» »

Katera banka je naugodnejša?

Katera banka je naugodnejša?

1
2
»

binemars ::

Pozdravljeni,

ali je mogoče kdo komitent banke Intesa Sanpaolo ?

Bi ga prosil za priporočilo, ne bo zastonj.

Hvala za pomoč.

vir :

https://www.intesasanpaolobank.si/prebi...

deepsick ::

Vsem nasvetom glede slovenskih bank navkljub... Očitno nekaj manjka med ušesi (zgodovinsko, regijsko/regionalno ponarodelo inu pogojeno?!) - da ne prepoznajo goljufije, ko jih kakšna miška-to-mi-delaj pokliče - aja, 2026 in kvote, saj res... Tudi mišek-to-mi-delaj...

Kriptogoljufi ženski pobrali več kot 50.000, moškemu pa 24.000 evrov

Mariborski policisti obravnavajo spletno goljufijo s kriptovalutami, pri čemer se je oškodovanka iz Maribora odzvala na oglas za finančno vlaganje, v nadaljevanju pa neznancu omogočila dostop do spletnega bančništva. Tako so ji z računa izmaknili več kot 50.000 evrov.

Drug oškodovanec s ptujskega konca se je odzval na klic neznanca o tem, da naj bi bila njegova finančna sredstva oplemenitena, ter ga prepričal v to, da mu je omogočil dostop do spletnega bančništva, s tem pa mu je omogočil izvedbo transakcije v višini 24.000 evrov.

delavec44 ::

Meni je bolj smešna tale:

https://maribor24.si/kronika/bizarna-pr...

Mariborčanka je verjela v čudežno pomnožitev denarja in na Petrolu kupovala bitcoin kupone, dokler ni izgubila 35.000 evrov.

Se ne čudim, če 86% nacionalnih gospodinjskih sredstev leži neobrestovano na TRR (vsaj vezava v takšnih primerih bi morda bila koristna). Ne upam ugibati političnih preferenc oškodovancev in oškodovank, lahko pa domnevam, glede na slo-tech.com trajna neselektivna obtoževanja enih in istih :D

jabe ::

Jaz ne vem kaj lahko banke vec naredijo. Prvic sem si pred par meseci iz nlb nakazala na Traderepublic, ker sem hotela, ce ze je na banki, da je vsaj nekaj obresti. Znesek ni bil excesen, je bil pa najbrz kar visji od obicajnih prenosov. Sledi klic, ko sem ne enkrat, ampak veckrat, v snemalno napravo morala povedati, da je to moj racun, nakazujem sebi, nobeden me ni v nic prepričeval in še dovolj sigurna sem morala biti v svoje besede, ne da govorim po nareku. Isti dan sem za malega kupila še kompjuter za slabih 1500 v eni trgovini in ni slo skozi, ker, kot sem zvedela ob klicu, sem tisti dan ze toliko prenakazala, da preverjajo vsako transakcijo. En mesec kasneje se je vaja ponovila, samo da tokrat, ko sem rekla, da sem jaz opravila transakcijo, ce je to enako kot zadnjic, sebi na TR. Sem rekla, da ja...

Mislim, krizev pot je treba skozi dati, da preneses sam sebi (ime na racunu je napisan, saj kompletirajo trrje z imenom, kot vem), cez kake ovire morajo iti sele tisti, ki spravijo denar do goljufov. To moras aktivno in suvereno sodelovat.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

So že kdaj razložili korak po korak tile oškodovanci? Verjetno je dovolj, da daš komitentski id in enkratno geslo, po možnosti preko sharenega desktopa. Če te banka opozori na nepoznan ip, pa pač reče tarči, da je to normalno, itak je navajena, da ji MSM lažejo v obraz in sploh je ne zanima več, kaj je resnica ampak kdo jo je objavil... Mogoče je pa res bolj podobno v smislu kot je slovenski Rdeči križ nakazal milijone 'nigerijskemu dopisniku' pred leti, da se nek denar kakor nesledljivo odtegne od nekod? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deepsick ()

jabe ::

Imas dvojno verifikacijo, rabis se telefon. Na telefonu NLB konstantno blokira svoj app, ce je na njem inštalirana aplikacija za remote PC. Kaki TeamViewer, Anydesk ipd. Sem zdaj ze na tretji in čakam, da dajo na listo še to (pa da da smatra za zaupanja vredno), jaz pa rabim, da se lahko v službo povežem. Z nekimi nebroj okolji, ali kako se reče, se mi pa tudi ne ubada na telefonu.

Tudi mene zanima, kako pride do goljufij. Tale z BTC boni je ze ena taka, ki je aktivno sodelovala pri tem. Ker resno dvomim, da je padla varnost banke, njej se hoce to naprtit, raja benti, posledicno pa se enega racuna ne mores normalno placat, ker je vse sumljivo.

delavec44 ::

jabe je izjavil:

Jaz ne vem kaj lahko banke vec naredijo. Prvic sem si pred par meseci iz nlb nakazala na Traderepublic, ker sem hotela, ce ze je na banki, da je vsaj nekaj obresti. Znesek ni bil excesen, je bil pa najbrz kar visji od obicajnih prenosov. Sledi klic, ko sem ne enkrat, ampak veckrat, v snemalno napravo morala povedati, da je to moj racun, nakazujem sebi, nobeden me ni v nic prepričeval in še dovolj sigurna sem morala biti v svoje besede, ne da govorim po nareku. Isti dan sem za malega kupila še kompjuter za slabih 1500 v eni trgovini in ni slo skozi, ker, kot sem zvedela ob klicu, sem tisti dan ze toliko prenakazala, da preverjajo vsako transakcijo. En mesec kasneje se je vaja ponovila, samo da tokrat, ko sem rekla, da sem jaz opravila transakcijo, ce je to enako kot zadnjic, sebi na TR. Sem rekla, da ja...

Mislim, krizev pot je treba skozi dati, da preneses sam sebi (ime na racunu je napisan, saj kompletirajo trrje z imenom, kot vem), cez kake ovire morajo iti sele tisti, ki spravijo denar do goljufov. To moras aktivno in suvereno sodelovat.

Odvisno od banke zgleda. Sem že nakazoval 6 mestne zneske sebi in drugim (recimo nakup nepremičnin; tudi na Revolut) pa nikoli ni bilo nobenega klica.
Tudi prevaranti verjetno najprej nakažejo na slo banko na "svoj" račun in potem naprej v tujino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Aja, ne uporabljam slovenskih bank kaj veliko, ne vem, kako ima NLB - če pa že, kot prehod.

Je neka gospodična ne tako dolgo nazaj hotela nahecati za dostop za neke ~0,15 BTC od kakor cmc robotraderja - je bila užaljena zaradi nasveta za darovanje v dobrodelne namene, seveda poleg obveznega, hm, globoko bolnega šaljenja.

Potem je bilo še kakšne 50 klicev cel popoldan kot z mitraljezom, samo je bil na 'Ne moti', ker ima slo-tech prednost :D

velikBrokoli ::

NLB pokliče za vse prenose na tuje račune, če je znesek višji od 5k. Enkrat sem poslal 10 nakazil na IBKR v 1 uri (pod 50k je mnogo nizja SEPA provizija), pa so me dobesedno klicali 10x. Me sicer ne moti, samo smešno je.

NejcSSD ::

Zadnjič sem kupoval avto od fizične osebe, izpolnim UPN in ni takoj dobil. Nerodna situacija. Kličem v NLB klicni center in šele po pogovoru so sprostili. Znesek nad 10.000€. Potem je v trenutku dobil.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

robba22 ::

delavec44 je izjavil:

To moraš vprašati koga, ki jo uporablja. Osebno nikoli nisem in nimam izkušenj. Eno je kar piše na njihovi spletni strani, drugo pa kaj je v praksi. Niti ne vem kaj cenovno profitiraš napram temu kar imaš že sedaj.

Moje predloge sem vse preizkusil in stojim za njimi. Trenutno sem pa na Revolut + Sparkasse Fit.

Še en glas za tole kombinacijo. Tudi jaz uporabljam tole varianto in je super. Revolut imaš za trajnike, ker so plačila zastonj, na Sparkasse pa dobivaš plačo. Če imaš kaj viška denarja priporočam Trade republic, kjer ti do 50k EUR denar obrestujejo s 3% obrestno mero in denar ni vezan. Top kombinacija po mojem mnenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: robba22 ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi Net.Stik (Sparkasse web banka) (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
821166290 (3811) c0ck4m0u53
»

Katera banka? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

593214093 (6920) beweiss
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

19065055 (14578) cortez
»

Menjava banke (strani: 1 2 3 4 )

16645597 (28693) nejc_nejc
»

Osebni račun katera banka? (strani: 1 2 )

8529320 (19359) kriko1

Več podobnih tem