Forum » Na cesti » Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev
Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev

WizzardOfOZ ::
...Pri nas so zaviralni in pospeševalni pasovi prekratki. ...
NIč niso prekratki, samo vozniki so glupi in se s 40km/h začnejo vključevat na vozni pas.
Pohodi pedal za gas, da boš mel enako hitrost kot tisti na voznem pasu, pa se bo dalo normalno vključit.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
kow ::
Ja, veliko voznikov premalo pospesuje pri vkljucevanju. Ce nimas avto z dobrimi pospeski, moras konkretneje pohoditi plin. Ampak del problema so tudi "dobri vozniki". Ki vozijo 140+ km/h po levem pasu kjer so vkljucevalni pasovi. Kar pomeni, da se ostali vozniki tezje premaknejo na prehitevalni pas, da bi olajsali vkljucevanje.
Ponekod so pasovi dejansko prekratki, ampak to je manjsina njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Enako je z zaviralnim pasom. Prvo zavirajo na voznem pasu, potem pa zapeljejo na zaviralni pas. Zaviralni pas je zato, da zapelješ nanj in začneš zavirat. Da ostane hitrost na voznem pasu enaka za ostale udeležence, ki ne gredo na izvozu dol.
Kje recimo? Jaz pri nas še nisem videl tako kratkega, da iz 130km/h nebi mogel normalno zmanjšat na 40km/h in potem nadaljevati s to omejitvijo.
Tiste na gradbiščih pusti, tam je tudi omejitev veliko nižja.
Kje recimo? Jaz pri nas še nisem videl tako kratkega, da iz 130km/h nebi mogel normalno zmanjšat na 40km/h in potem nadaljevati s to omejitvijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Pithlit ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Kje recimo?
To tudi mene zanima. Nisem sicer pogosto na naši avtocesti... Sem jo pa kar prevozila.
Boh ne daj da se kdaj v kaki Italiji znajde folk. Jih bo kap na tistih 15m pospeševalnega.
Life is as complicated as we make it...
feryz ::
Logatec proti Kopru. In še kamioni so vštric na počasnem pasu.
Za normalne voznike sicer to ne predstavlja problema, je več kot dovolj dolg, ampak normalne voznike lahko dandanes na prste prešteješ.
Za normalne voznike sicer to ne predstavlja problema, je več kot dovolj dolg, ampak normalne voznike lahko dandanes na prste prešteješ.

Torej je dovolj dolg.
Sicer sem se jaz včeraj skoraj v enega nizozemca zakantala med vključevanjem na ita avtocesto. Je genij na voznem pasu zaviral med tem tem ko sem se za njega med pospeševanjem vključevala in pogledovala čez levo ramo. Pred njim ni bilo nikogar. Vse kar sem lahko naredila je da sem na prehitevalnega letela direkt iz pospeševalnega. Fast and furious style.
Tko da ne bo izpadlo kot da se fonomeni pojavljajo le na slovenskih cestah.
Sicer sem se jaz včeraj skoraj v enega nizozemca zakantala med vključevanjem na ita avtocesto. Je genij na voznem pasu zaviral med tem tem ko sem se za njega med pospeševanjem vključevala in pogledovala čez levo ramo. Pred njim ni bilo nikogar. Vse kar sem lahko naredila je da sem na prehitevalnega letela direkt iz pospeševalnega. Fast and furious style.
delavec44 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Enako je z zaviralnim pasom. Prvo zavirajo na voznem pasu, potem pa zapeljejo na zaviralni pas. Zaviralni pas je zato, da zapelješ nanj in začneš zavirat. Da ostane hitrost na voznem pasu enaka za ostale udeležence, ki ne gredo na izvozu dol.
Najboljši so pospeševalni in zaviralni v enem. Kero sranje.
Torej je dovolj dolg.
Rabiš avto s senzorjem mrtvega kota. Ker tole gledanje nazaj hitro spregledaš težavo spredaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

gruntfürmich ::
Torej je dovolj dolg.
upam da si mu trobla kot zmešana. ker če je to šlo brez opozorila mimo, si naredila največjo napako v prometu.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Taki ne dojamejo. Še CPP jim dela težave.
mtošev ::
Hupanje v tem primeru ne bo prevzgojilo osebe, lahko pa jo prestraši in potem povzročijo še kakšno hujšo neumnost.
Prosim zabijte si v glavo, da prevzgoja sredi ceste med hitro vožnjo ni vaše poslanostvo in da slabih voznikov ne boste magično popravili.
Prosim zabijte si v glavo, da prevzgoja sredi ceste med hitro vožnjo ni vaše poslanostvo in da slabih voznikov ne boste magično popravili.
mirator ::
Se povsem strinjam s tvojo izjavo. Samo problem je, da tudi tistih, ki mislijo, da niso talenti, nič ne izuči.

Hupanje v tem primeru ne bo prevzgojilo osebe, lahko pa jo prestraši in potem povzročijo še kakšno hujšo neumnost.
sem ti že povedal da je tvoje mišljenje debilno, pa še kar enako trobiš!!
pacientom na cesti je TREBA TROBITI !!
niti ne dojameš pomena hupe. hupa ni zato da pozdravljaš kolege!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Sem ti že odgovoril, da s kulturo hupanja ne boš dosegel ničesa drugega, kot južnega Balkana/Indije na slovenskih cestah. To pomeni, da vsi hupajo, za vsako malo stvar.
Kdo tukaj profitira?
Kdo tukaj profitira?
energetik ::
Sem ti že odgovoril, da s kulturo hupanja ne boš dosegel ničesa drugega, kot južnega Balkana/Indije na slovenskih cestah. To pomeni, da vsi hupajo, za vsako malo stvar.Lej, če nikoli nihče ne opozori druge, da počnejo bedarije in ne upoštevajo CPP, potem se takim pacientom zdi njihovo ravnanje vedno bolj normalno!
Kdo tukaj profitira?
In če se nekdo v vključuje s 60 na AC, je to potencialno nevarno početje, kjer CPP predpisuje uporabo hupe.
Sploh pa za izsiljevanje, vrivanje pred tebe, vožnja skozi rdečo - jaz vedno hupam. Ostalim se to zdi očitno normalno in tiho gledajo.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Lej, če nikoli nihče ne opozori druge, da počnejo bedarije in ne upoštevajo CPP, potem se takim pacientom zdi njihovo ravnanje vedno bolj normalno!
Spet, prevzgoja ostalih udeležencev v prometu ni tvoje delo. Kako veš, da jih boš s hupanjem sporočil: "Poba, nekaj delaš narobe" in da ne bodo samo rekli "ej tale bedak pa kar nekaj trobi"?
Slabi vozniki bodo ostali slabi vozniki, pa se lahko dereš na njih, jim hupaš in blendaš, ali pa v slogu ameriškega road raga stopiš ven iz vozila in groziš.
Ostalim se to zdi očitno normalno in tiho gledajo.
Verjetno se jim ne zdi normalno, ampak ne vidijo poante v hupanju v situacijah, kjer zvočni signal ne prepreči prometne nesreče.
Ti kar trobi za vsak klinac, potem pa se preseli v Beograd.
Bedakom na cesti se potrobi. Če kaj odnesejo od tega, ni več v moji domeni. Jaz bi se zamislil, da mi na cesti pogosto trobijo.
Še dobro da samo potrobimo, eni delajo brake check in še kaj hujšega.
Lahko pa tudi za vsako sranje kličem policijo pa naj raje kazen dobijo.
Še dobro da samo potrobimo, eni delajo brake check in še kaj hujšega.
Lahko pa tudi za vsako sranje kličem policijo pa naj raje kazen dobijo.
Zgodovina sprememb…

hupa je zato da opozoriš nase. in nevarno početje drugih je točno to: opozoriti moraš nase da postanejo drugi previdni in da ne pride do nesreče.
skratka z neuporabo hupe sam sebi zmanjšuješ varnost.
še enkrat: ti napačno povezuješ kulturo z nehupanjem.
to kar se gredo na zahodu ni prometna kultura ampak tiščanje glave v pesek ultra zdresiranih ovc.
skratka z neuporabo hupe sam sebi zmanjšuješ varnost.
Lej, če nikoli nihče ne opozori druge, da počnejo bedarije in ne upoštevajo CPP, potem se takim pacientom zdi njihovo ravnanje vedno bolj normalno!
Spet, prevzgoja ostalih udeležencev v prometu ni tvoje delo. Kako veš, da jih boš s hupanjem sporočil: "Poba, nekaj delaš narobe" in da ne bodo samo rekli "ej tale bedak pa kar nekaj trobi"?
Slabi vozniki bodo ostali slabi vozniki, pa se lahko dereš na njih, jim hupaš in blendaš, ali pa v slogu ameriškega road raga stopiš ven iz vozila in groziš.
Ostalim se to zdi očitno normalno in tiho gledajo.
Verjetno se jim ne zdi normalno, ampak ne vidijo poante v hupanju v situacijah, kjer zvočni signal ne prepreči prometne nesreče.
Ti kar trobi za vsak klinac, potem pa se preseli v Beograd.
še enkrat: ti napačno povezuješ kulturo z nehupanjem.
to kar se gredo na zahodu ni prometna kultura ampak tiščanje glave v pesek ultra zdresiranih ovc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Zatorej pri vsaki menjavi pasu kar malce potrobi, da opozoriš nase. Še bolje, hupaj vedno, ko vidiš kakšen prekršek ali neumnost na cesti (prepozno vključevanje, desni smernik pri vstopu v krožišče, rinjenje v polno križišče, neustavitev nekomu na prehodu za pešče), saj s tem izboljšuješ osveščenost vseh udeležencev v prometu.
Če bomo hupali za vsako neumnost se bo vsakdo zasekiral in popravil svojo vožnjo, na koncu pa bomo vsi na nivoju Raikkonena in hupe ne bodo več potrebne.
Če bomo hupali za vsako neumnost se bo vsakdo zasekiral in popravil svojo vožnjo, na koncu pa bomo vsi na nivoju Raikkonena in hupe ne bodo več potrebne.
Saj veš, da je to logični fail, da zagovarjaš svoje stališče s tem da nasprotnikovo pripelješ v absurdno skrajnost? Straw man fallacy ali nekaj takega.
V resnici pa nobena skrajnost ni ok. Ni ok trobiti za vsako malenkost (menda je to celo prekršek) in ni ok nikoli potrobiti tudi, če te nekdo resno ogroža.
V resnici pa nobena skrajnost ni ok. Ni ok trobiti za vsako malenkost (menda je to celo prekršek) in ni ok nikoli potrobiti tudi, če te nekdo resno ogroža.
Zgodovina sprememb…
Vsa logika je to in vse ostale debate na cestah zapustila že dolgo nazaj. Obstaja CPP, vse ostalo je ego posameznikov in subjektivna interpretacija.
Moje stališče ostaja enako - s prekomernim hupanjem ne bo nihče prevzgojil ali spremenil način vožnje drugega. Upravičenost hupanja je lepo opredeljena v CPP.
Moje stališče ostaja enako - s prekomernim hupanjem ne bo nihče prevzgojil ali spremenil način vožnje drugega. Upravičenost hupanja je lepo opredeljena v CPP.
Seveda je hupa namenjena temu, da preprečiš možnost nezgode. Ko pa si enkrat mimo kritične točke, ko ti je z nekim manevrom uspelo obvoziti, prehiteti ali kakor koli že rešiti situacijo, pa je hupanje bolj ali manj pri moških merjenje določenih organov (za ženske ne vem) in povsem nepotrebno brez kakršnega koli učinka.
Je pa tudi res, vsi smo ljudje in v nemoči, jezi pa včasih tudi prepotentnosti, počnemo neumnosti in torej na svojo frustracijo opozarjamo s svetlobno - zvočnimi signali.
Je pa tudi res, vsi smo ljudje in v nemoči, jezi pa včasih tudi prepotentnosti, počnemo neumnosti in torej na svojo frustracijo opozarjamo s svetlobno - zvočnimi signali.
GupeM ::
Ne gre samo za prevzgojo. 14 dni ali 3 tedne nazaj sem imel primer. Dvopasovno krožišče, grem ven na drugem izvozu. Z vseh štirih smeri so uvozi z dvema pasovoma in izvoz z enim pasom. Zapeljem v krožišče na notranji pas, mimo prvega izvoza, nakar dam desni smernik in zapeljem na zunanji pas (rdeča črta, rdeče pikice so pa planirana pot). Ko sem bil že na zunanjem pasu, me izsili voznik, ki se je vključeval na zunanju pas na prvem izvozu (označen z zeleno). Namesto da bi potegnil, in šel pred mano, če je že izsilil, je ustavil. Normalno sem ustavil tudi jaz, sicer bi priletel vanj. Na notranji pas pa tudi ne morem kar zaviti, če nisem prepričan, da tam ni nikogar. Medtem ko sva oba stala, pa je voznik označen z modro barvo zapeljal direkt v moj zadnji blatnik/odbijač. Gledal je levo, če ima fraj. Pričakoval je, da sem jaz šel že mimo in je zapeljal direkt vame (ni pogledal naprej, kam vozi).
Če bi jaz bil agresivec in bi trobil, bi z modro označen voznik verjetno pogledal kaj se dogaja in bi videl, da stojiva tam. Ker pa nisem trobil, je pa speljal direkt vame.
No, voznik ki me je izsilil je potem itak šel naprej, tablice si pa takrat tudi nisem zapomnil. Tudi sicer je vprašanje, če bi kaj pomagalo. Meni je načeloma vseeno, ker v nobenem primeru nisem kriv.
Pač šola za drugič. Obesi se na hupo.
Edit: Pozabil na sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

gruntfürmich je izjavil:
Torej je dovolj dolg.
upam da si mu trobla kot zmešana. ker če je to šlo brez opozorila mimo, si naredila največjo napako v prometu.
Ni blo cajta za to... K sem bila na prehitevalnem je bil sam gas pa čim prej mimo.
Če bi jaz bil agresivec in bi trobil, bi z modro označen voznik verjetno pogledal kaj se dogaja in bi videl, da stojiva tam. Ker pa nisem trobil, je pa speljal direkt vame.
Seveda bi moral potrobiti, ker bi na tak način preprečil trk. Samo tukaj je sedaj debata, da trobiš nekemu nerodnežu, ko se ne more nič več zgoditi, ko si že varno šel mimo njega.
c23po ::
CPP: uporaba zvočnih in svetlobnih signalov samo kot opozorilo na nevarnost. Ne kot pripomoček za poučevanje in refleksije na preteklost.
Če že tolerirate uporabo hupe za opozarjanje na napačna ravnanja soudeležencev v prometu; velja to za vse primere? Recimo tudi za vožnjo 90+ oz. 130+? Ali pa obstaja posebni kodeks s popisom prekrškov, na katere je košer opozoriti?
Če že tolerirate uporabo hupe za opozarjanje na napačna ravnanja soudeležencev v prometu; velja to za vse primere? Recimo tudi za vožnjo 90+ oz. 130+? Ali pa obstaja posebni kodeks s popisom prekrškov, na katere je košer opozoriti?
Računalniki nimajo spominov.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 28559 (5896) | Trias |
| » | vožnja po AC (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 54624 (22485) | GupeM |
| » | Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 36270 (32967) | Utk |