☰

» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
47 / 47
»
»»

kodiak ::

Rabljenim Teslam je cena tudi že zrastla. Eni prodajajo 2 leti stare po ceni novih minus subvencija, skoraj isto ali dražje kot so plačali sami.

Pithlit ::

kodiak je izjavil:

Sam bom kmalu imel velik problem s prevozom na delo, ker imam prevoz plačan zgolj kot mesečno karto, ki pa se pri nas nič ne spreminja. Ibiza po servisu še dela zaenkrat, bo pa vsako popravilo močno načelo proračun ob teh cenah. Ne vem kaj narediti. Kupiti končno na kredit EV sedaj ali še naprej vztrajati pri tej draginji? Kaj mi priporočate. Polnil bi lahko baterijo pri delodajalcu.

Če imaš plačano karto pomeni da imaš možnost javnega prevoza. Tako bi vsaj moralo biti, če firma igra po pravilih. Če ne igra, pa veš kaj ti je storiti.
Life is as complicated as we make it...

feryz ::

Zamenjati šiht ali tožiti delodajalca.
Obe opcije so super. Zato pa jih je že zdavnaj izkoristil.

feryz je izjavil:

Zamenjati šiht ali tožiti delodajalca.
Obe opcije so super. Zato pa jih je že zdavnaj izkoristil.

Saj niso samo ekstremi. Ampak sure, zbanalizirajmo vse.

Mimogrede, baje javni prevoz celo obstaja. Tko da...

karafeka ::

Da je tako lahko službo menjat, lahko reče samo nekdo z vezami.

Pithlit je izjavil:

Kaj pa si mislila potem?
Za javni prevoz je že napisal. Brez veze parlamentirate. Ven iz Ljubljane ne obstaja. Še posebej če nimaš rednega urnika.

delavec44 ::

feryz je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kaj pa si mislila potem?
Za javni prevoz je že napisal. Brez veze parlamentirate. Ven iz Ljubljane ne obstaja. Še posebej če nimaš rednega urnika.

Če je res kar je napisal, potem menjati računovodjo. Ni nobenega razloga da ne bi dobili kilometrine po zakonu.

Na papirju je.
Zame tudi, no ja, skoraj. Najprej bi moral na bus, potem pa par kilometrov peš.
In glede na to, da imam drseči urnik, beri delam kot se mi dvigne, je to praktično nemogoče.

sbawe64 ::

PROTEINSKI je izjavil:

Poglej malo avto.net koliko novih dizlov se prodaja zadnje tedne. Nekdo, ki rad gembla, bo lahko v naslednjih mesecih prišel do dobrih popustov pri nakupu Audi A8 4.0 TDI Quattro. To ti pije 15 litrov na 100 če voziš poskočno in če bo dizel res 5EUR je to lepih 75EUR na 100 prevoženih kilometrov. Ide gasssssssssssssssssss.

Verjetno bo kmalu dizel le še za javni prevoz, če ga bo zelo omejeno. Teroristi nas držijo v šahu in Evropa bo prva počepnila, ker smo šibki kot še nikoli v zgodovini.

9.6 l/100 km povprečje 57 vozil
https://www.spritmonitor.de/en/overview...

Oz 10 l/100 km oni z adblue (6 vozil).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

kow ::

PROTEINSKI je izjavil:

Neuradno: dizla lahko zmanjka!

Tud sekret papirja lahko zmanjka. Kaj hoces sploh povedati?

Ganon ::

kow je izjavil:

PROTEINSKI je izjavil:

Neuradno: dizla lahko zmanjka!

Tud sekret papirja lahko zmanjka. Kaj hoces sploh povedati?

Proteinski trola po celotnem forumu, ne posvečaj pozornosti.

feryz je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kaj pa si mislila potem?

V marsikaterem primeru dejansko obstaja čisto legit uporaben javni prevoz. Jasno, ne v vseh. Tudi jasno, verjetno ni od vrat do vrat. Ampak če je v nekem okviru normale, potem pač je.

Zdej, če moraš 5km peš... To ni to. Če te pripelje uro prej, pa uro kasnej odpelje, tudi ni to.

Jaz sicer ne vem zakaj se delodajalci otepajo potnih... eden najcenejših načinov za stroške nabijat, ever. Pa še večina delavcev je 3x bolj zadovoljna ker imajo večjo plačo. To je tak win win scenarij da si ga marsikdo izven države že težko predstavlja.

Kretencr ::

Ne bom šel na avtobus, ker me bo sosed videl in kaj si bo mislil? Tam bom sedel ob cesti in videli me bodo, groza. Ni to moj stil življenja, da izgledam revež.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

gozdar1 ::

Med tem ko se mesta dušijo v večinoma lokalni pločevini, ko pride do govora o j. transportu se vedno povdarja samo vozače. Ljudje, ki so se l.95 voili z j. transportom so 5 let kasneje presedlali na avto in danes ima še vsak študent svoj avto.

gozdar1 je izjavil:

Med tem ko se mesta dušijo v večinoma lokalni pločevini, ko pride do govora o j. transportu se vedno povdarja samo vozače. Ljudje, ki so se l.95 voili z j. transportom so 5 let kasneje presedlali na avto in danes ima še vsak študent svoj avto.

Jah lej, jaz dejansko nimam opcije javnega prevoza.

karafeka ::

Kretencr je izjavil:

Ne bom šel na avtobus, ker me bo sosed videl in kaj si bo mislil? Tam bom sedel ob cesti in videli me bodo, groza. Ni to moj stil življenja, da izgledam revež.

A ko pa gledaš jahte, helikopterje in privatne jet-e elite, se pa počutiš bogatega?

Kretencr ::

karafeka je izjavil:

Kretencr je izjavil:

A ko pa gledaš jahte, helikopterje in privatne jet-e elite, se pa počutiš bogatega?

Samo da imam več kot sosed in nekaj sodelavcev to je moj cilj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

gozdar1 ::

Pithlit je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Jah lej, jaz dejansko nimam opcije javnega prevoza.

Predvidevam, da ne živiš v lj. oz mb., sicer pa na veliko se je zidalo po krajih, kjer kjer je j. promet omejeno dostopen.

Magic1 ::

Po katerih krajih pa j. promet ni omejen? Če odšteješ Ljubljano in Maribor, je prektično vse ostalo konkretno omejeno. Pa še v Ljubljani je dost omejeno, ko ti par kilometrska razdalja lahko vzame 45min.
Magic

gen Maister ::

OutOfTheBox je izjavil:

Moja se je zdej zvečer pripeljala iz šihta skor s praznim tankom.. še za cca 100km, sam to porabi v enem dnevu. Doseg ni švoh,..zdej 970km. Kdaj tankat.. jutri al v torek? :O

Zdej pa zares - še do konca leta počakam kam bo šla ta zadeva in potem kupim električnega. Kaj se dans šteje za EV paradnega konja. Tesla?

Z drugimi besedami.. ko greš po EV avto in hočeš met ekvivalent Apple al Samsung (whatever floats your boat) ampak pri avtih, kaj kupiš?

Težko bo!!
Kot prvo, nekako ti pripada delo in čast, da odpreš NOVO temo z naslovom: katero E vozilo izbrati 8-)
In potem bodo tam potekale debate okolitega...
Kot DRUGO! Dal si čisto premalo podatkov, za kaj in kako avto potrebuješ, koliko se voziš, kam se voziš in kako bi ga kje lahko polnil.... Ali gre za drugi avto in vse te malenkosti...
Kot TRETJE so tukaj neki (okvirni) zneski, rangi, v katerih si lahki ali upaš vozilo privoščiti. Lahko imaš proračun 15k ali pa 75k!!?
V tem času, ko menjamo kožo, se po domače kačje levimo iz ogljikove v E družbo, :)) zelwni prehod alo kako se že temu reče, obstaja kar precejšnja zmeda in kaos! Da o zaostankih države, občin in unje na tem področju niti ne govorim. Tudi kar se polnilnic tiče..
Seveda obatajajo znamke, kot so Apple in Samsung. Slišijo na ime Tojota, ali pa BMV in posobno.... :))

Zdaj pa šalo na stran in k bistvu!! :P

Samo kitajca ne kupit!! Kdor enkrat kupi kitajca, ta hoče vedno kitajca!! :)):)):))
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

johnnyyy ::

OutOfTheBox je izjavil:

Moja se je zdej zvečer pripeljala iz šihta skor s praznim tankom.. še za cca 100km, sam to porabi v enem dnevu. Doseg ni švoh,..zdej 970km. Kdaj tankat.. jutri al v torek? :O

V torek se pričakuje pocenitev za nekaj centov.

kow ::

V torek bo pocenitev za nekaj centov, se en torek kasneje pa ocitno konkretna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()
««
47 / 47
»
»»