Forum » Na cesti » Formula 1 2025
Formula 1 2025
no comment ::
So v bistvu samo te tri izjeme, Schumi, Alonso in Verstappen, ki imajo vedno besedo pri tem, kdo bo vozil zraven njih in rabijo nek privilegi in zaščito.
Mimogrede, Scumacher se je z veseljem vsedel poleg trikratnega svetovnega prvaka. In ga uničil. Alonso je z veseljem sprejel svetovnega prvaka k Ferrariju. Mimogrede, Horner je potrdil govorice o pogovorih z Alonsom za Red Bull sedež (nazadnje za 2024). Če ne spremljaš F1, je za Red Bull v 2024 vozil Verstappen in ne Stroll.
Vsi dirkači, ki so v F1 dosegli dovolj, da jim samo še WDC kaj pomeni, najprej želijo najhitrejši avto, ki ga lahko dobijo. S sovoznikom se ubadajo kasneje.
codeMonkey je izjavil:
Kaj si ti gledal?
Ko si ti spal, sem gledal vsaj še Francijo. To je 50 pik. Če SAM vržeš proč 50 pik, si težko prvak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
BT52 ::
heh v tistem klovn ferariju v 2022 je LEC še dobro izvlekl tistih 3eh zmag.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
skyform ::
no comment je izjavil:
So v bistvu samo te tri izjeme, Schumi, Alonso in Verstappen, ki imajo vedno besedo pri tem, kdo bo vozil zraven njih in rabijo nek privilegi in zaščito.
Mimogrede, Scumacher se je z veseljem vsedel poleg trikratnega svetovnega prvaka. In ga uničil. Alonso je z veseljem sprejel svetovnega prvaka k Ferrariju. Mimogrede, Horner je potrdil govorice o pogovorih z Alonsom za Red Bull sedež (nazadnje za 2024). Če ne spremljaš F1, je za Red Bull v 2024 vozil Verstappen in ne Stroll.
Kje sem pa napisla, da je Stroll vozil za Redbull , za Alonsa sem napisal, da bo raje izbral Strolla kot pa Leclerca ali Russla. Kaj je Horner objavil me ne zanima, ker se to ni zgodilo, on marsikaj objavlja kot npr svojega dika. Ko je Alonso vozim z Kimijem je Kimi bil že zgodovina. Enako za Schumija, tisti starčki ne štejejo, nikdar si ni upal vozit z voznikom novejše generacije, kot Button, Alonso... Je N.Rosberg lepo pokazal, kako se je boriti z 7x prvakom, ko ni več v formi, z lahkoto ga je namazal, takšno delo sta imela Alonso in Schumi z izven forme prvaki, ki si jih omenil. F1 spremljam redno, čisto vsako dirko od leta 95, tako da ne vem kaj palamudiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
no comment ::
Ja, Hornerju ful dost pomeni, da se laže o Alonsu... Pa Alonsu je tudi vseeno, če širi te laži.
billy ::
Čakaj malo, what?, za tebe so button, russel in bottas dobri vozniki, da po njih ceniš kako dober je lewis? lewis je imel enega dobrega moštvenega kolega - alonsa, ampak takrat mu je dennis tako ščitil rit, da alonso ni nič mogel in je bil nonstop šikaniran.
A sem kje omenil Bottasa? Alonsa, Leclerca in Rosberga si pa kar spustil. Od kdaj pa Button ni dober voznik a se ti hecaš? Barichella je čist podobno ownal kot Schumi. In če si slučajno pozabil eno leto je tudi premagal Alonsa v Mclarnu, 2 leti sta bila skupaj in je bilo 1-1. Russell je tudi dober, a si pozabil kako so ga hvalili in napihovali preden je prišel v F1 in v F2 je Norrisa kar lepo nažgal. Če to niso dobri vozniki potem noben v F1 no dober. Celo Bottas je boljši kot Perez, kaj še le Button, Rosberg in Russell, Leclerc in Alonso pa še toliko bolj. Glej, če bi že imel samo Rosberga, Leclerca in Alonsa za moštvene bi imel več dobrih sovoznikov kot večina voznikov v F1, tako da ne vem kako si sploh nekdo upa reči, da Hamilton ni imel daleč najboljše sovoznike. Leclerc je tudi frajer, se nič ne boji, mel Vettal, Sainza zdja pbo Hamilton, isto Sainz, gre proti komu treba brez problema. Ne pa Schumi, Alonso, Verstappen, ki so prave boječke, ne zanikam, da so med najboljšimi vozniki v F1 ever ampak so pa pičke, rabijo No.1 status in nekega lapdoga za sovoznika, da se počutijo varno, ker drugače vprašanje kaj bi bilo, ala Alonso 2007.
So dobri vozniki, kar so skoraj vsi v F1. So pa potem odlični ali "goat" vozniki, ki se zgodijo le na nekaj generacij; senna, šumaher, max .. za ostle kaj takega ne moremo trditi zadnjih 30 let. to so vozniki ki naredijo stopničko več, kot je potrebn. Tega vozniki ala button, russel...ne zmorejo. Za lojza pa ne bomo vedeli, ker vedno ko je naredil "hammer time" je imel v rokah raketo.
Skyman ::
Drugace pa kot zanimivost glede pereza
Dobil je sedez 18.12.2020...zgubil ga 18.12.2024
Sedaj mu ostane samo se dostava na dom (wolt..glovo)
Dobil je sedez 18.12.2020...zgubil ga 18.12.2024
Sedaj mu ostane samo se dostava na dom (wolt..glovo)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
ZveeZ ::
Skyman ::
Ni slabo sam kje zaceti.. vrtjetno pri tsunodi samo je tezek karakter,ce bo imel rezultate skozi dirke dvomim da bo kar tako zamenjan z lawsonom.Ista situacija velja tudi obratno.Tako da je to tko tko menjava.Drugo je ce rezultati niso presezek,kar smo ze vidli pri rikiju,pa se kje drugje.
za tsu itak vse vedo kako je, za liama še ne, zato se prvo začne z tsu da se ustvari dodaten pritisk na liama, slednji pa naj bo na zacetku v cash appu, da ne bo slucajno v rbr rabil avte in naredil škodo. potem pa čez 5 dirk naj pride v rbr, če se izkaže v cashu.
codeMonkey je izjavil:
RB je ekipa tezkih karakterjev. Tam te odvrzejo hitro, ce si soft :)
Do Pereza je bilo tak. :d
free_rider ::
Lawson uradno naslednik Pereza pri RB.
Za bruhat.
Bo oddirkal celo sezono?
Za bruhat.
Bo oddirkal celo sezono?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: free_rider ()
Lahko...razbije ene par avtov kot recimo kolapinto pa bo max direktno čutil posledice tega.
Tilen88 ::
BREAKING: We've agreed a multi-year extension with the iconic Circuit de Spa-Francorchamps that will see the #BelgianGP on the calendar in 2026, 2027, 2029 and 2031!
Ko več ne bo evropskih dirk in klasik bom prenehal gledati F1. Že sedaj jih pol manjka in več kot polovica dirk je v mestih ali v puščavi. Te dirke niso samo bolj dolgčasne ampak je tudi vizualno težko gledati samo te ograje, stene in puščavo.
Pozabljate, da na tak način tudi F1 napreduje, z več denarja, ne morejo samo trajbat stez, od katerih nimajo nič...
Seveda vem, da so te steze, zato ker jim prinese dosti več keša ampak kaj imamo gledalci od teh bednih stez. Jaz osebno jih zelo težko gledam, že skoraj na silo, tako, da ko več ne bo Evropskih stez sem jaz zaključil z F1. Lani mi je samo pol sezne bil užitek in to ravno tisti del, ko so prišli v Eu, ostalo je bilo navaden bulshit. Nwe vem kako lahko nekgo uživa gledati samo te mestne in puščavske dirke. Očitno so dobili toliko novih fenov iz US, ki so vajeni tega sranja iz Indycar in Nascar, ki me niti malo ne zanima.
bm1973 ::
A kdo to še gleda?
Sam tega ne gledam več zadnjih 10 let, ker ni več zanimivo. Se je kaj spremenilo na bolje?
Sam tega ne gledam več zadnjih 10 let, ker ni več zanimivo. Se je kaj spremenilo na bolje?
Ne, vedno slabše je. Od kar so zadevo prevzeli Američani se spreminja v en velik show, še malo pa bo kot Wrestling. Gleda se pa ful! Gledalcev je precej več koh jih je bilo včasih, žal večinoma takšni, ki sploh nimajo pojma kaj je F1.
codeMonkey ::
Ma gledalci se bodo ze naucili. Jaz sem bil 10 let star, ko me je predvsem Grand Prix igrica pritegnila sredi devedesetih, danes pa je pac tu Netflix. Mene bolj moti to kot si omenil glede stez in pa tudi neka pretirana korektnost na stezi in izven nje. Ta vsiljena ameriska kultura, supaj z naftasi in njihovimi vrednotami, spreminja dirkace v neke stalno nasmejane robote. Tu mi je res vsec, da se kaksnemu Verstappnu enostavno fucka in poslilja vse nekam, ko mu pase. Izpade nekako tako kot Martinez, ko je nabil pokal pred vsemi na svetovnem v nogometu v Katarju. Sploh ko pogledas koga je FIA dala na vrh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
A mas kaj konkretnega v smislu volana ter vsega kar zraven pase? Meni nekako ne potegnejo te F1 kvazi simulacije in rajsi vozim GT3 avtomobile.
Ganon ::
codeMonkey je izjavil:
Ma gledalci se bodo ze naucili. Jaz sem bil 10 let star, ko me je predvsem Grand Prix igrica pritegnila sredi devedesetih, danes pa je pac tu Netflix. Mene bolj moti to kot si omenil glede stez in pa tudi neka pretirana korektnost na stezi in izven nje. Ta vsiljena ameriska kultura, supaj z naftasi in njihovimi vrednotami, spreminja dirkace v neke stalno nasmejane robote. Tu mi je res vsec, da se kaksnemu Verstappnu enostavno fucka in poslilja vse nekam, ko mu pase. Izpade nekako tako kot Martinez, ko je nabil pokal pred vsemi na svetovnem v nogometu v Katarju. Sploh ko pogledas koga je FIA dala na vrh.
Gran Prix igre so res bile zakon za tiste čase. Je bila tudi moja prva F1 igra, ampak jaz sem začel z 2ko. GP3 je bila skoraj enaka, razen izboljšana grafika, 4ka pa mi več ni bil tak kul, mi je bil F1 2000 od EA Sports dosti bolj cool in takrat sem pol preklopil na igre od EA Sports F1 2000, F1 2001, F1 2002 in F1 Challenge 99-02. Potem pa še tudi rFactor in nato pa sem prenehal z igranjem F1. Te nove F1 pa so mi kr nekaj, raje igram GT7.
Je še kje kaka dobra F1 simulacija?
Al bo treba Amiga emulator zalaufat?
F1 od Codemasters je uradna F1 igra. Drugače pa ima igra Assetto Corsa ful dobre F1 mode, ki v bistvu uniči uradno F1 igro od Codemasters kar se tiče same fizike in igranja.
Zgodovina sprememb…
codeMonkey je izjavil:
Gran Prix igre so res bile zakon za tiste čase. Je bila tudi moja prva F1 igra, ampak jaz sem začel z 2ko. GP3 je bila skoraj enaka, razen izboljšana grafika, 4ka pa mi več ni bil tak kul, mi je bil F1 2000 od EA Sports dosti bolj cool in takrat sem pol preklopil na igre od EA Sports F1 2000, F1 2001, F1 2002 in F1 Challenge 99-02. Potem pa še tudi rFactor in nato pa sem prenehal z igranjem F1. Te nove F1 pa so mi kr nekaj, raje igram GT7.
Nice! Jaz sem nehal mislim da z GP3, po GP in GP2. Nato sem za kratek cas vozil se Live For Speed (kar je bil IMO zacetek konkretnih simulatorjev), potem pa 15 let nic. Zdaj pa obcasno ACC.
Je bila GP2 tista verzija, ko je bilo res ogromno neuradnih popravkov od skupnosti? Se spomnim kako je bilo kul, ko si dobil poslikave in oblike dirkalnikov ob novi sezoni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
codeMonkey je izjavil:
codeMonkey je izjavil:
Nice! Jaz sem nehal mislim da z GP3, po GP in GP2. Nato sem za kratek cas vozil se Live For Speed (kar je bil IMO zacetek konkretnih simulatorjev), potem pa 15 let nic. Zdaj pa obcasno ACC.
Je bila GP2 tista verzija, ko je bilo res ogromno neuradnih popravkov od skupnosti? Se spomnim kako je bilo kul, ko si dobil poslikave in oblike dirkalnikov ob novi sezoni.
Ja točno to je bila GP2 in tudi za GP3 so enako delali. To so kr sproti risali in lepili sponzorje gor, da je že teden po predstavitvi bolida za novo sezono bil za dol potegnit, tako da so ob začetku sezone bila pripravljena že vsa moštva. In to so res sproti updejtali, po vsaki dirki, če se je kak sponzol spremenil so takoj prišle nove slikice za dol potegnit. Sem tudi sam en čas to risal in lepil te sponzorje gor ampak potem se je to tak razširilo in sproti updejtalo, da več nisem rabil. Malo sva šla izven teme.
Pozabljate, da na tak način tudi F1 napreduje, z več denarja, ne morejo samo trajbat stez, od katerih nimajo nič...
V čem pa napreduje, kaj imaš ti od tega?
Mogoče v tem, da postaja vedno večji show, več je dirk, skoraj celo leto, torej imamo skoraj vsak drugi vikend nekaj akcije...kar ni slabo. Veliko raje to, kot pa 15 dirk na sezono.
Its all about the show.
Tilen88 ::
Čakaj, piše o zadnjih 10 letih..torej je gledal daleč najbolj dull sezone zadnjih 40 let...torej čas merc dominance 2015...ni čudno da je nehal gledat :)
Čakaj, piše o zadnjih 10 letih..torej je gledal daleč najbolj dull sezone zadnjih 40 let...torej čas merc dominance 2015...ni čudno da je nehal gledat :)
Kaka Merc dominacija, če je nehal gledati po 2014 je to bilo to samo eno leto Merc dominacije in tisto leto 2014 je bilo kljub temu zelo zanimivo, dvoboj znotraj moštva kot ga nismo videli od Senna vs Prost. 2022, 2023 in 2024 je bilo slabše kot pa 2014, 2015 in 2016, kar se tiče boja za naslov prvaka.
Zgodovina sprememb…
2017, 2018 in je tudi bilo akcije, ej sami negrači. Res pa je, da je dirk preveč. Sploh ob obstoju sprint vikendov, kateri razvrenotijo dirko.
Tuki je imel Eclestone prav, ko je rekel, da je število dirk eksluziva in nujna za obtoj kraljice motošporta, ter glamurja.
Tuki je imel Eclestone prav, ko je rekel, da je število dirk eksluziva in nujna za obtoj kraljice motošporta, ter glamurja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Na cesti | 99578 (5858) | skyform |
» | Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Na cesti | 128377 (29715) | Skyman |
» | Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 4 … 96 97 98 99 )Oddelek: Na cesti | 329794 (112967) | ripmork |
» | Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4 … 136 137 138 139 )Oddelek: Na cesti | 450579 (218578) | BT52 |
» | Formula 1 2020 (strani: 1 2 3 4 … 45 46 47 48 )Oddelek: Na cesti | 211265 (131657) | ripmork |