Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avta
Nakup rabljenega avta
Temo vidijo: vsi
Smartydug ::
Kdaj je najboljši čas za nakup rabljenega na avto +net sedaj na pomlad ali jeseni. Kaj pa sedaj februarja ko je zima, ne moreš klime dobr stestirat, gretje lahko, malo podriftaš po snegu pa vidiš podvozje itd...
Meizu ::
Nikoli ni najboljši čas. Kupiš, ko rabiš. Preferirano kupiš rabljeno vozilo iz prejšnje generacije, zadnji letnik, če te zanima zanesljivost. Razen, če so kakšne objektivno preverjene hibe na obstoječih modelih (npr. EA888 gen1 ali pa gen2, to je vedno boljše vzet avto z najmanj gen3 motorjem).
Twixz ::
Mislim, cilj avtohiš je zaslužek na dolgi rok in jaz si pri 1500 prihodka na mesec nekod ne predstavljam da bi plačeval 250 na mesec da se lahko sploh pohvalim da imam vozilo.
Sodelavc je kupu Škodo, Monte Carlo oprema in je pač rekel da je cena 19.990€. Sicer je vzel brez pologa na 8 let ampak je končni izračun plačila avta 26.531€. Torej 30% preplačaš avto ki bo vreden mogoče 10k€.
Škoda financiranje je nateg, od tega financiranja največ hodijo na banko po kredit da se ga čimprej znebijo.
V takem nekem šahu sem, čez 3 mesece bom rabil avto, šitboxi se mi nekod ne dopadejo več, ker sem do zdaj vozil letnik 91, 01 in 00. Rad bi nekaj modernejšega, sem pa ja že skoraj 35 let star.
Sodelavc je kupu Škodo, Monte Carlo oprema in je pač rekel da je cena 19.990€. Sicer je vzel brez pologa na 8 let ampak je končni izračun plačila avta 26.531€. Torej 30% preplačaš avto ki bo vreden mogoče 10k€.
Škoda financiranje je nateg, od tega financiranja največ hodijo na banko po kredit da se ga čimprej znebijo.
V takem nekem šahu sem, čez 3 mesece bom rabil avto, šitboxi se mi nekod ne dopadejo več, ker sem do zdaj vozil letnik 91, 01 in 00. Rad bi nekaj modernejšega, sem pa ja že skoraj 35 let star.
J.McLane ::
Stroški lastništva avta so U krivulja, na začetku je največji strošek izguba vrednosti, na koncu pa popravila. Sem imel en tak primerek na koncu življenjske dobe, v 4ih letih in dobrih 40k km so bili celotni stroški 16k eur.
Zdaj bom nabavil EV za 20k eur, dobiš ugoden eko kredit z dobrimi 5% EOM.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Utk ::
Za 250 obroka pri ekoskladu dobiš novo teslo. Če se vsaj nekaj voziš, prišparaš 100 evrov na mesec na gorivu. To je ceneje kot clio na bencin. Edino kasko stane malo več, pa tudi ne spet tolk.

bambam20 ::
ZveeZ ::
AvtoR ::
Stroški lastništva avta so U krivulja, na začetku je največji strošek izguba vrednosti, na koncu pa popravila. Sem imel en tak primerek na koncu življenjske dobe, v 4ih letih in dobrih 40k km so bili celotni stroški 16k eur.
Kater avto pa je to, da si imel cca 4000€ stroškov na leto? Morda kaka Toyota hibrid in menjava baterije ali kaj drugega?

Za 250 obroka pri ekoskladu dobiš novo teslo. Če se vsaj nekaj voziš, prišparaš 100 evrov na mesec na gorivu. To je ceneje kot clio na bencin. Edino kasko stane malo več, pa tudi ne spet tolk.
Lahko vec podrobnosti?
https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pr...
Kater avto pa je to, da si imel cca 4000€ stroškov na leto? Morda kaka Toyota hibrid in menjava baterije ali kaj drugega?
To je TCO, torej vse, gorivo, zavarovanje, servisi, gume.. ni Toyota ampak 12 let star bencinar.

Za 250 obroka pri ekoskladu dobiš novo teslo.
kakšni so pa pogoji? U huda je tole. Samo moraš pa prišteti še Kasko zavarovanje, ki je kakšnih 1700€?
Kaj kakšni so pogoji?
Kasko je 700 evrov pri wizu s 600 evri franšize.
Sam nisem dal 600€ odbitne franšize. Ni dovolj kasko, moraš vzerti še dleni aksko, ker v kaksu notri niso zajeta stekla, luči, divjad..

Seveda so zajeti.
Kje?
WIZ Kasko krije stroške popravila tvojega avta, če so škode nastale neodvisno od voznikove volje zaradi dogodkov in vplivov kot so:
prometna nesreča,
padec ali udarec kakega predmeta,
padec zračnega plovila,
požar,
kraja,
nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje,
direkten udar strele,
eksplozija, razen jedrska eksplozija,
naravne nesreče (vihar, toča, potres, poplava, zemeljski ali snežni plaz),
demonstracije ali manifestacije,
zlonamerna ali objestna dejanja tretjih oseb,
poškodovanje tapeciranih delov vozila ob nudenju pomoči ponesrečencem v nesreči,
namerno poškodovanje zavarovanih stvari zaradi preprečitve večje škode."
"WIZ Delni kasko krije stroške popravila avta za izbrane škode na tvojem avtu, brez da bi to vplivalo na povišanje cene zavarovanja zaradi uveljavljene škode ob obnovi. Izbereš lahko osnovni paket WIZ Cesta ali širši paket WIZ Parkirišče.
Paket WIZ Cesta krije stroške popravila tvojega avta za poškodbe na steklih, svetlobnih telesih in vzvratnih ogledalih ter zaradi trka v živali.
Paket WIZ Parkirišče vključuje vsa kritja iz paketa WIZ Cesta in poškodbe tvojega avta na parkirišču, ko je ta tam parkiran."
ZDaj pa mi povej, kjer je zajeto v WIz kasko tole spodaj. Ker ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Kaj bi rad povedal, da ti pri prometni nesreči plačajo vso škodo razen za stekla?
V WIZ kasko ni vključeno " ne krije stroške popravila avta za izbrane poškodbe (na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi naleta živali in zaradi poškodbe na parkirišču) brez vpliva na povišanje cene zavarovanja zaradi škode. "
Kdo piše o prometni. Pišem o tem, da ti nekdo razbje luč, poškoduje ogledalo in se odpelje. Z WIZ kaskom si lahko rit obrišeš, če nimaš wiz delni kakso.
Zgodovina sprememb…
WIZ Kasko (trčenje, toča, kraja, požar ... )
iVeč informacij
Avtomobilski kasko krije stroške popravila tvojega avta, če je poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče (vihar, toča, potres, poplava, zemeljski ali snežni plaz), zlonamernih dejanj ali je ukraden.
Vse krije enako, samo da pri delnih ne plačaš (toliko) odbitne franšize. Druge razlike ni.
Z delnimi kaski zmanjšaš franšizo in ohraniš bonus naslednje leto, če imaš škodo.
Dat jurja zato, da ne boš dal 600 evrov ČE imaš škodo...zame ni ravno matematika. Ti pa kakor hočeš.
iVeč informacij
Avtomobilski kasko krije stroške popravila tvojega avta, če je poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče (vihar, toča, potres, poplava, zemeljski ali snežni plaz), zlonamernih dejanj ali je ukraden.
Vse krije enako, samo da pri delnih ne plačaš (toliko) odbitne franšize. Druge razlike ni.
Z delnimi kaski zmanjšaš franšizo in ohraniš bonus naslednje leto, če imaš škodo.
Dat jurja zato, da ne boš dal 600 evrov ČE imaš škodo...zame ni ravno matematika. Ti pa kakor hočeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
delavec44 ::
Kaj bi rad povedal, da ti pri prometni nesreči plačajo vso škodo razen za stekla?
V WIZ kasko ni vključeno " ne krije stroške popravila avta za izbrane poškodbe (na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi naleta živali in zaradi poškodbe na parkirišču) brez vpliva na povišanje cene zavarovanja zaradi škode. "
Kdo piše o prometni. Pišem o tem, da ti nekdo razbje luč, poškoduje ogledalo in se odpelje. Z WIZ kaskom si lahko rit obrišeš, če nimaš wiz delni kakso.
Ma daj no. Lepo ti piše, da ni vključeno brez vpliva na povišanje cene. Je pa vključeno z povišanjem cene.
To da ti nekdo odlomi ogledalo je ali prometna nesreča ali zlonamerna ali objestna dejanja tretjih oseb. Oboje je pod opisom kaska.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

WIZ Kasko (trčenje, toča, kraja, požar ... )
iVeč informacij
Kje to piše?
"WIZ Kasko krije stroške popravila tvojega avta, če so škode nastale neodvisno od voznikove volje zaradi dogodkov in vplivov kot so:
prometna nesreča,
padec ali udarec kakega predmeta,
padec zračnega plovila,
požar,
kraja,
nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje,
direkten udar strele,
eksplozija, razen jedrska eksplozija,
naravne nesreče (vihar, toča, potres, poplava, zemeljski ali snežni plaz),
demonstracije ali manifestacije,
zlonamerna ali objestna dejanja tretjih oseb,
poškodovanje tapeciranih delov vozila ob nudenju pomoči ponesrečencem v nesreči,
namerno poškodovanje zavarovanih stvari zaradi preprečitve večje škode."

Ma daj no. Lepo ti piše, da ni vključeno brez vpliva na povišanje cene. Je pa vključeno z povišanjem cene.
To da ti nekdo odlomi ogledalo je ali prometna nesreča ali zlonamerna ali objestna dejanja tretjih oseb. Oboje je pod opisom kaska.
Ni. "Avtomobilski kasko krije stroške popravila tvojega avta, če je poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče (vihar, toča, potres, poplava, zemeljski ali snežni plaz), zlonamernih dejanj ali je ukraden."
Piše tam kjer izbiraš zavarovanja.
In poglej pogoje.
Sem ti napisal, da ni vključeno. Saj sem ti kopiral. Ti pa še kar.
Ko zbiješ srno se to en šteje kot prometna nesreča, pač pa trk z živaljo.
Zgodovina sprememb…
https://www.wiz.si/wiz-avto
Tu izberi kasko in preberi. Posebej piše tudi za divjad in vse drugo. Še enkrat preberi kaj si skopiral. Ne krije bla bla BREZ IZGUBE...
Tu izberi kasko in preberi. Posebej piše tudi za divjad in vse drugo. Še enkrat preberi kaj si skopiral. Ne krije bla bla BREZ IZGUBE...
Jelen, Medved, Volk ali Kunc bodo v nesreči z živaljo povzročeno škodo plačali le v primeru, če se tako pišejo vozniki in nimajo sklenjenega zavarovanja WIZ Kasko ali WIZ Delni kasko. Trk z živaljo je namreč del kasko zavarovanja, zgolj obvezno pa ga ne krije.
https://www.wiz.si/-/pozor-divjad-na-ce...
WIZ Kasko je avtomobilsko kasko zavarovanje, ki krije stroške popravila tvojega avta, če bo poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče, zaradi zlonamernih dejanj ali bo ukraden (polni kasko). Krita je seveda tudi škoda na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi trčenja v živali ...
https://www.wiz.si/-/pozor-divjad-na-ce...
WIZ Kasko je avtomobilsko kasko zavarovanje, ki krije stroške popravila tvojega avta, če bo poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče, zaradi zlonamernih dejanj ali bo ukraden (polni kasko). Krita je seveda tudi škoda na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi trčenja v živali ...
Zgodovina sprememb…
Dejansko sploh ne najdem od kje je kopiral tisti seznam kaj krije kasko. Mogoče iz tam kjer sklepaš? V splošnih pogojih je čisto drugače, na spletu pa tole:
WIZ Kasko je namreč polni kasko in tako krije neposredne poškodbe na avtu, če:
je bil poškodovan v prometni nesreči ali na parkirišču,
je bil poškodovan zaradi naleta divjadi (če skoči na cestišče srna in se zaletite vanjo),
je bil poškodovan v naravni nesreči (toča, poplave, strela, plaz itd.),
je bil ukraden ali so mu odtujili dele avta (rop ali tatvina),
je bil poškodovan zaradi zlonamernih in objestnih dejanj tretjih oseb (če vam neznanci čez noč poškodujejo avto),
so se poškodovala stekla, ogledala ali svetlobna telesa (med vožnjo steklo ali luč poškoduje kamen itd.),
je bil poškodovan zaradi požara.
WIZ Kasko je namreč polni kasko in tako krije neposredne poškodbe na avtu, če:
je bil poškodovan v prometni nesreči ali na parkirišču,
je bil poškodovan zaradi naleta divjadi (če skoči na cestišče srna in se zaletite vanjo),
je bil poškodovan v naravni nesreči (toča, poplave, strela, plaz itd.),
je bil ukraden ali so mu odtujili dele avta (rop ali tatvina),
je bil poškodovan zaradi zlonamernih in objestnih dejanj tretjih oseb (če vam neznanci čez noč poškodujejo avto),
so se poškodovala stekla, ogledala ali svetlobna telesa (med vožnjo steklo ali luč poškoduje kamen itd.),
je bil poškodovan zaradi požara.
Zgodovina sprememb…
Najbolj smešno je da ti "polni" kaski pri generali ne krije kraje, moraš dat delni kasko, preko wiza pa je kraja not. Itak za nižjo ceno.

gruntfürmich ::
ne znate iskati pravilnih dokumentov.
recimo za Savo je tole: https://www.sava.insure/media/store/sl-...
in tega nisem našel na njihovi spletni strani.
meni so peno na pokrovu motorja zamenjali verjetno na podlagi 4. člen 1. odstavek: 4)-domačih živali, divjadi in glodavcev.
recimo za Savo je tole: https://www.sava.insure/media/store/sl-...
in tega nisem našel na njihovi spletni strani.
meni so peno na pokrovu motorja zamenjali verjetno na podlagi 4. člen 1. odstavek: 4)-domačih živali, divjadi in glodavcev.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Zanimivo, nisem vedel da je poškodba glodalcev tudi krita

ja sj v čem pa je pol fora polnega kaska, da ti ne bi krilo če ti glodalci požrejo pol avta? (kar se tudi lahko zgodi)
No ajde, če ste že odprli temo glede zavarovalnic, kaj se danes kaj splača? Jaz sem pri Savi ampak imam občutek, da me za mojega Polo GTI kar pošteno rubijo, ker plačujem 1200EUR letno s polnim kaskom. Nimam police edit: pri sebi, da bi vedel točno kateri premijski razred sem, imam pa izpit že 16 let in odkar vem sem pri Savi. Kaska še (hvalabogu) nisem nikoli rabil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Na polici piše 24k salonska cena 
Uglavnem, prejšnja Astra je imela jurja višjo nabavno ceno, pa je bilo zavarovanje dosti cenejše. Ne vem, al mislijo, da sem zdaj s tem GTIjem totalen zavarovalniški rizik, al kaj...
Uglavnem, prejšnja Astra je imela jurja višjo nabavno ceno, pa je bilo zavarovanje dosti cenejše. Ne vem, al mislijo, da sem zdaj s tem GTIjem totalen zavarovalniški rizik, al kaj...

No ajde, če ste že odprli temo glede zavarovalnic, kaj se danes kaj splača? Jaz sem pri Savi ampak imam občutek, da me za mojega Polo GTI kar pošteno rubijo, ker plačujem 1200EUR letno s polnim kaskom. Nimam police edit: pri sebi, da bi vedel točno kateri premijski razred sem, imam pa izpit že 16 let in odkar vem sem pri Savi. Kaska še (hvalabogu) nisem nikoli rabil.
tudi za savo imajo različne poslovalnice različno tarifo. mi je pri autoline KK dala nižjo ponudbo kot amzs. tudi po poslovalnicah dobijo različne popuste od zavarovalnic je rekla na amzs.
zadnjih 10 let sem na vseh avtih na savi, pa so mi kul. morda bi bilo kje 100EUR manj (več vprašanje), ampak na kakšen wiz in podobno sranje nočem iti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 39170 (16674) | KTr1sk |
| » | Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 27231 (22008) | zobnik |
| » | Poceni avto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 24022 (20876) | zobnik |
| » | Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 32836 (27261) | KAVINSKY |
| » | Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 37648 (32875) | Heavy |