» »

Nenavaden problem

Nenavaden problem

YdoIPonU ::

LP

Zdi se mi, da imam nenavaden problem glede interneta.Imam ADSL 1Mb/s, Iskrin modem in Iskratel razdelilec za linijo, ISDN in modem. Približno na vsake 2. meseca se mi zgodi, da mi net crkne. Nekako tako kot bi biu modem hin. Ne morem se connectati na internet in ne vem zakaj. Če pa mi že uspe, je povezava čist v kur.cu, še slabš kot bi imeu navaden modem. Pa še to dela samo ene 3. min, potem pa že zgubi linijo. Še bolj neverjetno je pa, da mi po cerka 3. dneh spet dela vse normalno, kot se ne bi nič zgodilo in kot da nič ni pokvarjen. Že 2x sem mislu poklicat serviserje, pa kaj ko bi prišli, net bi pa spet normalno delu. Ali se vam kaj sanja kaj bi lahko biu problem?
Hvala za odgovore.

marjanX ::

toplo priporočam, pokliči serviserje. Linija se ne bo popravila sama. ;)

ulao ::

pokliči serviserje:))

reber ::

No, meni se pa dogaja podobno, ampak na sledeč način: adsl imam cca eno leto in pol, v tem času ni še nič crknilo, se pa občasno dogaja, da je internet počasnejši kot dial up, to traja nekaj minut, potem recimo pol minute dela hitro, pa spet nekaj časa ne, in tako se nadaljuje nekaj ur. Ampak to se ne dogaja vsak dan.
Kličem na siol, gremo skozi vse nastavitve, pa je vse v redu. Ping v redu. Firewall imam zone alarm 2.6 pro in to naj bi bil vzrok, tako pravijo na siolu, tudi drugod sem slišal da imajo s tem firewallom težave. V redu, prav pa naj bo kriv firewall, ampak zakaj nagaja samo občasno, na tak način ? to bi rad vedel, ali je to značilno za krivca ali je čisto nekaj drugega ? Npr danes se mi je to zgodilo. Celo dopoldne je delalo normalno do kosila, potem ene dve uri nisem bil pri računalniku, ko pa se vsedem in začnem brskati, pa štrikanje. No, zdaj trenutno je že v redu. :(
Še prej, ko je štrikalo, vklopim kazaa potegnem nekaj dol in hitrost je bila cca 80-90 k nekaj časa cca 110 k tako da pojma nimam. se mi pa zdi čudno, zakaj nobeden nič dol ne vleče, saj imam kar nekaj zanimivih stvari, za katere je ponavadi naval.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšne so vaše izkušnje z SiOL trojčkom (telefonija, televizija, internet)?

Oddelek: Omrežja in internet
425361 (3894) fosil
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544103 (19643) imallears
»

ADSL ne dela!!!

282403 (1652) Pyr0Beast
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

42726290 (16001) Jakka
»

ADSL ne dela - tretjič danes!

441625 (968) Hux

Več podobnih tem