» »

Izdelava spletne strani

Izdelava spletne strani

Pjepčk ::

Pozdravljeni,

vprašal bi vas katero podjetje priporočate za izdelavo spletne strani in kako je z njenim zakupom in domeno?

Na kolikšen strošek lahko računava?

Hvala za pomoč in lepo pozdrav

mtošev ::

Nobenega. Zakupi nekega AI Agenta (Claude, ChatGPT) pa mu povej kakšno spletno stran bi rad, kakšen je tvoj budget in kakšno domeno bi rad, pa te bo peljal čez vse korake - prišlo te bo 50x ceneje kot "podjetje", ki se s tem ukvarja.

razor1911 ::

Točno tole, firme računajo zadevo kot zlato, potem pa naredijo kar ti je mtošev predlagal. In zaračunajo desetkratnike tega.

Sicer imaš pa razna Wordpress gostovanja, pa tam poglej cene. Lahko tudi domeno nanje obesiš in vse je dokumentirano, vzami si
tisti dan ali dva in naštudiraj, pa AI vmes gnjavi, če ti kaj ne bo jasno, lahko tudi kakšen zastonjkarski, kot googlov, sicer
je jajc ampak za take osnovne stvari bo pa vredu.
I've said it before
It's easy to write down some fighting words
But it all sounds the same

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

blackbfm ::

mtošev je izjavil:

Nobenega. Zakupi nekega AI Agenta (Claude, ChatGPT) pa mu povej kakšno spletno stran bi rad, kakšen je tvoj budget in kakšno domeno bi rad, pa te bo peljal čez vse korake - prišlo te bo 50x ceneje kot "podjetje", ki se s tem ukvarja.

za budget je super, tehnično pa lahko izpljune nekaj MB html, z UI ki se z lune vid da je generiran s cloudom

uomostolto ::

neoserv + claude

Netrunner ::

@Pjepčk => Spletna stran je zelo šiiiirooook pojem, malo bolj boš moral specificirat kaj bi rad imel. Je velika razlika med spletno vizitko in informacijskim portalom. Vsekakor pa ne poslušat @mtošev-a, saj ti AI modeli naredijo soliden izdelek šele takrat, ko jih usmerja nekdo, ki dobro ve, kako zadeve delujejo, in preverja njihovo delo. Če nek laik reče bilokateremu modelu naj naredi spletno stran, bo ven prišla solidna stran samo na prvi pogled. Za spletne vizitke in zelo majhne strani še nekako gre, za vse ostalo pa priporočam, da ti stoji zadaj neka firma ali vsaj nekdo, ki se na to spozna.

Bolj bistveno od same izdelave sta vzdrževanje in podpora. Spletna stran ni enkraten nakup. Potrebuje posodobitve, varnostne popravke, varnostne kopije, občasne nadgradnje in nekoga, ki ga lahko pokličeš, ko gre kaj narobe. Ravno pri tem se največkrat pokaže razlika med "poceni rešitvijo" in dejansko uporabno rešitvijo na dolgi rok.

Kar se tiče stroška, pa je lahko od nekaj sto evrov za zelo preprosto predstavitveno stran do več tisoč evrov za kaj bolj kompleksnega. Brez malo bolj natančnih zahtev je težko podati smiselno oceno.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Jaz sem delal splene strani kot študent. Eno popoldne, da sem s pomočjo Clauda naredil spletno stran z enkripcijo, bazo podatkov za furanje osebnih financ. To bi bil projekt za minimum pol leta pred desetimi leti.

Skratka, če veš dovolj, da veš kaj hočeš potem Claude. Če niti ne veš kaj hočeš plačaš podjetje, da ti pove kaj hočeš.

Netrunner ::

uomostolto je izjavil:

Jaz sem delal splene strani kot študent. Eno popoldne, da sem s pomočjo Clauda naredil spletno stran z enkripcijo, bazo podatkov za furanje osebnih financ. To bi bil projekt za minimum pol leta pred desetimi leti.

Skratka, če veš dovolj, da veš kaj hočeš potem Claude. Če niti ne veš kaj hočeš plačaš podjetje, da ti pove kaj hočeš.

:) pol leta pred 10 leti .... mogoče za študenta ki nima pojma o programiranju. To kar opisuješ bi bilo narejeno prej kot v enem mesecu.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

Netrunner je izjavil:

uomostolto je izjavil:

:) pol leta pred 10 leti .... mogoče za študenta ki nima pojma o programiranju. To kar opisuješ bi bilo narejeno prej kot v enem mesecu.

Slovensko obeacunavanje ur. :) Geeki vse znate.

OutOfTheBox ::

mtošev je izjavil:

V bistvu ni tako enostavno, sploh če je govora o nekomu ki bi se samo rad posvetil svojemu poslu in se ne ukvarjal s takimi zadevami. Da ne omenjamo vzdrževanja oz. backup podatkov, če gre kaj narobe.

Skratka grozen nasvet (sem pa pričakoval da se bo dobil kakšen talent ki bo to omenil ja).

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftovi inženirji ostali brez Clauda (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11211332 (594) Zimonem
»

Anthropic opozarja, da se bo umetna inteligenca kmalu sama izboljševala (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5212313 (7589) c3p0
»

Ali AI ogroža tudi IT kader? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22914630 (4730) DamijanD
»

Izdelava spletnih strani preko dijaške napotnice

Oddelek: Loža
284368 (3681) St235
»

Kateri mobilnik kupiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
487917 (6641) jest10

Več podobnih tem