» »

Kateri vnaprej pripravljeni sendvič?

Kateri vnaprej pripravljeni sendvič?

«
1
2

LynxEffect ::

Zdravo,
zanima me, katere vnaprej pripravljene sendviče (iz trgovin, bencinskih servisov, pekarn itd.) najraje kupujete?

Vem, da niso ravno gourmet food, ampak včasih pride prav nekaj hitrega za na pot ali v službi.

Katere konkretne sendviče bi priporočili?

KG-348 ::

Na bencinskih ne ker so precenjeni. Hofer ima kar dobre za 2€, jaz po navadi tuno ali tiste wrape vzamem

feryz ::

Jaz sem nazadnje kupil sendvič par desetletij nazaj. Mislim, da je bil dober.
Ne spomnim se pa točno kje.

Btw, verjetno je najboljše, da ti ga v trgovini pripravijo. Svežega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

harmonkar9 ::

Znanec je gostinec, okoli ima nekaj gradbišč, pa sem mu enkrat predlagal, da bi začel ponujat domoljubni sendvič za delavce, da ne bi več žalili naše domovine z bureki itd. Sestavine bi bile: 2 debeli rezini črnega kruha, vmes kranjska, tenstan krompir in kislo zelje, zraven pa pollitrska goveja juhca z bolj tankimi rezanci, da bi jih potegnilo skozi slamico in bi lahko stranke pile po poti. Me je znanec takoj zabil, da to ne bi šlo v promet, pa bom tu vprašal, ali bi kupili tak sendvič ali mi znanec samo laže po levakarsko?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tony1 ()

V-i-p ::

Jaz bi ga, samo ne za 16 evrov ;)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Saj ne bi bil 16, ampak 25, če hočeš prave kvalitetne domoljubne sestavine.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kockish ()

Utk ::

A zdaj ko je tudi Mesec obupal nad svojo stranko in sabo boš pa začel trolat povsod naokoli?

Če si bolj ljubitelj klasike poli-pingo, lahko to poveš na bolj direkten in relevanten način za temo, tvojih čudnih šifer ne razume verjetno nihče, jaz jih že ne.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kockish ()

Miki N ::

Harmonko, če bi imel ti kanec poguma Gospoda Janše bi šel trolati levakarske prodajalke sendvičev v Mercator v živo! :|

gruntfürmich ::

LynxEffect je izjavil:

Zdravo,
zanima me, katere vnaprej pripravljene sendviče (iz trgovin, bencinskih servisov, pekarn itd.) najraje kupujete?

Vem, da niso ravno gourmet food, ampak včasih pride prav nekaj hitrega za na pot ali v službi.

Katere konkretne sendviče bi priporočili?

odvisno od kriterijev. jaz kakšnega na mesec moram vzeti, pa recimo včeraj zjutraj mi je bil kriterij ta: gledam hot-dog, pa vem da je to sranje na bencinski. potem nisem želel da ni smrdi iz ust, tako da je suha salama odpadla. potem pa mi je preostal sendvič s puranjo.

enkrat drugič pa sem želel več beljakovin, pa sem vzel takšnega s piščančjimi medaljoni. pa ne vem če ni tu noter zmešano samo sranje, tako da naslednjič bom morda na petrolu vzel kar šoferskega ali takšnega s pršutom, ker je v pršutu verjetno najmanj svinjarije.

dober je tudi seveda trikotni s tuno, ampak potem smrdiš po tuni pa morda je dosti konzervansov v toastu (ali pa se motim in jih celo ni!)...

vzami pač kar se ti zlušta in kar je situaciji primerno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Seba982 ::

Predpripravljeni sendviči so meni osebno najboljši v hipermarketih Špar.

d4vid ::

Jaz jemljem sendviče povsod, lidl, spar, merkator, petrol in mol.
Nekako favorita nimam, najraje pa vzamem nekaj s suho salamo ali pršutom, po možnosti brez kake majoneze ali kaj podobnega. Ne maram pa trikotnih, ker se mi dostikrat kruh prilepi na nebo :)) Vglavnem, ni primeren za na hitro pojest :))

JanBrezov ::

Dam glas za Hoferjev sendvič v dolgi štruci, ponavadi šunka. Sem pa svoj čas precej jedel sveže sendviče iz prodajalne Mlinar s puranjimi prsi ali tuno, a je ni več v moji bližini.

SambaShare ::

Hofer.

mojsterleo ::

Šoferski

bm1973 ::

Noben, večina jih je vsaj 1 dan stara...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

bm1973 je izjavil:

in še vedno je večino hrane v štacunah bolj HACCP primerne kot doma. in z nobeno se ne boš zastrupil.

donvito ::

feryz je izjavil:

Dvomim, da sploh še v kateri trgovini lahko dobiš sveže pripravljen sendvič po tvoji izbiri, kakor nekoč. Danes je vse naprej pripravljeno in zavito.

donvito je izjavil:

feryz je izjavil:

Dvomim, da sploh še v kateri trgovini lahko dobiš sveže pripravljen sendvič po tvoji izbiri, kakor nekoč. Danes je vse naprej pripravljeno in zavito.

Seveda jih, samo moraš naročit. Če ima trgovka za sabo police s kruhom, spredaj pa hladilnik s klobasami in sirom, potem lahko naročiš. Tam, kjer se ve, da bo gneča (bližina šol ali industrijskih obratov) jih isti dan delajo v najprej in dajo v bližnji hladilnik, da jih stranke samo vzamejo, ker se vsakemu ni za čakat v vrsti.

Likalnik ::

Narejeni sendviči v naprej so največje govno...polne majoneze, suhe salame, beli kruh itd...pač nič primernega za vsakodnevno konzumacijo. Če si ga pač privoščiš enkrat na leto ni problem, da bi se pa vsak dan s tem basal je pa lahko kriza...še posebej, če daš kaj nase in nisi samo kavčar z bojlerjem.

kakorkoli...če že mora biti sendvič, potem pojdi v najbližjo trgovino, kjer si ga sam pripraviš. Ti vzame ravno toliko časa, kot če se ustaviš na Petrolu.

Sicer pa priporočam, če že rabiš nekaj pojesti med potjo, da v Sparu kupiš pripravljene Bowle "Špar TO GO", notri imaš vsaj nekaj zelenjeva, beljakovin in zdravih maščob oziroma, če hočeš kot zajtrk imaš tudi možnost take bowle z kosmiči, kjer je dodano sadje, skyr, med, chia semena, lanena samena itd.

bedak_res ::

V šparu imajo zelo dobre. Jaz osebno najraje vzamem takega s suho salamo.

donvito je izjavil:

feryz je izjavil:

seveda, da lahko...izbereš si kruh, lepo prosiš trgovko, da ti ga prereže na polovico...izbereš si salamo, sir...to je osnova katero dobiš brez večjih težav,...če bi pa ti rad notri še majonezo, kumare, olive, per solate...a j*biga zdej...ni tle preseravanja...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

fikus_ ::

V malokateri trgovini ti delajo sendviče, še posebej ne po naročilu. Ali imajo sendviče od raznih dobaviteljev že zapakirane, če jih pa sami delajo, morajo pa imeti prostor za to.
Tako ne dobiš v vseh Šparih pri njih narejenega sendviča, samo v večjih.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Kurzweil ::

feryz je izjavil:

Kje pa najdeš te heroje? V vse trgovine v katere hodim, nihče več ne dela sendvičev... še tam kjer so jih, jih ne več od časa korone... v najboljšem primeru ti nareže zadeve, pa še to ni povsod samoumevno.

Sicer pa se trudim, da čim manj jem sendviče, torej jih zgolj takrat, ko se mudi, ni druge rešitve, na poti in podobno...

Likalnik je izjavil:

Narejeni sendviči v naprej so največje govno...polne majoneze, suhe salame, beli kruh itd...pač nič primernega za vsakodnevno konzumacijo.

In ravno v Hoferju imaš sendviče tudi s polnozrnatno štruco, solato, hrenov namaz, kuhano jajce...

- bageta sendvič: https://www.nadlani.si/novice/ne-boste-...
- trikotnii sendvič Bacon Club: https://si.openfoodfacts.org/product/40...

JanBrezov je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Narejeni sendviči v naprej so največje govno...polne majoneze, suhe salame, beli kruh itd...pač nič primernega za vsakodnevno konzumacijo.

In ravno v Hoferju imaš sendviče tudi s polnozrnatno štruco, solato, hrenov namaz, kuhano jajce...

- bageta sendvič: https://www.nadlani.si/novice/ne-boste-...
- trikotnii sendvič Bacon Club: https://si.openfoodfacts.org/product/40...

no super, da obstajajo tudi taki sendviči in, da jih ni težko dobiti...po večini kot berem se bolj omenjajo Petrol šoferski sendviči oziroma pršut/suha salama....

Kurzweil je izjavil:

feryz je izjavil:

Kje pa najdeš te heroje? V vse trgovine v katere hodim, nihče več ne dela sendvičev... še tam kjer so jih, jih ne več od časa korone... v najboljšem primeru ti nareže zadeve, pa še to ni povsod samoumevno.

Sicer pa se trudim, da čim manj jem sendviče, torej jih zgolj takrat, ko se mudi, ni druge rešitve, na poti in podobno...
Pri nas, pa smo navadno selo, ti ga pripravijo vsaj v treh štacunah. Dosti več jih itak nimamo.
V lokalni, mini privatni, z lahkoto. Poleg tega imamo žitovo prodajalno, kjer jih pripravijo med 50 in 100 dnevno samo zjutraj, v bistvu je to glavni produkt.
In pripravijo ti ga tudi v Mercatorju.
Hofra ne bom omenjal, ker bi bilo brez veze, da sploh ga. Ali Spina. In podobne.

LynxEffect ::

d4vid je izjavil:

Nekako favorita nimam, najraje pa vzamem nekaj s suho salamo ali pršutom, po možnosti brez kake majoneze ali kaj podobnega. Ne maram pa trikotnih, ker se mi dostikrat kruh prilepi na nebo :)) Vglavnem, ni primeren za na hitro pojest :))

Daj, če se ti da, povej kje kupiš sendvič s suho salamo brez majoneze? Vse kar gledam, zmeraj noter tlačijo majonezo. Hvala

feryz je izjavil:

Pri nas, pa smo navadno selo, ti ga pripravijo vsaj v treh štacunah. Dosti več jih itak nimamo.
V lokalni, mini privatni, z lahkoto. Poleg tega imamo žitovo prodajalno, kjer jih pripravijo med 50 in 100 dnevno samo zjutraj, v bistvu je to glavni produkt.
In pripravijo ti ga tudi v Mercatorju.

sem prepričan da povsod lahko dobiš ''sendvič''. pač ti prerežejo kruh, ti pa posebej kupiš meso in sir. če ti da trgovka noter v kruh salamo in sir, ali pa sam, pa ne igra nobene vloge.

gre predvsem za to, da boš pa težko dobil še kaj drugega v ta 'sendvič', recimo kumarice, majonezo, trdo kuhano jajce, papriko, solato, kumarice, avokado...

Hofer, Lidl, Eurospin so trgovine, kjer sendviča ne moreš naročiti. Trgovke tam samo dajejo na police in kasirajo, nič drugega. Verjetno se temu tipu trgovine kako reče, a jaz besede ne poznam. Merkator, Tuš, Špar in Jager, tu imaš poleg prej omenjenih trgovk še kakšno, ki je tam posebej za kruh in mesne izdelke, včasih je tam še mesar. Tukaj zagotovo lahko naročiš sendvič.

Ganon ::

LynxEffect je izjavil:

d4vid je izjavil:

Daj, če se ti da, povej kje kupiš sendvič s suho salamo brez majoneze? Vse kar gledam, zmeraj noter tlačijo majonezo. Hvala

Hoferjeva grajska bageta. Njihovi sendviči so dobri.

gruntfürmich je izjavil:

gre predvsem za to, da boš pa težko dobil še kaj drugega v ta 'sendvič', recimo kumarice, majonezo, trdo kuhano jajce, papriko, solato, kumarice, avokado...
Pravzaprav lahko. Edino jajc ti ziher ne bodo šli kuhat. Ali ananas kosajtat.
V Mercatorju imajo kar nekaj teh zoskov, pomad in podobnih zadev in ti jih rade volje namečejo noter.

A ni v Ljubljani neka sedvičerija? Ampak jih tudi tam ne delajo, le dilajo. Jebeš tako trgovino.

feryz je izjavil:

A ni v Ljubljani neka sedvičerija? Ampak jih tudi tam ne delajo, le dilajo. Jebeš tako trgovino.
če samo dilajo je to podn od podna. ajde, da imajo SVOJ obrat drugje še sprejmem in samo prodajalno na frekvenčnem območju.
ampak je vseeno lepše videt kako ti ga tam pripravi, čeprav je morda končni produkt popolnoma enak.

Gagatronix ::

Najbolje, da kupiš žemljo, rečeš da ti jo prereže, in na delikatesi salamo, pa ga sam skupi rukneš, ne da žreš to vnaprej pripravljeno sranje. Pa še dosti ceneje te pride kot predpripravljena navlaka.

bm1973 ::

gruntfürmich je izjavil:

bm1973 je izjavil:

in še vedno je večino hrane v štacunah bolj HACCP primerne kot doma. in z nobeno se ne boš zastrupil.

Če verjameš v Smrkce...

Takoj, ko dajo noter razne namaze, je zadeva škatljiva. Niti ne sir in salame...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Ganon ::

Gagatronix je izjavil:

Najbolje, da kupiš žemljo, rečeš da ti jo prereže, in na delikatesi salamo, pa ga sam skupi rukneš, ne da žreš to vnaprej pripravljeno sranje. Pa še dosti ceneje te pride kot predpripravljena navlaka.

Če bi rad žemljo, salamo in sir. Eni bi radi več. Namaz, zelenjavo ipd. Tukaj se zaplete in gledaš predpripravljene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Gagatronix je izjavil:

jaz nikakor ne bi na prvo žogo govoril, da je predpripravljeno toliko slabše kot tisto na polici.
vsaj brez tehtnih dokazov.
oboje je lahko super, ali pa oboje težko sranje.

bm1973 je izjavil:

Takoj, ko dajo noter razne namaze, je zadeva škatljiva. Niti ne sir in salame...

čisto toliko kot doma... kot da doma ne boš jedel par tednov stare majoneze, če je še ''čisto v redu''... ampak ko pa pride do trgovine, pa postanete največji čistuni...

Zgodovina sprememb…

Razne kumarice, majoneza, maslo in podobne zadeve niso v sendviču zato, ker ljudem tako paše, ampak zaradi popolnoma drugih razlogov.
Verjetno vam je jasno, katerih. Kruh je kruh.

Tody ::

Če si kdo želi dragega sendviča po svoji volji ima Subway
https://www.google.com/search?q=subway+...

Drugače pa petrolovi "fresh" so top. Ne smeš pa uzet teh šoferskih k so suhi k poper.

Apofis ::

Kokr so pred mano že večkrat omenili, Hoferjevi so res ok

d4vid ::

feryz je izjavil:

Razne kumarice, majoneza, maslo in podobne zadeve niso v sendviču zato, ker ljudem tako paše, ampak zaradi popolnoma drugih razlogov.
Verjetno vam je jasno, katerih. Kruh je kruh.

Le zakaj, da izdelke, ki so pred rokom, prodajo.

MadMicka ::

A je res tako dolga tema? Sveže, dobre sendviče, kot da bi jih sam delal, dobiš v Šparu....

ajfon ::

"predpripravljeni sendviči so drek" :O

očitno še nisi probal sendviča iz celjskih mesnin ali pa ajdnik...

drugač pa cheat sheat:

adjnik: polika, kuhan pršut, pršut, suha salama
celjske mesnine: vse razn vegi
hofer: kuhan pršut, tuna
lidl: run away

lp, sendvič

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajfon ()

nejc_nejc ::

donvito je izjavil:

feryz je izjavil:

Kdaj si pa ti bil nazadnje v normalni trgovini?

IL_DIAVOLO ::

Spar ima največjo izbiro.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

dunda ::

Sparovi so kar solidni. Tudi v Tušu. Seveda govorim za tiste, ki jih v trgovinah delajo. Vsak dan opazujem trgovke na delikatesi. Pač vzamejo žemlje (ali druge izdelke po občutku iz oddelka kruha), pri sebi si vzamejo iz hladilnika nekaj vrst salam in sirov, pa kakšne kumarice narežejo, vzamejo majonezo in dajo kakšno žlico gor, zapakirajo in to je to. Približno tako kot bi si sam naredil (samo, da meni ne bi prodali žlice majoneze in ene kumarice :-)).
Ja, tudi na Petrolu se najde solidne.
https://www.kacnje.eu

pero50 ::

hm, kaj pa kakšne pekarne? enkrat sem nekje v tujini, kje točno sploh ne vem prišel zjutraj v neko pekarno.
sveže pečen kruh ala lepinja, notri malo sirnega namaza, solata paradižnik in še nekaj salame...

božansko.
Se dobi kje kaj podobnega v slo?

donvito ::

nejc_nejc je izjavil:

donvito je izjavil:

feryz je izjavil:

Kdaj si pa ti bil nazadnje v normalni trgovini?

Definiraj "normalno" trgovino, da ti lahko odgovorim.

nejc_nejc ::

To ni res v normalni trgovini.

"Nizkocenovniki", ki to itak niso, ne spadajo v ta kontekst.

Torej trgovina, ki ima za delikateso, kruh, meso, ponekod sadje, na drugi strani pulta živega cloveka.8-)

Sendvič so mi naredili v mecatorju, sparu, jagru, leclercu, tušu, kar se jumbo centrov tiče, v malih pajzlih pa itak.
V časovnici to pomeni od lanske jeseni do danes.

Bud_Bundy ::

Špar v Ivančni Gorici je zakon za sendviče in razne solate. Vse lepo na enem koncu, tudi veliko solatnih prelivov.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

malica v službi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13031639 (13427) PacificBlue
»

salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )

7519671 (13635) c3p0
»

Zajtrk (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48294529 (46030) xyz248
»

Kaj malicate v službi (strani: 1 2 3 )

10815480 (11406) FireSnack
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

7314961 (5694) c3p0

Več podobnih tem