» »

Težave z novim računalnikom

Težave z novim računalnikom

lovro1a ::

Dons dobim po pošt nov comp. Vse uštekam in se ne zažene. Pokličm serviserja in skupi ugotoviva da se je med dostavo iztaknil sata kabel. Nazaj ga uštekam in pol dela.
Ampak problemi se šele začnejo. Najprej inštaleram miš (mx900), pol dam notr mrežno kartico (zato ker internet priklop od kks-a deluje samo z njihovo mrežno) in en star tv tuner, za katerega sicer ne najdem driverjov, ampak to sploh ni problem. Pol inštaleram monitor (samsung sync master 959nf), nato pa grem na windows update. Ne najde kritičnih updateov, ampak vseen inštaleram nekaj nekritičnih.
Nato se odločm probat en špil (contract jack sp demo). Ko mi odvrti uvodne filmčke se po 1-2h sekundah obes. Ctrl-alt-del ne dela…morm reseterat. Pol slučajno ugotovim tole: spodi dol v opravilni vrstici je od nvidie znak in predstavlja nforce možnosti (za soundstorm zvočno predvsem). Ampak ko hočm odpret se comp obes (in se mi prijazno opraviči za nevšečnosti ter mi ponudi da sendam report). Kliknm da mi pokaže zakaj je napaka in mi pol reče, da se neki verzije ne ujemajo. (ne vem točn kaj je pisal-bom copy pastou ko mi bo spet se kej obesl).
Aha valda si mislm: kaj sem šel updateat če mi ni blo treba. Ker pol noben špil ni delu sem šel na nividiino stran in dol sneu za nforce driverje in jih inštaleru. Pol so se tiste nforce možnosti sicer odprle ampak z napakami. Tud preden se odpre mi javi da je bila ena zahteva po nečem neizvedljivem izvršena a neki tazga.
Probam še worms 3d demo…se zažene, ampak ko začneš špilat se po 2h sekundah obes. (ctrl-alt-del tokrat deluje).
Mislm si: ok neki sem sfuku in dam obnovitev sistema na prejšn dan ko je bil comp še u štacun. Obnovitev sist. v celoti uspe (saj je comp brez vsega, kar sem mu jes dodal (celo zbrisal mi je vse datoteke, ki sem ji h downloudu…se mi je zdel čudno to). Odstranijo se tud vsi not critical updatei, ki sem jih jes inštaleru. In vse je tako kot ko sm dobu comp. Zato hitr vzamem vn tvtuner (sumil sem ga za težave) in pol še enkrat inštaleram miš in monitor. Zaženem igro in spet se obes. Tiste nforce možnosti sicer delajo, in lohk štelam zvočno, ampak to mi ne pomaga dost.
Nej še povem da sem predn sem tole napisu en 5x dobil blue screen in se je comp reseteral da nebi povzročil škode hardwareu (to piše na BlueS.). Tud ostali programi se mi obešajo občasno, za vse pa se kot napaka navede kot ena razlika o verzijah enga drajverja pa ene ID.
Plis help!!!

ok zdej sm dal še enkrat winupdate in mi je3 pod drivers najdu 2. (prej sm nforce driverje iz nvidia.com dol snel)
inštaleram popravk za nforce velik 0,5mb in zdej mi ko hočem zagnat nforce opcije spet javi isto napako kot ko sem šel prvič winupdateat:
podpis napake:
AppName: sndstorm.exe AppVer: 1.0.0.307 ModName: sndstorm.exe
ModVer: 1.0.0.307 Offset: 00013aa3
podrobnosti o poročanju:

pol še neki piše ampak se ne da označit.
  • spremenil: Tomi ()

lovro1a ::

ja a mi bo kdo pomagu nooo? prosim:\

Slowenc ::

Kaj pomeni tista napak, ne vem.

Take stvari so se tut men dogajale ob nakupu novega kompa, 3 leta nazaj:8) , sm potem ugotovil, da sem pozabil instalirat driverje za mamo plato. Ali jih ti imaš?

PS: Pojdi v Device manager in poglej če imaš pri kateri napravi kakšen klicaj narisan.
Skiny gate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slowenc ()

Tiger ::

Če imaš možnost in znaš naredi popoln reinstall npr. WinXp pro, ko končaš prvo s CDja (ki si ga dobil zraven računalnika) inštaliraj gonilnike za chipset, nato pa za zvok, grafiko ter ostalo....
Druga možnost odstrani vse gonilnike iz Control panel - Add Remove Programs, če se dajo. Nato namesti gonilnike za chipset z Cdja, ki si ga dobil zraven računalnika.

Pa zapomni si: Windows update je uporaben samo za critical updates, za gonilnike raje pojdi na stran proizvajalca opreme.

lovro1a ::

nc nebi pomagal ke je ram zanič. memtest-86 je najdu okol 1740 napak....
pol sm dal od frenda ram not in vse normalno dela. u pondelk jih pokličem in napizdim, do takrat pa lohk sam čakam;((

thx vseen

pivmik ::

Neki takega je imel moj frend probleme leta 1998 ko je kupil računalnik.
Dajal ga je na servise en triljonkrat, oni so mu samo naonvo windowse dali in rekkli POPRAVLJENO. Če en teden je bil spet pri njih.
Pred nekaj tedni pa je odkril da je bil RM vsega kriv.
5 let preklinjanja in živciranja zaradi nesposobnosti računalniških "serviserjev" - v narekovajih.

Bodi srečen da si to odkril takoj :)
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z winsi al diskom?

Oddelek: Pomoč in nasveti
12539 (405) Grega89
»

3d aplikacije -> no go. (nujno prosim)

Oddelek: Pomoč in nasveti
251780 (1284) AtaStrumf
»

Matična piska !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
91055 (923) KontraCepec
»

WinXP resetiranje&stuff

Oddelek: Operacijski sistemi
191234 (995) AvAkI
»

May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Navijanje
73231791 (18618) OwcA

Več podobnih tem