Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
nejc_nejc ::

Pithlit ::
kaj pa je na tej stezi nevarno
dotični kolesar je totalni egoist, ogroža ostale udeležence v prometu, ne spoštuje pravil
in za povrh bo še pizdil, če mu boš kaj rekel ali mogoče zahupal
V ZS mi napisi, se dobiva na tocno tej cesti, dobis karbon specialko, in peljes 35-40 km/h po tem pump tracku. Jaz se peljem z avtom vstric s tabo in te snemam. Potem si dolzen v tej temi napisat na kratko kaj si dozivel in kaj nisi razumel.
AFAIK je omejitev 25. Za kaj več pejdi na velodrom.
Če se ne moreš pravil držati pol se pač ne vozi. Vsaj tako se zabrusi vsem ostalim uporabnikom voznih površin. Zakaj misliš da si ti pa neka izjema? Samo zato ker si dal 10k za bicikel?
Life is as complicated as we make it...
Nazz ::
Muc muc :*
(Da ne bo agresivno)
Nejc_nejc se ubije pri 25km/h po tej kolesarski s specialko. Sem ga povabil, pa ne upa peljat :/
(Da ne bo agresivno)
dotični kolesar je totalni egoist, ogroža ostale udeležence v prometu, ne spoštuje pravil
V ZS mi napisi, se dobiva na tocno tej cesti, dobis karbon specialko, in peljes 35-40 km/h po tem pump tracku. Jaz se peljem z avtom vstric s tabo in te snemam. Potem si dolzen v tej temi napisat na kratko kaj si dozivel in kaj nisi razumel.
Če se ne moreš pravil držati pol se pač ne vozi. Vsaj tako se zabrusi vsem ostalim uporabnikom voznih površin. Zakaj misliš da si ti pa neka izjema? Samo zato ker si dal 10k za bicikel?
Nejc_nejc se ubije pri 25km/h po tej kolesarski s specialko. Sem ga povabil, pa ne upa peljat :/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nazz ()

Pithlit ::
(Da ne bo agresivno)
Pridi med talente. Bomo tam diskutirali. Če si seveda upaš.
Namesto Nejca se pa lahko jaz peljem, ampak ne odgovarjam za škodo na tvoji karbonski specialki. Dil?
Life is as complicated as we make it...
Magic1 ::
Na kolesarski ni omejitev 25km/h! To je zgolj za prevozna sredstva s dodatnim pogonom! S specalko lahko na noge goniš poljubno hitro.
Magic
c23po ::
PacificBlue je izjavil:
Nekatere kolesarske steze so bolj nevarne kot pa sama cesta.
To ni kolesarska, ampak pump track po plocniku!
Ker je tisto pump track, se je kolesar odločil, da bo on pump motnja na vozišču. Prav je, da ga je nekdo prej ozmerjal z egoistom.
Računalniki nimajo spominov.
(Da ne bo agresivno)
Pridi med talente. Bomo tam diskutirali. Če si seveda upaš.
Namesto Nejca se pa lahko jaz peljem, ampak ne odgovarjam za škodo na tvoji karbonski specialki. Dil?
Kaksno skodo? Limit je 110 kg.
iso2000 ::
Ja, o kolesarskih pri nas bi lahko človek napisal cel roman. Verjetno bi lahko vsako poglavje namenil osebni izpovedi organa v telesu. Preruka itak vse. Iz tega vidika ni čudno, da se kolesarji izogibajo/mo določenih odsekov. Ponekod so kolesarske steze res pump tracki/trening za rodeo. Pa ni važno kakšno kolo imaš. Tudi 40 let star železen rogovc ne bo pomagal. In največkrat so problematične prav vpadnice v mesto - izkušnje imam z Ljubljano. Ne vem, kako je to povezano z idejo o trajnostni mobilnosti, takele ceste vsekako odbijajo ljudi, da bi se vozili na delovno mesto. Na eni strani pump track kolesarska, na drugi pa prepolna cesta pleha. Pri prvem križišču lahko pa kar šotor postaviš, pa čakaš božjo voljo, da te bo kdo spustil. Pa se zraven zadevaš z izpušnimi plini. Ampak politikov so pa polna usta zeleni prehod, pa trajnostna mobilnost, pa teden brez avta pa podobne bedastoče. Bi bilo treba it pogledat na Dansko ali pa Nizozemsko, kako se dela kolesarska infrastruktura...
Omejitev hitrosti pa na kolesarski pravzaprav ni, če poganjaš na žgance. Ostale naprave so pa omejene na 25 km/h. O egoizmu udeležencev v prometu in zasedanju pasov, pa vsega ostalega. To je pač odraz splošne prometne kulture. Tudi mamice, ki furajo voziče po kolesarski so probelmatične, pa vrli avtomobilisti, ki parkirajo na kolesarskih, "sam za pet minut", pa seveda tudi kolesarji iščeno bližnjice kjer se da. Delno zaradi slabe/neustrezne infrastrukture, pa seveda tudi zaradi nekulture. Niso to sedaj spet neke izjeme. So pa kolesarji vseeno malo posebna sorta, saj s tem ko delajo "pi*darije" dajejo svoja jajca na tnalo. Avtomobilisti imajo vseeno nekje 2 tone pleha okrog sebe.
Omejitev hitrosti pa na kolesarski pravzaprav ni, če poganjaš na žgance. Ostale naprave so pa omejene na 25 km/h. O egoizmu udeležencev v prometu in zasedanju pasov, pa vsega ostalega. To je pač odraz splošne prometne kulture. Tudi mamice, ki furajo voziče po kolesarski so probelmatične, pa vrli avtomobilisti, ki parkirajo na kolesarskih, "sam za pet minut", pa seveda tudi kolesarji iščeno bližnjice kjer se da. Delno zaradi slabe/neustrezne infrastrukture, pa seveda tudi zaradi nekulture. Niso to sedaj spet neke izjeme. So pa kolesarji vseeno malo posebna sorta, saj s tem ko delajo "pi*darije" dajejo svoja jajca na tnalo. Avtomobilisti imajo vseeno nekje 2 tone pleha okrog sebe.

Miki N ::
Vidim, da so Člani že ponotranjili naftno krizo in so pripravljeni na neizogiben spopad s Kolesarji. Mad Max na biciklih.
sploh pa ne razumem KOLESARJEV, ki vozijo za zdrav duh v zdravem telesu, ter IŠČEJO BLJIŽNICE ter ovirajo vse ostale udeležence v prometu.
matr, pa pojdite naokoli, saj je ista pašta km več gor ali dol
tudi če bi hotel sprejeti tvoje vabilo ne bo šlo me je mal več skupaj:
sem pa sorazmerno sestavljen, da ne bo pomote
sem pa sorazmerno sestavljen, da ne bo pomote
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Magic1 ::
Strikno gledano s specalko sploh nimaš kaj delat v Ljubljani in okolici. Tukaj se telovadi s Beciklj-em, ki ne gre nikamor pri konkretnem poganjanju.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
sploh pa ne razumem KOLESARJEV, ki vozijo za zdrav duh v zdravem telesu, ter IŠČEJO BLJIŽNICE ter ovirajo vse ostale udeležence v prometu.
sem pa sorazmerno sestavljen, da ne bo pomote![]()
Pa smo nasli problem sitnob in antikolesarjev na slo-tech

Kretencr ::
Tukaj posplošuješ vse po spisku. Ledice so danes zastonj in dejansko porabijo ~90% manj štroma za isti učinek. TČ daje ogrevanje praktično zastonj - na leto plačam 350€ štroma za komplet ogrevanje 135m2 bajte. Kaj torej ne drži?Večji problem je, da če bo folk električarje _res_ rabil bo še dražji.
A unih Wolt Indijcev se pa ne da nahecati, da bi rikše vozili?![]()
Sej imamo dost primerne analogie iz preteklosti.
Najprej "kupite dražje sijalke da boste šparal!", pol "kupite še dražje ledice da boste šparal!" pa "kupite še dražje A+++ aparate da boste najbolj šparal!"... položnice so pa, šment, še kar višje. Pa nekje vmes je bilo "toplotne črpalke da bo ogrevanje praktično zastonj..." in so spremenili obračunavanje tko da je nekaj folka kr nasankalo.
Pri EV bomo pa še videli in je dejansko malo drugače. Cena štroma je ponavadi nekje x3 glede na ceno/MWh fosilnih goriv. Ampak tudi izkoristek štroma za premikanje je nekje 3x višji kot pri fosilcu, torej bi moral biti teoretično na istem kot pri fosilcu. Je pa res, da z več sončnic v mreži in dinamičnim polnjenjem se da to ceno močno zbiti dol.
Saj bi rekel nekaj pa raje ne bom, bo Pithlit povedala kako stvari stojijo!!!1
iso2000 ::
To se strinjam s teboj. Kadar se sam spravim na kolo za šport, zabavo in hobi, izbiram stranske, manj prometne ceste ali makedame, steze itd. Nimajo pa vsi te možnosti. "Pocestniki" rabijo cesto. Pa najraje so v čredi, pa da jih čez jajčka šponajo hlače, pa "prijeten občutek" prešvicane pene na riti, pa "cokle" na nogah, pa strava odseki in geli in FTP, pa VO2 itd ;-). Vsakemu svoje. Jaz sem to cestno sceno na kratko probal, pa mi ne paše. V prvi vrsti zaradi prometa.
Ko gre za pot po opravkih, v službo ipd, pa seveda vsi ponavadi izbiramo najkrajšo/najhitrejšo pot. Ali se tudi v avtih malo okrog fijakate, tako za štos, zjutraj pred službo?
Ganon ::
sem pa sorazmerno sestavljen, da ne bo pomote![]()
Pa smo nasli problem sitnob in antikolesarjev na slo-tech![]()
zakaj problem,
če se pa vozite po voznem pasu namenjenem vozilom z motorjem,
zraven je pa s SLIKICO označena kolesarska steza
torej kdo je tu sitnoba
vsi poldanski pravniki, polna usta pravil, vozijo se pa v neskladju z zakonodajo
in za povrh še opravičujejo zadevo ter si izmišljujejo 1001 izgovor, s karbonsko specialko se ne da
tudi z trgovskim vozičkom, se ne gredo cestnohitrostnih dirk

Miki N ::
tudi z trgovskim vozičkom, se ne gredo cestnohitrostnih dirk
Dobro samo kaj je to proti dirkam za veliko nagrado - Rom Prix (dirkališče Maribor Qlandia), o katerih je poročal član floyd1 v temi "Ali imamo policijo"? Me prav zanima kako bi si tam upali delati red.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
feryz ::
Vseeno bumpi na tej kolesarski izgledajo mnogo bolj nedolžno kot cestne ovire v coni 30.
Tam je šele k... tudi za kolesarje.
Čeprav... karbonski koledarji itak ne smejo v cono 30. Jim lahko izpit vzamejo zaradi brzine.
Tam je šele k... tudi za kolesarje.
Čeprav... karbonski koledarji itak ne smejo v cono 30. Jim lahko izpit vzamejo zaradi brzine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
še dobro, da so rešetke obrnjene pravokotno na smer vožnje
tam bi karbonsko specialko lahko parkiral
tam bi karbonsko specialko lahko parkiral
V bistvu bi lahko, ja.
Ti sedis na jajcah na biciklu?
Nevarne za jajćka v spandexu - en napačen "pump" in ajajaj!
Ti sedis na jajcah na biciklu?
Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::
Če je kolesarska slaba se pritoži usreznim organom, ne da pa delaš gužvo na cesti.
Jaz bi se take ceste s kolesom pač izogibal.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
feryz ::
A če je na cesti ležeči policaj, grem tudi jaz lahko z avtom po vzporedni kolesarski?
Ker zafire je vseeno malo škoda za tiste kuclje. Pa še prašnike mi prešeklja.
Bi se peljal še z bencinom po stari ceni. Če se lahko to šteje kot olajševalna okoliščina.
Bi se peljal še z bencinom po stari ceni. Če se lahko to šteje kot olajševalna okoliščina.
A če je na cesti ležeči policaj, grem tudi jaz lahko z avtom po vzporedni kolesarski?
Lahko menjamo. Sem takoj za.
WizzardOfOZ je izjavil:
Če je kolesarska slaba se pritoži usreznim organom, ne da pa delaš gužvo na cesti.
Jaz bi se take ceste s kolesom pač izogibal.
Po tej cesti se vozim samo z avtom. Svojo zafiro.
Zgodovina sprememb…

Kretencr ::
floyd1 ::
Bolj verjetno je, da samo že dolgo niste... khm, khm. Kar se tudi kaže v komentarjih. Pa brez zamere.
joez7 ::
Na kolesarski ni omejitev 25km/h! To je zgolj za prevozna sredstva s dodatnim pogonom! S specalko lahko na noge goniš poljubno hitro.
Mogoče tole https://vozimse.si/cpp/3-kolesarske-zmo...
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
bm1973 ::
Seveda obstajajo tudi primeri slabo urejenih ali prekinjenih kolesarskih poti. Če so te res nevarne ali pa je vožnja s kolesom onemogočena, lahko uporabite cestno vozišče. A takšni primeri naj bodo izjema, ne pravilo.
Takih je večina...
Plus, kolesarske so polne pešcev, sploh izven naselij...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
joez7 ::
Tegale bi morali met na mizi naši vrli načrtovalci (plačniki) poti https://arhiv2023.skupnostobcin.si/wp-c... tak pa je vse skupaj zmažek.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Telbanc ::
https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/1752...
Ok, pravi Vrto, da gremo zaj ćez 2 evra za litrćek dizla. Novinarka je vehementno potrdila, da marže naftnih trgovcev ostajajo kot prej.
Ok, pravi Vrto, da gremo zaj ćez 2 evra za litrćek dizla. Novinarka je vehementno potrdila, da marže naftnih trgovcev ostajajo kot prej.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
kuglvinkl ::
ja, sej drugač se trgovcem ne bo splačalo prodajat in so najel NSi za lobiranje.
Ti prfuknjenci skupaj z RKC res misljo, da smo vsi zabiti kot štange.
Ti prfuknjenci skupaj z RKC res misljo, da smo vsi zabiti kot štange.
Your focus determines your reallity
delavec44 ::
Vlada iz izračuna cene bencina in dizla črtala biokomponente
Glede predlogov za popolno odpravo oziroma dodatno znižanje marž trgovcev je dejal, da je marža v Sloveniji z 11,5 centa na liter med najnižjimi v EU in da je pri poseganju v marže treba upoštevati tudi stroške trgovcev in predvsem zagotavljati nemoteno oskrbo z naftnimi derivati. "Potrebujemo pametno ravnovesje. Na eni strani moramo narediti vse, da ublažimo posledice visokih cen za gospodarstvo in ljudi, na drugi pa moramo zagotoviti, da bo oskrba z gorivi nemotena," je poudaril Vrtovec.
Glede predlogov za popolno odpravo oziroma dodatno znižanje marž trgovcev je dejal, da je marža v Sloveniji z 11,5 centa na liter med najnižjimi v EU in da je pri poseganju v marže treba upoštevati tudi stroške trgovcev in predvsem zagotavljati nemoteno oskrbo z naftnimi derivati. "Potrebujemo pametno ravnovesje. Na eni strani moramo narediti vse, da ublažimo posledice visokih cen za gospodarstvo in ljudi, na drugi pa moramo zagotoviti, da bo oskrba z gorivi nemotena," je poudaril Vrtovec.
PROTEINSKI ::
Dokler bo še za točit, je ok. Kaj pa ko boš želel dat 5€ za litrčk in bo samo pihal zrak iz pištole na pumpi? 
Bicikli so že šli gor za 30%.
Bicikli so že šli gor za 30%.
SambaShare ::
Neumno vprašanje. Pribitek za biogoriva je torej fiksen. V samem gorivu je biogoriva DO pribitka? Kdo ve točen procent?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()
otago ::
Na sliki je Streliška ulica v Mariboru. Na desni strani so 3 ali 4 slepe ulice z več vrstnimi hišami. Novogradnje 90m2, atrij+2parkinga so ranga 450k€. Celotna Streliška(rondo Ljubljanska do križišča Ulica Pohorskega odreda) je preozka, pločniki delno urejeni, mnogo izhodov hiš in vhodov slepih ulic. Novo preplasteno nekaj let nazaj. Ob vsakem dežju se utapljajo, ker preslabo odvodnjavanje. Je smrtno nevarno za kolesarje(družine, otroke) na kolesarki. Edini način je vožnja po cestišču. Ko bo obvoznica končana, bo bolje.
Pametno ravnovesje je bilo pred dvigom marž. V smislu tega kar se je dogajalo v svotovni politiki. Sam Jajčo in kompanija so verjeli Trumpu, da Iran zahteva razgovore o miru......Torej Jajčotu so se zgodile še ene Ameriške volitve.
Dvig marž trgovcem, je bil velik strel te vlade v lastno koleno. Če bi to naredili v času nekeih stabilnih razmer v svetu, bi šlo še nekak skoz.
Sedaj se te marže fino kar naprej pogrevajo, in to je super. Super je to ker odpirajo vedno več front, zaj so si na grbačo spravili še JS z unimi čudnimi, da jih bodo 50.000 prestavili v gospodarstvo. Kdo ma mal pojma o pojmu, bo mal razmislu o tem kaj bo z diplomiranimi družboslovci v gospodarstvu, kjer se največ rabijo varilci, avtoprevozniki, strežniki, osebni asistenti.....torej družboslovce z dokaj visoko izobrazbeno strukturo bi Jajčo spravil v gospodarstvo rintat na minimalca da bi tam probali, kaj je to življenje.....zaj ko so si vzeli lepe kredite, da so lah kupli stan, avto....vsaj tko sem jaz razumel zadevo. Drugo je, če mislijo pod to pretvezo narest neko privatizacijo, kar je nova stopnja neoliberalizma. Super je tud to, da se plače v JS ne bodo več uskladile, "ker ni denarja", ob tem se za 300 milijonov dviga postavka za orožje....nice, very nice.
Te v Js je že srečala pamet, politika in podpora Jajčotu se konča tko ko se je končala pri cepljenju. Pri lastni ri.i. Overjeni podpisi za interventni so zaj zdivjali. Motenj pro oddaji podpisov ni več.
Zgodovina sprememb…
To misliš? Če ja, nisi pravilno razumel zadeve.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/j...
Pri tem je poudaril, da zaradi prestrukturiranja nihče ne bi smel ostati brez službe, temveč naj bi šlo za postopno in mehko preusmerjanje zaposlenih.
Pri tem je poudaril, da zaradi prestrukturiranja nihče ne bi smel ostati brez službe, temveč naj bi šlo za postopno in mehko preusmerjanje zaposlenih.
ššš ::
SambaShare je izjavil:
Neumno vprašanje. Pribitek za biogoriva je torej fiksen. V samem gorivu je biogoriva DO pribitka? Kdo ve točen procent?
Oznake E5, E10 in E15 pomenijo delež bioetanola (alkohola), ki je primešan bencinu. Številka pove največji možni odstotek etanola v gorivu.

SambaShare je izjavil:
5, 7 ali pa 10%
SambaShare je izjavil:
Oznake E5, E10 in E15 pomenijo delež bioetanola (alkohola), ki je primešan bencinu. Številka pove največji možni odstotek etanola v gorivu.
Kje je pa E15?
E5, E7 in E10 sem že videl, E15 pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Jaz bom tankal, dokler se bo dalo E5. Že to je dost smeti v gorivu.
enavlaka ::
Za moderni avto je vseeno, kar je manj od največjih toleranc računalnika.
Se že nastavi sam
Se že nastavi sam
tony1 ::
To misliš? Če ja, nisi pravilno razumel zadeve.
O reorganizaciji nam razlaga človek, ki ma končano staro sorbonsko FDV, smer obramboslovje. O zadevi se mu niti ne sanja, tko ko ne unim "teologom iz NSI", ki so že dokazali svojo poslovno sposobnost, ko so v državo navrtali milijardno luknjo z ZVon 1, Zvon 2. Ob tem razlaga o blaginji, ki da nas bo "prizadela", z uvedno socialne kapice na 7500 evrov, ne pove pa da bo Brodnjak, zaposlen v banki, ki smo jo mi sanirali, pokasiral na mesec 20000 evrov več. Ostali pa nekaj evrov, in to je "blaginja za vse".
Nihče ne bi smel ostati brez službe, itak da ne če boš šel kapitalistu rintat za minimalca, in opravljat delo, ki ga nihče noče opravljat. Da o mehkem in postopnem preusmerjanju 50.000 niti ne govorim, ker se verjetno niti on, niti nesposobni teologi, ki ga obkrožajo ne zavedajo, kaj pomeni preusmerit 50.000 ljudi.
Zgodovina sprememb…
tony1 ::
Pomešao si, bre, Stojane, pokojni muž bio je Hrvat, a ona je naša.
Kranjska sorbona je povsem drug faks.
Kranjska sorbona je povsem drug faks.
Še vedno ne razumeš. Da ne ostane brez službe pomeni, da ne more iti k kapitalistu. Ker potem de facto ostane brez JU službe.
Ne vem ali ti vse to pljuvanje megli razumevanje?
Ker je težko, najbolje da niti ne začnemo?
Ne vem ali ti vse to pljuvanje megli razumevanje?
Ker je težko, najbolje da niti ne začnemo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()