☰

» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
46 / 46
»
»»

Miki N ::

karafeka je izjavil:

Ne bo treba iskat črpalke...se bo že od daleč videlo, katera bo imela kaj.....tam kjer bo največja kolona.

Se boš že prej samo priključil impromptu Mad Max konvoju. :))

gen Maister ::

Kakšno je kaj stanje na bencinskih črpalkah!??? 8-)
So že vrste!?? :)
Tankajo todi v kantice!??? :))
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Mr.B ::

gen Maister je izjavil:

Kakšno je kaj stanje na bencinskih črpalkah!??? 8-)
So že vrste!?? :)
Tankajo todi v kantice!??? :))

Vsi čakajo na dizel po 4 €/l :)) in bencin po 3 €/l :'(. Glede na to, da države EU še vedno poizkušajo kupuiti LNG po večkratniku:P nekdanjih cen, se bomo kmalu navadili tudi na kolone pred črpalkami.8-)
Smešno je,
da po skoraj petih letih še vedno rusophrenik nisi sposoben opredeliti,
pod kakšnimi pogoji zmagujemo v Ukljani.

Miki N ::

Kmalu vici v stilu "Kvazedej stari, a kej tankaš, pa zakaj ne?" :|

karafeka ::

Ma ne, to elita skrbi za naše zdravje, ker sedaj se bo vsak (razen elite) primoran vozit s kolesom. Pa hitro po zračnice, verjetno bodo šle gor.

lynxslo5 ::

Danes je cena Crude oil in Brent padla... Meni ni jasno zakaj, ko pa Trup grozi, da bo ustavil izvoz dizla, enako pa je že storila Kitajska.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lynxslo5 ()

karafeka je izjavil:

Ma ne, to elita skrbi za naše zdravje, ker sedaj se bo vsak (razen elite) primoran vozit s kolesom. Pa hitro po zračnice, verjetno bodo šle gor.

Sej bodo kmalu uvedli obvezni Home Office, da bodo elite prihranile pri ogrevanju in elektriki. Jaz bom pa z veseljem hodil v službo z javnim prevozom, da bom lahko šparal doma pri elektriki in ogrevanju.
Smešno je,

energetik ::

lynxslo5 je izjavil:

Danes je cena Crude oil in Brent padla... Meni ni jasno zakaj, ko pa Trup grozi, da bo ustavil izvoz dizla, enako pa je že storila Kitajska.
Dizl ni enako Brent.
vires in numeris

WizzardOfOZ ::

Mr.B je izjavil:

Jaz bom pa z veseljem hodil v službo z javnim prevozom, da bom lahko šparal doma pri elektriki in ogrevanju.

Pri nas je toplotna nastavljena stalno na 21 stopinj. Al sem doma al nisem je vseeno.

Kar se pa tiče zaradi potrabe elektrike enega prenosnika in monitorja, da lahko od doma delam, dobim pa neka 2EUR na dan od službe za porabljeno elektriko.

Tako da mi je vseeno ali delam od doma ali pa sem v službi. Res je pa bolje bit v družbi, tako da sem na lokaciji vsak dan.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Mr.B je izjavil:

karafeka je izjavil:

Sej bodo kmalu uvedli obvezni Home Office, da bodo elite prihranile pri ogrevanju in elektriki. Jaz bom pa z veseljem hodil v službo z javnim prevozom, da bom lahko šparal doma pri elektriki in ogrevanju.

Verjetno si mislil /s...

Geni pravi, da štroma ne bo dražil vsaj do konca 2027. Torej me bo ogrevanje in topla voda še vedno stalo enako kot lani ~450EUR (za 12 mesecev). To ni nič. Vsaj toliko niha delniški portfelj vsak dan gor/dol.

Benza mi hibrid skuri 75L mesečno. Tudi če bo po 2EUR/L, je to še vedno le 150EUR mesečno za polno mobilnost, vse dopuste, šiht itd. Ja, je dražje kot je bilo, a daleč od tega, da bi bilo katastrofalno.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

gen Maister ::

Aja!?? 8-)
Saj danes je (sproščeni) petek!??? 8-)
Ne vem, zakaj sem imel v mislih, da je ponedeljek!?? :))
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Oj, vidim, da so se debati zdaj pridružili še zeleni ambasadorji in evangelisti hibridov in plug-in hibridov. Pustimo ob strani, da je hibrid ena lepših marketinških pogruntavščin zadnjih let: dobiš dodaten stroške vzdrževanja ICE, ker si bil tega stroška že navajen, ob strahu da bo baterija prazna, ravno takrat ob neprimernem času.

Moram pa priznati, da sem prejšnji teden gledal cene dizla in bencina ter računal, koliko bi me stal dopust z navadnim ICE avtom za približno 900 km vožnje. Me je kar stisnilo pri srcu. Potem sem se oddahnil, da sem z električnim avtom za isto relacijo "trpel" približno eno uro dodatnega polnjenja (hotel pustimo ob strani), v zameno pa ni bilo treba na vsaki črpalki razmišljati, ali točim gorivo ali financiram naslednje rekordne dobičke naftne industrije.
Smešno je,

feryz ::

Mene bo tako ogrevanje, kot gorivo stalo točno toliko kot lansko zimo.
Torej bom že nekako.

Uf, hvalabogu. Me je že skrbelo, kako bo s tabo....

Pithlit ::

Miki N je izjavil:

Kmalu vici v stilu "Kvazedej stari, a kej tankaš, pa zakaj ne?" :|

Ah kje.... Dizel se bo prodajal na meter.
Life is as complicated as we make it...

aborko ::

Moram pa priznati, da sem prejšnji teden gledal cene dizla in bencina ter računal, koliko bi me stal dopust z navadnim ICE avtom za približno 900 km vožnje. Me je kar stisnilo pri srcu.

900km za dopust (pa mnda ne greš sam?), če ti žre 5 je to 45L goriva in za to te stisne pri srcu? Če se jajcaš kot z električarjem dodatno uro je poraba lahko še dosti nižja.
Ne bom pametoval, ker ne poznam tvoje situacije, ampak mogoče da malo bolj delaš na prihodkih. Ker če 45L goriva predstavlja problem, te bo stiskalo tudi pri nočitvah, obrokih zunaj, na koncu je gorivo še najmanjši strošek.

kow ::

Dizel v torek spet dol? Ali bo cena priblizno enaka?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Kretencr ::

aborko je izjavil:

Moram pa priznati, da sem prejšnji teden gledal cene dizla in bencina ter računal, koliko bi me stal dopust z navadnim ICE avtom za približno 900 km vožnje. Me je kar stisnilo pri srcu.

900km za dopust (pa mnda ne greš sam?), če ti žre 5 je to 45L goriva in za to te stisne pri srcu? Če se jajcaš kot z električarjem dodatno uro je poraba lahko še dosti nižja.
Ne bom pametoval, ker ne poznam tvoje situacije, ampak mogoče da malo bolj delaš na prihodkih. Ker če 45L goriva predstavlja problem, te bo stiskalo tudi pri nočitvah, obrokih zunaj, na koncu je gorivo še najmanjši strošek.

Ni časa za prihodke, preveč časa mu vzame goltanje in širjenje laži in propagande..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

Chalky ::

Končno. Cene bodo šlo krepko navzdol v naslednjem tednu. Evropa je storila pravo stvar. Tole bo za Iran grozno.

redtech ::

Ja seveda, zaloge pa po volitvah zobne vile pripeljejo ;((

shmandi ::

Chalky je izjavil:

Končno. Cene bodo šlo krepko navzdol v naslednjem tednu.

Jp. Zaenkrat vse kaže da bo tako... očitno bo treba počakati še ključna naslednja dva tedna, da bo gorivo 3 ali pa celo 5€ kot eni paničarijo.

kow ::

redtech je izjavil:

Ja seveda, zaloge pa po volitvah zobne vile pripeljejo ;((

Ali drugace, lahko pricakujem da bodo sle cene navzdol, hehe. Ti imas skoraj vedno inverzno prav.

To praznjene rezerv je ena velika tombola....

OutOfTheBox ::

shmandi je izjavil:

Chalky je izjavil:

Končno. Cene bodo šlo krepko navzdol v naslednjem tednu.

Jp. Zaenkrat vse kaže da bo tako... očitno bo treba počakati še ključna naslednja dva tedna, da bo gorivo 3 ali pa celo 5EUR kot eni paničarijo.

Gorivo bo 3 naslednje leto aprila, če se bodo vse te neumnosti nadaljevale kot se zadnje pol leta, trend je namreč jasen. Sproščanje rezerv je začasen ukrep, ki ne reši glavnega problema - dobavo novega.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

karafeka je izjavil:

Praznjenje rezerv nas bo spravilo ba kolena, saj bomo brez goriva in s tem ranljivi. To je ukaz od naših vladarjev - US, nam, kot njihovi koliniji - Evropi.

PROTEINSKI ::

Neuradno: dizla lahko zmanjka!

shmandi ::

starfotr je izjavil:

karafeka je izjavil:

Praznjenje rezerv nas bo spravilo ba kolena, saj bomo brez goriva in s tem ranljivi.

Seveda. Krivi smo si pa sami (oz. naši predstavniki), ker nismo nič storili, da ne bi rusija napadla Ukrajine in da ne bi ZDA napadle Irana.

PROTEINSKI je izjavil:

Uradno: zmanjka lahko vsega. Zato pa imamo vzpostavljen sistem DBR. Naključji ni. Pomanjkanje je skozi zgodovino že bilo in še bo v prihodnosti.

feryz ::

PROTEINSKI je izjavil:

Pejd tankat.
Zakaj ga pa goniš do nule?

Ne morem verjeti, da je lajna počepnila pred oranžnega in mu ga obdeluje.
Tramp rabi nizke cene goriva do volitev, potem bo pa užgal po Iranu, da bo pomanjkanje goriva in bodo šle cene v nebo.
A je res možno, da imamo na čelu Evrope tako pokvarjeno svojat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

PROTEINSKI ::

Pozor: zaloge dizla so omejene!

DamijanD ::

še več: zaloge nafte so omejene, tudi tiste, ki je še pod površjem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

je res možno, da imamo na čelu Evrope tako pokvarjeno svojat?

Ne samo, da je možno. To je dejanska realnost. Ampak glej, kruha in iger pa je

kodiak ::

Sam bom kmalu imel velik problem s prevozom na delo, ker imam prevoz plačan zgolj kot mesečno karto, ki pa se pri nas nič ne spreminja. Ibiza po servisu še dela zaenkrat, bo pa vsako popravilo močno načelo proračun ob teh cenah. Ne vem kaj narediti. Kupiti končno na kredit EV sedaj ali še naprej vztrajati pri tej draginji? Kaj mi priporočate. Polnil bi lahko baterijo pri delodajalcu.

PacificBlue ::

Elektrifikacija je prihodnost. Pustimo gorivo industrijskemu transportu, kmetijstvu in letalskim prometom.
Z boljšo elektrifikacijo bi lahko tudi lažje izdelovali sintetična goriva.
We are fine without wings.

Za tiste, ki imajo sončno elektrarno je to verjetno res super zadeva. Če bi jaz imel hišo, bi si jo tudi omislil. Tudi EV bi vzel še raje, sploh ko so bile na voljo subvencije. Zgleda nimam sreče. Javni prevoz pa ni za računico ker je 60km vožnje brez prave povezave do službe.

Koraaz ::

V vsakem hecu je nekaj resnice.

Zakaj recimo nebi ob trenutni naftni krizi in cenah spet zagnali rafinerije in začeli črpati nafto v Lendavi?

Saj so nam tudi industrijo predelave sladkorja uničili na našem koncu. Ta vlada verjetno dela zgolj za energetske mogotce, ki preprodajajo energente in delajo enormne profite na nas državljanih. To je vse splanirano. Desni so si zamislili sistem, kjer bo bogat še bolj bogat, da bo lahko dal mezdo nam. Saj to je že sedaj. V gostinstvu če nisi res vodja kuhinje so plače pod minimalno, pa nekaj dobiš na roko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kodiak ()

tony1 ::

-ni politične volje
-ni kapitala
-realno, energ. neodvisnost ne drzave ne federacije ne zanima, saj vidiš, da ga zdele UVDL na svojih rahitičnih kolenih vleče tisto od sifilisa pozrto Trumpovo ersatz reč, ki je se ostalo od tiča
-ni več nafte, vsaj brez frackinga na tistih n. poljih tam, fracking je pa objektivno svinjarija
-zeleni dobijo infarkt at takoj
-povpraševanje ni nujno dolgoročno, Trump ali Putko se stegneta, pa bomo spet frendi z rusi in zaprli fracking polja... kot smo recimo naredili s plinovodom iz Alzirije, ker je bil R. plin bolj politično pravi...

enavlaka ::

Koraaz je izjavil:

V vsakem hecu je nekaj resnice.
Zakaj recimo nebi ob trenutni naftni krizi in cenah spet zagnali rafinerije in začeli črpati nafto v Lendavi?

Vrtine tam so suhe, fracking pa ni dovoljen
Rafinerijo pa so itak razprodali. Včasih so še nekaj etanola kuhali, sedaj je pa verjetno še tega konec.

kodiak je izjavil:

Saj so nam tudi industrijo predelave sladkorja uničili na našem koncu. Ta vlada verjetno dela zgolj za energetske mogotce, ki preprodajajo energente in delajo enormne profite na nas državljanih. To je vse splanirano. Desni so si zamislili sistem, kjer bo bogat še bolj bogat, da bo lahko dal mezdo nam. Saj to je že sedaj. V gostinstvu če nisi res vodja kuhinje so plače pod minimalno, pa nekaj dobiš na roko.

Vazalizacija ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

kodiak je izjavil:

Saj so nam tudi industrijo predelave sladkorja uničili na našem koncu. Ta vlada verjetno dela zgolj za energetske mogotce, ki preprodajajo energente in delajo enormne profite na nas državljanih. To je vse splanirano. Desni so si zamislili sistem, kjer bo bogat še bolj bogat, da bo lahko dal mezdo nam. Saj to je že sedaj.

Ne sekiraj se pretirano, kaj pa je samooskrba, nekaj 100 ha njiv in ena frabrika... Da so lahko Bolgari šli v EU, so morali zapreti več JE 8-O

Toliko o tem, če bi kdo hotel kdaj kakšno reči čez eno bivšo federacijo iz katere smo pobegnili z 88 posto ZA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Če bi jaz imel zemljo bi se šel tudi kmetijstvo in živinorejo. Poljedelejstvo ni profitabilno. So mi povedali da se da iz subvencij tukaj kar lepo preživeti, ko imaš enkrat stroje, ki ti olajšajo delo. Vendar je zopet potrebno imeti denar, za zečetek a se s subvencijami da marsikaj pokriti. Je pa res veliko dela s papirji, pa dobro je če imaš veze pri veletrgovcih. Morda bi kdaj to tudi šel pa nimam možnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kodiak ()

Je pa zanimivo nekaj drugega: eni drugi (Danci, ker dolgo niso bili navdušeni nad EU?) so se ob takih izsiljevanjih spogajali precej bolje: fabrika ostane, ne bo prodajala na trg EU (verjetno zunaj Danske?). Naši loleki tega niso smeli, niso znali ali pa samo - niso hoteli.

ššš ::

kodiak je izjavil:

Za tiste, ki imajo sončno elektrarno je to verjetno res super zadeva. Če bi jaz imel hišo, bi si jo tudi omislil. Tudi EV bi vzel še raje, sploh ko so bile na voljo subvencije. Zgleda nimam sreče. Javni prevoz pa ni za računico ker je 60km vožnje brez prave povezave do službe.

Mah,...
15k je soncna, poj das se toplotno, kak radiator za zamenat,.. in sevede elektricni avto. To je lahk tut 60k. Pa se kr bos za povrh pozim placval strom. Pa omreznino, priklucnino. Pa obcasno drage javne epolnilnice.

Nekej tiho je folk glede tega, kolk placuje za svoje EVje filat zadne cajte.

Ma kdo kak page, kot je bil ucas poraba.com z elektricarje? Kok stane en nocni charge ene Tesle 3? Komplet z vsem.

The only way to win is not to play.

Meni bi delodajalec dovolil polnjenje EV pri njemu, ker delam že dolgo za njega.

Kretencr ::

tony1 je izjavil:

kodiak je izjavil:

Saj so nam tudi industrijo predelave sladkorja uničili na našem koncu. Ta vlada verjetno dela zgolj za energetske mogotce, ki preprodajajo energente in delajo enormne profite na nas državljanih. To je vse splanirano. Desni so si zamislili sistem, kjer bo bogat še bolj bogat, da bo lahko dal mezdo nam. Saj to je že sedaj.

Ne sekiraj se pretirano, kaj pa je samooskrba, nekaj 100 ha njiv in ena frabrika... Da so lahko Bolgari šli v EU, so morali zapreti več JE 8-O

Toliko o tem, če bi kdo hotel kdaj kakšno reči čez eno bivšo federacijo iz katere smo pobegnili z 88 posto ZA.

Komonist

OutOfTheBox ::

Moja se je zdej zvečer pripeljala iz šihta skor s praznim tankom.. še za cca 100km, sam to porabi v enem dnevu. Doseg ni švoh,..zdej 970km. Kdaj tankat.. jutri al v torek? :O

Zdej pa zares - še do konca leta počakam kam bo šla ta zadeva in potem kupim električnega. Kaj se dans šteje za EV paradnega konja. Tesla?

Z drugimi besedami.. ko greš po EV avto in hočeš met ekvivalent Apple al Samsung (whatever floats your boat) ampak pri avtih, kaj kupiš?

Zgodovina sprememb…

««
46 / 46
»
»»