» »

Čedalje manj odprtih tem?

Čedalje manj odprtih tem?

Temo vidijo: vsi
«
1
2

polozweii ::

Na forumu je bila zanimiva tema v kateri je nekdo opažal zmanjševanje odprtih tem, kar opažam tudi sam.

Za manjšo obiskanost gotovo pripomore možnost iskanja informacij z umetno inteligenco.
Kar se tiče socializacije, ki jo je v temi tudi nekdo omenjal bom povedal naslednje: Ob javljanju parih glasnih težakov, mogoče tudi škodljivih klepetalnih botov, ki so s svojimi frustracijami ubijali razpoloženje v temah bi forum potreboval nastavitev za blokiranje uporabnikov, da bi lahko posameznik po svoji oceni odstranil škodljive uporabnike.
Problem vidim torej v zastarelosti portala, ki se kljub temu da je posvečen informacijski tehnologiji in računalništvu, ne prilagodi času.
Če bo kdo odprl nov tehnični forum z omogočanjem blokiranja posameznikov bo mogoče bolje.
Pravijo da so klepetalni boti že toliko izpopolnjeni da ne veš več s kom govoriš zato ne vem če bo imela socializacija v prihodnje še vedno isti pomen kot nekoč. Med socializacijo med ljudmi je bilo vodilo zdrava pamet, z booti (ali umetno/sprogramirano inteligenco) pa se bo po mojem mnenju odvijala priprava posameznika za željene cilje sistema.

mojsterleo ::

Slotech je bil vedno minimalističen, kar je nedvomno ključen razlog za njegovo uspešnost in dolgoživost. Če greš na druge popularne forume, npr. med over, te najprej zasujejo z reklamami. Tega tu ni in to osebno cenim. Tudi borba s spam boti je dobro urejena.
Kar se contenta tiče težko komentiram. Tudi meni so zadnje čase izbrisali nekaj malo bolj provokativnih objav, za katere bi težko rekel ali je bil izbris utemeljen. Lahko ti sicer povem, da so na rtv slo in 24 ur glede tega še bistveno bolj agresivni. Včasih sploh ne veš, zakaj so ti zbrisali neko dokaj normalno objavo.
Rekel bi da je manjše število objav tudi posledica poletja, ki ljudi vabi na plano in to je bil vedno čas kislih kumaric. Ne samo za forume ampak spletne medije nasplošno.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

mojsterleo je izjavil:

Tudi borba s spam boti je dobro urejena.
Hvala hvala :|

PovemVfaco ::

Problem j čist marketinško-ovčjerejske narave. Sprement je treba "teme zadnjih 24 ur" v "tme zadnjih 72 ur", p bomo uprabniki mogoč mel feeling, d se več dogaja pa bomo tud več pisal :))

misek ::

polozweii je izjavil:

Ob javljanju parih glasnih težakov
Tole. Kdo bo spremljal forum, če ga smeti nekaj posameznikov.

Primer tema o klimi: Le koliko ljudi si sami montirajo klimo? Nekaj malega, kar je zanemarljivo proti prodanim številom klim. A uporabnik tam vztrajno zagovarja lastno montažo. Titi, ki si bo montiral sam, ne rabi tiste teme.

BmoQuh ::

Potem že ni tako hudo, če se preverjene blokirne skripte (za Tampermonkey browser addon) ne širijo, četudi slo-tech.com upravitelji tega namenoma (le kaj bi bil vzrok!?) ne dajo implementirati :D

MadMax ::

misek je izjavil:

polozweii je izjavil:

Ob javljanju parih glasnih težakov
Tole. Kdo bo spremljal forum, če ga smeti nekaj posameznikov.

Primer tema o klimi: Le koliko ljudi si sami montirajo klimo? Nekaj malega, kar je zanemarljivo proti prodanim številom klim. A uporabnik tam vztrajno zagovarja lastno montažo. Titi, ki si bo montiral sam, ne rabi tiste teme.

Menda je to tehnično orientiran forum.
Na takem je realno pričakovati vzpodbujanje tehničnih spretnosti, ne pa poneumljanju.
Ta s klimo je sicer res proti skrajnosti, ampak druga skrajnost so pa (karikiram) pacienti, ki vedno znova sprašujejo, kako se zamenja varovalko (četudi gre za avtomatsko, kjer je treba samo jeziček premaknit...).
Za slednje je dovolj ostalih forumov in skupnosti.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

misek ::

MadMax je izjavil:

Menda je to tehnično orientiran forum.
Na takem je realno pričakovati vzpodbujanje tehničnih spretnosti, ne pa poneumljanju.
Bi pričakoval ja. Ampak potrebno se je pač sprijazniti, da je ta forum v zatonu zaradi različnih vzrokov. Vsaj jaz sem v večji meri z njim opravil, saj enostavno ni več nobenih uporabnih vsebin. Klimo pa že imam montirano ;) In ne, nisem je sam montiral na 10m v višino.

MadMax ::

Ni samo ta....
Forumi so zaradi relativno počasnega odziva nasploh v zatonu, napram raznim fejstbukovim instant messagingom.
Marsikater forum je na nek način zakladnica znanja, za katere uporabo pa je treba vložit nekaj več truda pri "preiskovanju", aktivirat "filtre" v možganih itd. Pripravljenosti iskalcev odgovorov je za ta del vse manj, saj je folk vse bolj vajen dobit odgovor takoj, serviran na pladnju. Že kritično razmišljanje (da ni vse, kar na internetih piše, sveta resnica) hitro izginja.
Temu primerno se bo naslednjič "iskalec" še manj potrudil sam kaj poiskat, saj se mu že vprašanja ne ljubi jasno zastavit in napisat... AI pa takim pri tem še rit odnaša.

To je pač evolucija. Za ene napredek, za druge poneumljanje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

mtosev ::

Škoda, da ima forum resne težave s trollanjem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

karafeka ::

Mogoče je res, da je vedno manj novih tem odprtih, ampak so nekatere odprte teme zelo aktivne, in imajo po tisoč komentarjev, tudi o novih grafičnih karticah, ampak prednjačijo pač bolj poljudne teme.

PluribusUnum ::

Škoda, da ima forum resne težave s trollanjem.

Mislim, da je to politična odločitev, teme s solidnim naslovom in tekstom za odprto razmišljanje je po navadi brisano, ravno tako ideje ki, nimajo časa inkubiranja v forum.

Meiniken2 ::

Tudi sam sem to opazil, me pa ne čudi. Forumi so postali relikvija (slotech že izgleda kot ena, pa ne da me to moti) :))

Hkrati me mine spremljati teme, ko se oglasi tistih 5 dežurnih sralcev, ki itak samo pljuvajo en čez drugega. Na koncu ima tema 5 strani, dejansko uporabnega je pa vmes za eno stran. Zdaj pa ribari po teh straneh za uporabne/relevantne informacije, če se ti ljubi.

V veliki meri so se forumi tudi preselili na reddit. To je ubistvu še najbližje nekemu modernemu forumu.

Kaj storiti? Nič. Slotech bo pač umrl. Razlogov za to je več, eden od teh pa je staranje prebivalstva :))

Jaz ne verjamem, da bo s-t kmalu umrl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

delavec44 ::

Je že mrtev.

kow ::

Saj vse umre. Ne delajte si iluzij, da ne bo (kmalu) umrl tudi reddit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

gen Maister ::

Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Kurzweil ::

Meiniken2 je izjavil:

Hkrati me mine spremljati teme, ko se oglasi tistih 5 dežurnih sralcev, ki itak samo pljuvajo en čez drugega. Na koncu ima tema 5 strani, dejansko uporabnega je pa vmes za eno stran. Zdaj pa ribari po teh straneh za uporabne/relevantne informacije, če se ti ljubi.

Nekoč se je predlagalo, da bi se lahko vsak komentar down/up votal, kar sem seveda odločno podpiral, zakaj, ker če nekdo vpraša nekaj, daš tam samo sort po ocenah komentarjev in dobiš na vrhu samo uporabne in konstruktivne odgovore, v veliki večini... tiste ta neumne in vsebinsko prazne, pa seveda vrže nekam nižje into oblivion... recimo vprašaš, zakaj se meni ne prižge monitor, ko prižgem računalnik in ko daš tam sort by popularity ali kakorkoli se bi že imenovalo, bi prebral zgornje 2-3 komentarje in če tam ne dobiš odgovora, ne rabiš rebirat še 5 strani komentarjev, kjer se neki trolli in padalci prerekajo. Dodatno bi se seveda lahko naredilo tako, da ko folk v neki meri down vota komentar, se pač avtomatsko odstrani, se pa slednji pojavi v nekem dashboardu adminov, ki ga lahko kasneje še vrnejo v življenje.

Druga stvar je, ko že ravno nekateri omenjate Reddit, da bi si morali novi userji zaslužiti nek reputation, da lahko začnejo kenjati, tako bi se seveda v veliki meri rešili trollov. Torej da ni mogoče v enem dnevu odpret 120 accountov in z vsemi komentirat oz. spammat nek crap. Lahko je reputation, lahko kakšen dan za počakat, nek verification... ker sedaj več niti ne vem s kom govorim, ker imajo vsi že 10. account, torej vso do moderiranje in administriranje Slo-techa je waste of time, ker si vsak troll lahko naredi nov account v trenutku, ko je bil prejšnji izbrisan... eno navadno shizifovo delo in izguba časa za admine.

Ko sem se leta 1999/2000 registriral, sem praktišno poznal 90% userjev, tudi če ne osebno, sem vedel kdo je kdo, kaj počne... danes je vse skupaj en velik kaos... vsak ima 20 profilov, nobene strpnosti, nobene vsebine, permisivna vzgoja je naredila iz teh generacij občutljive fantke, ki so užaljeni tako, ko pride do kritike, čeprav kostruktivne... folk zaradi vsega mogočega scrollanja po socialnih omrežjih nima več focusa brat in pisat več od nekih enovrstičnic... in zaradi skupka vsega, tisti ta najbolj tehnično in strokovno podkovani obupajo in gredo stran, ker imajo več pametnega dela, kot pa da prebirajo vsebinsko prazne komentarje, žaljenje, trollanje... pove pa o družbi tudi veliko to, v katero smer gredo debate po večini in da je teh vedno manj tehnične narave.

asinhronc ::

V novici https://slo-tech.com/novice/t853785 sem lepo opisal trend, ampak odgovor na glavno vprašanje pa nisem dobil od nikogar, ga bom mogoče tukaj?

Tudi tale forum je že dolgo brez duše oziroma bistva, povej mi vsaj en dober razlog kaj naj novi uporabniki iščejo tukaj?

Saj veste da se človek vsega enkrat naveliča? Stari uporabniki ne morejo porivati foruma naprej v nedogled, ne glede kako mininalističen je. Politike, golega filozofiranja in navijaštva (naš je boljši kot vaš) je tukaj tolko da se nima smisla več ukvarjati s čim novim (ima sedaj ta forum tudi konkurenco na YT, kjer je propagande pred volitvami nastalih računov po novem toliko da je zgolj za burhat), pa še potem, ne morem mimo tebe @Chalky (zgolj dolgočasen troll?), kjer sem temo o 250 letnici ZDA hitro nehal brat, enostavno toliko samohvale brez resne razprave, kjer ugotoviš kdo jasno nekaj ve o življenju v ZDA za povprečnega (kar štejemo po gaussu da je večina), kdo pa le širi aktualno propragando, češ kako lepo je. Je res? Koliko viz je zavrnjenih tistim, ki bi radi šli na svetovno? Ni ogromno, so pa odmevne.

Ena iz Beograda je pred kratkin lepo napisala, vsi so ugotovili kako je danes z vso tehnologijo enostavno širiti lastno vero (danes temu preprosto rečemo propagando), kjer ni potrebno biti več gost na televiziji in je počasi tega toliko da tisti, ki verjamejo temu, začnejo hitro slediti, ostali pa se začenjamo izogibati vsega. S takšnim tempom se bomo čez par let začeli spraševati kam smo zabredli... Če je pegota strah polniti mobitel, jaz postanem poten, ko zaženem ognjeno lisico. Počasi je že kot na fronti, ljudje so se preprosto spustili iz verige.

Torej? Kakšne nove teme bi še tukaj odpirali s strani tistih, ki bi mogoče radi da forum gre dalje, če potem odgovori postanejo hitro čisto nekaj drugega? In na koncu (malo v šali) prideš iz vztrajnostne mase v španskem sistemu do aktualnih dogodkov Palestincev, ker nekdo omeni stranska vrata in če uporabnike spustiš iz verige, bi še našli nekaj v letu 1443, samo da nasprotnik dobi tisti knockout. Pa tista o Temu in kazni. Vse bi dali za evro manj in potem dlakocepsto kaj pa oni, kjer vsak ki se opeče izve, da pocenk roba pri onem črz lužo je škart roba. Saj so dokumentarci, kjer so snemali v laboratorju koliko strupov ima lahko povprečen izdelek iz Temu, ampak je EUna koncu grda. Jasno dejansko te mine.

Sem tam lepo napisal, takšni kot so uporabniki, takšen bo forum, zato je tem vedno manj, pa z leti jih bo še manj, ker če si nekoč vedel kaj o svojem področju, jutri veš le še pol.
Si drugače v naravi videl kakšno stvar, ki ne bi mutirala? Morda, ampak, če se internet spreminja in se spreminja generacija, mora forum tudi mutirati, sicer bo tako kot trenutno je. Ampak saj poznaš pregovor, starega psa je težko nauči novih trikov in to je ta forum. Družabna omrežja so danes tako razdrobljena, da so nekateri zgolj na Insta, ti si na FB, tretji pošlji sodobni SMS, telegram, ostali potem pa na YT, Tik Tok, Twitch, Kik itd. vsaj eno od teh in v letu 2026 moraš imeti vse aplikacije da najdeš večino znancev iz preteklosti in bolj kot si star, bolj postajaš trmast, ter greš le še v rutino, ne da se ti več. Kje natančno je reddit, nimam pojma, ga ne uporabljam, občasno vidim preko spletneha iskalnika kakšno temo da ne zaostaja kaj dosti za splošno greznico sodobnega interneta. Redke teme so kje dobiš uporabni informacijo.
Torej odloči se kam bo plula tvoja barka. Vztrajaj tukaj ali najdi svež vetet v jadra.

To z admini... jaz bolj opažam eno drugo stvar. Uporabniki si začenjajo prilaščati forum kot svoj vrt, ni samokontrole, nadzora nad lastnimi čustvi, le še bik in rdeča cunja. Pa ne samo ta forum, praktično na vsakem je enaka zgodba.

In če me vprašaš ali se mi še ljubi kaj? Niti pod razno. Nekoč je bilo vse lažje in enostavneje, bolj sproščeno, bo treba spet preiti na minimalizem, ampak šment, ko sem bil mulc sem neprestano kosil travo, sedaj sem pa ratal blokovc. Oh bi spet...

Kako je že dejal Adi Smolar? Tehnika okol razhaja, človek tega ne dohaja, vedno bolj sam vase se zapira... 25 let stara skladba, ki je zadela žebljoco na glavico sodobnega časa.

:)):)):))
Ja, pa bogi so adminčki, ki se morajo sedaj boriti in pucati te smeti!?? 8-)

Pa kar vsak ima po 10 in 20 računov!?? 8-) Ker dnevno aktivnih uporabnikov na forumu je pa več kot sto? Menda 200!?

In te trole in bote je manda res tako odkriti, da bi potrebovali pravega Šerloka!?? :))

Seveda kakršnokoli posodobitev NI možna!! Še v profilu dodati med možnosti izbire spola: moški, ženska, vesoljec, dadati še bot je misija nemogoče!! ;)

In potem smo tam, kjer smo ... ???

Telbanc ::

Forum je koristna zadeva. Pred dosti leti nsiem vedel, kako se združi program, ki je bil na treh disketah, za CNC mašino in sem tukaj dobil odgovor v 15 minutah. Pač nekdo mi je napisal, kakšen ukaz je v DOS u. Na forumu je mal preveč politike v zadnjih letih in premalo pravih tehničnih tem, sam kaj čmo.

Pogrešam odpustke brez poniževanja forumaševto da se nazive pač ukine ob dolčenih dogodkih, tko ko je blo včasih. Čeprav sam trenutno še nimam kakega naziva. Politične teme se prej ko slej izpeljejo in potem se število tem pač zmajnša, če ni foorumašev, ki bi to poganjali.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

IL_DIAVOLO ::

Kaj naj rečem chat gpt je pač zakon. Se vedno pa seveda rad vidim kako se krešejo mnenja resničnih ljudi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Roko na srce, če vprašaš kaj tehničnega, ali ne dobiš odgovora ali pa te pošljejo kam drugam. Veliko hitrej in brez etiketiranja dobim kak ukaz ali pa info o hardwareu pri teh AI botih. Žali bog, je potrebno iti v korak s časom. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da je ta forum mrtev.

Krešejo se pač mnenja sledilcev prisilno financiranih MSM (in ostalega) in tistih, drugih...

V političnih temah se lepo prepoznava, koga moderatorji podpirajo...

Če bi le ljudje uporabljali AI za vsaj hiter fact checking MSM propagande, nacionalne in unijske...

Meiniken2 ::

Kurzweil je izjavil:

Nekoč se je predlagalo, da bi se lahko vsak komentar down/up votal, kar sem seveda odločno podpiral, zakaj, ker če nekdo vpraša nekaj, daš tam samo sort po ocenah komentarjev in dobiš na vrhu samo uporabne in konstruktivne odgovore, v veliki večini... tiste ta neumne in vsebinsko prazne, pa seveda vrže nekam nižje into oblivion... recimo vprašaš, zakaj se meni ne prižge monitor, ko prižgem računalnik in ko daš tam sort by popularity ali kakorkoli se bi že imenovalo, bi prebral zgornje 2-3 komentarje in če tam ne dobiš odgovora, ne rabiš rebirat še 5 strani komentarjev, kjer se neki trolli in padalci prerekajo. Dodatno bi se seveda lahko naredilo tako, da ko folk v neki meri down vota komentar, se pač avtomatsko odstrani, se pa slednji pojavi v nekem dashboardu adminov, ki ga lahko kasneje še vrnejo v življenje.

Druga stvar je, ko že ravno nekateri omenjate Reddit, da bi si morali novi userji zaslužiti nek reputation, da lahko začnejo kenjati, tako bi se seveda v veliki meri rešili trollov. Torej da ni mogoče v enem dnevu odpret 120 accountov in z vsemi komentirat oz. spammat nek crap. Lahko je reputation, lahko kakšen dan za počakat, nek verification... ker sedaj več niti ne vem s kom govorim, ker imajo vsi že 10. account, torej vso do moderiranje in administriranje Slo-techa je waste of time, ker si vsak troll lahko naredi nov account v trenutku, ko je bil prejšnji izbrisan... eno navadno shizifovo delo in izguba časa za admine.

Po mojih opažanjih je upvote/downvote sistem okej dokler gre za how to... temo. Dobri predlogi so na vrhu, ostali so pokopani. Ustvari pa se težava, da nastaja hivemind mentaliteta in se downvota vsakogar, ki se ne strinja z ostalimi (ravno to se mi je zgodilo nekaj časa nazaj na temo Steam Machine). Ali pa se klešeta dva politična pola glede na trenutno udarno novico.

Slotech sledi mantri brezveze bannat, ker bojo itak naredili nov account. Za verifikacijo je tudi brezveze, ker kupit neko sim kartico z novo telefonsko je danes trivialno. Narediti nekaj accountov je tudi trivialno. Ali pa narediš enkrat in čakaš. To je težava, ki jo določeni hočejo rešiti z uporabo osebne izkaznice za surfanje po internetu.

karafeka je izjavil:

Roko na srce, če vprašaš kaj tehničnega, ali ne dobiš odgovora ali pa te pošljejo kam drugam. Veliko hitrej in brez etiketiranja dobim kak ukaz ali pa info o hardwareu pri teh AI botih. Žali bog, je potrebno iti v korak s časom. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da je ta forum mrtev.

Večina ljudi govori okrog kar je od nekje drugje slišala. Niso znanstveniki ali inženirji, niti se ne poglabljajo v reševanje težav drugih ljudi. Ljudje z veliko znanja se ne zadržujejo na forumih, ker imajo kaj bolj pametnega za delat. Potem samo navadni smrtniki skušamo pomagati navadnim smrtnikom.

Nekoč, v času aktivne USAID, so pridno banali, brez milosti, še 10 let nazaj - v času sedaj očitno neobvladanih migrantskih tokov, če se kaj spremlja EU politiko. K sreči pa obstajajo skriptne rešitve, pač daš na ignore vsakega zoprneža, se jih pa zelo hitro lahko nabere 50-100, včasih tudi koga neupravičeno. In res menda postane dolgočasno, da tu in tam za kratek čas pogoljufaš :D

Kolikor se spomnim, so se nekateri troli pogosto kregali z raznimi modrimi ribami in jih intenzivno preklinjali... Očitno so točno po 20 letih odplavale, brez USAID? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BmoQuh ()

Chalky ::

asinhronc:: danes, 12:35:06

Zanimivo kako te motijo moji komentarji kjer izpostavljam ameriške dosežke ter podpiram Zahodni svet medtem ko te zagovarjanje ruskih in kitajskih ter iranskih dejanj ne moti. Ravno nekaj ur nazaj je bil uporabnik off topic v temi ki sem jo odprl o tem da je nazadovanje izbira kjer je nekdo začel zagovarjati Kima in Severno Korejo.

Ali nisem jaz v veliki manjšini na tem forumu glede nato da večina Slovenije ter sveta neprestano graja ZDA in so po navadi krive za čisto vsako slabo stvar na tem svetu? Ali se res počutiš "ogroženega" kljub temu da sem v zelo veliki manjšini? Se pravi je najbolje da vsi trobimo v isti rog in da se prikaže samo ena stran v tem primeru slaba plat ZDA? Boš potem bolj srečen in varen ko boš imel echo chamber?

Jaz sem zares začel objavljati redno šele od volitev naprej pa v zadnjih mesecih opažam čez dalje več komentarjem o tem da sem bot in da sem plačanec in da vas moji komentarji motijo ker pač niste sposobni sprejeti druge strani kovanca. Če vas moji komentarji zares tako zelo motijo potem se lahko tudi umaknem če si tega želite in če boste potem lahko lažje dihali in živeli. Lahko pa tudi ti enostavno ignoriraš moje "AI bot" komentarje če te to zares tako zelo nervirana. Si pa 2025 uporabnik tako da niti ne vem zakaj ti odgovarjam.

Sem pa tudi pisaril obširne komentarje z dobro vsebino pa si očitno te "spregledal"

Sicer pa ima slo-tech teme, ki so stare po 20 let in se vedno aktivne. Sploh se ne zavedate, kako redko je, da se userji vracajo na forum tudi po x letih.

Tudi od politicnih se tukaj na enem mestu verjetno najde več informacij, kot kjerkoli drugje. Ja črpajo jih iz telegrama, fb-ja, reddita ali pac kje drugod, v glavnem ne rabis iskat.

Raba slotecha se je verjetno spremenila, ampak ne mores rečt da ni uporaben. Userji iz prejšnjega stoletja to verjetno bolj obcutijo, ampak userji iz 2010+ pa smo prav zadovoljni s slotechom kot ga vidimo danes.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sicer pa ima slo-tech teme, ki so stare po 20 let in se vedno aktivne. Sploh se ne zavedate, kako redko je, da se userji vracajo na forum tudi po x letih.

Tudi od politicnih se tukaj na enem mestu verjetno najde več informacij, kot kjerkoli drugje. Ja črpajo jih iz telegrama, fb-ja, reddita ali pac kje drugod, v glavnem ne rabis iskat.

Raba slotecha se je verjetno spremenila, ampak ne mores rečt da ni uporaben. Userji iz prejšnjega stoletja to verjetno bolj obcutijo, ampak userji iz 2010+ pa smo prav zadovoljni s slotechom kot ga vidimo danes.

:)):)):))
Jaz ti predlagam, da začneš zbirati podpise za tele svoje trditve! Da vidimo, kateri troli se ti bodo prilepili.
Lahko greš pa izjavo tudi notarsko overovit! 8-)

Miki N ::

Jaz pa pravim, da troli držijo Forum pokonci - internet drugje je mrtev, hladen, nedomiselen - priti na ST in si prebrati soćno trolado, to so tiste male radosti v življenju

TROLLARE NECESSE EST

Chalky je izjavil:

asinhronc:: danes, 12:35:06

Zanimivo kako te motijo moji komentarji

Čalki, ti si meni faca, iskreno. Ena od maskot foruma in upam, da še dolgo vztrajaš tu.

VZTRAJAJ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

PovemVfaco ::

S strinjam, čalki je vrhunski. Dobre predložke daje drugim forumašem, mene jegove teme res fajn nasmejijo

Chalky je izjavil:

Sem pa tudi pisaril obširne komentarje z dobro vsebino pa si očitno te "spregledal"

N skrbi, smo pa drugi opazl p cenimo dobro razvedrilno vsebino

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

Mogoče se tisti ki odpirajo teme počutijo preveč napadene. Pa tud velikokrat je to siljenje da se za razne teme pogovarja vse v po 100 straneh dolgih temah namesto da se odpira nove teme. Ne rečem da je to dobro ali slabo ampak to je tudi eden od razlogov.

twom ::

Če že odpreš temo...
- ti par folka odgovori da vpraši google, sedaj ti avtomatsko odgovori AI, ki je (nažalost) bolj pameten kot polovica članov slo-tech
- večina folka ti odgovarja z odgovori, ki nimajo nobene zveze z vprašanjem
- sem ter tja se najde uporabnik, ki je razumel vprašanje in tudi odgovori nanj

Najbolj "glasni", ki se najbolj pogosto oglašajo na forumih, so najbolj butasti, ker se jih na forumih ne da utišat. In... "sliši" jih "cel svet"

Menim, da bojo forumi propadli, (večina jih je že, na katerih se oglaša samo par najbolj prepotentnih butlov, recimo motosvet, audiokontak, elektronik, jabuk, itd).

Forumi so napačno moderirani.
Prvi ukrep bi moral bit omejiti število sporočil na dan na uporabnika. S tem bi se zvišala kvaliteta povprečnega odgovora (in omejilo trole).
Drug ukrep, ki se ne izvaja, blokirat uporabnia ki smeti temo, ne pa da se tema zapre.

Itd.

Jazon ::

Ta forum ima temne strani, ki sleherniku niso vidne. Malo so se zapletli in zdaj upajo, da bo šlo mimo neopaženo. Bom rajši interpretiral: mit o Saturnu.

krepelce ::

Imho rabi slo-tech samo en ukrep. Prepoved političnih tem in političnega oglaševanja, ter brisanje vsega sorodnega.

Edini način, da forum spet postane tehnični, pa vmes se zmiži na oboje oči, pri temah kot so folično prizadeti ipd. ;((
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Kje pa bodo potem teoretiki zarot jokali o koroni in jansi?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kje pa bodo potem teoretiki zarot jokali o koroni in jansi?

Saj imajo socialna omrežja, je tam dovolj "čudnih", naj ostanejo tam. Korona, pač naj, skozi zobe lahko rečeš, da je tehnična tema
na nivoju proteinov in umetnih gnojil za folikle, saj pravim, se pač stisne zobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Siso ::

Tako je,Slotech je čisto uredu,ker na netu je vsaj 70% sranja v vseh oblikah

Jaz bi ob tej priliki izkoristil priložnost in se zahvalil moderatorjem in administratorjem, ki držijo ta forum pokonci in vzdržujejo kvalitetni nivo. Še na mmoga leta.

Slo-tech je eden redkih tech forumov, ki dopušča tudi politične debate.

mtosev je izjavil:

Slo-tech je eden redkih tech forumov, ki dopušča tudi politične debate.

In lahko se vprašaš zakaj jih drugi tech forumi prepovedujejo. Če pogledaš "teme zadnjih 24h", je praktično 24/7 na vrhu ena od
političnih tem, kjer se dejansko samo naklada, naredi poln krog in nadaljuje. Vedno isti akterji, vedno enako blebetanje.

Utk ::

In kaj ostane če odstraniš politiko?

Kaj ostane od novic, če odstraniš Huševo (politično) nagnjenje do Muska?

Zgodovina sprememb…

• odbrisalo: Samael ()

asinhronc ::

Chalky je izjavil:

. Si pa 2025 uporabnik tako da niti ne vem zakaj ti odgovarjam. "spregledal"

Evo dal si žebljico na glavico tej temi, zakaj bo ta forum nekoč le lep spomin. Novejši uporabnki ste/smo nežaljeni, to je vrt staroselcev, ki velikokrat menjajo račune, čeprav smo nekateri inženirji, z informacijami, ki jih ne dobiš kar tako na spletu, ker AI je za prakso v realnem času povsem neuporabna.

Torej naj zaključim s sodelovanjem? Tudi prav. Polepšal mi boš dan, samo še čakam da oranžnega nese iz bele hiše, poenostavijo po postopke za vizo in grem takoj v ZDA na road trip, ker za mene je banjo na verandi daleč od ponorelega sveta nekaj kar bi z veseljem izkusil, še posebej da zaigram od Bronwyn Keith Hynes, trip around the sun. Preberi si besedilo, je kar zadela.
Ali pa je zgolj problem, ker se nisem prijavil že tam leta 2016, ko sem ta forum z levim očesom že bral? No problem tudi je, ker imam blokiran en drug profil @omahni slip, ne vem zakaj ampak ok, me ne gane.

Zelo si se zapletel s tem kar si napisal v citatu, OP ima sedaj jasen odgovor na svoje vprašanje.

Zgodovina sprememb…

polozweii ::

Nisem vedel da ima politika tak delež na forumu. Nisem politični navijač bi pa ob tej priložnosti vseeno povedal naslednje:
Pri politiki je zanimivo to da državljan posameznik nima vpliva nanjo in se vseeno ubada z njo in brezplodno petelini medtem ko tisti v parlamentu kar se mene tiče uganjajo le predstavo da se ima raja s čim zabavat. Ali/in pa je vmes tolk zadetnikov da na normalen način niti več ne zmorejo komunicirat. Od zadetnikov ne moreš pričakovat da se bodo zavzemali za ljudi ker jim gre po glavi da redno pridejo do črtice. Mogoče jim nekdo iz ozadja namenoma plačuje da to počnejo, kdo ve. Zato brez korupcije ne gre ali pa je nujna tudi zato ker brez pomanjkanja ni delovne sile.

Te dni sem bežno gledal tv in se je novi predsednić parlamenta nekaj izgovarjal da tisto kar govoriš ni pomembno ker da je pomembno le tisto kako se na koncu glasuje.
Razumel sem kot da npr. če ves čas govoriš da je hruška boljša od jabolke ni nepomembno ker na koncu šteje le tisto za kar si na koncu glasoval čeprav kontra tistemu kar si ves čas govoril. Jaz nisem takšnega mnenja da govoriš eno delaš pa drugo. Pred 100 leti ko so se politiki zavzemali za državo je vsak stal za svojimi besedami. Kar si nekaj izrekel je veljalo in se ni na sodišču in v slovarjih iskalo izgovorov za drugačne pomene besed in nesporazume. Če je človek pod besedo pocestnik razumel eno, je bilo tako tudi razumljeno. Takrat bi človeka izločili iz politike, danes pa... Mogoče ni težava v tem kot se zdi ampak v tem da iz parlamenta izginjajo ljudi ki znajo slovenski jezik.

Prepričan sem da bi morali težave reševati s tem da bi vso politično smetano poslali na testiranje drog že takoj na začetku mandata. Ne v neko določeno javno institucijo enkrat na leto posameznka "po naključju" ampak vse na testiranje na nekaj naključnih neodvisnih laboratorijev. Kasneje pa vsakega ki bi v parlamentu nesramno govoril nabuloze sproti poslat na testiranje isti dan. Voznika na testiranje se pošilja na alkotest z razlogom da ne ogroža ljudi. V parlamentu sedijo ljudi ki vplivajo na 2 miljona ljudi. Za te bi bilo še najbolje če bi bili testirani kar vsak dan. Ko bi se zadeva prečistila bi bila kultura zopet vredna kulture in parlament bi začel delat kar pač ima za delat. Ta nekultura ali kaos komuniciranja ki ga opazim v parlamentu, koristi le nekemu stricu ki bi vladal iz ozadja.
Na ta nivo se nimam veselja spuščat in če želi kdo o tem debatirat naprej si naj odpre temo v Problemi človeštva.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Forum se aktivno ne razvija, celo dolgo let prisotnih bugov se ne odpravi. Bodo pa novi features, right.
Mislim, da to je to, do prve večje okvare, ko se lastniku ne bo več dalo sanirat.

HotBurek ::

Jst bi dodal:

- možnost custom avatarjev
- voting +1/-1
- prikaz starosti user accounta

Ali pa plan B: naredimo fork?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Starost accounta ti piše ko klikneš na uporabnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

iso2000 ::

Mah, z neko zdravo kmečko pametjo se pa ja da odločiti kaj te zanima in kaj ne. Pa kaj boš prebiral in kaj ne. Morda me moti, da občasno modi zbrišejo kakšen komentar, ki jim ni povšeči. Pa dobro, se preživi.
Jaz še najbolj pogrešam anonimni eksperiment - tam so bile teme precej bolestne in zabavne.
Pogrešam pa tudi sam več tehničnih tem. Po možnosti brez enega izmed klonov Inženirja, ali kako se je že oklical. Politika me ne zanima kaj preveč - za prepiranje imam doma ženo? Sama "zastarelost" foruma je pravzaprav del njegovega šarma. Ne bi dosti menjal.

brbr21 ::

Enkrat sem ze predlagal, pa ni bilo nobenega odziva... da bi se vec vracali tisti, ki smo bolj za tehnicne vsebine bi verjetno pomagala ze uvedba locenega linka za teme zadnjih 24ur: tehnicni del foruma in ostala kloaka.

Z veseljem bi vecrat kliknil na tehnicni del in verjetno tudi sodeloval, kot pa da rijem med nebulozami in politicnim agitpropom.

Tropinar ::

Jaz sem eden od novih profilov. Nimam pojma glede tehničnih tem, zato sem tudi tukaj. Stare teme, in nekaj novih, so naravnost zakladnica informacij. Upam da bom laho kdaj povrnil.
Če koga briga povraten info, iskanje znotraj tem bi lahko bilo boljše, če bi kdo odgovoril na osnovna vprašanja bi blo super.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debata o slo-tech. Do kdaj še? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11519025 (13204) Nedasemiveč
»

Ali je ta del foruma zamrl? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
699022 (6361) acookook

Konec Slo-Techa in kje bi "hengali" potem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10115145 (11898) BigWhale

Več podobnih tem