Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi

CharlieKK ::
Se pravi se ti da stat v vrsti in tankat 3x na teden.. Bolje bi bilo, da v fabriki narediš 1 naduro bo večji izplen, kaj se ga to greste čau živjo.. In to naj bi bla neka vrhunska 300iq taktika?!? just lol![]()
Ti pa imaš res IQ sobne temperature, če misliš, da jaz s 3/4 polnega tanka ali več čakam v vrsti za tankat.
Valda se zapeljem skozi in tankam na eni drugi pumpi sploh, ko imam 3 pumpe spotoma do doma (živim in delam v MB) pa še 2, če naredim ovinek ali dva zmes. In včeraj nisem nič čakal. Na prvi pumpi v rush hour iz službe sem bil takoj na vrsti (pumpa ima 6 točilnih mest). Toliko samo.
In taktika je, če bi enkrat pišel in bi ročke bile zalepljene in na naslednji pumpi tudi, pa še naslednji in naslednji dan isto in potem dan pozneje isto, da imam v tistem trenutku vsaj 3/4 tanka goriva, ne pa po 1/4 ali pa da sem na rezervi in bi me zagrabila panika, koliko dni se še lahko peljem? Za kaj takega pa moreš imeti višji IQ od sobne temperature trol trolast.![]()
Ampak poraba je višja s full tankom si na to pomislil? A se izzide?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
kamiKaZaA ::
Še to trol-CharlieKK. Prej sem tankal nekje 1x na 3 tedne (polni tank), sedaj pa nekje 1x - 2x na 10 dni oz. 2x - 4x na 3 tedne. In v marcu nisem niti enkrat čakal v vrsti, ker se samo skozi zapeljem, če nisem takoj na vrsti.
Dol mi visi za tisti deci ali liter višjo porabo. Moja taktika je, da če zmanjka goriva, da se še bom vozil vsaj 3 tedne in da me ne bo grabila panika, da bom čez 1 teden brez avta, ker več ne bom mogel nikjer tankat. Ti pra veselo trolaj naprej. Tvoji komentarji so samo tro-lo-lo-lo-lo. Srečno trol!

CharlieKK ::
Dol mi visi za tisti deci ali liter višjo porabo. Moja taktika je, da če zmanjka goriva, da se še bom vozil vsaj 3 tedne in da me ne bo grabila panika, da bom čez 1 teden brez avta, ker več ne bom mogel nikjer tankat. Ti pra veselo trolaj naprej. Tvoji komentarji so samo tro-lo-lo-lo-lo. Srečno trol!
Kje imaš parkiran avto, kaj če ti vse čez noč nepridipravi ven spumpajo takrat ko bo kriza? Si na to pomislil?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
Itak grem 1x tedensko v Hoferja, zraven še dofilam. Raje imam rezervo v tanku, kot pa doma v kanistrih...
Isto počnem. Za ziher. Doma ne mislim hraniti goriva v kanistrih in ko mi pade tank za slabo 1/4 grem dofilat.
Trenutno živimo v negotovih časih, kjer se je židom čisto odpeljalo in sedaj še imajo enega telička na vrvici, kateri bi še zdavnaj moral biti v penziji ali domu upokojencev ne pa na čelu države kot je ZDA in trenutno še ne vemo kakšno krizo jim bo uspelo zakuhati. Vemo pa, da so židi zakuhali korona krizo, katera ni bila ravno nežna in da znajo sedaj to krizo še bolj grobo narediti ali pa nas celo pahniti v 3. svetovno vojno?
delavec44 ::
Izola, Koper: Petrol ima samo 100ko, ostale pumpe so zaprte; MOL in Shell imata neke liste nalimane na pumpah, po moje omejitev točenja.
Na AC od jutri sproščene cene...
Na AC od jutri sproščene cene...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Kje imaš parkiran avto, kaj če ti vse čez noč nepridipravi ven spumpajo takrat ko bo kriza? Si na to pomislil?
Pa daj nehaj že trolat. Sploh več nisi zanimiv. Tečen si kot driska. Harmonkar je gospod za tebe.
LeQuack ::
Če so med kovidom lahko omejili gibanje in uvedli delo od doma, zakaj ne morejo še zdaj? Pa bo tako 10x manjša potreba po gorivu.
Quack !

kriptobog ::
Zakaj bi? Saj je gorivo. Samo folk je panicno navall na pumpe da privarcuje 3e na kestl.
kow ::
Noah0024 ::
Petrol omejuje točenje goriva v posode na 200 litrov
Z namenom zagotavljanja čim bolj enakomerne oskrbe vseh skupin kupcev pa so na bencinskih servisih uvedli tudi začasne omejitve točenja dizla in kurilnega olja v posode, in sicer na največ 200 litrov na posameznega kupca. Mora pa točenje potekati v posode, skladne z veljavno zakonodajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Noah0024 ()

kriptobog ::
Z namenom zagotavljanja čim bolj enakomerne oskrbe vseh skupin kupcev pa so na bencinskih servisih uvedli tudi začasne omejitve točenja dizla in kurilnega olja v posode, in sicer na največ 200 litrov na posameznega kupca. Mora pa točenje potekati v posode, skladne z veljavno zakonodajo.
Pa sj v cisterne se toči šele ko je prek 1.6e/l no. Vsaj nazadnje je bilo tako
delavec44 ::
Mhm.
https://www.zurnal24.si/slovenija/brale...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
starfotr ::
Komaj čakam, da bodo to staro nafto, ki vsebuje eko sranje tankali v svoja vozila. Naj se jim zamaši vse skupaj.
Se veselim teme v stilu: kaj naj naredim z 1 kg kvasa, ki ga imam?
Se veselim teme v stilu: kaj naj naredim z 1 kg kvasa, ki ga imam?
roCkY ::
Morda je to poraba za en teden - dva. Normalno naroči na lokcijo. Sedaj ko nočejo pripeljat...
nejc_nejc ::
pixelzgaming ::
meni gre bolj na kurac to, da prideš do pumpe ki ima samo zaklenjeno ročko, stopiš ven in takrat komaj ugotoviš da ne moreš tankat. Torej da nimajo tiste jebene plahte preko da je zmanjkalo. En tank imam za 2 tedna dovolj ampak če je prazno je treba tankat, ni problem denar, ampak da se moras vozit do četrte tankštele pa je retarded.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | Linux
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
denabiker ::
To si kmetje delajo zalogo, zdaj je polno dela še na njivah, hosta, travniki... Kolegi imajo sedaj veliko zaloge goriva, močni traktorji ful žerejo, ne vem odvisno lahko tudi 20, 30, 40 litrov na uro odvisno od moči in dela, en znanec ima po mojem čez 10 cistern po 1000l, vse pripravljeno, da ga ne preseneti
..
..
blink ::
To si kmetje delajo zalogo, zdaj je polno dela še na njivah, hosta, travniki... Kolegi imajo sedaj veliko zaloge goriva, močni traktorji ful žerejo, ne vem odvisno lahko tudi 20, 30, 40 litrov na uro odvisno od moči in dela, en znanec ima po mojem čez 10 cistern po 1000l, vse pripravljeno, da ga ne preseneti
..
Kar se dogaja sedaj je popolnoma isti credni nagon kot junija 2022. Ker nimamo dnevne trzne spremembe cen ampak centralno-plansko regulacijo z 14-dnevnimi spremembami, to s seboj prinese naval na crpalkah (ko sledi napovedana vecja podrazitev) in prazne crpalke (ko sledi napovedan vecji upad cene). Tujci v tranzitu in v obmejnih krajih, pa situacijo se dodatno poslabsajo.

WizzardOfOZ ::
Qatar gas facilities will take three to five years to repair
Iran's attacks on Qatar have damaged facilities that produce 17 per cent of the company's liquefied natural gas export capacity and it will take three to five years to repair them, QatarEnergy CEO Saad al-Kaabi told Reuters.
"I never in my wildest dreams would have thought that Qatar would be -- Qatar and the region -- in such an attack, especially from a brotherly Muslim country in the month of Ramadan, attacking us in this way," he said.
Vir: https://www.thetimes.com/article/bdc768...
Kako ga bomo najebal naslednjo zimo...ne samo nafta in benz...
A kdo razmislja, kako zamenjat kurjavo na plin? Nakup klime in elektricnih radiatorjev?
A si siguren, da bo elektrike tudi dosti? Bolj razmišljamo dodatno peč na drva, ki bo pomagala toplotni, da ne bo preveč elektrike kurila.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

..
Traktorji so vedno tok žrl. Kolega je zato namesto traktorja kupil unimoga. Ker pri delu v hosti ali na njivi žre vsaj pol manj, pa okreten je bolj po cestah.
Utk ::
..
Kar se dogaja sedaj je popolnoma isti credni nagon kot junija 2022. Ker nimamo dnevne trzne spremembe cen ampak centralno-plansko regulacijo z 14-dnevnimi spremembami, to s seboj prinese naval na crpalkah (ko sledi napovedana vecja podrazitev) in prazne crpalke (ko sledi napovedan vecji upad cene). Tujci v tranzitu in v obmejnih krajih, pa situacijo se dodatno poslabsajo.
Če bi imeli trg, bi bil liter par centov dražji, ampak nobenega drugega problema tu pa ne bi bilo. Ker bi vsak trgovec z veseljem prodal večje količine, če jih bi kdo hotel kupit.
roCkY ::
WizzardOfOZ je izjavil:
..
Traktorji so vedno tok žrl. Kolega je zato namesto traktorja kupil unimoga. Ker pri delu v hosti ali na njivi žre vsaj pol manj, pa okreten je bolj po cestah.
Žre nič manj. Le kategorija vozila je druga. Pri transportu se pozna pa še to ne v vseh situacijah, pri delu je enako. Ko rabiš 80-100-150- KW na kardanu, ali na vlečenem stroju za obdelavo tal jih moraš od nekje dobiti. Tam ni veliko razlike v porabi.
Eni so nardil zaloge za celo leto. Eni smo (še) brez.. Sam sem brez zraka v tankih in brez zaloge. Bomo vidli kako bomo speljali naslednje tedne. Upam da ne preveč z plačevanjem trošarine. Sicer je neobarvanga lokalno prej zmanjkalo kot cvička. 40 let ni bilo cisterne za traktorje tankat na dvorišču. ... Kolk bo profitiral cenovno pri "10" cisternah? Nekaj sigurno bo. Če so bile vmes kake čudne cisterne in ne redno za gorivo je pa lahko zelo drago.
feryz ::
Kleni Slovenci bomo glih zdaj imeli večje zaloge goriva v kanticah, kot kot ga imajo državne rezerve in Petrol skupaj.
Samo tako naprej.
Samo tako naprej.
Daniel ::
Je kar malo jeba, ker je kurilno obenem za ogrevanje in pogon mehanizacije. Če bi vsi kmetje čakali, vmes bi pa vsi polnili cisterne za ogrevanje bi lahko sedaj, ko je potrebno iti na njivo, kmetje kratkomalo gledali v zrak. Vsak zamujen dan pa se v sezoni priprave na setev kar precej pozna, če pa se situacija vleče čez par tednov je pa celo leto v riti. Če živiš ob meji je težava še toliko bolj izrazita. Sicer lahko tankaš normalni dizel, kjer se ga še dobi a to drastično poslabša že tako slabo finančno situacijo na večini manjših kmetij. Potem je verjetno bolje, če pustiš, da raste plevel in naj se država ukvarja s problemom od kje vse bomo uvažali hrano. Cene na polici pa vemo kakšne bojo v tem primeru.

WizzardOfOZ je izjavil:
..
Žre nič manj. Le kategorija vozila je druga. Pri transportu se pozna pa še to ne v vseh situacijah, pri delu je enako. Ko rabiš 80-100-150- KW na kardanu, ali na vlečenem stroju za obdelavo tal jih moraš od nekje dobiti. Tam ni veliko razlike v porabi.
Eni so nardil zaloge za celo leto. Eni smo (še) brez.. Sam sem brez zraka v tankih in brez zaloge. Bomo vidli kako bomo speljali naslednje tedne. Upam da ne preveč z plačevanjem trošarine. Sicer je neobarvanga lokalno prej zmanjkalo kot cvička. 40 let ni bilo cisterne za traktorje tankat na dvorišču. ... Kolk bo profitiral cenovno pri "10" cisternah? Nekaj sigurno bo. Če so bile vmes kake čudne cisterne in ne redno za gorivo je pa lahko zelo drago.
Saj unimog je traktor, samo z boljšim izkoristkom.
Ko smo delal v hosti, je unimog trošil konkretno manj kot enako zmogljiv traktor. S tem da je imel zadaj 2 x 8T vitel.
kulSMS ::
Jaz sem že 1300l kurilca (za ogrevanje) naročil takoj 2. marca, ko je bila informacija, da so zaprli Hormuško ožino še v istem tednu so mi ga dostavili - sem še vozniku omenil, da so pa hitro dostavili, da se običajno več časa čaka - pa je rekel, da ni sedaj neke gužve. 14 dni nazaj je bila očitno situacija še popolnoma normalna.
Moje predidevanje je bilo, da tudi, če jo spet odprejo čez teden - cenejše ne bo - imel sem pa v planu, da enkrat pred poletjem itak naročim.
Sedaj imam do septembra 2027 mir - upam, da se do takrat umiri situacija.
Moje predidevanje je bilo, da tudi, če jo spet odprejo čez teden - cenejše ne bo - imel sem pa v planu, da enkrat pred poletjem itak naročim.
Sedaj imam do septembra 2027 mir - upam, da se do takrat umiri situacija.
Zadnjič so pri tašči eni sosedi v hosti vlekli hlodovino cel dan po hribu, 2 traktorja zelo močna, tam po mojem 250-300 konjev in to gre v enem dnevu kar hitro 1000 litrov.
Se pa spomnim enega modela, ko je razlagal, da njegov na polno moč žere 80 litrov, nek močan Fendt, ne vem če ni tam 400 konjev, torej za cel dan gre cela cisterna IBC.
kako boš sedaj tankal na neki manjši črpalki, ko te zajebavajo za količino.
Se pa spomnim enega modela, ko je razlagal, da njegov na polno moč žere 80 litrov, nek močan Fendt, ne vem če ni tam 400 konjev, torej za cel dan gre cela cisterna IBC.
kako boš sedaj tankal na neki manjši črpalki, ko te zajebavajo za količino.
ZveeZ ::
A je sploh dovoljeno, da trgovec sam doloci, koliko bo posamezni osebi prodal?
Ker jaz vidim samo en razlog zakaj so pumpe "prazne" in omejitve tankanja:
da se proda zalogo ugodne nafte sele po torkovih podrazitvah
Ker roko na srce, ce sem jaz lastnik Petrola/MOL-a/Shell-a, raje vidim, da mi tanka 10 ljudi po 50.000l, kot pa 1000 ljudi po 50l. Kriza gor ali dol. No, razen ce se obeta podrazitev..
Ker MOL/Shell ne delata tega z obzirom na narod. Niso neumni.
Ker jaz vidim samo en razlog zakaj so pumpe "prazne" in omejitve tankanja:
da se proda zalogo ugodne nafte sele po torkovih podrazitvah
Ker roko na srce, ce sem jaz lastnik Petrola/MOL-a/Shell-a, raje vidim, da mi tanka 10 ljudi po 50.000l, kot pa 1000 ljudi po 50l. Kriza gor ali dol. No, razen ce se obeta podrazitev..
Ker MOL/Shell ne delata tega z obzirom na narod. Niso neumni.
enavlaka ::
400 konjski traktor bo res žrl 80L na uro, samo kaj vraga boš s takim strojem počel v sloveniji, 2 metra globoko oral?
Stvar je 250.000€....
Stvar je 250.000€....
En ima tam nekje na notranjskem nekaj podobnega za mletje štorov in kamenja. Ima kar precej dela. Tudi nekateri kombinati in ekstremno velike kmetije bi znale imeti kaj podobnega, če so površine združene. Ker potem pač vzameš namesto 3 metre širok stroj takega, ki obdela 9 metrov in delo končaš bistveno hitreje in z manj delovne sile. Odvisno od situacije do situacije. Sem celo leto porabim nekje 5000 litrov, torej sem glede na nekatere praktično vrtičkar. Kakšen večji silažni kombajn bi tudi znal potegniti kakšnih 1000 litrov, če ga cel dan ženeš.

Prevelik za v hosto in za na njivo. S tako velikim traktorjem nimaš kaj počet nikjer.
Unimog je tukaj veliko na boljšem. U300 žre v hosti 7.5 litra dizla na delovno uro.
Da bo še uradno (prehod iz MB Trac na Unimoga, tudi zato ker je poraba manjša):
https://special.mercedes-benz-trucks.co...
Spremljam unimoge, ker bi si rad kupil enega in ga predelal v avtodom za "pot okol sveta", ko bom šel v pokoj.
Unimog je tukaj veliko na boljšem. U300 žre v hosti 7.5 litra dizla na delovno uro.
Da bo še uradno (prehod iz MB Trac na Unimoga, tudi zato ker je poraba manjša):
https://special.mercedes-benz-trucks.co...
Spremljam unimoge, ker bi si rad kupil enega in ga predelal v avtodom za "pot okol sveta", ko bom šel v pokoj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Parcele v sloveniji so precej majhne. Le nekaj kmetov je, ki lahko izkoristijo 400 konjsko beštjo, ker imajo dovolj velike površine.
Taka stvar orje s 40 km/h in kar konkretna njiva je v uri vertig. Za vlake v gozdu pa je kar glomazen. Lahko pa sicer vozi po cestah in gor zapne polno prikolico za les.
Taka stvar orje s 40 km/h in kar konkretna njiva je v uri vertig. Za vlake v gozdu pa je kar glomazen. Lahko pa sicer vozi po cestah in gor zapne polno prikolico za les.
Moči ima dovolj za tako hitrost, seveda ne boš oral s polnim gasom
400 konjev je res ogromno, zetorji so imeli po 40
400 konjev je res ogromno, zetorji so imeli po 40
OutOfTheBox ::
Če gledamo samo iz vidika prodaje in dobička potem drži. Ampak bencinske črpalke prodajajo energijo, to pa praktično potrebuje vsak. Nočeš ti na koncu da ti "10" ljudi hoarda vso nafto ki jo niti ne potrebujejo tisti trenutek in na drugi strani pol države ne more iti v službo.
Skratka, te omejitve so ravno iz razloga zato da folk ne bo hoardal in da vsak dobi toliko kolikor tisti trenutek pač potrebuje. In konec koncev je to pošteno.
Če me spomin ne vara so omejevali tudi prodajo kvasa, moke in toaletnega papirja med covidom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
ZveeZ ::
OutOfTheBox je izjavil:
Če gledamo samo iz vidika prodaje in dobička potem drži. Ampak bencinske črpalke prodajajo energijo, to pa praktično potrebuje vsak. Nočeš ti na koncu da ti "10" ljudi hoarda vso nafto ki jo niti ne potrebujejo tisti trenutek in na drugi strani pol države ne more iti v službo.
Skratka, te omejitve so ravno iz razloga zato da folk ne bo hoardal in da vsak dobi toliko kolikor tisti trenutek pač potrebuje. In konec koncev je to pošteno.
Če me spomin ne vara so omejevali tudi prodajo kvasa, moke in toaletnega papirja med covidom.
Jaz bi razumel, ce bi tak odlok izdala vlada.
Podjetju, sploh tujemu, je malo mar za drzavljane.
Ce bo nekdo hoardal hektolitre goriva v cisterni, katere po moznosti ne bo niti utegnil porabiti preden bo neuporabno, je za samo podjetje super.
Kolone vozil brez goriva pa niso problem privatnikov. Nihce nebi slabo spal zaradi tega.
Zato sem mnenja, da sama podjetja hoardajo gorivo in bodo prodajo sprostila v torek.
Dobro, ampak mi smo res v vrhu po modernizaciji, ko gledam nekatere sosede imajo traktorje po 150 jurjev tudi za malo hektarjev, poznam extrem žlahtnik je dal čez 200 jurjev za John Deere ima pa samo 2 hektarja
.
No in potem, ko se vozim po Švici, Avstriji,.. pa gledam stare lahke traktorje po veliki njivi, pa vse naredijo. Pa pazi v Švici, kjer je res standard, pa v Avstriji so tudi z boljšim standardom pa stari traktorji, ampak pri nas pa, kdo ima večjega
No in potem, ko se vozim po Švici, Avstriji,.. pa gledam stare lahke traktorje po veliki njivi, pa vse naredijo. Pa pazi v Švici, kjer je res standard, pa v Avstriji so tudi z boljšim standardom pa stari traktorji, ampak pri nas pa, kdo ima večjega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Bere se kot krasno nakladanje. Razen, če se tvoj žlahtnik ukvarja s trgovanjem z drogami ali pa ima zraven še prevozniško firmo. Še bolj zanimivo pa je, da vsi ravno tebi povedo koliko je kaj vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

... ampak pri nas pa, kdo ima večjega![]()
A ni pri nas v vsem tako? Kdo ima boljšega, daljšega,....
BCSman ::
Pri nas so standard 50 let stari IMT-ji, za 150k+ John Deera vem za enega ki ima 100hektarov, kar se mi ne zdi nič takega.
Velki ::
Kolk gremo stavit da če Golob sestavi vlado gre takoj kilometrina za javni sektor iz tistih 47 centov na 60 ali še več...

Miki N ::
https://www.zurnal24.si/media/img/f4/89...
No, no, to je pa že malo una Mad Max estetika počasi.... prihaja čas, ko boš moral nadeti hokejsko opremo, v roke une zarjavelo sekiro ali vodovodno cev in... hajd na pumpo!
No, no, to je pa že malo una Mad Max estetika počasi.... prihaja čas, ko boš moral nadeti hokejsko opremo, v roke une zarjavelo sekiro ali vodovodno cev in... hajd na pumpo!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26399 (10845) | eEdbM |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 619559 (266732) | hbgqzR |
| » | Bencinske črpalke (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18161 (15794) | primozzzz |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41830 (39015) | Zheegec |