» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
3 / 11
»»

BuDi79 ::

vke4XC je izjavil:

Eni so lahko res celo spodbujeni k nakupu EV, sploh če sovpada več dogodkov.
Kaj se bo zgodilo, ko boš izvedel da se lep del evropske elektrike proizvaja iz plina... in ko boš pogledal kaj se dogaja s cenami plina... pa ko boš izvedel, da evropska ponudba energije tudi sicer ni sposobna pokriti kakega že malo številčnejšega vstopa novih EV v kratkem času...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

starfotr ::

Ne zavajaj! Elektrike pride iz vtičnice.

(ne nobenemu povedat da se proizvede le 8% več Elektrike kot se je porabi, kar je en prdec presežka glede na trenutne potrebe... če šteješ izgube... in to da so ene razdalje malo daleč... da bi recimo presežek iz Romunije uvozil na Portugalsko, če vmes zmanjka... kljub temu da v resnici Portugalci kupijo od Špancev, te kupijo od kaj vem... Italijanov in tako naprej... aja, pa cca. 20% EU elektrike je iz plina in... nafte)

Zgodovina sprememb…

blink ::

Italija niza ceno goriv za 0,25 eur/l.

https://forbes.n1info.si/posel/visoke-c...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

vke4XC ::

BuDi79 je izjavil:

vke4XC je izjavil:

Kaj se bo zgodilo, ko boš izvedel da se lep del evropske elektrike proizvaja iz plina... in ko boš pogledal kaj se dogaja s cenami plina... pa ko boš izvedel, da evropska ponudba energije tudi sicer ni sposobna pokriti kakega že malo številčnejšega vstopa novih EV v kratkem času...

Nič ne bom rekel - sem pa prej že jasno napisal, da ne bi katerakoli vlada se lotila odstranitve letnega netiranja ali celo kakšnih omrežninskih ovinkov. Sicer še ene baterije dokupiti ne bo problem, če se že avto ne bo dovolj napojil. Ne morem in ne želim vsega na pladnju nositi, recimo, kam pa bi prišli brez domnev. Mimogrede, trenutni 8,5% bonus se izteče z zadnjim marcem in s tem dobiš maksimalno subvencijo, odločitev toliko lažja, če je itak ICE že davno upravičil svojo vlogo. Če imaš še kakšen nasvet, kaj narediti s prihranki, kar povej.

Noah0024 ::

European gas prices surged 25 per cent having earlier risen 30 per cent to the highest level since the conflict began, while oil hit $115, as tit-for-tat strikes on energy infrastructure in the Gulf rattled markets.

Poroca Financial Times..

Link: https://giftarticle.ft.com/giftarticle/...

BCSman ::

Kako deluje ta omejitev točenja na 30l? Natankaš 30 litrov, plačaš, odpelješ in se pripelješ nazaj in natankaš še preostalih 20l za poln tank?

kriptobog ::

BCSman je izjavil:

Kako deluje ta omejitev točenja na 30l? Natankaš 30 litrov, plačaš, odpelješ in se pripelješ nazaj in natankaš še preostalih 20l za poln tank?

So me presenetili na molu pa sem šel na Petrol in natočil bp 75l. Problem rešen

Baja ::

natankas 30l, plačaš, greš nazaj do ročke, natankas se 20l. a misliš da ti bodo 20l ven s kesla vlekli?

d4vid ::

Očitno bo treba kupit starga dizla in furat na rabljeno jedilno olje. Par naftnih filtrov na zalogo pa gasa....

kixs ::

Ni EU ali Slovenija na osamljenem otocku. Ce nekje nafte primanjkuje, jo bodo vzeli od drugod in tako se cena visa povsod.

Ce bo sranje v Perzijskem zalivu trajalo dlje casa, bo cena sigurno nad prejsnjim maximumom - mozno celo z upostevano inflacijo.

Bomo videli...

kow ::

BuDi79 je izjavil:

vke4XC je izjavil:

Najvecji izvoznik plina na svetu so ZDA, ki so v zadnjih letih mocno vlagale v izvozne kapacitete. Kar pomeni, da jih trenutno povecujejo. Za razliko od nafte, plin ne mores enostavno tovoriti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

CharlieKK ::

Baja je izjavil:

natankas 30l, plačaš, greš nazaj do ročke, natankas se 20l. a misliš da ti bodo 20l ven s kesla vlekli?

No sej zarad takih, kot si ti mamo omejitve, ker mislite samo na svojo rit in kako boste vse nategnili. Butale pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

vke4XC ::

To so PREDVIDEVANJA glede na dogodke, zaenkrat ni predvidene hude sile na srednji rok, upajmo, da držijo
+--------------------+----------------+-----------+---------+
| Institucija        | 2026 povprečje |   Q4 2026 |    2027 |
| EIA                |         $78.84 |      ~$70 | $64/bbl |
| Goldman Sachs      |    >$100 (mar) |       $71 |     $60 |
| Bank of America    |         $77.50 |   $70-$85 |      -- |
| Standard Chartered |         $85.50 |        -- |      -- |
| UBS                |             -- | $85 (jun) |      -- |
| J.P. Morgan        |           ~$60 |        -- |      -- |

kixs je izjavil:

Ni EU ali Slovenija na osamljenem otocku. Ce nekje nafte primanjkuje, jo bodo vzeli od drugod
Bomo videli...
Samo eni imajo več denarja s katerim lahko vzamejo. Tako kot pri covidu.

kranj...

odštevamo... od 30...

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

Baja je izjavil:

No sej zarad takih, kot si ti mamo omejitve, ker mislite samo na svojo rit in kako boste vse nategnili. Butale pač.

no no, jaz sem mu samo povedal kako naj natoci 50l. jaz se drugace furam se na lansko nafto, pa se mam pol kesla za skuriti.

CharlieKK je izjavil:

Tole lahko prebereš z glasom Mihe Kordiša:

"S tem nujnim in začasnim ukrepom omejitev količin točenja goriva želimo zagotoviti enakopravno obravnavo vseh strank, preprečiti pomanjkanje in tako zagotoviti zanesljivo varnost oskrbe."

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Kaj pa naj človek počne s tridesetimi litri?
Jaz sem v soboto, preden sem štartal, napolnil tank s 45 litri.
Po treh urah je bil tank prazen in sem ga nafilal s 65 litri.
Sicer sem prišel do doma, ampak je bilo gorivo že zelo pri koncu.
Če ne bi bilo ponoči, bi zavil na pumpo in ponovno nalil kakih 60 litrov.

Kaj naj človek torej počne s 30 litri goriva?

feryz je izjavil:

Kaj pa naj človek počne s tridesetimi litri?
... sem napolnil tank s 45 litri.
Po treh urah je bil tank prazen in sem ga nafilal s 65 litri.
Sicer sem prišel do doma, ampak je bilo gorivo že zelo pri koncu.
Če ne bi bilo ponoči, bi zavil na pumpo in ponovno nalil kakih 60 litrov.

Kaj naj človek torej počne s 30 litri goriva?
Očitno boste imeli letos težave z organizacijo srečanja starodobnikov.

feryz ::

Nah, saj bo po 5 evrov in ga bo dovolj.

energetik ::

Magic1 je izjavil:

Predpostavi da gre cena na 2EUR. Torej boš imel dodatne 0.5EUR na liter. Nafilaš deset 10l kanistrov in prišparaš 50EUR... Če imaš kantice, jih nafilaj že za neko rezervo, drugače pa obogatel ali blazno prišparal ne boš s kanticami.
Zakaj bi se matral s kanticami in smradom? Že leto nazaj sem kupil ETF z naftaši, ki mi je do zdaj prinesel vsaj toliko, kot bom več plačal za benz v naslednjem letu ali dveh.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Magic1 ::

Točno tako, 14 dni po volitvah se bo cena postavila na realno raven in bo bencina dovolj. Tako kot ni nikoli gužve na črpalkah prvi dan po dvigu cen. Ljudje začnejo šparat, če je treba.

energetik je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Predpostavi da gre cena na 2EUR. Torej boš imel dodatne 0.5EUR na liter. Nafilaš deset 10l kanistrov in prišparaš 50EUR... Če imaš kantice, jih nafilaj že za neko rezervo, drugače pa obogatel ali blazno prišparal ne boš s kanticami.
Zakaj bi se matral s kanticami in smradom? Že leto nazaj sem kupil ETF z naftaši, ki mi je do zdaj prinesel vsaj toliko, kot bom več plačal za benz v naslednjem letu ali dveh.

Zato, da imaš nekaj rezerve doma za izredne primere in kosilnico/motorko.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

fikus_ ::

starfotr je izjavil:

chucki je izjavil:

Debilčki mislite, da 3 eur na liter pomeni samo prazen ceste. Pomeni tudi ogromno inflacijo in draginjo, ter pomanjkanje vsega. Prej ste tulili,da vas je covid zapr, sedaj vas bo pa gorivo.

Pač bo šlo vse gor. Nihče se ne sekira zaradi tega.

Ja plača/penzija tudi... majke mi....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Baja je izjavil:

Good point. A je kdo že probal to? :D

BuDi79 je izjavil:

kixs je izjavil:

Ni EU ali Slovenija na osamljenem otocku. Ce nekje nafte primanjkuje, jo bodo vzeli od drugod
Bomo videli...
Samo eni imajo več denarja s katerim lahko vzamejo. Tako kot pri covidu.

kranj...

A to je od danes?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Noah0024 ()

BCSman je izjavil:

Vmes pa čakaš, da prideš spet na vrsto. To sem videl na eni črpalki in Avstrijce v akciji in še 10l kantice so imeli zraven (več ne smeš peljati čez mejo v kanti)

PS jaz sem uspel natankati včeraj 34 litrov, potem je pa tankštelkelnar pritisnil na gumbek .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

pegasus ::

Natankal zdajle poln tank iletrike za 17eur ...

Grimnir3 ::

pegasus je izjavil:

Natankal zdajle poln tank iletrike za 17eur ...

samo ne v aptero.

Zmajc ::

endelin je izjavil:

Bomo začeli vrtati nafto v prekmurju

Nafte tam (več) ni, je samo še nekaj plina.

Nekaj kapljic pa že. V sili še hudič muhe žre....

Velki ::

AI pravi da je dizel na pipici za tovornjake enak kot dizel na pipici za avte. Domnevam da je to res in domnevam da točenje tovornjakov ni omejeno na 30l... :))? Torej če točim v buč lahko uporabljam njihovo pipico?

Miki N ::

Evo vidite, Židi nam bodo pomagali do Zelene prihodnosti - hvala Židi!

GregiB ::

BMK... jest vedno tankam za 20€
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

kamiKaZaA ::

Velki je izjavil:

AI pravi da je dizel na pipici za tovornjake enak kot dizel na pipici za avte. Domnevam da je to res in domnevam da točenje tovornjakov ni omejeno na 30l... :))? Torej če točim v buč lahko uporabljam njihovo pipico?

Včeraj sem tankal. Za avte je bilo na MOl-u omejeno na 30l, za tovornjake pa 200l.

OutOfTheBox ::

Jaz sem ravnokar dotočil drugo polovico tanka, ko sem prišel iz ene daljše fure. Za sendvič in pingo sok bo.

Sam je pa res noro. Imam občutek da se folk vozi, sam da lahko gre potem ceneje tankat. Še mene ima da bi šel na en izlet pred podražitvami.

Ampak zdej pa res - noben ne bo umrl ali pa bil manj reven kot prej (pustmo kmete, k lahk dans pršparajo več sto EUR, če kupijo na zalogo). V vsakem primeru je to lepa simulacija črednega nagona. Podobno kot s kvasom, moko in wc papirjem med korono.

Zgodovina sprememb…

Velki ::

Nam gre če šteješ ob avtih še kurilca za traktorje cca. 150-200l mesečno. Če računamo da bo vojna trajala celo poletje se nabere cca. 200e če rečemo da pri vsakem litru prišparamo cca. 25 centov. Je škoda to spustit. Če maš 10km do službe in je to tudi vse pa je res morda nepotrebno delati zaloge.

Meni cena ni problem. Tudi če bo 3€/l. Problem bo, če ga ne bo? In če sem prej tankal, ko sem padel pod 1/4 kesla in ga točil do vrha bom sedaj točil že ko bo padlo samo za 1/4. Tako, da če iz danes na jutri več ne bi bilo goriva, bom v tistem trenutku imel vsaj 3/4 kesla ali pa skoraj polnega. In sedaj bom pač pogosteje hodil tankat kot sem prej, ker bom vedno ko bo malo padlo dofilal do vrha.

En kolega mi je tud par dni nazaj povedal da je spremenil "taktiko polnjenja". Prej je polnil ko je bil rezervoar na 1/5 oz manj, sedaj pa ko pride na 3/4.

Problem bo, če ga ne bo?

V EU dvomim. Večje probleme imajo Avstralija, Japonska,.. ker gre večino nafte skozi tisto ožino.

Nikonja ::

kamiKaZaA je izjavil:

Meni cena ni problem. Tudi če bo 3€/l. Problem bo, če ga ne bo? In če sem prej tankal, ko sem padel pod 1/4 kesla in ga točil do vrha bom sedaj točil že ko bo padlo samo za 1/4. Tako, da če iz danes na jutri več ne bi bilo goriva, bom v tistem trenutku imel vsaj 3/4 kesla ali pa skoraj polnega. In sedaj bom pač pogosteje hodil tankat kot sem prej, ker bom vedno ko bo malo padlo dofilal do vrha.

Če bo cena goriva 3 eur to pomeni da bo tudi vse ostalo kaj kupuješ tudi konkretno dražje ker se vse mora pripeljat od nekjer ane. Ampak ja, prav imaš, v tem slučaju ti cena goriva ne bo problem ker bo vse ostalo tolk drago da se tudi vozil ne boš.

OutOfTheBox je izjavil:

En kolega mi je tud par dni nazaj povedal da je spremenil "taktiko polnjenja". Prej je polnil ko je bil rezervoar na 1/5 oz manj, sedaj pa ko pride na 3/4.

:D opa, vidim, da nisem edini, ki tako razmišlja.

In ja, ko bo te krize konec bom prešaltal nazaj in spet tankal, o pade pod 1/4 in tankal do vrha. Včeraj pa sem ga samo dofilal do vrha in mi je čisto vseeno, če dajo omejitev 20l na osebo, ker od invazije ZDA in Izraela na Iran še nisem tankal 20l v enem kosu ampak manj...

blink ::

OutOfTheBox je izjavil:

Jaz sem ravnokar dotočil drugo polovico tanka, ko sem prišel iz ene daljše fure. Za sendvič in pingo sok bo.

Sam je pa res noro. Imam občutek da se folk vozi, sam da lahko gre potem ceneje tankat. Še mene ima da bi šel na en izlet pred podražitvami.

Ampak zdej pa res - noben ne bo umrl ali pa bil manj reven kot prej (pustmo kmete, k lahk dans pršparajo več sto EUR, če kupijo na zalogo). V vsakem primeru je to lepa simulacija črednega nagona. Podobno kot s kvasom, moko in wc papirjem med korono.

30.000 eur se takoj najde za nov avto, ampak dodatnih 2 do 5 eur (pri enem tankanju na polno) je pa ze kriza in panika.

Nikonja je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Če bo cena goriva 3 eur to pomeni da bo tudi vse ostalo kaj kupuješ tudi konkretno dražje ker se vse mora pripeljat od nekjer ane. Ampak ja, prav imaš, v tem slučaju ti cena goriva ne bo problem ker bo vse ostalo tolk drago da se tudi vozil ne boš.

Nisi razumel poante. Nisem šel tankat, da bi prišparal, ampak sproti filam avto, da nisem nikoli pod 3/4 tanka. Se pa zavedam kaj pomeni 3€/l. Gospodarska kriza velikih razsežnosti, kjer se večini ne bo splačalo opravljati posla na polno in ga bodo znižali na manj. To pa pomeni odpuščanja vsaj 1/3 zaposlenih, če ne kje polovico. Spoznam se na ekonomijo, ampak point ni bil, da sedaj tankam, da bi prišparal 3€ ali 5€.

d4vid ::

Velki je izjavil:

Nam gre če šteješ ob avtih še kurilca za traktorje cca. 150-200l mesečno. Če računamo da bo vojna trajala celo poletje se nabere cca. 200e če rečemo da pri vsakem litru prišparamo cca. 25 centov. Je škoda to spustit. Če maš 10km do službe in je to tudi vse pa je res morda nepotrebno delati zaloge.

Večji kmetje si lahko naročijo kmetijski nafto (kurilca) ali pa navadno na dom.
Jaz sem ene 14 dni nazaj nafilal kanto 60l, za naslednja 2 meseca bi moglo bit, so pa vsi traktorji že polni. itak traktorji ne delajo na polno ta dva meseca. Potem se bo pa že umirilo.

blink je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

30.000 eur se takoj najde za nov avto, ampak dodatnih 2 do 5 eur (pri enem tankanju na polno) je pa ze kriza in panika.

Kamen na kamen palača ;((

kamiKaZaA je izjavil:

Nikonja je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Meni cena ni problem. Tudi če bo 3EUR/l. Problem bo, če ga ne bo? In če sem prej tankal, ko sem padel pod 1/4 kesla in ga točil do vrha bom sedaj točil že ko bo padlo samo za 1/4. Tako, da če iz danes na jutri več ne bi bilo goriva, bom v tistem trenutku imel vsaj 3/4 kesla ali pa skoraj polnega. In sedaj bom pač pogosteje hodil tankat kot sem prej, ker bom vedno ko bo malo padlo dofilal do vrha.

Nisi razumel poante. Nisem šel tankat, da bi prišparal, ampak sproti filam avto, da nisem nikoli pod 3/4 tanka. Se pa zavedam kaj pomeni 3EUR/l. Gospodarska kriza velikih razsežnosti, kjer se večini ne bo splačalo opravljati posla na polno in ga bodo znižali na manj. To pa pomeni odpuščanja vsaj 1/3 zaposlenih, če ne kje polovico. Spoznam se na ekonomijo, ampak point ni bil, da sedaj tankam, da bi prišparal 3EUR ali 5EUR.

Se pravi se ti da stat v vrsti in tankat 3x na teden.. Bolje bi bilo, da v fabriki narediš 1 naduro bo večji izplen, kaj se ga to greste čau živjo.. In to naj bi bla neka vrhunska 300iq taktika?!? just lol ;((

Zgodovina sprememb…

Qatar gas facilities will take three to five years to repair

Iran's attacks on Qatar have damaged facilities that produce 17 per cent of the company's liquefied natural gas export capacity and it will take three to five years to repair them, QatarEnergy CEO Saad al-Kaabi told Reuters.

"I never in my wildest dreams would have thought that Qatar would be -- Qatar and the region -- in such an attack, especially from a brotherly Muslim country in the month of Ramadan, attacking us in this way," he said.

Vir: https://www.thetimes.com/article/bdc768...

Kako ga bomo najebal naslednjo zimo...ne samo nafta in benz...

A kdo razmislja, kako zamenjat kurjavo na plin? Nakup klime in elektricnih radiatorjev?

Klima in debel maček ali 2 pod odejo, muc ma dober price performance in je prenosljiv, briketi so poceni.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

A džabe vse, če nimaš dobre izolacije :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

energetik ::

CharlieKK je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Nisi razumel poante. Nisem šel tankat, da bi prišparal, ampak sproti filam avto, da nisem nikoli pod 3/4 tanka. Se pa zavedam kaj pomeni 3EUR/l. Gospodarska kriza velikih razsežnosti, kjer se večini ne bo splačalo opravljati posla na polno in ga bodo znižali na manj. To pa pomeni odpuščanja vsaj 1/3 zaposlenih, če ne kje polovico. Spoznam se na ekonomijo, ampak point ni bil, da sedaj tankam, da bi prišparal 3EUR ali 5EUR.

Se pravi se ti da stat v vrsti in tankat 3x na teden.. Bolje bi bilo, da v fabriki narediš 1 naduro bo večji izplen, kaj se ga to greste čau živjo.. In to naj bi bla neka vrhunska 300iq taktika?!? just lol ;((
Jaz imam pol tanka za 1 teden. Včeraj na avtomatski INI pri Hoferji ni bilo nobenega, sem natankal v 2 min. Itak grem 1x tedensko v Hoferja, zraven še dofilam. Raje imam rezervo v tanku, kot pa doma v kanistrih...

OutOfTheBox je izjavil:

Zdaj si pa predstavljal, da folk s črednim nagonom uleti v banke...
Nisem za štos skoraj povsem izpraznil TRR-ja in porabil večine fiata za naložbe.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Noah0024 je izjavil:

Qatar gas facilities will take three to five years to repair

Iran's attacks on Qatar have damaged facilities that produce 17 per cent of the company's liquefied natural gas export capacity and it will take three to five years to repair them, QatarEnergy CEO Saad al-Kaabi told Reuters.

"I never in my wildest dreams would have thought that Qatar would be -- Qatar and the region -- in such an attack, especially from a brotherly Muslim country in the month of Ramadan, attacking us in this way," he said.

Vir: https://www.thetimes.com/article/bdc768...

Kako ga bomo najebal naslednjo zimo...ne samo nafta in benz...

A kdo razmislja, kako zamenjat kurjavo na plin? Nakup klime in elektricnih radiatorjev?

saj štrom bo verjetno tudi sel gor. jaz sem sicer miren, 20+ metrov drv na zalogi ;)

CharlieKK je izjavil:

Ti pa imaš res IQ sobne temperature, če misliš, da jaz s 3/4 polnega tanka ali več čakam v vrsti za tankat. :)):)):))

Valda se zapeljem skozi in tankam na eni drugi pumpi sploh, ko imam 3 pumpe spotoma do doma (živim in delam v MB) pa še 2, če naredim ovinek ali dva zmes. In včeraj nisem nič čakal. Na prvi pumpi v rush hour iz službe sem bil takoj na vrsti (pumpa ima 6 točilnih mest). Toliko samo.

In taktika je, če bi enkrat pišel in bi ročke bile zalepljene in na naslednji pumpi tudi, pa še naslednji in naslednji dan isto in potem dan pozneje isto, da imam v tistem trenutku vsaj 3/4 tanka goriva, ne pa po 1/4 ali pa da sem na rezervi in bi me zagrabila panika, koliko dni se še lahko peljem? Za kaj takega pa moreš imeti višji IQ od sobne temperature trol trolast. ;)
««
3 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8126368 (10814) eEdbM
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

6318145 (15778) primozzzz
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

8426076 (23521) Nesta
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12041787 (38972) Zheegec

Več podobnih tem