» »

3d aplikacije -> no go. (nujno prosim)

3d aplikacije -> no go. (nujno prosim)

sk8er ::

Torej pred kakšne pol ure sem na sveže naložil win xp.Za tem instaliram nForce driverje (Epox8rda3+), za tem directx9.0c in za tem še najnovejše catalyste 4.11(r9800pro). Sedaj mi resetira comp vsakič ko hočem pognat kakšno 3d aplikacijo(preizkušeno na nfsu2 in rct3).

Sumim da bi moral pred direct x naložit driverje za grafo???

prej je pa delalo vse BP.


hvala
Flip that sh*t!

Exilian ::

probi kšno druge verzijo driverjev..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Exilian ()

sk8er ::

evo...probal driverje 4.10, ki sem jih mel gor že prej-->ne dela. Dal še enkrat na novo windowse gor in ne dela.Namestil chipset,driverje,directx in ne dela;(( ;(( .spet "lepo" resetira pred zagonom 3d aplikacij. Zgleda da je neki glede hardwara. Pred kratkim sm nabavu še dodatnih 512 corsair ramov, vendar so mi delali čist kul pred formatom.

Se komu kaj sanja???

epox8rda3+, athlon2200+,sapphire r9800pro,1024ram( 1x512 corsair, 1x 256 samsung, 1x 256 unknown) , wd80, lc550. to je to

dejte mi pomagat zrihtat, dans zjutri pride hl2>:D
Flip that sh*t!

Caboose ::

meni se dogaja podobno n aisti plati, pod istimi pogoji (win) in drugo grafo, samo da meni ne resetira, meni samo ven iz špila vrže. Ali pa naredi kritično napako :|
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

McKinda ::

Probi vse rame dat ven pa sam z Corsair laufat. Mogoče mas kako nesoglasje med rami , še posebi če si kej OC-ju...

sk8er ::

sem probu z vsakimi rami posebi not--isto sranje.dal sm še grafično ven in nazaj not ter isto. in zdej še s staro grafo ne morm sprobat k sem jo posodu enmu. pomoje bo neko nesoglasje med plato in grafo, sj druga ne more bit. sam mi pa ne gre v glavo da je prej vse normalno delalo, zdj pa ne.;(

aja. pa nič ni oz. ni blo navito
Flip that sh*t!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sk8er ()

AtaStrumf ::

Čudna reč! Dobro preglej, da je HW res VSE pravilno zvezano, vstavljeno itd., da se vsi ventilatorji vrtijo, fajn premisli, kaj si spreminjal pred kratkim, ker take napake so tipične če ti nek HW ne dela dobro, ali pa mogoče, da se ti neki driverji tepejo. Možno da chipset in grafični. Naloži gonilnike iz CD-ja za plato, ki so morda stari a 100% delajo, pa 4.9 Catalyste, ki vem, da delajo HL2, vsaj anon verzijo BP, pa NFSU2 Demo tudi, brez AA seveda. Pa RAM res pazi, da ni kompatibilnost problem, pa resetiraj BIOS na default! Tolk zaenkrat.

sk8er ::

ja mislim da ni nč narobe zvezano. pa kak če sploh nism odpiru kište med tem:\ .sm pa že prej vse pregledu in mislim da vse štima. Glede biosa in gonilnikov bom pa sprobal in poročal ko pridem domov.
Flip that sh*t!

Soni ::

Dobri driverji
Omega

test

flisko ::

Drugač so pa že 4.12 beta zunaj.

sk8er ::

in katero verzijo omega driverjev priporočate? novejšo beto al ene malce starejše(4.9)?
Flip that sh*t!

sk8er ::

maah...pozabte na driverje.Sm sprobal še tele omega gonilnike in spet isto. še mal pa bom zgubu živce. Niso driverji, niti ni bios ker sem ga tut resetiral.

aja, pozabu sm pa omenit(niti nisem opazu), da se mi disk tut ugasne in na novo zažene ob resetu, kar se pa mislim da nebi smelo zgoditi?? A je zdej še disk lahk vpleten v to?

js mam glede idej,kaj storiti, i le še prosti pad kište iz balkona;(
Flip that sh*t!

Cross ::

jah bed ane, men se dogaja prov ista scena z 9600 na sempronu 2800, sam da men je že delal vse na gudič kr neki cajta, pol naenkrat mu je pa kr neki zamoril. mislm da k bom dau zdej kmal ornk xp-je gor da bo pol gut. kot možno rešitev mam pa zdej 2 predloga. mogoče nimaš naloženga Microsoft’s .NET Version 1.1 Framework, ki naj bi ga mogu met naloženga predn greš nalagat drajvrje. druga opcija pa da nesš na servis pa da uni zrihtao k kao znajo. upam da ti bo uspel zrihtat.

aaaaajde
entering the subspace

sk8er ::

hja...še enkrah sformatiral, tokrat cel disk, ne samo c tako kot prej in isti shit. sem si zdownloadal Microsoft’s .NET Version 1.1 Framework vendar nč drgač.

Cross: a pol si ti zrihtu ta problem in kk?

Glede servisa pa mislim da se ne bom odloču, ne mislim plačvat velkih dnarje za mal (nč) dela. Rajš uveljavim garancijo, in dobim novo kartico. Morm pa še sprobat na tastarem r8500, ki ga dobim juter nazaj.

Drgač me pa še vedno "grize" tale izklop diska ob restartu, kaj je res normalno? sm skor 100% da se ob normalnem delovanju nebi smel izklopit.
Flip that sh*t!

sk8er ::

ok folk men ni nč več jasno. 8-O Sem sprobal s tastaro grafo in mi ga enako resetira. Zdj sm pa čist brez idej ka nej nardim da bo delalo.

Grafična očitno ni kriva...
Pol rami tut ne....

Zdj edino kar mi pade na pamet je plata al pa disk.
ne vem, naložene mam tiste nforce driverje k sm jih dobu zravn plate ( V2.03 ), lahka bi še to kej novejšega probu, kej drugega pa res ne vem.

Dejte prosim vas, da če ma kdo kako idejo nej pove ker sm že čist obupan:'(
Flip that sh*t!

McNato ::

Jaz sem imel podbne probleme. Zežave so bile z radeonom 9500, Ti4200 - 128MB. Ti4200 z 64 MB pa je delala brez problemov.
Pomagali niso nobeni driverji, nastavitve itd. Vse to na 8RD3A+ rev. v1.1. Na drugem kompjuterju z v1.0 nisem imel nikakršnih težav.
Kriva je plata. Jaz sem jo zamenjal za ABITko, zdaj vse dela kot je treba.

sk8er ::

aha, hvala McNato. Sej plato bo tk treba menjat ja, mi ni več tale epox preveč všeč. Zdj sam še tiste nforce driverje sprobam da vidim ka bo. (eh pa sj vem da ne bo delalo:)) )

lahk že kdo priporoči kako dobro ( boljšo) alternativo tej plati? Abit NF7 verjetno....
Flip that sh*t!

Cross ::

men je dons uspel rešt problem. lepo sm dau ta ornk format pred nalaganjem, pol sm šu najprej lepo na windows update, si naložu sp2 pol Microsoft’s .NET Version 1.1 Framework, na konc pa catalyst in evo funkcionert.

pomoje da maš eno slabo verzijo winsow, če pa ne pa glej da si naložiš vse updejte.

good luck!!!
entering the subspace

sk8er ::

uaaa ljudje...men se bo strgal. Dans sm naredu en "manjši" mess z compom>:D . klik

vse sm dal narazn, in zamenjal epoxa s starim qdi-jem, sformatiral, re-naložu svašta. in ja, ugotovili ste, stvar še kr ne dela. Oprostite izrazu vendar ne morm drgač povedat....js bom popizdu, ka zaboga nej še nardim...aaa;(( ;(( ;(( ...pa epoxa sm že SKOR poslal v mlacom, to je edina sreča. mislim eh...ko bom pustu računanike pr mir pa bom šou živet nekam v eno divjino, v kako puščavo....matr. sploh ne mislim več sprašvat če ma kdo kako idejo ker po moje tk ni več kej za nardit...al pa tut..upanje umre zadnje8-)
Flip that sh*t!

Scorpia ::

Poglej temperaturo procesorja, enako tudi tdri disk, poglej napajlnik kakšno voltažo imaš. Dej kakšen test gor memtest, 3d mark. poglej mal po forumu, o tem se velik govori da se folku racunalnik resetira.
////

AtaStrumf ::

A napajalc si probal zamenjat. Crknejo tudi najboljši veš! Počasi eliminiraj HW enega za enim (sposodi si če je treba), pa nehaj tolk winse reinštaliravat, ker SW ti ne bo tazga sranja delal, sploh pa tako ponovljivo in pogosto ob vseh teh menjavah. Kot je rekel Sherlock Holmes
: When you've eliminated all other possibilities, whatever remains, how ever improbable, must be the truth!

sk8er ::

ja sm mogu sformatirat k sm plato menju...mam en star napajalnik 300W, to bom sprobu juter k se mi dans ne da, drgač morm pa še en disk nek staknt pa bom sprobu.

proc ma kul temperaturo (44), 3d marka pa itak ne gre sprobat k mi resetira...

hvala za nasvete:))

Še vprašanje glede memtesta: a to nardiš boot disketo in iz nje bootaš program al kak??
Flip that sh*t!

AtaStrumf ::

Lahko narediš boot disketo ali pa kar CD; uporabiš lahko tudi CD-RW, vsaj jaz ga.

jernejkobal ::

Probite driverje ki jih najdete tukaj:
http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph...

oziroma direkten dolpoteg:
http://freeweb.siol.net/pgantar/OBELIX_...

Priporočam pa prvi link, da si preberete info.
LP

Zgodovina sprememb…

sk8er ::

oj

long time no see...

jernejkobal: hvala za link sam sm že sprobu 3 različne driverje za chipset in noben ni pomagal.

zdj sm 100% da je kriv disk, ker sm sprobu še drug napajalc (medtem pa dobesedno zažgal LC-ja>:D , zgleda da je bil nek kratek stik na disketniku, ker je tiste žičke čist scvrlo).
Sem sprobal na nekem starem 10Gb maxtorju in je stvar lepo laufala. Medtem sem pa sevedu disk na servis, kjer jim je seveda "normalno" delal oz. WD diagnostic tool ni našel nobene napake. Sj je fora da disk res dela čist OK če ne laufaš kake 3d aplikacije sam men to ne bo šlo.Ne vem, glede garancije mislte da še mam možnosti? Če še mal težim in rečem nej kej 3d sprobajo? (če bojo hotl seveda).


A rabi kdo WD800JB 8MB zgolj za podatke? Jst ga prodajam....8-)
Flip that sh*t!

AtaStrumf ::

Ti sam tež' >:D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Colin McRae Rally 3 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11210257 (1482) opeter
»

3DMark05 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1238160 (5307) Jaffa
»

ATI gonilniki

Oddelek: Programska oprema
242400 (1789) Tilen
»

Izvenserijski BIOSi za Abit NF7-S v2.0!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1498853 (5196) Alexius Heristalski
»

Zakaj mi računalnik zamrzuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
623823 (3035) antraxxx

Več podobnih tem