Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
programmer ::
Samo se tisti tvoj post od prej potem pa konec:
1. Spet tvoj specifičen primer bloka, kjer si v tvoje specifičnem orineru ne mores instalirat lastne polnilnice.
2.Močno dvomim za bi mogu primaknit 5k€. Za 5 k€ vsaga skup že dobiš mali mestni avto ranga Zoe z lastniško baterijo.
3. Gremo na elektriko polnilnice so nekje po 4 € na 100 km, torej bi prihranil 6 € na 100 km, Petrolove po dobre 3 €, torej 7 € prihranka na 100 km.
Torej lahko prodaš svojega zdajsnjega ICE za 10k kot si napisal in si za isti ali precej manjsi denar kupis rabljenega elektricnega brez doplacila, pri 20kkm na leto bos prispral 1400 € vsako leto, ena povprečna plača vsako leto več, kar ni malo.
Redno servisiran, bencinar, mala poraba (manj kot 10€/100km mestne vožnje). Trenutna vrednost avta manj kot 10k eurov. Vozen še bo vsaj 5-10 let mogoče celo 15 let. Menjava za električarja se mi ne splača, ker je avto v odličnem stanju in če bi električni avto polnil na polnilnicah bi me prišlo 6-7€/100km vožnje. No go v mojem primeru. Bi moral prodati ta avto in kupiti neki zvožen električar z 200k km in zraven primakniti vsaj 5k eurov. Se ne splača.
1. Spet tvoj specifičen primer bloka, kjer si v tvoje specifičnem orineru ne mores instalirat lastne polnilnice.
2.Močno dvomim za bi mogu primaknit 5k€. Za 5 k€ vsaga skup že dobiš mali mestni avto ranga Zoe z lastniško baterijo.
3. Gremo na elektriko polnilnice so nekje po 4 € na 100 km, torej bi prihranil 6 € na 100 km, Petrolove po dobre 3 €, torej 7 € prihranka na 100 km.
Torej lahko prodaš svojega zdajsnjega ICE za 10k kot si napisal in si za isti ali precej manjsi denar kupis rabljenega elektricnega brez doplacila, pri 20kkm na leto bos prispral 1400 € vsako leto, ena povprečna plača vsako leto več, kar ni malo.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: antiTrol ()
DeeJay ::
programmer je izjavil:
Živim v bloku
Ti osebno živiš v bloku, večina ljudi pa v hišah, nobenega ne briga tvoj osebni specifičen primer, govorimo na splošno za večino ljudi.
večino ljudi, ki jih omenjaš je 65%, 35% jih živi v blokih ali večstanovanjskih hišah. Nekateri od teh seveda imajo lastne garaže in dostop do polnilnice, sam velika večina pa ne. Na podlagi tega brez problema ocenimo, da je 25-30% ljudi brez dostopa do lastne polnilnice.
Don't f with me.
programmer je izjavil:
večina nima časa, da se na poti na dopust moreš zmes ustaviti za 1-2 uri, da dofilaš avto in zmes moliti, da bo polnilnica prosta
770 km dolga pot na kateri se večina dizelašev ustavi vsaj 2x za 20 minut potrebuje s Teslo in ostalimi podobnimi avti samo 36 minut polnjenja. Torej:
1. Večina ljudi sploh ne gre tako daleč z avtom na dopust.
2. Tisti ki pa grejo, jim pot ne traja nič več kot z dizlom.
Še enkrat slika:
Se pa EV splača tistim, kateri živijo v hišah.Tako ja, torej večina ljudi.
po možnosti sončno elektrarno.
Ni nujna za to da se električni avto splača, seveda pa pomaga pri tem.
Naredi isto pot do Bolgarije, me zanima kokrat boš polnil samo 36 minut.
Tudi do Bolgarije je podobno, 20 do 30 minutni postanki, ki jih vsi dizelasi delate na vsake 2 do 3 ure zadostujejo da se vmes nafila Tesla, brez da bi bilo potrebno kaj čakat. Sicer pa znas tud sam: aplikacija se imenuje A better route planner. Zdej pa dost o tem.
programmer je izjavil:
Živim v bloku
Ti osebno živiš v bloku, večina ljudi pa v hišah, nobenega ne briga tvoj osebni specifičen primer, govorimo na splošno za večino ljudi.
večino ljudi, ki jih omenjaš je 65%, 35% jih živi v blokih ali večstanovanjskih hišah. Nekateri od teh seveda imajo lastne garaže in dostop do polnilnice, sam velika večina pa ne. Na podlagi tega brez problema ocenimo, da je 25-30% ljudi brez dostopa do lastne polnilnice.
30 % slovencev zivi v blokih, pol od tega nekje ima al lastno garazo al lastno parkirno mesto ali pa se lahko zmeni in dogovori za lastno polnilnico, ki si jo deli vec uporabnikov. Problem ima nekje 15, morda 20 % Slovencev. Zdej pa res dost o tem.
Zgodovina sprememb…
kamiKaZaA ::
programmer je izjavil:
Zdej pa dost o tem.
Prosim, drži se tega. Si napisal svoje. Smo prebrali. Sedaj se pa prosim več ne ponavljaj in nam ne piši o EV v tej temi. Hvala.
programmer je izjavil:
Tudi do Bolgarije je podobno, 20 do 30 minutni postanki, ki jih vsi dizelasi delate na vsake 2 do 3 ure zadostujejo da se vmes nafila Tesla, brez da bi bilo potrebno kaj čakat. Sicer pa znas tud sam: aplikacija se imenuje A better route planner. Zdej pa dost o tem.
v idealnem svetu, kjer bi bilo vedno brez čakanja še najmanj enega pred tabo, ki tudi rabi 30 minut. Pri klasičnem avtomobilu ne rabiš ničesar planirat in je pot spontana, pač nisi suženj lastnega avtomobila.
Don't f with me.
Ja če si opazil sem zadnje pol ure komentiral tvoja dva posta v katerih si naštel obilo zacajujočih imformacij, če ne bi, potem tud jst ne bi komentiral.
To da si suženj po lastnega avtomobila so samo pravljice petrol in dizelhedov, v praksi pa bos zvedel da temu ni tako ko boš sam sprobal ali pa povprašak znanca /sodelovca, ki elektricni avto ima. Folk lepo pove, v zadnje par letih z EVjem je na hitro polnilnico čakal samo ene 2x po 10 ali 15 minut. Pogoj je seveda domače polnjenje.
programmer je izjavil:
v idealnem svetu, kjer bi bilo vedno brez čakanja še najmanj enega pred tabo, ki tudi rabi 30 minut. Pri klasičnem avtomobilu ne rabiš ničesar planirat in je pot spontana, pač nisi suženj lastnega avtomobila.
To da si suženj po lastnega avtomobila so samo pravljice petrol in dizelhedov, v praksi pa bos zvedel da temu ni tako ko boš sam sprobal ali pa povprašak znanca /sodelovca, ki elektricni avto ima. Folk lepo pove, v zadnje par letih z EVjem je na hitro polnilnico čakal samo ene 2x po 10 ali 15 minut. Pogoj je seveda domače polnjenje.
Zgodovina sprememb…
trancer01 ::
Kaj tu se vedno ista oseba reinkarnira pod različnimi nicki in širi evangelij električne propagande?
ps: od Ljubljane do Dunaja in nazaj prejsnjs slika kaže da rabiš 39 minut polnjenja, to je če štartaš z 90 % baterije, kot je po defaultu nastavljeno, ce štartaš s polno je samo 36 minut in v 7,5 vožnje in 770 kilometruh tudi dizel naredi vsaj toliko postankov.
Pa kva jamraš in govoriš neumnosti? Kaksen evangelij, ko kdo uničuje tvoj dizelski evangelij si pa ves penast? Bodi srečen da sem ti predlagal alternativo, s katero se lahko voziš 3 do 10 x ceneje, da ti ne bo treba plačevat kmalu čez 2 EUR na liter na črpalki. Ljubitelji fosilnih foriv ste pa res eni verniki. Me prav zanima do kam se mora dvignit cena goriva, da ne boste več.
Kaj tu se vedno ista oseba reinkarnira pod različnimi nicki in širi evangelij električne propagande?
Pa kva jamraš in govoriš neumnosti? Kaksen evangelij, ko kdo uničuje tvoj dizelski evangelij si pa ves penast? Bodi srečen da sem ti predlagal alternativo, s katero se lahko voziš 3 do 10 x ceneje, da ti ne bo treba plačevat kmalu čez 2 EUR na liter na črpalki. Ljubitelji fosilnih foriv ste pa res eni verniki. Me prav zanima do kam se mora dvignit cena goriva, da ne boste več.
Zgodovina sprememb…

kriptobog ::
programmer je izjavil:
ps: od Ljubljane do Dunaja in nazaj prejsnjs slika kaže da rabiš 39 minut polnjenja, to je če štartaš z 90 % baterije, kot je po defaultu nastavljeno, ce štartaš s polno je samo 36 minut in v 7,5 vožnje tudi dizel naredi toliko postankov.
Pa kva jamraš? Kaksen evangelij, ko kdi uničuje tvoj dizelski evangelij si pa ves penast?
Jaz z dizlom na taki turi nisem delal postankov daljših od 2min. Scat pa naprej. Zdaj z bencinarjem moram pa tankat vmes, ker pač žre 18l/100km, ampak postanek vseeni ni 36min, kot pri teh jajcih
programmer je izjavil:
ps: od Ljubljane do Dunaja in nazaj prejsnjs slika kaže da rabiš 39 minut polnjenja, to je če štartaš z 90 % baterije, kot je po defaultu nastavljeno, ce štartaš s polno je samo 36 minut in v 7,5 vožnje tudi dizel naredi toliko postankov.
pa dobro, kaj je s tabo narobe?
Kaj nisi malo prej napisal:
programmer je izjavil:
Zdej pa dost o tem.
Prosim, drži se tega. Si napisal svoje. Smo prebrali. Sedaj se pa prosim več ne ponavljaj in nam ne piši o EV v tej temi. Hvala.
programmer je izjavil:
Ja če si opazil sem zadnje pol ure komentiral tvoja dva posta v katerih si naštel obilo zacajujočih imformacij, če ne bi, potem tud jst ne bi komentiral.
Kaj zdaj boš spet 2 strani nasral o EV? Ponavljaš ene in iste poste. Zakaj? Kdaj bo dosti? Če si pa napisal, da je dosti in boš nehal pisat o tem.
Ravno obratno, butast je tisti ki je odvisen od naftnih derivatov in to še zagovarja.
Zgodovina sprememb…
programmer je izjavil:
Ravno obratno, butast je tisti ki je odvisen od naftnih derivatov in to še zagovarja.
V redu. Si napisal dovolj predlogov za EV. Nobenega nisi prepričal. Zdaj pa vozi ven iz teme. Hvala.
Kaj zdaj boš spet 2 strani nasral o EV? Ponavljaš ene in iste poste. Zakaj? Kdaj bo dosti? Če si pa napisal, da je dosti in boš nehal pisat o tem.
Nisem jst kriv če so se pojavili še dodatni posti o neumnosti glede EVjev, katere sem pač mogu komentirat. Manj kot boste napisal neresničnega sranja o EVjih, manj mi bo treba komentirat.
Zgodovina sprememb…
programmer je izjavil:
Nisem jst kriv če so se pojavili še dodatni posti o neumnosti glede EVjev, katere sem pač mogu komentirat. Manj kot boste napisal neresničnega sranja o EVjih, manj mi bo treba komentirat.
Kakšni dodatni posti, če si pa isti post šel popravljat minute? WTF??
programmer je izjavil:
V redu. Si napisal dovolj predlogov za EV. Nobenega nisi prepričal. Zdaj pa vozi ven iz teme. Hvala.
Ti pa vozi na črpalko in placaj 1,9 EUR za liter dizla. Lahko da čez par let tudi 3 EUR na liter, če se bo gorivo sploh dal dobit.
programmer je izjavil:
Kakšni dodatni posti, če si pa isti post šel popravljat minute? WTF??![]()
Ja, ampak sem v istem postu tudi dodatno komentiral vaše nove poste o EVjih. Če jih ne bi sproduciral, sploh ti si z tistima dvema dolgima postoma sproduciral ogromno neresnic in zavajujočih informacij, da sem rabu 10 +postov vse to popravt /kometirat. Drugič nehi pisat neumnosti, a tud men nov treba komentirat.
Zgodovina sprememb…
programmer je izjavil:
programmer je izjavil:
Ti pa vozi na črpalko in placaj 1,9 € za liter dizla. Lahko da čez par let tudi 3 € na liter, če se bo gorivo sploh dal dobit.
Bom! Tudi 100€/l če bo treba. Moj denar in sam bom razpolagal z njim. Ti pa več ne seri v tej temi. V redu? Odnehaj že, ker si tečen kot driska in se ponavljaš v eno. Vse smo že 100x prebrali pod tvojimi drugimi nick-i. Nič novega nisi napisal.
Uživaj v vožnji 100km/h po AC, konstantnem gledanju porabe, pa bohnedej da ti žena hoče narest kak spontani ovinek na poti, ker je vidla neki zanimivga, ker to pokvari celoten plan polnenja.
Men nič od tega ni potrebno skrbet. Kdo je potem bolj svoboden na poti?
EV je trenutno dober samo kot drugi avto, za kratke razdalje. Za daljše pa s trenutnimi baterijami in konfiguracijo ni in je samo glavobol in neprijetnost, sploh če bi hotu delat kake spontane roadtripe. Če uspejo poštimat baterije, da majo dometa vsaj 1000km+, pol se pa lahko začnemo pogovarjat o pravi menjavi.
Men nič od tega ni potrebno skrbet. Kdo je potem bolj svoboden na poti?
EV je trenutno dober samo kot drugi avto, za kratke razdalje. Za daljše pa s trenutnimi baterijami in konfiguracijo ni in je samo glavobol in neprijetnost, sploh če bi hotu delat kake spontane roadtripe. Če uspejo poštimat baterije, da majo dometa vsaj 1000km+, pol se pa lahko začnemo pogovarjat o pravi menjavi.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Tale video lepo razloži zakaj glavne podrazitve goriva šele pridejo.
https://youtube.com/shorts/Jf3rHAXOZj0?...
TLDR: Tankerji ki so štartali pred začetkom vojne so še vedno na poti v Evropo, tako da nekega pomanjkanja goriva še ni občutiti. Večje pomanjkanje se bo v Evropi začelo nekje po 10.aprilu, ko prispejo zadnji tankerji od tam. Torej lahko pričakujemo še precej višje dvige cen goriva kot do sedaj.
https://youtube.com/shorts/Jf3rHAXOZj0?...
TLDR: Tankerji ki so štartali pred začetkom vojne so še vedno na poti v Evropo, tako da nekega pomanjkanja goriva še ni občutiti. Večje pomanjkanje se bo v Evropi začelo nekje po 10.aprilu, ko prispejo zadnji tankerji od tam. Torej lahko pričakujemo še precej višje dvige cen goriva kot do sedaj.
Zgodovina sprememb…
OutOfTheBox ::
Po začetku vojne v Ukrajini smo meli dizel 1.9EUR, cca toliko kot danes. Če že govorimo o dolgoročnem normaliziranju cen.. verjame kdo da bo dizel/bencin kdaj nazaj prišel na raven 1.5EUR kot je bilo prej?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
FTad ::
OutOfTheBox je izjavil:
Po začetku vojne v Ukrajini smo meli dizel 1.9€, cca toliko kot danes. Če že govorimo o normaliziranju cen.. verjame kdo da bo dizel/bencin kdaj nazaj prišel na raven 1.5€ kot je bilo prej?
Jaz ne verjamem. Ce bo bi rekel, da bo med 1.7-2.0€/L
kow ::
Ce bo med 1.7e in 2.0e, je konec z dizelskimi tovornjaki. Nemogoce je, da bi taksna cena dolgo vztrajala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Ce bo med 1.7e in 2.0e, je konec z dizelskimi tovornjaki. Nemogoce je, da bi taksna cena dolgo vztrajala.
Vztraja že lahko, a to bi potem privedlo do hude inflacije (podražitve vseh dobrin), ker se bi ta strošek prištel k vsemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
iso2000 ::
Čakajte, pa saj je v sosednjih državah gorivo dražje, pa cene dobrin niso občutno dražje, ali pač? Saj kar naprej beremo cene košaric so v tujini cenejše (Italija?). Pa konec koncev, hrvatje so imeli nižje cene goriva en čas, pa so bile cene hrane npr. dražje kot pri nas. Spet, menda, glede na glasnot hrvaških medijev, je bilo tako sklepati?
Sploh je pa hecno, da v kipu, ko Trump reče, ni več vojne, cene plina padejo, cene nafte padejo. Ma tisti plin se še 200 metrov ni premaknil, pa je že pol cenejši! To so same špekulacije in dobičkarstvo. In proti temu bi se morali borit!
Sploh je pa hecno, da v kipu, ko Trump reče, ni več vojne, cene plina padejo, cene nafte padejo. Ma tisti plin se še 200 metrov ni premaknil, pa je že pol cenejši! To so same špekulacije in dobičkarstvo. In proti temu bi se morali borit!
Nekoč je v Ameriki stala galona 36 centov.
1970 gas was about 36 cents/gallon
Pa danes, ko je 10x dražje vseeno funkcionira vse. Je pa vse šlo gor. Plače, cene nepremičnin, storitve, hrana na račun inflacije. In isto bo sedaj ali čez 5 let, če bo stal liter 3€. Vse se bo pretopilo v cene, plače bodo šel gor, ni pa nujno da bomo lepše živeli. Pred 50. leti so z nižjimi plačami in takratnimi cenami lepše živeli in si lažje vse privoščili kot danes.
1970 gas was about 36 cents/gallon
Pa danes, ko je 10x dražje vseeno funkcionira vse. Je pa vse šlo gor. Plače, cene nepremičnin, storitve, hrana na račun inflacije. In isto bo sedaj ali čez 5 let, če bo stal liter 3€. Vse se bo pretopilo v cene, plače bodo šel gor, ni pa nujno da bomo lepše živeli. Pred 50. leti so z nižjimi plačami in takratnimi cenami lepše živeli in si lažje vse privoščili kot danes.
energetik ::
Čakajte, pa saj je v sosednjih državah gorivo dražje, pa cene dobrin niso občutno dražje, ali pač? Saj kar naprej beremo cene košaric so v tujini cenejše (Italija?). Pa konec koncev, hrvatje so imeli nižje cene goriva en čas, pa so bile cene hrane npr. dražje kot pri nas. Spet, menda, glede na glasnot hrvaških medijev, je bilo tako sklepati?Si ti kdaj prebral, kaj pomenijo te cene nafte? To, kar gledaš danes so cene za dobavo konec junija! Jasno je takoj padla, če se pričakuje, da bo do takrat dobava normalno stekla! Tisto, kar pa dobimo maja, se je kupilo po mnogo višjih cenah.
Ja, kar daj se boriti in si sam naroči svojo surovo nafto iz UAE, pa si jo predelaj v bencin. Boš že znal, če si tako glasen in bi se boril. Jasno da gre za dobiček, kdo hudiča ti bo pa zastonj dovažal nafto čez pol sveta??
OutOfTheBox je izjavil:
Po začetku vojne v Ukrajini smo meli dizel 1.9EUR, cca toliko kot danes. Če že govorimo o dolgoročnem normaliziranju cen.. verjame kdo da bo dizel/bencin kdaj nazaj prišel na raven 1.5EUR kot je bilo prej?Zakaj ne, komot se vrne, saj bencin je komaj kaj nad 1,6. Če se res naredi trajno premirje in sodček pade nazaj proti 60, bo spet nazaj cena pod 1,5.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
in sodček pade nazaj proti 60, bo spet nazaj cena pod 1,5.
To da bo lahko sodček kot je bil prej je čist mogoče. Bolj me zanima ali bodo tudi lokalne pumpe prilagodile ceno sodčku ali bodo izkoristili to da smo se navadili tankat dražje. Da ne omenjam zamer med vlado in petrolom izpred nekaj let, ko je vlada petrolu z omejitami delala "izgube". Čist mogoče je da bodo višjo ceno držali na račun teh izgub.
Vem da je petrol takrat grozno jokal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
energetik ::
Kaj ti je, marža lokalnih pump je omejena, cena pa se določa po znani enačbi.
vires in numeris
Gregor P ::
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

redtech ::
Sodček ne bo $60, države so sedaj verjetno spoznale, kako krhke so. Pričakujem, da bo povpraševanje ostalo močno predvsem na račun kopičenja zalog.
Nafta bo samo prva postavka na seznamu.
$60 pride nazaj samo z recesijo.
Nafta bo samo prva postavka na seznamu.
$60 pride nazaj samo z recesijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
MojoRisin ::
Pred volitvami so v Ivančni Gorici izpraznili vse pumpe - po nareku VRHOVNEGA nacista, ki je kandidiral tam.
N75 ::
Tudi če take cene kot so sedaj:
1.90€
1.65€
1.55€
ostaneje se ne bi noben še prevec obremenjeval in gosposarstvo brez problema preživi.
1.90€
1.65€
1.55€
ostaneje se ne bi noben še prevec obremenjeval in gosposarstvo brez problema preživi.
FTad ::

Mato989 ::
1.90€
1.65€
1.55€
Prezivis ze, ni ti pa vec toliko lagodno. Dobrine so drazje, na koncu meseca ti ostane na racunu manj za iste stvari, ki si jih kupoval pred vojno.
Pač kupiš manj pa je... potrošnja itak ustvarja samo smeti...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

1.90€
1.65€
1.55€
Prezivis ze, ni ti pa vec toliko lagodno. Dobrine so drazje, na koncu meseca ti ostane na racunu manj za iste stvari, ki si jih kupoval pred vojno.
Hrana naj ne bi bila za v smeti no. ŠE en način je pa da več zaslužiš ane

Mato989 ::
1.90€
1.65€
1.55€
Hrana naj ne bi bila za v smeti no. ŠE en način je pa da več zaslužiš ane![]()
Če je 100% od nekoga nabave hrana potem je res out of luck, ampak jaz vidim pri folku še ogromno nepotrebnega nakupovanja v nekih TEDIjih in TEMUjih... vso to navlako treba sterat v 3PM
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
delavec44 ::
1.90€
1.65€
1.55€
Saj tudi plače so dvignili za brez veze. Se strinjam.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 27141 (11587) | eEdbM |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 629373 (276546) | hbgqzR |
| » | Bencinske črpalke (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26451 (23896) | Nesta |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 42417 (39602) | Zheegec |