» »

Nenormalno visoka poraba elektrike

Nenormalno visoka poraba elektrike

1 2 3
4
»

Dewalt ::

Ma pojma nimaš, sem že, v najemu pa pač ne morem najemodajalca prisilit da postavi sončno elektrarno, knede. In kaj ma to sploh veze s temo. Kar nekaj nabijaš v prazno.Povedal sem ti, da pri zelo varčnih tuš ročkah pretočni grelci moči 2,5 do 3 kW uspejo v praksi zadosti segreti vodo za tuširanje. Pri navadni tuš ročki, kjer so pretoki bistveno večji seveda to ne gre.

fikus_ ::

Dewalt je izjavil:

Ma pojma nimaš, sem že, v najemu pa pač ne morem najemodajalca prisilit da postavi sončno elektrarno, knede. In kaj ma to sploh veze s temo. Kar nekaj nabijaš v prazno.Povedal sem ti, da pri zelo varčnih tuš ročkah pretočni grelci moči 2,5 do 3 kW uspejo v praksi zadosti segreti vodo za tuširanje. Pri navadni tuš ročki, kjer so pretoki bistveno večji seveda to ne gre.

Ali imaš in uporabljaš to "zelo varčno tuš ročko"?! Če ne, je spet neko nabijanje!

Ko odpreš pipo in ni zabasana z vodnim kamnom, priteče 10 l vode iz nje prej kot v 10 min. To je realnost, če pa šparaš, pa lahko tudi samo 1l/min. Sedaj se pa tuširaj s tem!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Magic1 ::

Pustite tega kekca. On je teoretik, zanima ga zgolj da deluje, ne glede na to, ali deluje uporabno. Nima pa doma nobenega, ki bi ga red spravil pri njegovem neuporanem bluzenju.
Magic

enavlaka ::

Manjše pipe so 250L/h. To je nekje toliko, kakor se polne kotliček ali minimum, da si umiješ roke.
S tem se lahko res tuširaš, to je prav. Lahko pa se tuširaš tudi s gobico in vedrom ampak kdo bo to počel?

starfotr ::

https://www.bigbang.si/stenski-pretocni...

Saj obstaja. Ampak to je redko v rabi.

Sicer je pa pretočno gretje vode kar razširjeno, saj vsaka plinska peč nudi to. Tam je to bolje narejeno, saj gre za moči npr. 20 kW, kar je dovolj tudi za večji odjem. Pa še ceneje je, saj je kWh iz elektrike dražja v primerjavi s kWh iz plina.

Gregor P ::

Ko sem bil še študent sem imel v stanovanju takšen plinski grelnik, ki ga je mimogrede vsako leto prišel pogledat dimnikar. Dejansko ena boljših stvari, vedno topla voda pod tušem in v kuhinji, pa še stanovanje je ogrevalo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bm1973 ::

Jaz imam plinsko peč v stanovanju, s pretočnim bojlerjem.

Tudi za tuširanje O.K., sam res ne sme nihče odpreti druge pipe...

stara mama ::

Gregor P je izjavil:

Ko sem bil še študent sem imel v stanovanju takšen plinski grelnik, ki ga je mimogrede vsako leto prišel pogledat dimnikar. Dejansko ena boljših stvari, vedno topla voda pod tušem in v kuhinji, pa še stanovanje je ogrevalo.

Sem izkusil pretočni plinski grelec na dolgi lajtngi iz kuhinje. Vrjetno še kaka starejša poceni varianta.
Bogpomagaj, kaka potrata vode je to (sem navajen krožnega sistema)
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Saj zato pa imaš plinsko peč, ki ima nekaj litrski bojler v sebi ter cirkulacijo.

sam res ne sme nihče odpreti druge pipe...

To je problem cevi premalega premera. Plinska peč je dovolj zmogljiva za odjem vode v taki količini (tuš in pipa na umivalniku ali kuhinji).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

enavlaka ::

Pretok je večji, kakor količina vode, ki jo lahko ogreje. Pretočni grelniki imajo v sebi liter vode in to je nekako to.
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje sanitarne vode (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9038236 (24946) energetik
»

Kdaj bojler požre več štroma? (strani: 1 2 3 4 5 )

21261161 (55325) K0l1br1
»

nakup bojlerja

4922541 (19302) Spock83
»

nenormalno visok račun za elektriko (strani: 1 2 )

9943858 (40737) Maestral
»

Koliko € me stane, da mi bojler segreje 60L vode? (strani: 1 2 )

7334343 (33534) korenje3

Več podobnih tem