» »

Povprečni dosežki slovenskih učencev so najslabši doslej

Povprečni dosežki slovenskih učencev so najslabši doslej

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 9
»»

twom ::

rtv slo

Povprečni dosežki Slovenskih učencev so najnižji doslej. Učenci so se najslabše doslej odrezali pri matematični, naravoslovni, računalniški in informacijski pismenosti. Največji upad pa je pri bralni pismenosti, torej razumevanju in uporabi prebranega.
Tisti ki bojo sedaj tule ful pametoval, verjetno spadajo v to skupino funkcionalno nepismenih...

vke4XC ::

twom je izjavil:

Slovenskih učencev

Niti ni čudno?

feryz ::

Kdo je to, Vinko Logaj?
A ta oseba dejansko obstaja?
Prvič slišim zanj.

Stikalo ::

Pomojem čisto pričakovan rezultat.

1. veliko tujcev, ki se verjetno še ne zanjdejo dobro
2. razsute družine
3. droge (telefoni)
4. kaj je spoh smisel vsega

Mulci imajo preveč telefon v rokah, premalo socialnih stikov. Kvaliteta pouka je verjento tudi vprašljiva. Rodnost je pri nas okoli 1,3.. čez 20 let bo verjetno 0,5 :D
Problem pa ni pri otorcih, ampak v družbi.

EU_zamašek- ::

vke4XC je izjavil:

twom je izjavil:

Slovenskih učencev

Niti ni čudno?

Saj je v naslovu pravilno.
Samo da ni s z, napačna raba rodilnika in gdo ...

LeQuack ::

Zakaj bi se učil če te bo AI nadomestil? Tako da učenci so pametni, prilagajajo se svetu okoli njih. Najbolj glupo je hodit 20 let življenja v šolo za poklice, ki jih ne bo več.
Quack !

DeeJay ::

twom je izjavil:

rtv slo

Povprečni dosežki Slovenskih učencev so najnižji doslej. Učenci so se najslabše doslej odrezali pri matematični, naravoslovni, računalniški in informacijski pismenosti. Največji upad pa je pri bralni pismenosti, torej razumevanju in uporabi prebranega.
Tisti ki bojo sedaj tule ful pametoval, verjetno spadajo v to skupino funkcionalno nepismenih...

do sedaj so kriva socialna omrežja.
V naprej pa AI, ki bo definitivno razsul celotno šolstvo.
Don't f with me.

endelin ::

Zakaj bi se sploh učil za poklic belih ovratnikov če isto naredi AI 100 hitreje? Drugo leto že 1000 hitreje8-O

Kayzon ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj bi se učil če te bo AI nadomestil? Tako da učenci so pametni, prilagajajo se svetu okoli njih. Najbolj glupo je hodit 20 let življenja v šolo za poklice, ki jih ne bo več.

Haha upam d trolas :))

FUCK OFF ::

Če bodo pa vsi influencerji, fighterji, nogometaši in streamerji, delo je za bedake. Krivda je na starših.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FUCK OFF ()

V večini se gre za spološno znanje o življenju, svetu in vrednotah. To ti jih v večini dajo starši, učitelji in okolica. Kar se tiče pa poklicev, dokler ni 100% sposobnih robotov, je še vedno ogromno poklicev, ki si jih vsak človek lahko priuči. Po tem, bo pa tako ali tako potrebna sprememba svetovnega sistema, ali bomo pa izumrli.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Kaj ti bo splošno znanje, če ne boš imel kje delati, ne boš imel za hrano ali streho nad glavo. Kaj ti bo pomagalo znanje zgodovine Slovenije ali Jugoslavije?
Quack !

FUCK OFF ::

LeQuack je izjavil:

Kaj ti bo splošno znanje, če ne boš imel kje delati, ne boš imel za hrano ali streho nad glavo. Kaj ti bo pomagalo znanje zgodovine Slovenije ali Jugoslavije?

Lahko boš efektivno zgodovinsko natančno trollal po ST na socialni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FUCK OFF ()

LeQuack je izjavil:

to ni več vprašanje šolstva ene države, ampak sveta.
Don't f with me.

Geeki so odrezali vejo skoraj vsem belim ovratnikom;(( :P
Learn to code:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je kapitalist, on hoče tako prihodnost brez ljudi.
Quack !

PluribusUnum ::

Upliv sanjačev na povprečno toleranco in stolčki..

Jaz se ne bi šolal za nekaj kjer ne uporabljaš svojih rok.

Vse kar se dela na PC lahko prevzame stroj čez nekaj let :/

Dfuck

Meizu ::

Tudi delo z rokami komot prevzame stroj.

Kot edini nezamenljivi poklic bo na koncu ostal najstarejši poklic - prostitucija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

A res? Kmalu bodo androidke dobile volilno pravico, ti pa tako ...

Glugy ::

Poslušajmo stroko pa sprejmimo ukrepe ki jih predlagajo.

KAVINSKY ::

LeQuack je izjavil:

To se dogaja že sedaj, ko fakultete bruhajo nezaposljivi kader, kateri potem z diplomo ali doktoratom delajo čisto nekaj tretjega, kar bi lahko že z dokončano srednjo šolo.

AI nima tu kaj veliko veze, prej to, da otroci še v plenicah dobijo telefon v roke, da dajo mir staršem. Namesto težkih filozofij o bodočnosti, identiteti, zavesti in kibernetičnih tehnologijah prihodnosti in smiselnosti učenja... se spakujejo na tiktoku.

Tralalero talala, Balerina capucina!

gruntfürmich ::

zabiti učitelji, zabiti starši, zabiti učenci, pa še več piflarije kot ko sem bil jaz mlad...
rezultat je čisto pričakovan.

koliko od vas trolčkov tule prebere navodila za naprave, ki jih kupite? in če jih preberete, jih razumete?

tule pade 95% folka...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Berem da so američani izumili neko novo matematiko v prvih razredih OŠ. Upam da ta bedarija ne pride k nam.

deskstar ::

Da je vsaka generacija neumnejša, je by design. Geoge Carlin je to že zdavnaj razložil, na primer tukaj na 39:44

"They don't want a population of citizens capable of critical thinking."

Odvisno od kdaj gledaš. Če gledamo daljše časovno obdobje od 100 let, so primerljivo otroci še vedno precej pametnejši.

feryz ::

Dve fore so tukaj.

Prvič so mulci leni kot fuksi. Kar ni čudno, glede na to, da jim je vse k riti prineseno. Ampak ta zadeva je rešljiva. Ena mini kriza in vsi bodo začeli migati, ker drugače ne bo šlo. Len si pač zato, ker si lahko.

Druga, mnogo bolj huda zadeva, pa je tista, ki je omenjena v članku. Mulci enostavno nimajo več logike ali drugače povedano, bralne pismenosti. Ker jo ne rabijo. Vse je na ekranih, nadrkajo se na pamet in naslednji dan pozabijo. Ko pa je treba dve stvari zložiti skupaj, sešteti 1 plus 1 ali 1 plus x, nastane tema. To pa ni tako lahko rešljivo. In šole niti ne delajo na tem. Zakaj bi? Država rabi glupe ovce, ki delajo in kimajo, plačujejo davke in mirno gledajo, ko se krade.

ššš ::

Z otroki nimam stika, mam pa na žalost s folkam, cca 20let+, ki zdej počas začenja delat. Kjerkol naletim na njih, so problemi. Dobesedno še nisem mel storitve v zadnjih letih, ki bi bla uredu opravljena. Vsi se obnašajo, kot da so direktorjevi otroci.

Miki N ::

endelin je izjavil:

Jaz se ne bi šolal za nekaj kjer ne uporabljaš svojih rok.

Vse kar se dela na PC lahko prevzame stroj čez nekaj let :/

Dfuck

"A vidiš un kvadrat pred sabo, zaslon? Če ja, potem te lahko Ejaj nadomesti. " ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

mtosev ::

Zanimivo, da pada. A so vse telefoni krivi?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Telefoni pa preveč Sloteha, po mojem. Kar dajte kolerirati pojav tega foruma z prihodom glupejših generacij. Vse se ujema!

EU_zamašek- je izjavil:

vke4XC je izjavil:

twom je izjavil:

Slovenskih učencev

Niti ni čudno?

Velika začetnica, ffs!

mtosev je izjavil:

zanimivo? a ne vidiš tega pri sebi?

Iz komentarjev na RTV članek,

Necak v prvem letniku poklicne soli pravi, da dijaki med uro lajajo ucitelju...

:))

Ej samo dejansko je nekaj totalno poglupilo folk. Mi imamo med sosedi eno zumerko, ki med normalnem pogovorm kar začne nekaj skovikati in vreščati (u uu iii iii), kot da bi jo kdo za rit grabil - pa jo ne - tako komunicira z zunanjem svetom. Dafuq? Kaj je to z mladežjo in spuščanjem čudnih glasov? Mislim pa to so že po vseh gaberitih odrasli ljudje! Samo nekako so "deevolvirali". :|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Blinder ::

Normalno, da padajo rezultati. Krivda gre na fukosestrične musulmane in na njihove "počasne" otroke.
Vprašljiv je vpliv AI, verjetno tudi AI niža rezultate.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

tony1 ::

delavec44 je izjavil:

Berem da so američani izumili neko novo matematiko v prvih razredih OŠ. Upam da ta bedarija ne pride k nam.

Daj link, to moramo videti :-D

Miki N je izjavil:

Iz komentarjev na RTV članek,

Necak v prvem letniku poklicne soli pravi, da dijaki med uro lajajo ucitelju...

:))

Ej samo dejansko je nekaj totalno poglupilo folk. Mi imamo med sosedi eno zumerko, ki med normalnem pogovorm kar začne nekaj skovikati in vreščati (u uu iii iii), kot da bi jo kdo za rit grabil - pa jo ne - tako komunicira z zunanjem svetom. Dafuq? Kaj je to z mladežjo in spuščanjem čudnih glasov? Mislim pa to so že po vseh gaberitih odrasli ljudje! Samo nekako so "deevolvirali". :|

to pa je neželjena posledica vključevanja vseh deviacij in strpnosti...

brbr21 ::

korona, načrtno zniževanje kriterijev v šolah(ker imamo kjao preveč dela) in glavno - ker kapitalu tako ustreza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skozi TV, so. omrežja.... po poti Idiocracy.

Predvsem pa z naskokom največjemu kapitalistu na tej mali modri piki, ob katerem so razni muskovići, nvidie, sladkornihrbčki, naftarji..... zaokrožitev na tretji decimalki! ;(

Mato989 ::

Problem je ker v šolah učimo preveč balasta, namesto koristnih zadev... učenci bi morali imeti 4 ure gospodinjstva na teden in 4 ure finančne pismenosti o vlaganju, izračunu plač itd... namesto balast in pregloboko učenje biologije, kemije, fizike itd... ti predmeti morajo biti osnove... v osnovni šoli
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

vke4XC je izjavil:

EU_zamašek- je izjavil:

vke4XC je izjavil:

twom je izjavil:

Slovenskih učencev

Niti ni čudno?

Velika začetnica, ffs!

A hočeš povedati, da ni bil ziher in je napisal enkrat pravilno z malo, nato pa nepravilno z veliko ...

Zvito, moram priznati. Čeprav bi mu moral prfoks/a odbiti vse možne točke za tak "manever".

toro69 ::

Mato989 je izjavil:

finančne pismenosti o vlaganju,

Ste fuknjeni? Smisel življenja vlaganje? Rast, rast rast... Enkrat se bo končalo.

Prav težijo vsi s tem vlaganjem ...
Verjetno kot pomanjkanje drugega vlaganja, pa ne mislim ozimnice.

Dosti bolje je vedeti, da iz nič ni nič.

deskstar ::

Mato989 je izjavil:

Problem je ker v šolah učimo preveč balasta, namesto koristnih zadev... učenci bi morali imeti 4 ure gospodinjstva na teden in 4 ure finančne pismenosti o vlaganju, izračunu plač itd... namesto balast in pregloboko učenje biologije, kemije, fizike itd... ti predmeti morajo biti osnove... v osnovni šoli

To delajo v waldorfski šoli. Najprej izdelujejo stvari z rokami, črke in številke pridejo precej kasneje. Tako dobijo ven ljudi, sposobne misliti s svojo glavo. Učijo jih prav tako učitelji, ki mislijo s svojo glavo. Na primer kovid ukrepe so gladko ignorirali.

EU_zamašek- je izjavil:

A hočeš povedati, da ni bil ziher in je napisal enkrat pravilno z malo, nato pa nepravilno z veliko ...

Zvito, moram priznati. Čeprav bi mu moral prfoks/a odbiti vse možne točke za tak "manever".

Profesionalni MSM novinar (ali novinarka) je že zajebal v naslovu, tako sem mislil - je pa aluzija na nekatere (zelo znane, prepoznavne in ponavljujoče se) forumske slovenistične naciste, ki v političnih temah sogovornikom tendenciozno očitajo nepravilnost rabe slovenskega jezika v forumskih debatah - ne pa tudi prisilno financiranim MSM novinarjem v naslovih. Za računalnikom se lažje piše, iz čakalnice niti ne :D

PS: Sem preveril, je že popravljeno, ampak sled ostaja! Ni se mi ljubilo delati zaslonskega posnetka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vke4XC ()

Mato989 ::

deskstar je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To delajo v waldorfski šoli. Najprej izdelujejo stvari z rokami, črke in številke pridejo precej kasneje. Tako dobijo ven ljudi, sposobne misliti s svojo glavo. Učijo jih prav tako učitelji, ki mislijo s svojo glavo. Na primer kovid ukrepe so gladko ignorirali.

Problem waldorfske šole (po moje) je v tem, ker dajo vseeno premalo povdarka na naravoslovne predmete ter IT... Dejansko v šoli ni osnovne šole, kjer bi se otroke večinoma usmerilo v elektro-računalniško smer skupaj z učenjem osnov ekonomije, podjetništva in izračuna plač (osnov računovodstva) in veliko mero gospodinjstva torej osnov zdravega kuhanja , likanja ipd...... Ti predmeti so zastopani skoraj nIČNO v strukturi osnovnih šol, so pa močno zastopani družboslovni
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz je izjavil:

Dve fore so tukaj.

Prvič so mulci leni kot fuksi. Kar ni čudno, glede na to, da jim je vse k riti prineseno. Ampak ta zadeva je rešljiva. Ena mini kriza in vsi bodo začeli migati, ker drugače ne bo šlo. Len si pač zato, ker si lahko.

Druga, mnogo bolj huda zadeva, pa je tista, ki je omenjena v članku. Mulci enostavno nimajo več logike ali drugače povedano, bralne pismenosti. Ker jo ne rabijo. Vse je na ekranih, nadrkajo se na pamet in naslednji dan pozabijo. Ko pa je treba dve stvari zložiti skupaj, sešteti 1 plus 1 ali 1 plus x, nastane tema. To pa ni tako lahko rešljivo. In šole niti ne delajo na tem. Zakaj bi? Država rabi glupe ovce, ki delajo in kimajo, plačujejo davke in mirno gledajo, ko se krade.

In kaj potem ti narediš, ko dobiš take 20 letnike v firmo?

Machete ::

90% prihajajoče populacije je itak na ravni amebe.
To vidim, ker sem starš in ker vidim na firmi nove generacije.
To da je Stevo izvoljen ni še nič. Wait and see.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

tony1 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Daj link, to moramo videti :-D

https://www.dreambox.com/math/guides/ne...
https://www.mathnasium.com/math-centers...

Lahko da je nova metoda za ene otroke bolj razumljiva, samo ni za vse. Moti me pa predvsem, da vztrajajo pri postopku in ne priznavajo pravilnih rezultatov dobljenih na drugačne načine.

Zgodovina sprememb…

Bellator ::

delavec44 je izjavil:

A lahko poveš kaj več oziroma daš konkretno povezavo?

Ehh, za trenutek sem bil prepozen.

delavec44 je izjavil:

Moti me pa predvsem, da vztrajajo pri postopku in ne priznavajo pravilnih rezultatov dobljenih na drugačne načine.

Verjetno smo vsi imeli takšnega profesorja, ki je kaznoval rezultat dobljen po drugačnem postopku.

brbr21 je izjavil:

korona, načrtno zniževanje kriterijev v šolah(ker imamo kjao preveč dela) in glavno - ker kapitalu tako ustreza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skozi TV, so. omrežja.... po poti Idiocracy.

Meni se zdi, da je matematika na splošni maturi bolj zahtevna, kot je bila pred covidom.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Mato989 je izjavil:

deskstar je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem waldorfske šole (po moje) je v tem, ker dajo vseeno premalo povdarka na naravoslovne predmete ter IT... Dejansko v šoli ni osnovne šole, kjer bi se otroke večinoma usmerilo v elektro-računalniško smer skupaj z učenjem osnov ekonomije, podjetništva in izračuna plač (osnov računovodstva) in veliko mero gospodinjstva torej osnov zdravega kuhanja , likanja ipd...... Ti predmeti so zastopani skoraj nIČNO v strukturi osnovnih šol, so pa močno zastopani družboslovni

Izračun plač v OŠ? To je samo za srednjo ekonomsko, v praksi so bolj pomembne pravne fore glede tega ... Za vse ostale pa je obrestno obrestni račun, in razlike med obrestnimi merami, obrazložitev pojmov kredit, fiksno itd. To je spet snov za srednjo ...
««
«
1 / 9
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Strateški" pogled in usmerjevanje visokošolskega izobraževanja v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22046807 (41954) WizzardOfOZ
»

Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10437017 (33734) bbbbbb2015
»

Mi smo univerza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16927939 (24633) TESKAn
»

Kronično pomanjkanje naravoslovno-tehničnega kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19332213 (24360) CaqKa

Več podobnih tem