philips AllWeather žarnicami (v BMWju jih imam za kratke, standardne moči), ki se super obnesejo v megli in snegu. Naredijo namreč različne nijanse barve snega na vozišču, ob in tistega ki je še v zraku.
Imajo pa eno pomanjkljivost: svetijo rahlo rumenkasto (čeprav sama žarnica deluje modrikasto), zaradi česar pa sem že imel težave na tehničnem! (ironija v primerjavi s 100W žarnicami in katrcami, a ne?)
Sicer pa na neatestiranih/nehomologiranih žarnicah piše "Not for use in Europe", tako da kar počnete, počnete na lastno odgovornost. Ampak bodite fer do drugih in imejte pravilno nastavljene žaromete...
V stoenki sem imel 100/90W H4 ene 6 let, edino releje sem dodal, ki jih avto po defoltu sploh ni imel.
V samari jih imam že 5 let, brez kakršnihkoli predelav (releji so že vgrajeni).
V BMWju imam dolge H1 100W že 6 let, zamenjat sem moral varovalke z močnejšimi (iz 10 na 15A za vsako žarnico).
Moje mnenje: če imaš luči pravilno nastavljene, s tem ne motiš ostalih udeležencev v prometu. Preverjeno. Mar ne "pametnjakovič" ki za 180° narobe obrne žarnico (ja tut taki so!) s kratkimi bolj slepi kot jaz z dolgimi? :) Da ne govorim o slavnem renojevem vozilu z oznako "4", katerega luči svetijo dobesedno povsod, le na cesto pred avtom ne... Pa nimajo problemov na tehničnem :(
Glede samih žarnic je pa tako: v tem trenutku sem najbolj zadovoljen s Philips AllWeather žarnicami (v BMWju jih imam za kratke, standardne moči), ki se super obnesejo v megli in snegu. Naredijo namreč različne nijanse barve snega na vozišču, ob in tistega ki je še v zraku.
Imajo pa eno pomanjkljivost: svetijo rahlo rumenkasto (čeprav sama žarnica deluje modrikasto), zaradi česar pa sem že imel težave na tehničnem! (ironija v primerjavi s 100W žarnicami in katrcami, a ne?)
Sicer pa na neatestiranih/nehomologiranih žarnicah piše "Not for use in Europe", tako da kar počnete, počnete na lastno odgovornost. Ampak bodite fer do drugih in imejte pravilno nastavljene žaromete...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Dr_M ::
KuhaR: ti ne znas brat??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
fAtso ::
Jest sm dal philipsove modre zarnice, ne vem kolk tocn so mocne, ampak so ble malo mocnejse, imam tastaro opel astro in mi je skurilo paraboli. Kr neki zdej pa luči skor ni več, svetijo nič ne. Tako da jaz se ne bi zajebaval, če nimaš tolk dnarja da bi kompletne nove luči kupil.
P.S. Dr_M ti ne znas brat ne pa kuhar, predvidevam da kuhar sprašuje MadMax-a kje je on une philipsove kupu.
fAtso: in zarad tvojga predvidevanja jest ne znam brat...cudn si ti tič...
Dr_M dej ne se zdej neki vn vlečt pa rajš priznaj da si zajebu. Pač ne bodi tako napadalen, sploh pa če še sam ne znaš brati... OK
Peace
Peace
fAtso sorry mr. prfect. jest se grem stavt da je on uprasu kje se dubijo tiste zarnice ki jih je omenju CaqKa. ce pa on ni povedu koga sprasuje, pa nism jest kriv. pa ne zdej mene napadat kle, ker nism nobenmu nc naredu.
Potem če pa ne veš koga sprašuje ni treba začeti provocirati, če človek zna brati. Dost o tem, nazaj na temo...
freak87 ::
BOSCHEVE se po mojih ocenah se najbolje drzijo. modre zarbice niso po zakonu prepovedan, pa sej se komi vidi da so noter modre.
Predvidevanja gor al dol, tut za vprašanje postavit se moraš potrudit in napisat vsaj komu je namenjeno...
Če je torej kaj letelo name: jaz sem vse omenjene žarnice kupil na lokalni Petrolovi postojanki
Če je torej kaj letelo name: jaz sem vse omenjene žarnice kupil na lokalni Petrolovi postojanki
SkIDiver ::
MadMAx kolk si odštel za žarnice na petrolu. Jz bi potem takem nucal H1 2x dolgi in 2x kratki. Precej draga zadeva kolkr sem jz seznanjen, ko sem tam nazadnje kupoval rezervno 55w kratko žarnico. Drugače pa tud jz prisegam na Philipsove.
SkIDiver:
Se res ne spomnim, ker je bilo to že predlani (55W)...
(100W sem pa slučajno dobil iz Italije za jurja po kosu)
Bi pa vsekakor znale bit vsaj 1500SIT, če ne celo več... Petrol pač... Saj majo povsod enake cene, pa skoči vprašat al pa potelefoniraj
Se res ne spomnim, ker je bilo to že predlani (55W)...
(100W sem pa slučajno dobil iz Italije za jurja po kosu)
Bi pa vsekakor znale bit vsaj 1500SIT, če ne celo več... Petrol pač... Saj majo povsod enake cene, pa skoči vprašat al pa potelefoniraj
svetila ::
Na spodnjem linku dobiš OSRAM-ovo. Osram je zakon kar se tiče avtomobilskih žarnic.
Povezava do OSRAM ALS H4 - SVETILA.com
Skoraj vse žarnice ki jih kdo potrebuje za avto tuning so pa tle:
Avto Tuning žarnice - SVETILA.com
Povezava do OSRAM ALS H4 - SVETILA.com
Skoraj vse žarnice ki jih kdo potrebuje za avto tuning so pa tle:
Avto Tuning žarnice - SVETILA.com
Stane
http://www.svetila.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svetila ()
svetila ::
Ja očitno sem jo res - sploh nisem pogledal datumov.
Vseeno mislim, da bo koristna informacija.
Vseeno mislim, da bo koristna informacija.
Stane
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere avtomobilske žarnice izbrati? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 117433 (53405) | polkar |
» | Luči in homologacija oz. problemi...Oddelek: Na cesti | 5513 (5151) | Robi :P |
» | Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 71581 (21284) | Šolar |
» | Help Wanted: Avtomobilske luči & močnejše žarniceOddelek: Na cesti | 4846 (4394) | AngelOfDeath |
» | notranja razsvetljava, ki je podobna soncuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2036 (1877) | Brane2 |