» »

Povprečni dosežki slovenskih učencev so najslabši doslej

Povprečni dosežki slovenskih učencev so najslabši doslej

Temo vidijo: vsi

StarMafijec ::

Mato989 je izjavil:

in 4 ure finančne pismenosti o vlaganju, izračunu plač itd...

Itak ja ... Potem leve stranke ne pridejo več v parlament. Uspeh levih strank temelji na volivcih s pomanjkljivo finančno pismenostjo.

Miki N ::

Mato989 je izjavil:

Problem waldorfske šole (po moje) je v tem, ker dajo vseeno premalo povdarka na naravoslovne predmete ter IT...

Ja samo to bo zdaj itak Ejaj vse prevzel.

Če mene vprašate, jaz bi uvedel nujne lekcije igranja na harfo, da bodo lahko brenkali nanjo, medtem ko svet gori ....

Mato989 ::

EU_zamašek- je izjavil:

Mato989 je izjavil:

deskstar je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem je ker v šolah učimo preveč balasta, namesto koristnih zadev... učenci bi morali imeti 4 ure gospodinjstva na teden in 4 ure finančne pismenosti o vlaganju, izračunu plač itd... namesto balast in pregloboko učenje biologije, kemije, fizike itd... ti predmeti morajo biti osnove... v osnovni šoli

To delajo v waldorfski šoli. Najprej izdelujejo stvari z rokami, črke in številke pridejo precej kasneje. Tako dobijo ven ljudi, sposobne misliti s svojo glavo. Učijo jih prav tako učitelji, ki mislijo s svojo glavo. Na primer kovid ukrepe so gladko ignorirali.

Problem waldorfske šole (po moje) je v tem, ker dajo vseeno premalo povdarka na naravoslovne predmete ter IT... Dejansko v šoli ni osnovne šole, kjer bi se otroke večinoma usmerilo v elektro-računalniško smer skupaj z učenjem osnov ekonomije, podjetništva in izračuna plač (osnov računovodstva) in veliko mero gospodinjstva torej osnov zdravega kuhanja , likanja ipd...... Ti predmeti so zastopani skoraj nIČNO v strukturi osnovnih šol, so pa močno zastopani družboslovni

Izračun plač v OŠ? To je samo za srednjo ekonomsko, v praksi so bolj pomembne pravne fore glede tega ... Za vse ostale pa je obrestno obrestni račun, in razlike med obrestnimi merami, obrazložitev pojmov kredit, fiksno itd. To je spet snov za srednjo ...

Vska ki konča OŠ, bi moral znat obrazložit kako se izračuna plača... torej moral bi poznati kaj je:

1. NETO plača
2. Nakazilo na TRR
3. BRUTO plača
4. BRUTO BRUTO (BRUTO 2) plača
5. Skupni strošek delodajalca

Potem bi pa moral razumeti tudi kako deluje sistem dividend... moral bi znati zlikat srajco, skuhat 10 vrst zdravih kosil itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

EU_zamašek- ::

Bruto bruto, neto naj razložijo kar starši ... Bo bolje in naj mu tudi pokažejo plačilno listo. Razlage bodo zelo različne - doo, sp, javna uprava, ostali ...
Dividende? Sam jih nikoli nisem imel, da se komot shajati brez tega. Zlikati srajco? To je bilo pomembno samo do 1980 ...

Za kuhanje se absolutno strinjam. Daleč najvažnejše od vsega. Sem imel srečo, da mi je bilo zanimivo od majhnega, pa da je babica živela z nami ...

EU_zamašek- je izjavil:

Bruto bruto, neto naj razložijo kar starši ... Bo bolje in naj mu tudi pokažejo plačilno listo. Razlage bodo zelo različne - doo, sp, javna uprava, ostali ...
Dividende? Sam jih nikoli nisem imel, da se komot shajati brez tega. Zlikati srajco? To je bilo pomembno samo do 1980 ...

Za kuhanje se absolutno strinjam. Daleč najvažnejše od vsega. Sem imel srečo, da mi je bilo zanimivo od majhnega, pa da je babica živela z nami ...

Plače mora vsak razumet na enotnem nivoju, plača se izračuna enako ne glede na javni sektor ali privatni... olajšave se tudi obrazložijo to je bistveno pomembneje kot marsikaj...

Likanje in pospravljanje je pomembno že zato da folk zna ZLOŽIT oblačila, ker danes jih ne znajo... se spomnim kako je foter ki je bil v vojski do penzije zlagal svoje cote in posteljo na milimetre natančno... temu se reče dobro pospravljanje da je kot iz škatlice...

kuhanje pa itak

delavec44 ::

Se pač uvede predmet osnove ekonimije in je stvar rešena. Ne vem zakaj se še ni.

Ampak je bolje, da imamo v 1. razredu 2 tuja jezika...

delavec44 je izjavil:

Se pač uvede predmet osnove ekonimije in je stvar rešena. Ne vem zakaj se še ni.

tuji jeziki niso slabi, čeprav v 1. jih res ne bi rabili imet, vsaj ne 2... naj bo 1 + 1 izbirno kot smo imeli mi...

Problem je prevče piflarije v podrobnosti... prav je da učenci vedo kako je sestalvjena zemlja itd... ampak zagotovo bi lahko pri zgodovini, geografiji, biologiji, kemiji, fiziki ipd... ter tudi SLovenščini in matematiki zmanjšali snov za 30% in še vedno ohranili OSNOV v OSNOVNI šoli...

KG-348 ::

Niste resni, uvajali bi predmete za stvari, ki bi jih morali učiti vi starši. Jabolko ne pade daleč od drevesa

gruntfürmich ::

''morali''...
jst pravim da bi jih morali starši tudi naučiti brati, pisati in računati, pa je to vseeno šolski program.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

KG-348 je izjavil:

Niste resni, uvajali bi predmete za stvari, ki bi jih morali učiti vi starši. Jabolko ne pade daleč od drevesa

Seveeeda... saj lahko isto rečemo tudi za pisanje, seštevanje, poštevanko pa se to učijo v šoli ne?

vke4XC ::

Mato989 je izjavil:

KG-348 je izjavil:

Seveeeda... saj lahko isto rečemo tudi za pisanje, seštevanje, poštevanko pa se to učijo v šoli ne?

Če bi vsaj starši poznali... Državni sistem noče finančno izobraženih podanikov, nikdar jih ni, drugače jih ne bi mogel filati s floskulami preko MSM in s populističnmi predvolilnimi darili... Če bi jih, bi jih izobrazil, ne pa celo preganjal 'neoliberalistično' finančno pismenost podobno kot Amiši elektriko! Ampak je za birokrate bolj fino, če država drži večino vzvodov v svojih rokah. In ljudje temu še ploskajo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vke4XC ()

Blinder ::

toro69 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

finančne pismenosti o vlaganju,

Ste fuknjeni? Smisel življenja vlaganje? Rast, rast rast... Enkrat se bo končalo.

če penzij ne bojo videli potem naj si vsaj prišparajo denar za stara leta kot američani

deskstar je izjavil:

To delajo v waldorfski šoli. Najprej izdelujejo stvari z rokami, črke in številke pridejo precej kasneje. Tako dobijo ven ljudi, sposobne misliti s svojo glavo. Učijo jih prav tako učitelji, ki mislijo s svojo glavo. Na primer kovid ukrepe so gladko ignorirali.

že vidim te otroke danes, ne znajo najti Izraela na zemljevidu, a sodelujejo v shodih proti Izraelu ker znajo mislit s svojo kmečko glavo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

feryz ::

delavec44 je izjavil:

In kaj potem ti narediš, ko dobiš take 20 letnike v firmo?
Pri meni vejo zakaj delajo.
V šolo pa nimajo pojma zakaj hodijo. Ok, da se malo minglajo. Izven šole itak nikogar ne vidijo.

Evo, več klimarjev za feryza. Dokler zna za silo najti lastno rit, se ga verjetno da priučiti. Ni pa to kar gotovo, poročajo že o _motorično_ zaostali mladeži, tako splošno kot drobni gibi. Menda zato, ker so švrcali po zaslonih od praktično nultega leta naprej in se jim niso vzpostavile določene sinapse ali nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

iKst_ ::

Nimam sicer podatkov, ki bi tole podprli. Amapk opažam nekaj.

Moja tamala je relativno uspešna na parih področjih, hodi na regijska in državna tekmovanja, včasih tudi kaj zmaga.

Za NPZje se je pripravljala točno nič minut. V šolo je šla povsem nezbrana, ko so pisali. Dol ji visi kako bo pisala, njenim sošolcem pa večinoma prav tako.

Na NPZjih se potrudijo edino tisti, ki vejo, da bodo imeli omejitev vpisa na srednji šoli. Tega je pa danes precej malo, prostih mest je v večini primerov več kot učencev.

Jaz se spomnim, da so se v mojih časih sošolci bistveno bolj pripravljali, imeli so dodatne krožke in dodatni pouk za NPZje itd. Konkurenca je bila večja.

Ne rečem, da je to edini razlog za upad, ampak pomaga pa verjetno ne.

fikus_ ::

Pri NPZjih je tako, da jih učitelji učijo za NPZje, imajo jih iz preteklih let. Gre pa za to, če so učenci uspešni pri NPZjih, potem je učitelj "dober".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

deskstar ::

Blinder je izjavil:

toro69 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

finančne pismenosti o vlaganju,

Ste fuknjeni? Smisel življenja vlaganje? Rast, rast rast... Enkrat se bo končalo.

če penzij ne bojo videli potem naj si vsaj prišparajo denar za stara leta kot američani

deskstar je izjavil:

že vidim te otroke danes, ne znajo najti Izraela na zemljevidu, a sodelujejo v shodih proti Izraelu ker znajo mislit s svojo kmečko glavo

Če je tako, je več kot pol že uspešno narejenega.

bm1973 ::

fikus_ je izjavil:

Pri NPZjih je tako, da jih učitelji učijo za NPZje, imajo jih iz preteklih let. Gre pa za to, če so učenci uspešni pri NPZjih, potem je učitelj "dober".

Mularija ni neumna, preprosto prekalkulirajo kaj se jim splača. Kje se nabirajo točke z najmanj truda.

Moja mi je zagnojila, da določene zadeve pač niso pomembne, ker ima dovolj pik.

Na srečo se ji gre za Zoisovo štipendijo, ampak je prekalkulirala koliko mora delati, da doseže pike, in se pač ne grebe non-stop za petice...

Ostali tudi tako, pač po svoje.

Če so rezultati učencev zanič, ni to problem starešv, ampak šole...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Machete ::

Mulc ne ve, kaj 'je pomembno'. To mu vrži nazaj, ker še ni dal življenja čez, da bo sodil kaj je pombebno in kaj ni. Za to si ti tam.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

fikus_ je izjavil:

NPZ je bil včasih kul za kakšno Zoisovo štipendijo. Med drugimi pogoji. Ne vem kako je s tem danes.

Lakhko seveda kalkuliraš kot piše Invictus zgoraj ampak se kdaj zgodi, da se zakalkuliraš. Vedno je dobro imeti nekaj maneverskega prostora oz. rezerve.

Zgodovina sprememb…

Machete je izjavil:

Mulc ne ve, kaj 'je pomembno'. To mu vrži nazaj, ker še ni dal življenja čez, da bo sodil kaj je pombebno in kaj ni. Za to si ti tam.
Seveda vejo, kaj je pomembno. Jim v šoli povejo.
Testi in ostalo so pa itak na netu.

BCSman ::

Kaj je fora tega grebenja za ocene in tekmovanja, a ni to bolj stvar 90ih? Se vpišeš na nek izi faks, narediš s šestkami, potem za službo itak ni kadra in vzamejo kogar ima pač interes in željo nekaj delat, po možnosti tud če sploh ni zdelal faksa.

Kaj je potem sploh fora da imaš tak faks? Raje 5 let več delovne dobe.

BCSman ::

Ma sem videl na enih razpisih, s faksom 10 prijavljenih od tega jih 8 ni izpolnjevalo pogojev, s srednjo šolo 80 prijavljenih...z obojem se je šlo delat praktično isto delo, ampak vidimo da pri srednji šoli je ogromno konkurence, to je edini problem.

bm1973 ::

Machete je izjavil:

Za svojo situacijo ve...

Tako ali tako pa si ne pusti nekaj. Pa naj sama sproba...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

delavec44 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

NPZ je bil včasih kul za kakšno Zoisovo štipendijo. Med drugimi pogoji. Ne vem kako je s tem danes.

Lakhko seveda kalkuliraš kot piše Invictus zgoraj ampak se kdaj zgodi, da se zakalkuliraš. Vedno je dobro imeti nekaj maneverskega prostora oz. rezerve.

NPZji se ne štejejo. Samo ustrezen uspeh (povprečna ocena) in izjemni dosežki (tekmovanja, natečaji...).

Machete je izjavil:

Kdaj pa več kaj "je pomembno"? 3 mesece po svoji smrti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

eboycina ::

poznam nekaj takih testov, pri nekaterih mednarodnih sem celo bil zraven (PIRLS).

Problem otrok dandanes je, da za take stvari, kjer ni ocene niso absolutno motivirani.
Nekaterim solam je to vaznejse, te pripravijo ucence bolje, motivirajo (celo nagrajujejo), da potem dosegajo na takih in drugacnih testih boljse rezultate kot ostale sole.

Vecina takih testiranje je dalec od realnosti.

V 90 letih ko smo se mi tastari bili v solah, smo take stvari vzeli kot izziv, smo med seboj tekmovali, smo hoteli vedno pri vsem doseci najvec. Dandanes gre poba v solo in naredi minimum da prezivi dan.

Jaz sem hodil v šolo v 90ih, pa sem naredil minimum za to kar sem želel. Za uspeh sem se potrudil izključno zaradi zoisove, ko sem začel služiti z inštrukcijami 5 kratnik štipendije je šel pa tudi uspeh ustrezno dol :)

tony1 ::

StarMafijec je izjavil:

Mato989 je izjavil:

in 4 ure finančne pismenosti o vlaganju, izračunu plač itd...

Itak ja ... Potem leve stranke ne pridejo več v parlament. Uspeh levih strank temelji na volivcih s pomanjkljivo finančno pismenostjo.

Levi bodo isto rekli za desnico 8-)

Če upaš, daj pa vprašanje v AI. >:D

To mi je vrgla AI ven, bi moral omejiti na EU ali celo Slovenijo?

Zgodovina sprememb…

Jebeš faks, zadnjič mi je kolega pravil, da je na razpis za kreten-ičarja na železnicah prišlo par tisoč prijav. Niti ne vem, če rabiš kaj šole.
Seveda so izbrali par takih, katerih stari je zaposlen na železnici. Pa še teh je bilo preveč.

vke4XC je izjavil:

To mi je vrgla AI ven, bi moral omejiti na EU ali celo Slovenijo?

Jutri v slovenskih novicah: je AI desničar? :|

Že danes Demokraciji: AI orodje levega agitpropa 8-)

AI zagotovo ne more biti desničar, ker nima zavesti, vsaj ugotovljene ne zaenkrat. AI je sicer eno top orodij, tudi za prepoznavanje propagande in podobnega, škoda, da ljudje, ne vložijo člankov iz MSM v AI, da jim poišči propagandne prvine ene ali druge politične strani in primerja floskule s fakti. Mogoče se naučijo sčasoma. MSM (ne AI) se v Sloveniji bolje prodajajo pod levo vlado, ker so z desno navadno v konfliktu, konkretnega AI pa tako ni v Sloveniji, še v EU komaj kaj.

Mimogrede, tisti penasti filtri za sušilnike so odlični, vrnili vso kupnino, ker so odstopali od uradnih objavljenih mer. Škoda, da isto ne velja v slovenski politiki.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Stikalo je izjavil:

Pomojem čisto pričakovan rezultat.

1. veliko tujcev, ki se verjetno še ne zanjdejo dobro
2. razsute družine
3. droge (telefoni)
4. kaj je spoh smisel vsega

Mulci imajo preveč telefon v rokah, premalo socialnih stikov. Kvaliteta pouka je verjento tudi vprašljiva. Rodnost je pri nas okoli 1,3.. čez 20 let bo verjetno 0,5 :D
Problem pa ni pri otorcih, ampak v družbi.

Tvoje teorije so slabe. Kaj ostale drzave pa nimajo tujcev? Telefonov?

LeQuack ::

KAVINSKY je izjavil:

To se dogaja že sedaj, ko fakultete bruhajo nezaposljivi kader, kateri potem z diplomo ali doktoratom delajo čisto nekaj tretjega, kar bi lahko že z dokončano srednjo šolo.

AI nima tu kaj veliko veze, prej to, da otroci še v plenicah dobijo telefon v roke, da dajo mir staršem. Namesto težkih filozofij o bodočnosti, identiteti, zavesti in kibernetičnih tehnologijah prihodnosti in smiselnosti učenja... se spakujejo na tiktoku.

Tralalero talala, Balerina capucina!

A zdaj je pa Tiktok kriv, da so jim prejšnje generacije uničile prihodnost? Saj apatija je edini odgovor na to brezupnost, niso oni krivi da so se rodili, zdaj pa naj bodo pridni, motivirani, pa 20 let hodijo v šolo, zato da bodo itak brezposelni in brez hrane in strehe nad glavo.
Quack !

IL_DIAVOLO ::

Propadli mozgani ne samo za empatijo, ampak ocitno se za kaj drugega.

Bolj kot to, kaj storiti da se to ne bi vec dogajalo za prihodnje generacije, ce se tako uničeni mozgani dajo pozdraviti? Po moje ne.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

otago ::

deskstar je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem je ker v šolah učimo preveč balasta, namesto koristnih zadev... učenci bi morali imeti 4 ure gospodinjstva na teden in 4 ure finančne pismenosti o vlaganju, izračunu plač itd... namesto balast in pregloboko učenje biologije, kemije, fizike itd... ti predmeti morajo biti osnove... v osnovni šoli

Si kdaj spoznal produkt walfdorske šole. Ideja je dobra, izplen pa ...

Jaz poznam enega. Zelo fejst dec, ampak ni nikoli hodil v sluzbo in niti nima namena. V bistvu ne vem od česa živi (stanovanje je od mame)...

"Mimogrede, tisti penasti filtri za sušilnike so odlični, vrnili vso kupnino, ker so odstopali od uradnih objavljenih mer. Škoda, da isto ne velja v slovenski politiki."

Nice, to je korekten biznis.

tony1 je izjavil:

Jaz poznam enega. Zelo fejst dec, ampak ni nikoli hodil v sluzbo in niti nima namena. V bistvu ne vem od česa živi (stanovanje je od mame)...

A sodeluje na tem forumu? :))

Ne, preveč je brihten za tole oštarijo 8-)

p1nky ::

delavec44 je izjavil:

+1

Mato989 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

tuji jeziki niso slabi, čeprav v 1. jih res ne bi rabili imet, vsaj ne 2... naj bo 1 + 1 izbirno kot smo imeli mi...

Problem je prevče piflarije v podrobnosti... prav je da učenci vedo kako je sestalvjena zemlja itd... ampak zagotovo bi lahko pri zgodovini, geografiji, biologiji, kemiji, fiziki ipd... ter tudi SLovenščini in matematiki zmanjšali snov za 30% in še vedno ohranili OSNOV v OSNOVNI šoli...

Za naravoslovne predmete se ne strinjam z zmanjsanjem. Ko bo ai, bo bolj bistveno, da bos razumel koncepte, kot pa se piflal specifike. Poleg tega so to temelji za znanost in napredek. Tudi splosno razumevanje delovanja sveta (ne na druzbeni ravni seveda) pride s tem.

Po moje bi lahko zmanjsali ostalo piflarijo, in predvsem bi spremenila nazaj telovadbo, glasbo itd na zu u mu, ker tole z ocenami in tockami je cist bolano, ni cudno, da ne znajo nic, ce se morajo enakovredno piflati predmete, ki za vecino ne bodo tako nujni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

p1nky ::

Miki N je izjavil:

Evo, več klimarjev za feryza. Dokler zna za silo najti lastno rit, se ga verjetno da priučiti. Ni pa to kar gotovo, poročajo že o _motorično_ zaostali mladeži, tako splošno kot drobni gibi. Menda zato, ker so švrcali po zaslonih od praktično nultega leta naprej in se jim niso vzpostavile določene sinapse ali nekaj.

Sem se enkrat pogovarjala z eno avtosolo. Ker ima vedno vec mladih tezave z upravljanjem vec stvari hkrati (obracanje volana, stopalke, spremljanje prometa), imajo vedno vec avtomatikov
To so vsaj rekli na tej avtosoli, zdaj ne morem reci, da je povsod enako

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

velikBrokoli ::

Ravno nazaj z dopusta, bili v family hotelu, ogromno mladih staršev in otrok. Pri kosilu/vecerji opazil ogromno staršev, ki mulcem preprosto pred faco fuknejo telefon ali tablico z risanko, da je mir.

Nekateri res vzgajajo retardirane zombije, se ne cudim, da so rezultati slabi, najbrz bodo se slabsi.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

No to je pa taprava gikovska. Med faksom se dela še marsikaj drugega in nabira koristne izkušnje na raznoterih področjih. ;)

Miki N je izjavil:

delavec44 je izjavil:

No to je pa taprava gikovska. Med faksom se dela še marsikaj drugega in nabira koristne izkušnje na raznoterih področjih. ;)

A zato večina diplomantov pol nima pojma o pojmu na delovnem mestu?

Mato989 je izjavil:

Miki N je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mogoče. Samo si pa marsikdo babo najde ali saj nauči, kako si jo najti, kar tudi ni kar tako samoumevno in je še večji problem, družbeno gledano.

Miki N je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Miki N je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Mogoče. Samo si pa marsikdo babo najde ali saj nauči, kako si jo najti, kar tudi ni kar tako samoumevno in je še večji problem, družbeno gledano.

Če je edini način da si babo najdejo faks, pol je bolje da jih damo zastojn za 4 leta na NJIHOVE stroške v nek kampus pa naj tam bluzijo... bo ceneje... samo na njihove stroške ne na naše...

Faks se bojda plača ker rabimo usposobljen kader, ne pa zato da najdejo babnce...

gruntfürmich ::

p1nky je izjavil:

Miki N je izjavil:

Sem se enkrat pogovarjala z eno avtosolo. Ker ima vedno vec mladih tezave z upravljanjem vec stvari hkrati (obracanje volana, stopalke, spremljanje prometa), imajo vedno vec avtomatikov
To so vsaj rekli na tej avtosoli, zdaj ne morem reci, da je povsod enako

motorika je šla zelo dol, to je dejstvo.
ampak avtomatik-ročni pa je tudi stvar izbire. če delaš izpit na avtomatiku, ne smeš voziti ročnega. če pa delaš izpit za ročnega, pa lahko voziš avtomatika.
je pa verjetno dandanes večina novih avtov avtomatikov.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

velikBrokoli je izjavil:

Ravno nazaj z dopusta, bili v family hotelu, ogromno mladih staršev in otrok. Pri kosilu/vecerji opazil ogromno staršev, ki mulcem preprosto pred faco fuknejo telefon ali tablico z risanko, da je mir.

Nekateri res vzgajajo retardirane zombije, se ne cudim, da so rezultati slabi, najbrz bodo se slabsi.

Idiotski starši in pol... Garbage in garbage out.

djabi ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj bi se učil če te bo AI nadomestil? Tako da učenci so pametni, prilagajajo se svetu okoli njih. Najbolj glupo je hodit 20 let življenja v šolo za poklice, ki jih ne bo več.

Na eni strani se strinjam. Ampak malce dvomim, da bo UI/AI tako hitro začel kidati drek v štalah, brisal zadnjice v bolnišnicah/domovih starejših, kihal kosilo in pometal ulice ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Strateški" pogled in usmerjevanje visokošolskega izobraževanja v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22046807 (41954) WizzardOfOZ
»

Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10437017 (33734) bbbbbb2015
»

Mi smo univerza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16927939 (24633) TESKAn
»

Kronično pomanjkanje naravoslovno-tehničnega kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19332213 (24360) CaqKa

Več podobnih tem