Forum » Loža » NGen Hranilnik
NGen Hranilnik
poseben ::
Zdravo.
Imam NGenov hranilnik in imam težave.
Nastavljeno imam na rezanje konic,to deluje le dokler ni razlika med fazami vecja od 1.8Kw.
To se mi zdi neuporabno.Vsak kalorifer,klima,sesalec in druge stvari imajo nekje 2kw porabe.Inverter je 12kW.
Že nekajkrat sem reklamiral delovanje in šele ko smo se pogovarjali bolj na glas so mi povedali za to informacijo,da inverter ne deluje če je ta razlika.
Ima kdo kake informacije kako bi to v praksi moralo biti?
Lp, Aleš
Imam NGenov hranilnik in imam težave.
Nastavljeno imam na rezanje konic,to deluje le dokler ni razlika med fazami vecja od 1.8Kw.
To se mi zdi neuporabno.Vsak kalorifer,klima,sesalec in druge stvari imajo nekje 2kw porabe.Inverter je 12kW.
Že nekajkrat sem reklamiral delovanje in šele ko smo se pogovarjali bolj na glas so mi povedali za to informacijo,da inverter ne deluje če je ta razlika.
Ima kdo kake informacije kako bi to v praksi moralo biti?
Lp, Aleš
BmoQuh ::
Kateri inverter - gemini pravi, da mora 1,8 kW razlike biti nekje dokumentirane, če ne, gre za nateg ali pa star inverter.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BmoQuh ()
Star-H3-12.0-E
Sicer je to verjetno oznaka N gen a,kdo je proizvajalec in kaka je oznaka proizvajalca pa ne vem.
Sicer je to verjetno oznaka N gen a,kdo je proizvajalec in kaka je oznaka proizvajalca pa ne vem.
gen Maister ::
Nastaviti moraš na neki (kak) drugi parameter!
Katete možnosti nastavitve še imaš?
Katete možnosti nastavitve še imaš?
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
Star-H3-12.0-E
Se opravičujem za pozen odgovor, iskal sem tipkovnico na prenosniku, k sreči je osvetljena... Našel sem tole in enako tole, moral še pogledati ampak najprej požirek, skoraj ne verjamem, da nihče ne pozna več od tega.
Za razsmernik Star-H3-12.0-E (ki je del serije hibridnih razsmernikov, pogosto povezanih s sistemi, kot so tisti proizvajalca Deye ali podobnih OEM znamk), se te nastavitve nahajajo v naprednem meniju za nastavitve baterije in delovanja.
Ker so te nastavitve ključnega pomena za delovanje sistema, so običajno zaščitene z monterskim geslom (pogosto je privzeto geslo 1234 ali 123456, odvisno od različice vdelane programske opreme).
Kje točno najdete te nastavitve:
Nastavitve se urejajo na zaslonu razsmernika ali preko aplikacije/spletnega portala:
Vstop v meni: Na zaslonu razsmernika pritisnite ikono za nastavitve (ikona zobnika).
Vnos gesla: Sistem bo zahteval geslo.
Pot do parametrov:
Pojdite v "Battery Setup" (Nastavitve baterije).
Tukaj boste našli "Threshold SOC" (včasih označeno kot Bat. SOC for Peak Shaving ali podobno).
Za "Import Limit" (mejo uvoza): Poiščite meni "Grid Setup" ali "Load Management". V nekaterih izvedbah tega modela je to navedeno kot "Max Grid Charge" ali "Grid Input Power Limit".
Pomembna opozorila:
Dostop: Če te možnosti v meniju ne vidite, pomeni, da imate uporabniški dostop, ne pa monterskega (Installer). V tem primeru boste morali vnesti ustrezno geslo za dostop do naprednih funkcij.
Struktura: Pri modelu Star-H3 je funkcija Peak Shaving zasnovana tako, da deluje v tesni povezavi s pametnim števcem (Smart Meter). Če pametni števec ni pravilno nameščen ali konfiguriran, sistem ne bo vedel, kdaj je "Import Limit" presežen, zato funkcija ne bo aktivna.
Varnost: Spreminjanje "Import limita" vpliva na glavno varovalko vašega objekta. Nastavite vrednost, ki je nižja od vaše pogodbene moči (glavne varovalke), da preprečite izklop glavnega odklopnika.
Nasvet: Če ne najdete teh točnih oznak v meniju, preverite, ali je v nastavitvah menija ("System Work Mode") izbran način "Peak Shaving" ali "Hybrid". Nekateri modeli zahtevajo, da se način delovanja najprej preklopi, preden se odprejo podrobne nastavitve parametrov.
Zgodovina sprememb…
Ne vem če se toliko spoznam,gledal sem vaš link navodil.A je kje omenjena ta omejitev med fazami?
Ne želim nekaj kopirati povzetkov navodil ampak tule ni nič omenjeno razen tega spodaj in ni nič posebnega - dobavitelj naj pošlje DOKUMENTIRANE OMEJITVE med fazami 1800W (~8A?), ker drugače so si verjetno nekaj izmislili, da se vas rešijo. Mimogrede, tipična propagandni prijemi, tudi slovenski medijski prostor jih je poln.
Razlika med fazami v višini 1.800 W je za pretvornik NGEN STAR H3-12.0-E popolnoma sprejemljiva in varna.
V zasilnem načinu (EPS), ko ste odklopljeni od električnega omrežja, pretvornik prenese neenakomerno obremenitev oziroma asimetrijo do 30 % svoje skupne moči. Ker je nazivna moč pretvornika 12.000 W, to pomeni, da je maksimalna dovoljena razlika v obremenitvi med posameznimi fazami 3.600 W. Vaša razlika 1.800 W je tako za polovico pod to skrajno mejo, zato bo sistem to razliko prenesel brez kakršnihkoli prekinitev ali težav.
Pri običajnem delovanju (ko je pretvornik normalno povezan na električno omrežje) pa ima sistem na voljo tudi posebno funkcijo za pomoč pri faznem neravnovesju ("Phase Imbalance"). V tem načinu delovanja pretvornik uporablja energijo, shranjeno v bateriji, da samodejno uravnava in kompenzira neenakomerne fazne obremenitve vaših hišnih porabnikov, s čimer celo pomaga pri vzdrževanju stabilnosti omrežne frekvence.
Na kratko: asimetrija 1.800 W za ta pretvornik ne predstavlja nobenega tveganja.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Sončna elektrarna z hranilniki (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 84862 (715) | joez7 |
| » | Home Assistant SolarEdge (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20083 (3488) | Utk |
| » | Kitajski sončni paneli so prepoceni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12854 (8366) | 133780 |
| » | Razpad elektroenergetskega sistema na Iberskem polotoku (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 55021 (26060) | Magic1 |
| » | DC > AC converterOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2977 (2513) | jest10 |