Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
denabiker ::
OutOfTheBox je izjavil:
Ah, ko nimaš argumentov in obračaš dejstva.
Ki so: Imamo najnižje cene.
Bro. Kaj ti pomaga če imaš ceno 1 cent na liter, če je tvoja plača 5 centov. Zadeva ni absolutna ampak relativna. Slovenija je po dostopnosti goriva na 26 mestu, od 50 Evropskih držav.
...
Smo na slabši polovici sredine. Torej v povprečju slabši kot boljši od polovice evropskih držav.
Ta tvoja lestvica je čudna, kolikor poznam razmere. Drugače pa če že hočete fajn živeti pejte jenkijem preko luže živet, polno znancev tudi iz SLO živi glede materialnih dobrin ful ful boljše kot v EU.
razor1911 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Ah, ko nimaš argumentov in obračaš dejstva.
Ki so: Imamo najnižje cene.
Bro. Kaj ti pomaga če imaš ceno 1 cent na liter, če je tvoja plača 5 centov. Zadeva ni absolutna ampak relativna. Slovenija je po dostopnosti goriva na 26 mestu, od 50 Evropskih držav.
...
Smo na slabši polovici sredine. Torej v povprečju slabši kot boljši od polovice evropskih držav.
Ta tvoja lestvica je čudna, kolikor poznam razmere. Drugače pa če že hočete fajn živeti pejte jenkijem preko luže živet, polno znancev tudi iz SLO živi glede materialnih dobrin ful ful boljše kot v EU.
Mhm, legendarni anekdotni dokazi, jaz imam pa polno znancev, ki so prijokali nazaj, ko so dobili prvega otroka.
Od tistih, ki pa so že imeli otroka, ni bil nihče tako nor, da bi sploh šel, pa da sploh ne omenjamo, da je
evropejec ogromno profitiral na zastonj izbobrazbi, česar američan nima na voljo.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
mojsterleo ::
Mi imamo službeno kartico od Petrola z limitom 80 eur na dan in me že dlje časa števec premaga na malo bolj praznem tanku.
MadMax ::
Dizel še nikoli ni bil toliko drag. hrvati majo zaj dizel po 1.75 evra.
Pred volitvami so obljubljali nižje cene derivatov, zaj mamo pa rekord.
Dizel na 1,882 evra/brez dviga marže te desne hunte naftnim trgovcem, bi bla cena 1.812 evra.
Pred volitvami je bla za cene derivatov odgovorna vlada, zaj so pa razmere na trgu.
Ampak res, kako neverjetno kratek spomin. Ok, nisi edini, se jih kar nekaj tako oglaša (sicer ne vem če niso samo ofce, ki blejajo isto pesem naučeno na pamet,ali...)
Zato pa tonemo tja, kamor pač...
8. do 13. aprila je znašala 1,894 evra.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
enavlaka ::
Vročinski val visokih cen je čedalje bolj pogost in čedalje bolj vroč. Zaloge gredo dol.
API oil chief warns US Strategic Petroleum Reserve nearing critical low
https://investinglive.com/commodities/a...
"Military / Emergency Floor: Users note an informal minimum below which the military would refuse further releases — commonly mentioned around 252 million as a level that triggers military objections. "252 million barrels. Thats the level when the military says "no”.""
US Crude Oil in the Strategic Petroleum Reserve Stocks is at a current level of 304.81M, down from 307.65M last week and down from 402.74M one year ago. This is a change of -0.92% from last week and -24.32% from one year ago.
2,84M/teden in 52,81M rezerve. Še za 4 mesece.
API oil chief warns US Strategic Petroleum Reserve nearing critical low
https://investinglive.com/commodities/a...
"Military / Emergency Floor: Users note an informal minimum below which the military would refuse further releases — commonly mentioned around 252 million as a level that triggers military objections. "252 million barrels. Thats the level when the military says "no”.""
US Crude Oil in the Strategic Petroleum Reserve Stocks is at a current level of 304.81M, down from 307.65M last week and down from 402.74M one year ago. This is a change of -0.92% from last week and -24.32% from one year ago.
2,84M/teden in 52,81M rezerve. Še za 4 mesece.
Buggy ::
torej ... gorivo bo drago, EV nedostopen... delo od doma se nekak nevpadljivo a z rahlimi signali spet priblizuje
enavlaka ::
Verjetno bo militarija odobrila večje črpanje. Je pa to dovolj, da zdrži do "midterms" ali pa pri nas, do lokalnih
bm1973 ::
torej ... gorivo bo drago, EV nedostopen... delo od doma se nekak nevpadljivo a z rahlimi signali spet priblizuje![]()
Edina dobra posledica vsega tega sranja
2,3 jobe in akcija...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Buggy ::
pa se malce vec obiskov tasce v Osilnici in tankanje v Cabru...OMG kaksno kosiilce te to caka
OutOfTheBox ::
Me je gospodična včeraj ob 22h prosila če ji grem nafilat tank, da ji zjutraj ne bo potreba. Pa lahko potrdim da je bila panika že včeraj.
Kaj je šele danes :)
-Cena nafte 7 dni nazaj, cca 1.87.
-Cena nafte danes 1.75.
-Cena nafte jutri cca 1.85
Kaj je šele danes :)
-Cena nafte 7 dni nazaj, cca 1.87.
-Cena nafte danes 1.75.
-Cena nafte jutri cca 1.85
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
shmandi ::
Včeraj je bila gužva zaradi turistov, ker je gorivo prinas še vedno precej cenejše. Jutri pa... bo pač treba eno kavo manj spiti, pa bo.
T440 ::
Navadite se, da takrat ko je bencin cenejši, si zraven kupite še eno čokoladko ali pa haribo bonbone.
Ko pa je dražji, plačajte samo bencin. Tako bo skupna vsota vedno enaka, le v primeru dražjega goriva boste bolj zdravo živeli.
win-win
Ko pa je dražji, plačajte samo bencin. Tako bo skupna vsota vedno enaka, le v primeru dražjega goriva boste bolj zdravo živeli.
win-win
delavec44 ::
kow ::
Vceraj zjutraj sem tankal. Samo dva sva bila na pumpi. 90% folka verjetno sploh ne ve koliko stane gorivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Telbanc ::
Navadite se, da takrat ko je bencin cenejši, si zraven kupite še eno čokoladko ali pa haribo bonbone.
win-win
Ok, zaj napiši sam še, kaj naj si kupi kmet ali privatniki, prevozniki, ko je cnej gorivo. Mogoče pridejo na pumpo z ženo, ki svoj kombi zloži 1 tono čokolade.
Videl sem z lastnimi očmi, kako folk prihaja na pumpe z 1 pa tudi več tisoč litrskimi cisternami......na prikolici.
Mi mali smo še najmanjši problem vsak zase.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
kow ::
Privatnikom predlagam naj malo manj norijo po cestah in bo poraba nizja. Hkrati bo tudi pretocnost na cestah boljsa.
T440 ::
Zaradi podražitve bencina sem se danes tudi sam odločil za kar drastičen korak - uporabil sem ženin avto.
Ganon ::
Na meni bližnjem Petrolu je bila 10 minut nazaj kolona do glavne ceste, tako da se ni dalo več zaviti.
energetik ::
Na meni bližnjem Petrolu je bila 10 minut nazaj kolona do glavne ceste, tako da se ni dalo več zaviti.Pa kaj folk še vedno zganja ovčji nagon ali kaj? Da greš za tistih ušivih 6c po litru stat za 1h v kolono?![]()
vires in numeris
gen Maister ::
Dejansko je, gre za možganki refleks!
Priučen, naučen, ki se prenasa iz generacije v generacijo, iz očetov oz staršev na potomce...
Za neko tako, ne-dedno refleksno motnjo, pridobljeno skozi čas... Nevronski kanjon, nevronska avrocesta v sivih celicah....
Priučen, naučen, ki se prenasa iz generacije v generacijo, iz očetov oz staršev na potomce...
Za neko tako, ne-dedno refleksno motnjo, pridobljeno skozi čas... Nevronski kanjon, nevronska avrocesta v sivih celicah....
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

WizzardOfOZ ::
Podobno kot so med covidom vsi nosili wc papir iz štacun.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
starfotr ::
Odpri temo in vprašaj kaj naredit z njimi. Tako kot je folk spraševal ksj lahko naredi s kilo kvasa, ker je že skoraj pokvarjen.
gen Maister ::
Je še oboje uporabno! In pivo in testenine. 
Samo, če bo šlo tako naprej, ne bo več dolgo!
Tako da mu svetujem, da če ne stoji ravno v vrsti za tankanje, da bi prišparal tiste 3€ za kepico sladoleda, naj vzame pivo in z njim napolni hladilnuk.
Samo, če bo šlo tako naprej, ne bo več dolgo!
Tako da mu svetujem, da če ne stoji ravno v vrsti za tankanje, da bi prišparal tiste 3€ za kepico sladoleda, naj vzame pivo in z njim napolni hladilnuk.
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Pithlit ::
Imam se testenine in pivo iz casa corone :lol:
Pojej in spij.
Mene še kar čudi da se na med, kis, sladkor... Lima neke roke uporabe.
Life is as complicated as we make it...
kixs ::
Zakaj pa mislis, da se nisem proc vrgel. Pivo letnik 2022 je se cisto ok. Pa tega niti nimam veliko (3-4 6-packe). Enostavno ne pijem vec kot nekaj pirov letno.
Mislim, da mi je celo ratalo porabiti zalogo rdecega fizola v piksnah iz tistega casa. Rok je bil nekje konec 2024 in 2025. Rjavi in beli se cakata... Bom moral zaceti delati Chilli Con Carne iz rjavega / belega fizola :lol:
Mislim, da mi je celo ratalo porabiti zalogo rdecega fizola v piksnah iz tistega casa. Rok je bil nekje konec 2024 in 2025. Rjavi in beli se cakata... Bom moral zaceti delati Chilli Con Carne iz rjavega / belega fizola :lol:
johnnyyy ::
Zaradi podražitve bencina sem se danes tudi sam odločil za kar drastičen korak - uporabil sem ženin avto.
Mah, jaz sem vedel, da bodo podražitve in namen sem imel it včeraj tankat, ker sem imel prazen tank pa še danes večer sem šel na pot. Ob 1h vidim novico podražitev ... in tuhtam, naj grem tankat ali ne, ker če slučajno zmanjka, potem se zna zgoditi da bom šel peš... Pa sem rekel "ne bom tvegal" pa sem moral malce počakat.
bm1973 ::
Še vedno so cenejši kot pri nas...
Pri nas pa se lahko zahvalim Ljubljenemu vodji, da sem končno plačal več kot 100 EUR za en tank...
Pri nas pa se lahko zahvalim Ljubljenemu vodji, da sem končno plačal več kot 100 EUR za en tank...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
MrStein ::
Ful je grd, ker je začel vožnjo v Iranu, pa se trošarine je povečal, orasec!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
PunkDude ::
Iz Irana uvozimo v EU samo 4 odstotke mar ne?
Cena sodčka je dokaj nizka.
Čemu take cene potem?
Cena sodčka je dokaj nizka.
Čemu take cene potem?
MrStein ::
Vprašaj OPEC.
Resno, povej jim, naj dajo tebi ceneje. Ker ne razumeš, zakaj bi bilo dražje. Ta argument vedno deluje!
Resno, povej jim, naj dajo tebi ceneje. Ker ne razumeš, zakaj bi bilo dražje. Ta argument vedno deluje!
Motiti se je človeško.
karafeka ::

Miki N ::
V resnici je Rooosija bolj nepomebna v tej cenovni politiki, razen če nisi Sloteh "ukroseksualec", kjer je potem itak posod.
Itak, da je fora je v azijskem trgu - razen Kitajske nimajo nekih rezerv in pač malo dela prpica. In jasno s temi mi tekmujemo na borzah.
Itak, da je fora je v azijskem trgu - razen Kitajske nimajo nekih rezerv in pač malo dela prpica. In jasno s temi mi tekmujemo na borzah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

Miki N ::
Izvozi ruskih derivatov nikoli niso bili faktor, ker so v glavnem vedno izvažali surovo nafto. Ja mogoče kak Kirgistan jebe ježa zaradi tega, samo wutevr. Tedva trga se prekrivata manj, kot se zdi "logično". Tukaj ni bilo nekega upada. Ne vse verjeti kar preberete v ST "ukrajinka temi",
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 662578 (309751) | hbgqzR |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43753 (40938) | Zheegec |