» »

Formula 1 2026

Formula 1 2026

««
13 / 14
»»

CharlieKK ::

Kakšna čudna vožnja sploh ne pospešujejo na polno direktno po apexu zaradi baterije šele na pol ciljne full power, kr neki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

Skyman ::

Maxu dobr zablokiralo zadnjo axo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Max :(

Audi preseneča.. Alpine pa.. lol

Šalabajzerji hahahha :))

Zgodovina sprememb…

Gambino ::

Fantastično opravljeno delo za Mercedes, kapo dol ?

DamijanD ::

Alonso "samo" še 2.6 off v Q - vprašanje pa je ali lahko tako razliko drži tudi na tekmi - ali je to single lap only.

Mercedes je pa skoraj malo preveč odprl pipico...

A je Max skoraj malo zafrknil, ker ni spustil volana?

Da ne bo še ena bedna sezona... tale prednoost je malo zaskrblajoce

Evo gambino nas je prisel pogledati :))

Alonso? njega danes sploh ni bilo za videti na prenosu:))

pirlo ::

Komu pri FIA je to ok da pusti tak motor ne vem... brez veze, sem se že veselil te sezone da bo končno zanimivo, pa smo spet v 2014. Se vidimo 2027 ?

pirlo je izjavil:

Komu pri FIA je to ok da pusti tak motor ne vem... brez veze, sem se že veselil te sezone da bo končno zanimivo, pa smo spet v 2014. Se vidimo 2027 ?

2030

vuki ::

Ok, res da so šele prve kvalifikacije za nami in da nismo videli še dirke na polno, sem zaenkrat razočaran.
To jadranje vmes, polnjenje baterij, študiranje kje boš praznil baterijo ni za nikamor. Toliko enih problemov za en hitri krog, kako bo šele na dirki.

F1 mora zdržati 100% dirke flatout brez tega jadranja vmes!

Drugače pa bravo za Audi.

Breaking news

Vestappen to join VCARB :)):D

Zgodovina sprememb…

Tilen88 ::

Nevem če je tolk vse v motorju, saj ima tudi MCL isto pogonsko enoto. MERC je enostavno najboljše štartal v sezono(vsaj kar se tiče qualy). Ena pozitivna je tudi, da je Isac na tretjem mestu.

Ferrari pa počasnejši s soft gumam kot meduim.. ah ja :))

Zgodovina sprememb…

BT52 ::

Točno to Mcl je merilo. Šasija je super. Samo ko imapš 50Hp več jih v bistvu imaš več kot 350kW pa par sekund dlje. Ker lahko filaš na silo brez velikega lifta (ali pa narediš enake mape kot ostali ampak ne izguljaš na top endu toliko - ter pobereš enako boosta). Torej v starih časih bi imel 50Hp prednost ampaka v tej recover - boost situaciji z malo baterijo, brez regena na prednji aksi ti z elektromotorjem imaš par sekund več 350kW moči na ključnih pošpeševanjih. Tole bo še slabše na dirki, kjer se tole še dodatno sešteva. Torej pomnite na dirki bo še huje.

CharlieKK je izjavil:

Ferrari pa počasnejši s soft gumam kot meduim.. ah ja :))

Neki probavajo ja, ker je tire deg non existend. Kar pametno od njih.

Mislim, za dirko tole mislim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

skyform ::

Kot je bilo za pričakovati, Mercedes doimacija, Ferrari vedno pokaže preveč prehitro. Drugače pa to sploh ni več F1, naj kar preimenujejo to sranje v Formula Onelectric. Mislim, da bo to prvič v 30 letih, da nebom pogledal cele sezone.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Drugače je lahko Ferrarija malo sram. RB je na enakem PU in šasijkem rangu že na prvi dirki. YIKEES

Zgodovina sprememb…

You can't say that!! It's a Ferrari!!

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

BT52 je izjavil:

Točno to Mcl je merilo. Šasija je super.

Kaj si želel povedati, da je McLarnova zanič? Ko si bo McLaren motor prikrojil po svoje, se bo hitro začel približevati.

codeMonkey ::

Nora prednost ja. Ferrari sicer hiter v ovinkih, potem pa zmanjka. Mi bo pa tezko Georga gledati na vrhu. Ni ravno skromen tip, in ko vidis, da je tehnicna prednost taka kot je, ga je kar malo tezko poslusati. Kimi je se mlad, ampak upam da ga bo znal malo znervirati.

Se pa stvari lahko hitro obrnejo, ceprav glede na prednost, nekako dvomim.

Skoda mi je pa Maxa danes. On lahko spravi to na kaksne tri desetinke, kar je pa dovolj, da kaznuje vsako napako :)

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

BT52 je izjavil:

Točno to Mcl je merilo. Šasija je super.

Kaj si želel povedati, da je McLarnova zanič? Ko si bo McLaren motor prikrojil po svoje, se bo hitro začel približevati.

Pa niso McLarnoci retardati, da so mapping zgrešili za 0.5s. Tule pasija tudi dela razliko, pa naj si to bo trakcija , notranji drag, ali dober poden (očitno)...

codeMonkey je izjavil:

Nora prednost ja. Ferrari sicer hiter v ovinkih, potem pa zmanjka. Mi bo pa tezko Georga gledati na vrhu. Ni ravno skromen tip, in ko vidis, da je tehnicna prednost taka kot je, ga je kar malo tezko poslusati. Kimi je se mlad, ampak upam da ga bo znal malo znervirati.

Se pa stvari lahko hitro obrnejo, ceprav glede na prednost, nekako dvomim.

Skoda mi je pa Maxa danes. On lahko spravi to na kaksne tri desetinke, kar je pa dovolj, da kaznuje vsako napako :)

low speed ovinkih ja. pa na zaviranjih. Okay nisem še pogledal kvali telemetrije vendar predvidevam, da Merc bo v bodoče navijal krilca, ker mnoč in energije imajo za premagovanje upoora dovolj. Še dodatni yikees za konkurenco.

Zgodovina sprememb…

Max je mel res srečo, da mu ni zlomilo obeh rok..

https://www.reddit.com/r/RedBullRacing/...

Awa..

Zgodovina sprememb…

BT52...
Mislis da bo kitajska kaj drugace oz ne-ulicne dirke? Na low speed ovinke/zaviranje disi mi GP monaco in LEC :)

Me zanima jutri štart kam se lahko oba ferrarija izstrelita,do 1 ovinka? 1-2 mesto? (ne oba ampak eden od njiju)

Skyman je izjavil:

BT52...
Mislis da bo kitajska kaj drugace oz ne-ulicne dirke? Na low speed ovinke/zaviranje disi mi GP monaco in LEC :)

Me zanima jutri štart kam se lahko oba ferrarija izstrelita,do 1 ovinka? 1-2 mesto? (ne oba ampak eden od njiju)

Merc ima toliko rezeve, da Gearge lahko prdi v luft pa se vozi rikverc, čeprav je po konfiguracijo tole povsem druga proga, front limited ponavadi imamo limitirane stinte z veliko postanki.

Monaco pa bo LEC pole. XD

jutri all in na mecke :P

Ja sej zato sem omenil low speed pa zaviranje=monako=lec :))

Samo res upam da to zjebejo ker bo spet potem neka monotona dirka oz kar cela sezona.Ne vem ce je tukaj samo neka kompresija,cudno pa tud da ni nekaj vec jasnega pred leti so takoj ferrari pohopsal (še danes se ne ve kaj bilo)

Zgodovina sprememb…

Prednost je bila danes taka, da lahko le upamo, da ukinejo nekaj dirk zaradi napadov, da ne zbezijo po tockah prevec, pa da ima sprememba testiranja kompresije septembra nek vpliv na vse to :D

Pa kaj ni jasno, da je Ferrari sopal vec goriva v intervalih izven kontrolnega merjenja? Nek dolgolasi model trenda na YT zandje case z nekimi sestanki glede raznih fint okoli pravil. Bolj na zabaven nacin, pa sem zadnjic ujel da je tudi tako razlagal.

Zgodovina sprememb…

130C ni operativna temp komore
Še posebi, če je ta komora na kroni bata ali okoli svečke TJI ali neke takega

codeMonkey je izjavil:

Pa kaj ni jasno, da je Ferrari sopal vec goriva v intervalih izven kontrolnega merjenja? Nek dolgolasi model trenda na YT zandje case z nekimi sestanki glede raznih fint okoli pravil. Bolj na zabaven nacin, pa sem zadnjic ujel da je tudi tako razlagal.

2 teoriji sta. :D

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::

''A cooldown lap is officially the pole lap.''

Ma ja. Tolk denarja v tem sportu pa naredijo tole od pravil.

Zdej je tok poženščen šport ratal, da ga je še poptv prenašat začel. RIP F1

Glejte baterijo kako se fila!! Neverjeten skill! Ne proge gledat, batterija waw hahah

https://www.instagram.com/reel/DTcbMPbj...

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Kaj potem sedaj ene 3 sezone da ujamejo mercedes? ;((

Se zna zgodit, da mu bo dopizdilo in bo šel v penzijo...

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

CharlieKK je izjavil:

Se zna zgodit, da mu bo dopizdilo in bo šel v penzijo...

Sej ga razumem.
Dosegel je vse kar si je zadal, denarja iz F1 "ne potrebuje" in hkrati ima ze druge zabavnejse projekte izven F1.

kiFni ::

Max je zapeljal na led... :D
Odklenkalu mu je končno napihnjencu

Seveda, mogoče v tvojih sanjah..:))

https://www.reddit.com/r/formula1/s/S3h...

Aston martin WDC?

Zjutraj nas čaka komedija..

Zgodovina sprememb…

https://totalsportek.army/game/f1-austr...

A smo ready za shit show? :)) Piastri ne bo štartal? Why? Zmankal baterije? Pozabli nafilat čez noč?

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Piastri razbil dirkalnik in ne bo udeležen na dirki. Se je že začelo ... ;((

Omg lol :))

Uff Ferrari raketa.

Meh...

Ok tega pa nisem pričakoval gooo legleer!

Huda dirka damn

Ferrari je prizadet.

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

Kar nekaj tehničnih odstopov...
Za Maxov odstop na Q pa naj bi bil kriv SW bug.

Res bi bla dobra dirka pa je Ferrari vse zajebal že stotič u 3pm.

Zgodovina sprememb…

Alonsa je pa zgleda na sekret, ker si je vzel pol ure, pol pa pride nazaj na dirko :)

Če gre Ferrari do konca z hard gumami se mogoče izide, sam jih bosta težko držala nazaj,težka bo..

Merc gre do konca nvm.. gg Ferrari

Zgodovina sprememb…

Zgleda, da se odsotnost DRSa kar pozna...

Presenetljivo dobra dirka! Naslednjič pa še Max pokaže neki. :8)

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

Zgleda je Mercedes čakal Ferrarija in šel na kontra taktiko ker so vedli da so veliko hitrejši samo prazno stezo rabijo. Karkoli bi naredili pri Fer bi Merc z neko spremembo taktike zmagal, razlika v hitrosti je prevelika.

pirlo je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

Zgleda je Mercedes čakal Ferrarija in šel na kontra taktiko ker so vedli da so veliko hitrejši samo prazno stezo rabijo. Karkoli bi naredili pri Fer bi Merc z neko spremembo taktike zmagal, razlika v hitrosti je prevelika.

A si ti gledal dirko? Ferrari jim je šenkal 10 sekund, Merc je šel v bokse pod VSC, kar bi naredil vsak brez možganskih poškodb. Verjetno so checkali nekaj, kaj bo za kosilo pašta ali pizza? Hmm

Zgodovina sprememb…

CharlieKK je izjavil:

pirlo je izjavil:

CharlieKK je izjavil:

A si ti gledal dirko? Ferrari jim je šenkal 10 sekund, Merc je šel v bokse pod VSC, kar bi naredil vsak brez možganskih poškodb. Verjetno so checkali nekaj, kaj bo za kosilo pašta ali pizza? Hmm

Sem. Mercedes je šel zadnji krog VSCja v boks, Ferrari več ni mel šanse po tem. Med drugim VSC pa tudi ne, so bili nekje vmes. Če bi šli pri Ferrariju v boks pa verjamem da Mercedesi ne bi in bi se odpeljali naprej. Edino kar je Ham reko, morali bi splitat. Ampak pol bi enega potencialno zajebali.
Mislim da to ni bil realen tempo Mercedesa v race pacu, še precej skrivajo. Na koncu so samo pokazali ko so s starimi gumami držali tempo Ferrarija. Koliko bi lahko bili od tega še hitrejši pa samo oni vedo.

Jaz pa mislim, da je Ferrari zelo zelo blizu v stintih, če ne celo boljši, bomo videli.. :)

ZveeZ ::

McLaren me je malo razocaral. Sem pricakoval, da bodo hitrejsi.

ripmork ::

Presenetljivo brez kake nesreče v prvem krogu :) Dobro borbanje Mercedesov in Ferrarijev v prvem delu dirke. Veteran Alonso je po kaotičnem prvem krogu prišel celo do desetega mesta (očitno noben od komentatorjev ni opazil), pol ga je pa "Honda GP3 engine" realnost žal ujela in je sam še padal po spisku do odstopa. Škoda za Piastrija (težko pričakovana domača dirka, pa odstop še pred štartom). Realno je tole Mercedesovo leto, bomo pa upam da vsaj gledali dobre borbe. Lepo za spremembo spet videt rdeče močnejše. Tut Max je še vedno Max, RB izgleda dovolj dober za štrene mešat.

Ja hmm Merc je imel veliko rezerve. Samo Ham je manjkal, da bi RUS ŠE BOLJ ZMOTIL V PRVEM STINTU.

Legitimno situacije 2 v 1 so letos kar močne.
««
13 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Formula 1 2025 (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Na cesti
2986170673 (21267) Samael
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1680136968 (43248) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507159301 (60639) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925404001 (187174) ripmork

Več podobnih tem