» »

Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev

Dve opažanji iz lokalnih cest zadnjih nekaj mesecev

««
«
1 / 7
»»

HotBurek ::

Prvo: V vsako vas je že prilezel kitajc na baterije. Tako tista majhna jajčka, kot SUV z logotipom podobnim Porsche-ju.

Drugo: Nenormalno veliko KP registerskih. Zakaj je tako? Ali je KP = Kosovo, ali kaj drugega?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

mtošev ::

KR = Kosovo (Kosova Republik)

shmandi ::

Edino KP ima sonce na tablici
V teh temnih časih je vsak sončni žarek dobrodošel...
Mogoče bo zdaj, ko nastopi nova vlada kaj bolje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

nejc_nejc ::

Mislim, da bi za zmanjsanje guzve na cestah polnih tujcev z gps vodenjem, lahko uvedli spremembo smeri voznje na levo.

Veliko bi se jih verjetno izognilo sloveniji. Kaj menite?

PluribusUnum ::

Prosto parkiranje na prostem parkirplacu daje različne utise, hipotetičen sposoben 4x4 subaru bi lahko dodal pivo na mizo.

mugen999 ::

Nevem katera kitajska znamka ima znak podoben poršeju, sem pa opazil da ima forting zelo podoben znak kot lamborgini. Namesto bika je tiger, ampak je v enaki pozi kot bik, tako da je smešno vseskupaj ja. Kar se pa koprskih tablic tiče. Te tablice furajo ljudje ki imajo radi morje in sonce.

HotBurek ::

Ja ja, to je ta, forting.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

feryz ::

Pa naj prileze v vsako vas.
Več jih bo, bolj veselo bo.

ššš ::

Miki N ::

Podeželje, prekletstvo Sloteharja. :))

karafeka ::

Sem bil prejšnji teden v ljubljani. Totalno presenečen. Sami stari avti in lj registracije.

crniangeo ::

karafeka je izjavil:

Sem bil prejšnji teden v ljubljani. Totalno presenečen. Sami stari avti in lj registracije.

to so bili hribovci na obisku
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

free_rider ::

A ni to s KP tablicami splošno znano.
Ljudje verjamejo, da bodo rabljen avto s KP tablicami lahko prodali za višjo ceno, ker kao je bil na Primorskem, ni jedel soli pozimi, bolj ugodne vremenske razmere...
Eni pravijo tudi, da je toliko KP tablic, ker veliko novih avtov pride na ladji v Koper.
Imagine there's no religion :)

deco16 ::

Ja sam da tisti z realnimi KP tablicami dejansko vidijo sol iz morja kao. Avto parkiran nekje ob obali ko se kofečka celo leto ni lih super avto.

Če že je boljša GO tablica ali pa KP sežanska, ampak to bolj strokovnjaki vedo :)

deco16 je izjavil:

Ja sam da tisti z realnimi KP tablicami dejansko vidijo sol iz morja kao. Avto parkiran nekje ob obali ko se kofečka celo leto ni lih super avto.

Če že je boljša GO tablica ali pa KP sežanska, ampak to bolj strokovnjaki vedo :)

Najboljše je ubosti kakega Šintotovega Forda, jih menja dokaj pogosto.

energetik ::

Opažanja z (lokalnih) cest je, da se folku iz leta v leto bolj trga.
Včeraj - lokalna cesta, ozka da se komaj 2 srečata, cona 30, dvorišča na vsake 5m, otroci. Peljem po tempomatu ~35km/h. V trenutku se mi na rit prilima pacient. Ker je prehitevanje nemogoče, mora voziti tako za mano cca. 2km. Prideva na glavno cesto z omejitvijo 50, jaz dam tempomat na 60. Pacient še vedno v riti, zaradi nasprotnega prometa ne more prehitet. Ko se cesta sprosti, prehiti z vsaj 80 in gre nato še čez rdečo. Takim bi morali avto dati direktno v prešo pa zakuriti vozniško.
Danes tunel Golovec, omejitev 80. Na voznem kolona s 70km/h. Prehitevam po prehitevalnem s ~90 po GPS. Kombi rine v rit. Vklopim 4 utripalke, pacient začne blendat in trobit. Skratka folku se trga.
vires in numeris

alexmarsic ::

HotBurek je izjavil:

Drugo: Nenormalno veliko KP registerskih. Zakaj je tako? Ali je KP = Kosovo, ali kaj drugega?

Oprosti eni smo se preselili pa ostajamo zvesti svojemu rodnemu kraju :)) Jaz imam 3 avte vse tri z KP registracijo pa živim v Savinjskem koncu. Sicer pa tudi tast je dobil fetiš na KP registracijo, ker imamo redne obiske v Italijo pa na meji če imaš KP te njihovi policaji ne ustavljajo oziroma kontrolirajo. ;) Če imaš kaj drugega pa z veseljem naredijo checkup. No vsaj njemu so zmeraj. Jaz nevem ker imam KP.

Realnost pa je tudi ta. Med Covid-19 je dosti ljudi kupilo avte pa obesilo KP registracijo, da so lahko šli nemoteno na morje. Mi jih je že veliko povedalo, da je iz tega razloga.

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

Popolnoma normalna vsakodnevna prigoda, škoda časa za tipkanje.

Pri nas se vozi, glede na okolico, ultra počasi, zato je brez veze poudarjati hitrost, ker ta v prometu ne obstaja.
Druga zadeva so pa ceste in gužva. Tukaj pa folk res popizdeva in zgublja živce. In imamo, kar imamo.

fikus_ ::

Bolj je težava neaktivna vožnja, beri po liniji najmanjšega odpora, brez opazovanja okolice, "jaz imam pravico ...", drugi se mi morajo prilagoditi,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Točno to, možganska trupla na cesti.
Čakaš na semaforju, pred tabo 400 konjski štromar, ko pa se prižge zelena, rabi pol minute do 50 km/h in nikoli do 90 km/h.
Prehiteva avtobus kamion, za njim potrpežljivo čakamo in ko se vendar umakne, prvemu za avtobusom ne uspe prehiteti avtobusa. Da bi se umaknil na vozni pas, mu seveda niti na misel ne pride.

In še, in še. Tega je toliko, da lahko napišeš enciklopedije.

feryz je izjavil:

energetik je izjavil:

Popolnoma normalna vsakodnevna prigoda, škoda časa za tipkanje.

Pri nas se vozi, glede na okolico, ultra počasi, zato je brez veze poudarjati hitrost, ker ta v prometu ne obstaja.

Vaški NPCji

Vaški NPCji

Sloteh Supermani

Sloteh Supermani

:))

predi ::

energetik je izjavil:

Včeraj - lokalna cesta, ozka da se komaj 2 srečata, cona 30, dvorišča na vsake 5m, otroci. Peljem po tempomatu ~35km/h. V trenutku se mi na rit prilima pacient. Ker je prehitevanje nemogoče, mora voziti tako za mano cca. 2km. Prideva na glavno cesto z omejitvijo 50, jaz dam tempomat na 60. Pacient še vedno v riti, zaradi nasprotnega prometa ne more prehitet. Ko se cesta sprosti, prehiti z vsaj 80 in gre nato še čez rdečo. Takim bi morali avto dati direktno v prešo pa zakuriti vozniško.
Danes tunel Golovec, omejitev 80. Na voznem kolona s 70km/h. Prehitevam po prehitevalnem s ~90 po GPS. Kombi rine v rit. Vklopim 4 utripalke, pacient začne blendat in trobit. Skratka folku se trga.
Zdaj pa probaj še 30 po 30, 50 po 50 in 80 po 80. Takrat začnejo blendat tudi tebi podobni.

Sicer ni bilo na lokalni cesti, ampak na avtocesti. Vozim nekje 100 po 100, na nekem kolovozu ob avtocesti meri policist v običnem policijskem vozilu, ki ga vidiš na kilometer daleč. Mimo policista in nato še mene prileti nek siv SUV z najmanj 140, brez da bi sploh trzal na zasedo, itak na prehitevalnem čez cel dogodek. Takrat sem razočaran spoznal, da te zasede lovijo posameznike, ne množice, ki pelje mimo. Policist je brez modre luči zapeljal nazaj na avtocesto in za SUV-jem. Pri tem je storil vsaj tri prekrške. Par kilometrov naprej je na naslednji izvoz popeljal svoj plen. Kljub začetnemu razočaranju sem se sam pri sebi smejal, saj je roka pravice končno dosegla nekoga v moji okolici. Grenak priokus je pustilo dejstvo, da sem v teh nekaj minutah hkrati doživel še par oviranj prehitrih voznikov in eno prehitevanje po desni, in to s strani nekoga, ki sem se mu umaknil na prehitevalni pas, da bi se sploh lahko vključil. Vse to pri najvišji dovoljeni hitrosti.

Prenehajte z normaliziranjem vožnje "malo čez", ker to ni normalno.

delavec44 ::

Ti samo misliš da voziš 100, če ti števec kaže 100. Dejansko greš manj. Tako da ni nič narobe, če pelješ po omejitvi po GPS in ne po števcu. To je pa ravno ta tvoj problematični "malo čez".

T743 ::

"Prenehajte z normaliziranjem vožnje "malo čez", ker to ni normalno."

Najraje se pa cijazim za takimi, ki normalizirajo vožnjo "malo pod"...omejitev 80 se pelje 60 in tako dalje navzdol proti 0. S tem se namreč dela še večja zgaga. 5+ na tempomatu bo ravno taman za radar.

predi je izjavil:

Meni laže pri 50 nekje 3, pri 130 pa ~6. Tako da če dam tempomat na +5, sem po GPS ravno na omejitvi. Se pa pri nižjih hitrostih bolj držim, v coni 30 dam ponavadi tempomat na 33 in nič več, sploh če je tam cona z razlogom.

In ja, pomisli da pri starem avtu pa mi še bolj laže; pri 50 v resnici pelje 43, pri 130 pa samo še 121. Zdaj pa dodaj "previdnega" voznika, ki gre za vsak slučaj po števcu 45 na 50, dejansko pa vozi tam 38 km/h.
vires in numeris

pegasus ::

Znak za največjo dovoljeno hitrost je znak za NAJVEČJO dovoljeno hitrost. Torej mora trezna in odgovorna oseba voziti ene 20% počasneje. 24 v coni 30, 40 v naselju, 72 na regionalki in 104 na avtocesti.

Ganon ::

free_rider je izjavil:

A ni to s KP tablicami splošno znano.
Ljudje verjamejo, da bodo rabljen avto s KP tablicami lahko prodali za višjo ceno, ker kao je bil na Primorskem, ni jedel soli pozimi, bolj ugodne vremenske razmere...
Eni pravijo tudi, da je toliko KP tablic, ker veliko novih avtov pride na ladji v Koper.

Marsikaj pravijo. Sem slišal od enega lastnika KP tablic, da je manj komplikacij pri parkiranju, ko se gre na Obalo.

Zadnjič, ko sem sem šel na tehnični pregled, je zunaj ravno nekdo nameščal nove KP tablice. Zadnja leta je obupno ...

pegasus je izjavil:

Znak za največjo dovoljeno hitrost je znak za NAJVEČJO dovoljeno hitrost. Torej mora trezna in odgovorna oseba voziti ene 20% počasneje. 24 v coni 30, 40 v naselju, 72 na regionalki in 104 na avtocesti.
Taka oseba se mora po zakonu tudi takoj in nemudoma umaknit na varnem mestu, ko se za njim naberejo 3 vozila. To ti in podobni prikladno ignorirate.
vires in numeris

pegasus ::

Torej podpiraš demokracijo kot tiranijo večine? In ne kot vladavino prava?

Policaji redko ustavljajo, če ni pik. Lokalni južnjaki šerifi pošiljajo položnice zaradi enega kilometra presežka.

Mene so zadnjič ustavili v Celju. Na Lopati so stali, šel sem 174 km/h. Ta cajt, ko je en pisal, sva z drugim malo blebetala. Sem ga vprašal, če se me jima splača ustaviti. In je rekel da on ziher ne bi šel za mano, drugi pa je še mlad in zagnan in misli, da bo svet rešil, če mi bo dal položnico za 60 evrov. Ok, sem rekel, če se mu da 20 min papirje pisati, zakaj ne?

Ko sem mulce peljal v Benetke, sem pri Vipavi prehitel črnega audija. Itak da mi je bilo takoj jasno, kdo bi to bil. Zmanjšam na 148 km/h (realno 146 km/h) in vklopim tempomat. Un se mi zalima za rit in tako počasi kruzamo proti meji. Prehitevamo, nazaj na vozni pas, spet prehitevanje. Tako kakih 10 km vožnje, ko se policaj naveliča, gre na prehitevalnega in špura mimo mene. Po mojem vsaj do nekje 200 km/h. Verjetno je mislil, da se bom zakadil za njim.
Jaz sem počasi mlel dalje, na tempomatu.
Na meji je potem stal na desni strani in klepetal s policaji. Ko sem šel mimo, sem mu prav lepo pokimal in on je odzdravil nazaj.

No vidiš, potem je nalogo opravil. :))

Še več črnih audijev!

c23po ::

energetik je izjavil:

predi je izjavil:

Meni laže pri 50 nekje 3, pri 130 pa ~6. Tako da če dam tempomat na +5, sem po GPS ravno na omejitvi. Se pa pri nižjih hitrostih bolj držim, v coni 30 dam ponavadi tempomat na 33 in nič več, sploh če je tam cona z razlogom.

In ja, pomisli da pri starem avtu pa mi še bolj laže; pri 50 v resnici pelje 43, pri 130 pa samo še 121. Zdaj pa dodaj "previdnega" voznika, ki gre za vsak slučaj po števcu 45 na 50, dejansko pa vozi tam 38 km/h.

Jaz nimam GPS. Tudi kristalne krogle ne, da bi vedel koliko (+) je tisti za menoj dal na tempomat in oliko njemu laže. Imam samo indikator hirosti na svojem homologiranem vozilu. Na njega se lahko zanesem, ne morem pa vedeti s čim merite hirost vsi, ki se mi s tistim (+) prlimate na rit in morate počakati 30 sekund, ko se odločim, da je varno se vam umakniti.
Računalniki nimajo spominov.

Normalno da imaš GPS na telefonu.

c23po je izjavil:

energetik je izjavil:

predi je izjavil:

Jaz nimam GPS. Tudi kristalne krogle ne, da bi vedel koliko (+) je tisti za menoj dal na tempomat in oliko njemu laže. Imam samo indikator hirosti na svojem homologiranem vozilu. Na njega se lahko zanesem, ne morem pa vedeti s čim merite hirost vsi, ki se mi s tistim (+) prlimate na rit in morate počakati 30 sekund, ko se odločim, da je varno se vam umakniti.
Jaz se ne limam na rit, mi gre pa na živce, če kdo po ravni cesti brez razloga ovira vse ostale in se ne umakne, kot bi se mogel po zakonu.
Vsak telefon ima GPS. Razen če imaš dumb phone.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

val46 ::

Mene od vseh teh vaših prigod najbolj čudi to, zakaj bi nekdo v coni 30 vozil na tempomat? Ne vem, morda sem jaz že tolk "zastarel", ampak tempomata v naseljih nikdar ne uporabljam.

BmoQuh ::

Prav tam tempomat, da noga ne trza in ne trpi potiskanje. :)

Jaz dam tam raje limiter.

IL_DIAVOLO ::

energetik je izjavil:

Kombiji, nemski avti s CE in KP tablicami, to cimprej spusti mimo. Bos manj živčen.

To so psihopati.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Meiniken2 ::

Mene res zanima kaj bi bilo, če bi za en teden umaknili vse omejitve :))

energetik je izjavil:

... Vsak telefon ima GPS. Razen če imaš dumb phone.

In za čigar dušo bom uporabljal telefon, če je v avtomobilu indikator hitrosti? Za tiste boge 3 km/h razlike? Kdo sploh zagotavlja, da je GPS natančen?

c23po je izjavil:

energetik je izjavil:

... Vsak telefon ima GPS. Razen če imaš dumb phone.

In za čigar dušo bom uporabljal telefon, če je v avtomobilu indikator hitrosti? Za tiste boge 3 km/h razlike? Kdo sploh zagotavlja, da je GPS natančen?

Da vidiš koliko ti števec laže pri kateri hitrosti. To narediš enkrat, ne rabiš ga uporabljati. Če nočeš, pa pač ne rabiš. Ne boš edini, ki vozi pod omejitvijo.

jest10 ::

pegasus je izjavil:

Zakon v demokraciji ti veleva, da se umakneš, ko delaš gužvo. Čist simpl

jest10 je izjavil:

pegasus je izjavil:

Kar, seveda, ni res. Že 100 krat predebatirano.

val46 je izjavil:

Mene od vseh teh vaših prigod najbolj čudi to, zakaj bi nekdo v coni 30 vozil na tempomat? Ne vem, morda sem jaz že tolk "zastarel", ampak tempomata v naseljih nikdar ne uporabljam.
Zato, ker je prav v coni 30 izjemno lažje vozit s tempomatom kot pa na manualno? Jaz ravno v naseljih ves čas vozim z radarjem, da mi ni treba nič počet, samo sedim, avto pa dela vse sam s pravo varnostno, ustavlja, speljuje.
Že dolgo trdim, da je radar tempomat poleg avtomatske klime, avtomatskega menjalnika in zadnje kamere najkoristnejši del opreme avta.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

stara mama ::

energetik je izjavil:

predi je izjavil:

Vauuu, ste natančni, doktorji meroslovci!!
Kaj pa ko menjaš gume, spet vse podatke na novo kalibriraš?
Ekologija™ in Trajnost™

DamijanD ::

c23po je izjavil:

jest10 je izjavil:

pegasus je izjavil:

A ni v CPPjih, da če voziš manj kot 50% dovoljene hitrosti in so za tabo več kot 3 vozila, da se moraš umakniti?

GupeM ::

val46 je izjavil:

Zakaj ne? Vedno, če je le mogoče. Tudi, če kdo pred mano vozi 43 na 50 omejitve. Važno, da vozi konstantno. Sovražim pa tiste, ki malo vozijo 43, malo 47, pa malo 53, pa malo 50, pa malo 46. Cesta pa ves čas enaka. V conah 30 je tempomat ponekod problematičen zaradi previsokih/narobe narejenih ležečih policajev. Sicer je tudi tam idealen.

Če imaš aktivni/radarski tempomat, je ta še mnogo bolj uporaben. Jaz ga žal nimam.

c23po je izjavil:

Seveda je res. Beri nižje.

stara mama je izjavil:

Ne rabiš. Premalo razlike. Ti povem iz izkušenj.

DamijanD je izjavil:

A ni v CPPjih, da če voziš manj kot 50% dovoljene hitrosti in so za tabo več kot 3 vozila, da se moraš umakniti?

Ne. Če voziš manj od omejitve, se za tabo nabere kolona in te ni možno prehiteti. Takrat se moraš umaknit na prvem primernem mestu. Ne glede na to, ali imaš za nižjo hitrost (upravičen) razlog ali ne. Brez upravičenega razloga pa tako ali tako ne smeš voziti tako počasi, da bi oviral druge. Ne glede na to, ali je za tabo kolona ali ne.

Še 4. odstavek 45. člena ZPrCP, ki to potrjuje:
(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

To ne pomeni, da se umakneš na desni rob cestišča in daš desni smernik in s tem "spustiš" mimo kolono. Dejansko piše, da moraš zapustiti vozišče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

stara mama je izjavil:

Vauuu, ste natančni, doktorji meroslovci!!
Ne, avto jih sam.
Verjeti ali ne, ima vgrajen GPS in na dolgi rok točno ve, kako hitro se pelje in koliko na števcu piše.

predi ::

delavec44 je izjavil:

Ti samo misliš da voziš 100, če ti števec kaže 100. Dejansko greš manj. Tako da ni nič narobe, če pelješ po omejitvi po GPS in ne po števcu. To je pa ravno ta tvoj problematični "malo čez".
Nič ne mislim, vem. Moja hitrost po GPS je bila vseskozi med 96 in 100 km/h. Ta tipični izgovor si lahko vtakneš tam, kamor sonce nikoli ne posije.

GupeM,
"Zakon v demokraciji ti veleva, da se umakneš, ko delaš gužvo. Čist simpl."
se bisveno razlikuje od:
"(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo."
Zato prvo ni res.
Tisti, ki je napisal "čist simpl" je pozabil upravičeni razlog, največjo dovoljeno hitrost, da počsnejega ni mogoče prehiteti, prvo primerno mesto in, seveda, svojih (+).
««
«
1 / 7
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26328559 (5896) Trias
»

vožnja po AC (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
52854624 (22485) GupeM
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16536270 (32967) Utk

Več podobnih tem