» »

Ubili moškega na fužinah

Ubili moškega na fužinah

««
«
1 / 6
»»

Vball ::

Nekdo je mahal z nožem in so ga ustrelili:
https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...

https://www.facebook.com/share/v/1ByaXw...

Zdi se mi kot prekomerna uporaba sile, morda bi ga lahko prej ustrelili v roke, noge...

mtosev ::

Rip za človeka.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

starfotr ::

Lahko bi najprej zaštihal ene 2 policaja, nato bi ga ustrelili. Kajne?

Kaj bi s takim sicer? Sesal bi državne jasli v zaporu ali pa na zaprtem oddelku. Je že bolje, da so ga pihnili. Že tako jih premalo počijo.

feryz ::

Več strelov? Kaj so ga prerešetali?
Človek bi pričakoval da se ga strelja, recimo, v noge, da se ga onesposobi. Ampak očitno amerikanski zgled vleče.
If you shoot, shoot to kill.

tony1 ::

Prekomerno čuteči, zapuščeni od druzbe in dusevno bolni se seveda cutijo napadene.

Fuzinarji bodo pa malo bolj mirno spali.

blink ::

Vball je izjavil:

Nekdo je mahal z nožem in so ga ustrelili:

https://www.facebook.com/share/v/1ByaXw...

Zdi se mi kot prekomerna uporaba sile, morda bi ga lahko prej ustrelili v roke, noge...

Solzivec, eno mrezo bi vrgli na njega, strel v okoncine, en bi ga z avtom zbil...itd. Ne, tile kreteni ga gredo ubiti.

tony1 ::

Ne hodit na Fudzine, pa tudi tebe ne bojo koknil.

Noze pa raje pusti mami.

Je bil to tale z Rudnika prejšnji mesec?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

redtech ::

Na posnetkih tudi policaji ne vedo kaj delajo, kako pa prideš danes do policista, kakšen šnelkurz ali je še Tacen aktualen?

delavec44 ::

Ma vse bi lahko naredili. Supermani, ko nekdo z dvemi noži plane nate. Eni ste isti ko babe na facebooku.

V praksi se vedno uči streljanje v center telesa. Vse drugo je Hollywood.

Ajde, če bi imeli paralizatorje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

skumpl ::

Brez besed. RIP...

DeeJay ::

RIP, sam je to verjetno na žalost šele začetek. Iranske celice se prebujajo.
Don't f with me.

gddr85 ::

play stupid games, win stupid prizes

PacificBlue ::

Da te ustreli policaj v Slo je pa že dosežek.
Nekaj je šlo tle narobe.

Življenje vsakega je dragoceno.

hipertija ::

Da na hitro odgovorim. Policisti imajo 2 leti visje sole, na podlago 4 letnega izobrazevanja katere koli smeri. Nekoc so imeli 4 leta srednje sole. Danes torej na 2 letni soli fokus samo na praksi in teoriji policije, nekoc 4 leta skupaj z matematko in slovenscino. Na koncu je stvar cca ista oz je bil po vasem šnelkirs 4 leta danes pa 6!

Glede tega da so ukrepali kt so. Čimvečkrat, pa bodo neprištevni hitro ratali prištevni.

Mi je pa danes padel en pretečen keks pod mizo. A veste da mi ga je škoda? Res
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

bambam20 ::

feryz je izjavil:

Več strelov? Kaj so ga prerešetali?
Človek bi pričakoval da se ga strelja, recimo, v noge, da se ga onesposobi. Ampak očitno amerikanski zgled vleče.
If you shoot, shoot to kill.

Težko je. So postali panični, ko so videli, da ima oseba 2 noža v rokah. To je že napredna nevarnost. Dva noža proti 3 pištolam. Saj si gledal film V for Vendetta, kjer je nož močnejši.

Moraš se zavedat, da z metom noža v vrat brez težav zadane vsak arterijo. Nož v rokah napadalca avtomatično pomeni, da lahko umreš. Filmi to dobro prikažejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Scaramouche3 ::

gddr85 je izjavil:

play stupid games, win stupid prizes

Prej bi rekel da je to hotel in uporabil policaja za storitev...
SBC...

CharlieKK ::

Lahko je biti pameten iz fotelja.. Kaj če je imel pri sebi še kaj poleg nožev? Zakaj takoj obsojat ljudi, ki vas ščitijo? Zadet nogo iz 10m+ s pištolo je zelo zelo težko, če si pod adrenalinom, ni to film.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

CharlieKK je izjavil:

Lahko je biti pameten iz fotelja.. Kaj če je imel pri sebi še kaj poleg nožev? Zakaj takoj obsojat ljudi, ki vas ščitijo?

Mhm. Glede, da ni nikogar napadel je uporaba strelnega orožja neupravičena. Za te situacije imamo specijalno enoto, za takšne situacije prometni policisti niso usposobljeni.

Zakaj se ni aktiviralo specijalne enote? Ne spomnim se primera, da bi v sloveniji policija streljala na osebo, ki grozi z nozem? Okoli njeha so trije policisti in ne mi govorit, fa ga nobeden ni bil sposoben ustrelit v predel nog.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Kako veš, da ni nikogar napadel?

delavec44 je izjavil:

Koga je napadel?

PovemVfaco ::

Če j res ta info iz druge teme, da je bil en tantadruj, k je že večkrat to probu, pol mu čestitam, da mu je končn ratal. Metode z manj teatra smo pač zavrnili na referendmi. Policiji pa čestiatm pol, de so neki milostnega naredl, tud če niso hotl

bambam20 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Koga je napadel?

Policisti so popoldne posredovali na nujni intervenciji na območju ljubljanskih Most, kjer naj bi oseba ogrožala življenja mimoidočih in nato z ostrimi predmeti napadla še policiste. Policija je osebo opozorila, naj preneha z napadom, vendar tega ni upoštevala in jim je grozila, zato so policisti proti njej streljali.

Torej jim je grozila.
Ni jih napadala.
Hmmm. Yep, nujno ga je bilo ubiti. V Idriji ne sprejemajo več.

feryz je izjavil:

Torej jim je grozila.
Ni jih napadala.
Hmmm. Yep, nujno ga je bilo ubiti. V Idriji ne sprejemajo več.

... z ostrimi predmeti napadla še policiste ...
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Sicer pa, realno, nič nisem fouš policajem. Bolj ali manj hladnokrvno ubiti človeka ni ravno blagodejno za človekovo dušo. Če si normalen.
Verjetno policaja ali policajko čaka dosti "kaj pa če"-jev.

Glugy ::

Tle je težko bit neki posebi pameten. Ko gre za trenutke... nevem

A taser pri nas ne obstaja?
Pri ženskah je pač tko da so preveč agresivne ker se tudi preveč bojijo!

feryz je izjavil:

Sicer pa, realno, nič nisem fouš policajem. Bolj ali manj hladnokrvno ubiti človeka ni ravno blagodejno za človekovo dušo. Če si normalen.

Tukaj bo medalja za pogumno dejanje. Casa je bilo malo.mudilo se je.

Tukaj pa ni bilo potrebe po strelnem orozju. Zgolj prijazni obcani, nobenega napada ali grozenj.

Glugy je izjavil:

Tle je težko bit neki posebi pameten. Ko gre za trenutke... nevem

Tukaj jih je zagrabila panika, kar se policistom ne bi smelo zgoditi. Ptedstavljaj si, da kirurga zagrabi panika. Zato so te osebe izsolane, da v taksnih situacijah delujejo profesionalno in ne podlezejo pritisku.

ANTI-CENZURA ::

Ne nabijajte, če ne poznate primera. Tip je bil psihič. Zatajil je celoten sistem, da je sploh hodil po prostem. Če nebi danes umrl on, bi slej kot prej kdo nedolžen.

ANTI-CENZURA je izjavil:

Ne nabijajte, če ne poznate primera. Tip je bil psihič. Zatajil je celoten sistem, da je sploh hodil po prostem. Če nebi danes umrl on, bi slej kot prej kdo nedolžen.

kako veš, da je bil psihič?
Don't f with me.

DeeJay je izjavil:

ANTI-CENZURA je izjavil:

kako veš, da je bil psihič?

Ker vem za koga gre. Tip je mel hude psihične težave.

gddr85 ::

feryz je izjavil:

Ko vzameš tak job, moraš bit tud na to pripravljen, če pride pa do zadnjih sekund al ti, al on...ne vem, najbrž odvisno od poguma in pa kdo je na konc hitrejši. Čez lužo temu afaik rečejo shoot to stop a deadly threat in ne, ne probajo ciljat roke, prstke, noge, kolena, glavo ipd., ker (sklepam) preden zadaneš, je v tem primeru deadly threat že komot pri tebi in te orenk poreže, zaštiha. Na koncu mogoče bolje "kaj pa če", kot pa kakšen drug razplet dogodka.

Glugy ::

Ne vem sicer kako naj bi človek ki z nožem okol straši sploh lahko bil brez duševnih težav. Se mi zdi da normalen človek pač ne vihti okol z nožem.

V novici je tud napisano da je oseba aktivno šla v napad z nožema ( torej dvema hkrati? ).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

gddr85 je izjavil:

feryz je izjavil:

Ko vzameš tak job, moraš bit tud na to pripravljen, če pride pa do zadnjih sekund al ti, al on...ne vem, najbrž odvisno od poguma in pa kdo je na konc hitrejši. Čez lužo temu afaik rečejo shoot to stop a deadly threat in ne, ne probajo ciljat roke, prstke, noge, kolena, glavo ipd., ker (sklepam) preden zadaneš, je v tem primeru deadly threat že komot pri tebi in te orenk poreže, zaštiha. Na koncu mogoče bolje "kaj pa če", kot pa kakšen drug razplet dogodka.

Poleg tega, da zgrešeni streli hitro kam zalutajo in nastrada še kdo nedolžen.

delavec44 je izjavil:

Zato se pa prvo taser uporabi, če jih pri nas sploh majo...

Glugy je izjavil:

Ne vem sicer kako naj bi človek ki z nožem okol straši sploh lahko bil brez duševnih težav. Se mi zdi da normalen človek pač ne vihti okol z nožem.

V novici je tud napisano da je oseba aktivno šla v napad z nožema ( torej dvema hkrati? ).

lahko je samo preveč verjel v vero in uničenje nevernikov kot vsaka verska knjiga narekuje?

Scaramouche3 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

taser ne deluje čez bundo
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

DeeJay je izjavil:

RIP, sam je to verjetno na žalost šele začetek. Iranske celice se prebujajo.

O bože pa kakšne Iranske celice človek. Ste res že tok medijsko sprani?

Ustreljenemu je bilo ime Peter Kobal. Ja isti, ki je z noži takrat mahal na Bavarcu. Že takrat je bil njegov motiv, da ga policisti ubijejo.

>>Moj motiv je bil, da me policisti ustrelijo, ker sem hotel umreti. Dejanje, ki sem ga storil, obžalujem in ga nikoli več ne bom ponovil.<<

Hud Iranc res. Svašta folk ej, dejte ven glave iz svojga mehurčka. ;((

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Torej pričakujemo kaos v LJ, množične proteste proti policiji in vladi?

Scaramouche3 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

To sem že gor napisal, ampak (AI):

Taserjev nimajo vsi policisti. Uporabljajo jih predvsem:
Specialna enota,
Posebna policijska enota,
Nekatere intervencijske skupine na terenu.

ANTI-CENZURA je izjavil:

Ustreljenemu je bilo ime Peter Kobal. Ja isti, ki je z noži takrat mahal na Bavarcu. Že takrat je bil njegov motiv, da ga policisti ubijejo.

"Moj motiv je bil, da me policisti ustrelijo, ker sem hotel umreti. Dejanje, ki sem ga storil, obžalujem in ga nikoli več ne bom ponovil."

Zgleda da imaš prav. Je prišel ven iz zdravljenja, ki ni delovalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

ANTI-CENZURA je izjavil:

;((

Potem sem imel prav, bil SBC...

Wau in kaj dela tak človek zunaj? Ne obsojat policistov, nekdo drug mora odgovarjat za tole sranje, recimo psihologi ali sodstvo, več kot očitno so nesposobni.

Zgodovina sprememb…

Je pa tudi posnetek kjer je slišati 1 strel in ni povsem jasno ali v prsa ali v hrbet. Naj bi imel policist kamero.

https://www.instagram.com/stories/nepri...

harvey ::

Pred dvemi leti na bavarcu so v podobnem primeru uporabili paralizator sedaj se je očitno uresničila njegovo želja, če je res oseba PK.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

PovemVfaco ::

CharlieKK je izjavil:

Wau in kaj dela tak človek zunaj? Ne obsojat policistov, nekdo drug mora odgovarjat za tole sranje, recimo psihologi ali sodstvo, več kot očitno so nesposobni.

Nehte neke čarovnice lovit pa jamrat k neke babe stare s tržnce, iztekl se je skor idealno. Kok sm prebral, je hotu umret, večkrat probal, dobu zapor, dobu psihiatre, očitno je bil dost pr seb, de jih je znal prepričat, da je vse ok. Niso ti to jasnovidci. Dobu je svojo željo, potrudu se je, probal so ga pozdravt prej, noben drug ni nasrkal kokr vem, policaji so dobl trening, pa še dnarja se vč ne meče stran. Ne morš vseh na silo rešit, ni to pravljica, mora neko ravnoevsje bit. pač RIP, če tt svet ni bil za jega.

BorutO ::

Prav so naredili. Če je grozil večim ljudem, tudi policajem, so čisto prav naredili. Taki osebek bo kaj? Zaprli ga bodo za par mesecev, mogoče še to ne, nato pa bo naslednjič spet mahal, morda koga poškodoval ali ubil, potem pa boste tisti, ki se zdaj tu gor pisdite, da policaji ne opravljajo svojega dela? Opravili so ga, z odliko!

Moraš bit pa bolestno narcisoiden borderline shizo drama queen, da ti kaj takega pride sploh na pamet in to 2x! In to je naš sistem spustil skozi, že to, da je šel na net objavljat zakaj je to storil bi ga moglo poslat direkt nazaj v ustanovo na ponovno peglanje, če bi mu bilo zares žal se ne bi hvalil in iskal pozornost.

Totalen fail sistema.

Zgodovina sprememb…

In tule se vidi, da je planil po njih ko so bili izven marice. Torej policaj bi po mnenju nekaterih se moral prvo v avto vsest, nabrat hitrost in ga zbit?!? Preveč filmov.. :))

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

In tule se vidi, da je planil po njih ko so bili izven marice. Torej policaj bi po mnenju nekaterih se moral prvo v avto vsest, nabrat hitrost in ga zbit?!? Preveč filmov.. :))

Amatersko je ze to, da sem jim zgodi popolnoma ista situacija z istim motenim osebkom in nimajo popolnoma nobene strategije kot stirje streli v prsa. To ni onesposobljenje ampak uboj.
Problem taksnih precedensov je, da to lahko postane sprejemljiv odziv tudi v prihodnje.
Se pa v tej temi dobro vidi psihopatska narava nekaterih posameznikov, malo se zamislite, kaj ce bi slo za vasega brata, oceta, sestro, mamo, otroka ipd. Ce bi tip zares zelel umreti bi se ze sam pokoncal.
««
«
1 / 6
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O zgrešenosti slovenskega boja zoper kriminal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
324101635 (93621) Colt1911
»

Elektrošokerji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19224749 (13541) SeMiNeSanja

Nov temnopolti Američan žrtev policijske samoobrambe (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9727375 (25028) Gandalfar
»

Zasebni varnostniki in nošenje orožja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10326441 (24691) PaX_MaN

Več podobnih tem