» »

malica v službi

malica v službi

1 2
3
»

kixs ::

Sem resno mislil, da obstaja kaksna raziskava in da si z OMAD samo krajsam zivljenje...

libreus ::

Ma sej ... nobenega ne želim in predvsem nočem prepričevati. Raziskave so na tem področju v zadnjih 5-ih letih eksponentno narasle. Seveda se najdejo ljudje, ki na podlagi svojega mnenja minimalizirajo njihov pomen - smo že videli podobno v času kovida. Vsakemu svoje. Naj vsak zase naredi, kar misli, da je najbolje. :) Predvsem na podlagi počutja in tudi (tu in tam) kakšne krvne slike.

Twixz ::

Meee je izjavil:

K sreči ne hodim več v pisarno vsak dan.

Ko sem še hodil, sem si večinoma skuhal že prejšnji dan in nesel sabo. Veliko prišparaš pa sigurno je bolj zdravo kot v gostilnah/trgovinah. Tudi kavo sem si naredil v pisarni pa je. Sej razumem socialni aspekt tega da se družiš s sodelavci, ampak kako si lahko nekdo s povprečno plačo (ali še to ne) privošči vsak dan 2x kava v lokalu in kosilo v restavraciji ter še vsaj 1x na teden nekaj pirov po šihtu? Čez palec je (vsaj v Ljubljani), kava 1.5 EUR, kosilo minimalno 6-8 EUR in pivo 3 EUR. 2x kava je 3€ + kosilo 7€ je 10€ na dan + 3x pivo v petek in si na 60€ na teden, kar pride cca 250€ na mesec. Torej skoraj 1/5 povprečne plače gre samo zato da preživiš v službi? :) pa sem konzervativen s cenami, marsikje je kosilo že 10€ in pivo 5€ ;)


Pivo ni všteto v malico, 200€ na mesec za malico je pa nekaj normalnega če hodiš ven jest.
Če kuhaš doma ali pa si nardiš kako instant zadevo v službi (če maš možnost) pa ni neke razlike, jst si kupim za dober teden robe (ponavadi ko je kak kupon varjanta za nakup nad XX €) in si potem skuham v službi.

energetik ::

200€/mesec je normalno kvečjemu zadnjih 2-3 let. Zato jaz ne hodim jest ven, ker nikakor ne mislim za neko malico dat 10€, če si jo lahko doma pripravim za 10x nižjo ceno. Gre za nategovanje cen v restavracijah.
vires in numeris

c3p0 ::

+ najcenejše možne sestavine, šparanje kjer je možno, recikliranje ostankov malice prejšnjega dne, ne, hvala.

Meee ::

Js restavracije čisto razumem, od vseh namen je zaslužit čimveč, za čim nižje stroške :)

Zato ne razumem zakaj si dejansko ljudje delajo dodatne enormne stroške samo s tem da hodijo v službo. Namen službe je, da pridobiš čimveč denarja v nekem omejenem času. In ti ostane čimveč keša (in časa) za zadeve, ki ti nekaj pomenijo oz ti omogočajo kvalitetno življenje (npr družina, hobiji, hiša, prijatelji, investiranje, šport,...). Ne pa da velik del plače zagoniš med samo službo in še podaljšuješ čas, ki ga preživiš na šihtu z nekimi kavicami in dolgimi ter dragimi kosili, in zaradi tega ostajaš dlje v službi.

In to dela ogrooomno ljudi. Večina večina mojih sodelavcev je to delala vsakodnevno, medtem ko sem jaz (ponavadi) žulil v tupperwarju kosilo in spizdil domov takoj ko je bilo konec službe, ostali pa so kar še viseli v pisarni.

Mogoče sem pa samo jaz čuden :D

Invictus ::

c3p0 je izjavil:

+ najcenejše možne sestavine, šparanje kjer je možno, recikliranje ostankov malice prejšnjega dne, ne, hvala.

A misliš, da v tistih menzah delajo kaj drugače?

Sam cel kup aditivov zmečejo noter, pa misliš, da je sveže. In ravno tako kupujejo najcenejše surovine.

Meee je izjavil:

ljudje delajo dodatne enormne stroške samo s tem da hodijo v službo. Namen službe je, da pridobiš čimveč denarja v nekem omejenem času. In ti ostane čimveč keša (in časa) za zadeve, ki ti nekaj pomenijo oz ti omogočajo kvalitetno življenje (npr družina, hobiji, hiša, prijatelji, investiranje, šport,...). Ne pa da velik del plače zagoniš med samo službo in še podaljšuješ čas, ki ga preživiš na šihtu z nekimi kavicami in dolgimi ter dragimi kosili, in zaradi tega ostajaš dlje v službi.

In to dela ogrooomno ljudi. Večina večina mojih sodelavcev je to delala vsakodnevno, medtem ko sem jaz (ponavadi) žulil v tupperwarju kosilo in spizdil domov takoj ko je bilo konec službe, ostali pa so kar še viseli v pisarni.

Mogoče sem pa samo jaz čuden :D

Nisi, sam sem delal isto.

Sploh tale dostava hrane je ponavadi izgledala, kot bi kuhali za prašiče...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

c3p0 ::

Invictus je izjavil:

c3p0 je izjavil:

+ najcenejše možne sestavine, šparanje kjer je možno, recikliranje ostankov malice prejšnjega dne, ne, hvala.

A misliš, da v tistih menzah delajo kaj drugače?

Sam cel kup aditivov zmečejo noter, pa misliš, da je sveže. In ravno tako kupujejo najcenejše surovine.



Ne vem o katerih menzah govoriš, jaz si hrano pripravim doma.

Bi pa rekel, da ni nič drugače, cenejši kot je obrok, večja je verjetnost da "optimizirajo" kjer se da.

mojsterleo ::

Moja hrana na delu je dnevno 1,5 l kokakole Zero, zjutraj kava brez vsega in kakšen piškot/mini čokoladica, za malico/kosilo sendvič ali pa hitr futr za pogret/prelit z vodo (odvisno če je pri stranki kjer delamo na voljo mikrowelle, al pa vsaj grelec vode).
Knorr lončki, azijske juhe, konzerve pripravljenih jedi, lidl/hofer/spar/mercator hitr futr za pogret... more or less alternativa temu je, da sam kuham en dan prej in potem pogrejem naslednji dan preostanek. Kar se mi časovno enostavno ne izide če dobim že narjen za 2-3 eur.
Včasih pride prav tudi vrečka suhega sadja (dateljni, slive, marelice) ali oreščkov.

Steinkauz ::

Čez 10 let pa zdravstveni problemi.
Kuhaš lahk za več dni vnaprej, npr v nedeljo.

Vse te konzerve in "juhe" imajo en kup soli in ostalih aditivov.

elektronorc ::

Toplo kosilo vsak dan, skuhano zvečer vnaprej.

wcpapir ::

energetik je izjavil:

200€/mesec je normalno kvečjemu zadnjih 2-3 let. Zato jaz ne hodim jest ven, ker nikakor ne mislim za neko malico dat 10€, če si jo lahko doma pripravim za 10x nižjo ceno. Gre za nategovanje cen v restavracijah.

Ti pa si car če si malico pripravis za 1€. Lahko še meni pa ti dam 2€ pa 8 prihranim ki jih dobim od firme.

IL_DIAVOLO ::

Glede na to, da je samo sadje, je mogoče. Ni pa za vecino ljudi :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Twixz ::

Steinkauz je izjavil:

Čez 10 let pa zdravstveni problemi.
Kuhaš lahk za več dni vnaprej, npr v nedeljo.

Vse te konzerve in "juhe" imajo en kup soli in ostalih aditivov.


Jebi ga, še zmeraj se ta instant juha prelije s kropom in poje topla, kar je pomoje velik bolje od natepavanja sendvičev cele dneve :))

qwertyy ::

A noben več ne kuha kosila po službi, doma?

Jaz pojem zjutraj šalco ovsenih kosmičev z raznoraznimi dodatki in sem do 11 dober. Takrat na šihtu pojem nekaj sadja (banana, jabolko, hruške, ananas, pomaranče, mandarine, kar je pač sezonsko) in pest oreščkov, včasih še kakšen grški jogurt ali puding, potem sem pa spet dober do kosila. Kosilo si skuham sam oziroma izmenično enkrat žena enkrat jaz, ko prideva iz šihta ob cca 4. Sem pa z leti natreniral cel kup relativno zdravil kosil, ki jih je možno skuhati v cca pol ure :)

energetik ::

wcpapir je izjavil:

energetik je izjavil:

200EUR/mesec je normalno kvečjemu zadnjih 2-3 let. Zato jaz ne hodim jest ven, ker nikakor ne mislim za neko malico dat 10EUR, če si jo lahko doma pripravim za 10x nižjo ceno. Gre za nategovanje cen v restavracijah.

Ti pa si car če si malico pripravis za 1EUR. Lahko še meni pa ti dam 2EUR pa 8 prihranim ki jih dobim od firme.
Točno 1,4EUR stane moj "Soylent" za 1000 kcal obrok (to je zame več kot polovica dnevne vrednosti). B/OH/M = 49g/107g/43g
Ovseni, whey, repično olje. Ostale sestavine stanejo zanemarljivo.

To mi nadomesti torej tako zajtrk kot malico(=kosilo). Če bi gledal samo kot nadomestek malice na šihtu, pod 1EUR.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Steinkauz ::

In to lahk ješ vsak dan?
Pol si k tile:

energetik ::

Steinkauz je izjavil:

In to lahk ješ vsak dan?
Pol si k tile:
Lohk bi, ampak ne. Recimo 2x tedensko. Ko se mi ne da skuhat ali v menzi ni nič pametnega. Precej bolj kvalitetno in uravnoteženo kot povprečen sendvič iz avtomata.
Seveda popoldne vedno sledi kvalitetno kosilo/večerja.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Malidelničar ::

Jaz si pa prinesem od doma kakšno zadevo in ne hodim ven na malico. Prišparam kar nekaj denarja na mesec.
Kot je napisal 'energetik' seveda imam popoldne kvalitetno kosilo. Nekaj malega imam tudi za zajtrk zjutraj, tako da se da preživeti.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Twixz ::

qwertyy je izjavil:

A noben več ne kuha kosila po službi, doma?

Jaz pojem zjutraj šalco ovsenih kosmičev z raznoraznimi dodatki in sem do 11 dober. Takrat na šihtu pojem nekaj sadja (banana, jabolko, hruške, ananas, pomaranče, mandarine, kar je pač sezonsko) in pest oreščkov, včasih še kakšen grški jogurt ali puding, potem sem pa spet dober do kosila. Kosilo si skuham sam oziroma izmenično enkrat žena enkrat jaz, ko prideva iz šihta ob cca 4. Sem pa z leti natreniral cel kup relativno zdravil kosil, ki jih je možno skuhati v cca pol ure :)


Jst si ponavadi vzamem Bake Rolls od 7days ali pa une Manschette al kaj so. Preprosto ker sladkega ne maram. Tisto grickam do 9, malica ob 11 - si skuham rezance oz. kar pač je, ob 13:45 sem pa doma in si skuham orng kosilo oz. niti tega ne prakticiram pogosto, ponavadi je večerja taglavni obrok pri meni, okoli 5-6 zvečer :))

IL_DIAVOLO ::

Res ful zdravo...skoraj ko cips.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Grizzly ::

Med "uradno" malico imam vedno topel obrok. Vmes pa lahko še kakšno malenkost, kot je sadje, jogurt, kakšen prigrizek itd. Kadar delam od doma, je izbira itak neomejena. Kadar pa delam v pisarni, imam v neposredni bližini 2 menze, ampak ponavadi se nas več zbere v pisarni in naročimo kar dostavo (na račun firme seveda).

Se pa še spomnem, kako je bilo v prejšnji firmi: Do najbližje restavracije je bilo 5 min vožnje (oz. 20 min hoje). Če nisi imel avta, si 3/4 ure porabil za hojo tja in nazaj. Zdaj pa si predstavljaj, da zunaj dežuje in se vsi "šoferji" poberejo na malico, ti pa moraš nujno nekaj dokončat in greš na malico kasneje.

Twixz ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Res ful zdravo...skoraj ko cips.

Jaz temu pravim prepečenec z okusom :))

Mato989 ::

qwertyy je izjavil:

A noben več ne kuha kosila po službi, doma?

Jaz pojem zjutraj šalco ovsenih kosmičev z raznoraznimi dodatki in sem do 11 dober. Takrat na šihtu pojem nekaj sadja (banana, jabolko, hruške, ananas, pomaranče, mandarine, kar je pač sezonsko) in pest oreščkov, včasih še kakšen grški jogurt ali puding, potem sem pa spet dober do kosila. Kosilo si skuham sam oziroma izmenično enkrat žena enkrat jaz, ko prideva iz šihta ob cca 4. Sem pa z leti natreniral cel kup relativno zdravil kosil, ki jih je možno skuhati v cca pol ure :)



Ja ovseni kosmiči, sadje, super če ne delaš fizično...

Kuhat doma je meh, sploh ker nerad jem po 17:00... za vikend zagotovo kuham doma z mojo, med tednom pa kakor kdaj, včasih narediva kaj v nedeljo pa je za par dni, včasih zamrzneva pa odmrznemo pa dodamo testenine ali riž in solato

redkokdaj pa začnem delat pečenko ali pohano ko pridem domov...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

IL_DIAVOLO ::

Seveda se kuha, sveze vsak dan.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

sbawe64 ::

qwertyy je izjavil:

A noben več ne kuha kosila po službi, doma?

Jaz pojem zjutraj šalco ovsenih kosmičev z raznoraznimi dodatki in sem do 11 dober. Takrat na šihtu pojem nekaj sadja (banana, jabolko, hruške, ananas, pomaranče, mandarine, kar je pač sezonsko) in pest oreščkov, včasih še kakšen grški jogurt ali puding, potem sem pa spet dober do kosila. Kosilo si skuham sam oziroma izmenično enkrat žena enkrat jaz, ko prideva iz šihta ob cca 4. Sem pa z leti natreniral cel kup relativno zdravil kosil, ki jih je možno skuhati v cca pol ure :)

Odpri novo temo, me zanima.
2020 is new 1984
Corona World order

Gagatronix ::

Ko sem se bil redno zaposlen, v zdaj ze bivsi MKT Print tiskarni/knjigoveznici, sem malical v sluzbeni menzi, ker smo jo pac imeli. Obcasno sem pa sel do bliznjega Mercatorja.

ales85 ::

Oba delava od doma, vsak dan skuhava sveze kosilo. No, razen obcasno, ko kuhava za dva dni (golaz, jesprenj, ipd).

link_up ::

hja, odvisno od moznosti posameznika. Pri nas se hrana pripravlja vsak dan. Normalno, da kuhamo...
In and Out

miha98 ::

Joooj jaz pa vozim kruh pa delikateso pa mi vedno kar tam podturijo kakšen sendvič... malice si še praktično nisem kupil?( Možda jedan put ajde) Je to slabo.... ???

PacificBlue ::

miha98 je izjavil:

Joooj jaz pa vozim kruh pa delikateso pa mi vedno kar tam podturijo kakšen sendvič... malice si še praktično nisem kupil?( Možda jedan put ajde) Je to slabo.... ???


To baš i nije zdravo.
I’m out.
:3
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj malicate v službi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10811063 (6989) FireSnack
»

Kako cim manj denarja in čim manj časa porabiti za hrano? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10912432 (8870) rejven
»

Kaj nosite za mal'co s sabo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8311669 (8485) c3p0
»

Koliko zapravite za hrano na osebo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24030943 (24668) IL_DIAVOLO
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319396 (17100) Unknown_001

Več podobnih tem